Bussen in Spanje | Tijden & Tickets

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Spanje

Bussen in Spanje rijden zowel binnen de regio als daarbuiten, voornamelijk ook tussen de grote steden. In principe kun je heel Spanje door met de bus, van noord naar zuid. Spanje heeft een prima infrastructuur en de bussen zijn modern en comfortabel. Met de bus reizen in Spanje is dus bepaald geen straf en je hebt de gelegenheid om veel van het land te zien. Dagelijks rijden er meerdere bussen op routes door geheel Spanje, vooral tussen enkele populaire bestemmingen. Hieronder enkele voorbeelden van deze routes:

  • Van Barcelona naar Madrid. Dagelijks rijden er veel bussen tussen de twee grootste steden van Spanje, Barcelona en Madrid. Vooral wanneer je op vakantie bent en deze twee wereldsteden niet wilt missen, is reizen per bus een aanrader. Binnen 7 tot 8 uur ben je op de plaats van bestemming en onderweg zie je veel van het Spaanse landschap.
  • Van Barcelona naar Valencia. Hou je van zon, zee en strand, dan is een busreis van Barcelona naar Valencia, of vice versa, echt een aanrader. Je rijdt in ongeveer 4 uur van de ene naar de andere stad via een prachtige route langs de oostkust van Spanje. En hou je van een feestje, dan kun je ook nog besluiten om onderweg ergens uit te stappen, bijvoorbeeld in Lloret de Mar.

Boeken met Omio

Tickets voor bussen in Spanje boeken gaat via Omio heel eenvoudig. Je hebt een totaaloverzicht van alle beschikbare tickets op de door jou gewenste dag. Je kunt dan kiezen voor de goedkoopste aanbieder of het busbedrijf dat de snelste reis aanbiedt. Je hebt volledig zelf de controle en kunt in veel gevallen je tickets direct downloaden. Wanneer je de bus instapt, kun je je ticket laten scannen en ben je helemaal klaar voor de reis.

Busmaatschappijen in Spanje

Wanneer je op reis gaat met bussen in Spanje, dan heb je op veel trajecten de keuze uit verschillende reisaanbieders. Dat is voor jou een voordeel, want om jou als klant te binden proberen deze bedrijven de beste prijs te bieden. De concurrentie zorgt dus voor een voordelige prijs en geeft je de mogelijkheid om te kiezen. In Spanje wordt er meer per bus gereisd dan per trein. Vooral de lokale bevolking reist met name per bus. Hieronder tref je een overzicht aan van verschillende aanbieders van busreizen in Spanje.

  • ALSA. ALSA is een Spaans busbedrijf dat tegenwoordig een internationaal netwerk over de gehele wereld heeft. Vooral binnen Europa, maar ook bijvoorbeeld in China, Chili en Marokko. Het bedrijf heeft bijna 1500 bussen en rijdt binnen Spanje vooral op de lange afstanden.
  • Flixbus.​ Flixbus is van oorsprong een Duits bedrijf dat in verschillende landen busreizen verzorgt. Jaarlijks vervoert het bedrijf ruim 100 miljoen mensen. Binnen Spanje verzorgt Flixbus ook een groot deel van de busreizen.​

Populaire internationale routes per bus

Internationaal gezien is Spanje ook een uitermate geschikte bestemming om per bus naartoe te reizen. Er zijn veel internationale routes die prima verzorgd zijn en die je snel van een bestemming in het land van vertrek naar een stad in Spanje voeren. Hieronder een aantal internationale routes die populair zijn.

  • Van Amsterdam naar Barcelona. Dagelijks gaat er van Amsterdam een bus van Eurolines naar Barcelona toe die precies een dag over de reis doet. Binnen 24 uur ben je dus van de ene wereldstad in de andere. Veel Nederlanders die op vakantie of op een citytrip naar Barcelona gaan nemen de bus. Je reist comfortabel en ziet ook nog eens veel van de landen die je doorkruist.
  • Van Parijs naar Madrid. Op dezelfde dag nog in twee van de grootste steden in Europa zijn? Dat kan als je per bus in ongeveer 16 uur van Parijs naar Madrid reist. Tijdens de busrit, die je via Omio kunt boeken met de maatschappijen ALSA en Eurolines, zie je veel van het Franse en Spaanse landschap en kom je uitgerust op de plaats van bestemming aan.

Wanneer je aankomt op bestemming

Wanneer je aankomt in Spanje kan het handig zijn om alvast enkele standaardwoorden in het Spaans te oefenen. Veel bussen in Spanje vervoeren je met één of meerdere keren overstappen. Ook kan het zijn dat je vanaf het hoofdstation nog verder moet reizen per bus. Woorden als la estación (het station) en autobús regional ​(streekbus) zijn dus wel handig om te leren. Daarna helpt het altijd om in de bus je alvast in te lezen over de stad die je bezoekt, zodat je weet waar je bepaalde bezienswaardigheden kunt vinden.​

Busreizen naar Spanje

Dagelijks vertrekken er bussen van FlixBus en Eurolines van Nederland naar Spanje. Onderweg kom je langs België, Frankrijk en een enkele keer ook Duitsland. Wil je een busreis naar Spanje maken? Dan ben je ongeveer 50 euro kwijt voor een busticket. Als je zelf een busreis boekt en apart een accommodatie regelt, kun je flink veel geld besparen op een reis naar Spanje. Gebruik de bovenstaande zoekfunctie om te beginnen met het plannen van een busreis van plaats A naar plaats B.

Populaire busroutes in Spanje

Vanuit hoofdstad Madrid kun je eenvoudig een busreis naar omliggende steden maken. De populairste verbindingen zijn de routes die Madrid verbinden met grote Spaanse steden als Barcelona, Zaragoza, Sevilla, Valencia en Bilbao. Deze busreizen zijn goed georganiseerd en vertrekken dagelijks vanaf verschillende locaties, waardoor reizigers meerdere opties hebben om hun trip te plannen. De landschappen tussen deze steden kunnen sterk veranderen; van het drogere Castilla tot de groenere gedeeltes in het noorden. Madrid en Barcelona zijn ook goed verbonden met andere Europese steden zoals Londen, Parijs, Düsseldorf, Lissabon, Genève en Brussel.

Faciliteiten en diensten in de bus

Op de meeste bussen kun je gebruikmaken van diensten en faciliteiten als wifi, toilet, films, kranten en verkoelende drankjes die je kunt kopen. Het aanbod varieert per bus en per busmaatschappij.

Welke busmaatschappijen zijn er actief in Spanje?

De grootste busmaatschappij in Spanje is Alsa, gezien het groot aantal passagiers en enorm aanbod aan bestemmingen. Met de buslijn Supra bieden ze extra diensten aan in de bus die je normaalgesproken alleen verwacht bij een vlucht. Andere populaire busmaatschappijen zijn Samar, Socibus, Avanza, Conda en Daibus Hilfe.

Populairste busverbindingen

Homebussen/spanje

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal