Bussen in Tsjechië | Tijden & Tickets

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Tsjechië

Reizen per bus is gemakkelijk en efficiënt. De grote steden en veel kleinere steden in Tsjechië zijn gemakkelijk bereikbaar per bus. Ook in de steden zelf is reizen per bus een gemakkelijke, snelle en voordelige manier van transport. Omio maakt het uitkiezen van een busreis in Tsjechië extra eenvoudig doordat je via de website gewoon het begin- en eindpunt in kunt voeren en vervolgens alle beschikbare tickets te zien krijgt. Het begin- en eindpunt van veel busreizen is uiteraard de hoofdstad Praag, maar er zijn ook veel andere routes die populair zijn bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen. Hieronder enkele routes van bussen in Tsjechië die zeker de moeite waard zijn.

  • Van Praag naar Brno: in 2 uur en 30 minuten rijd je van de hoofdstad van Tsjechië naar de meest zuid-oostelijke grote stad van het land: Brno. Geniet onderweg van het variërende landschap, vooral wanneer je in de buurt van je eindbestemming komt. Bij Brno komen de rivieren de Svitava en de Svratka en het gebied rondom is prachtig om met de bus doorheen te reizen.
  • Van ​Český Krumlov​ naar Pilsen: wanneer je tijdens je busreis veel van het Tsjechische landschap wilt zien, dan is de reis van Český Krumlov​ naar Pilsen zeker een aanrader. In ongeveer 5 uur reis je van het zuiden naar het noorden van het land. Daarnaast zijn beide steden ook nog eens zeer de moeite van het bezoeken waard.

Boeken met Omio

Bussen in Tsjechië boek je gemakkelijk via de website van Omio. Zoals aangegeven kun je jouw reis eenvoudig selecteren, waarna je een overzicht krijgt van onder meer de goedkoopste en snelste aanbieder. Dit kan per datum verschillen, kijk daarom goed wanneer je wilt gaan reizen. Omio heeft vaak aanbiedingen voor busreizen, dus wees daar ook attent op. Wanneer je jouw tickets hebt besteld, dan kun je ze in veel gevallen direct downloaden. Met de scanbare tickets heb je direct toegang tot je bus en kun je direct op reis.

Busmaatschappijen in Tsjechië

De lokale en regionale busritten worden veelal verzorgd door de overheid. Wanneer het echter gaat om busreizen op langere afstanden, dan zijn hier verschillende vervoersmaatschappijen bij betrokken. Deze bedrijven proberen je een zo'n goedkoop mogelijke, snelle en comfortabele reis aan te bieden en beconcurreren elkaar hierin. Daar kun jij dus van profiteren. Je kunt de prijzen en de service van de bedrijven gemakkelijk vergelijken en zo de keuze maken die jou het beste past. Enkele bedrijven die zich richten op vervoer met bussen in Tsjechië zijn:

  • Regiojet: Regiojet is opgericht in 2009 en is een Tsjechisch bedrijf dat zowel bus- als treinreizen verzorgt. Naast reizen binnen Tsjechië biedt het bedrijf ook internationale busreizen aan. Vanaf verschillende grote steden in Europa is het mogelijk om met Regionet naar steden in Tsjechië te reizen. Regiojet zet vooral bussen in Tsjechië in op trajecten tussen de grote en middelgrote steden.
  • Eurolines: veel van de busreizen in Tsjechië worden verzorgd door Eurolines. Eurolines is een internationaal bedrijf dat busreizen door geheel Europa organiseert. De bussen van deze maatschappij rijden in Tsjechië op de langere trajecten, met name tussen de grote steden in het land. Praag is hierbij vaak het vertrekpunt of de eindbestemming.

Populaire internationale routes per bus

Internationaal gezien is Tsjechië een populaire bestemming voor veel Europeanen. Het is een relatief goedkoop vakantieland en steden als Praag, Český Krumlov​, Pilsen en Brno zijn steden die veel bezocht worden tijdens een citytrip. Enkele populaire internationale routes naar Tsjechië zijn:

  • Van Parijs naar Praag: in ruim 12 uur reis je van de Franse hoofdstad naar die van Tsjechië. Er gaat geen bus rechtstreeks naar Praag, maar met één of twee keer overstappen in Duitsland ben je toch nog relatief snel op de plaats van bestemming.
  • Van München naar Praag: wanneer je vanaf het busstation in München vertrekt, dan ben je in iets meer dan 5 uur in Praag. 's Ochtends vertrekken houdt dus in dat je rond de middag al van je lunch in een restaurant in Praag kunt geniet. Vanwege de relatief korte afstand is Praag bij veel Duitsers een geliefde bestemming voor een citytrip.

Wanneer je aankomt op bestemming

Wanneer je na een busrit aankomt in Tsjechië dan zul je ongetwijfeld honger hebben en graag willen lunchen of dineren. Dat is iets wat je in Tsjechië heel goedkoop en goed kunt doen. Onderweg in de bus naar je eindbestemming heb je alle tijd om een goed restaurant of een eetcafé uit te kiezen. In vergelijking met de prijzen die je voor een maaltijd in Nederland betaalt, betaal je in Tsjechië maar een schijntje. Hetzelfde geldt voor frisdranken, bier en andere alcoholische dranken. Uitgaan in Tsjechië is daardoor erg voordelig en de clubs en discotheken in bijvoorbeeld Praag zijn dan ook zeer populair.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal