Bustickets naar Utrecht

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Busreis Utrecht

Wie aan Utrecht denkt, denkt meteen aan de imposante Dom. Deze gotische kerk met de losstaande toren is hét symbool van de stad Utrecht. En als je toch in de buurt bent dan moet je die 465 treden gewoon beklimmen. Klinkt veel? Het uitzicht maakt de klim gelukkig meer dan goed. Utrecht heeft natuurlijk nog meer te bieden. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk gaan shoppen langs de grachten. Of wat dacht je van een drankje op het gezellige Neude? Het is zelfs mogelijk om Utrecht vanaf het water te bekijken. Huur dus eens een waterfiets of boek een boottocht door de grachten. Zo verken je Utrecht op een heel bijzondere manier.

5 redenen om met de bus naar Utrecht te reizen:

  • Reis goedkoop met de bus naar Utrecht.
  • Geniet onderweg van optimale service en comfort.
  • Wijzigen, omboeken of annuleren is mogelijk.
  • Kom rechtstreeks aan in het centrum van de stad.
  • Ontdek de leukste bezienswaardigheden van de stad Utrecht.

Brug met man over gracht in Utrecht

Goedkope busreis van Berlijn naar Utrecht

Reizigers die met de bus van Berlijn naar Utrecht willen, vertrekken vanaf halte ZOB am Funkturm. Dit busstation ligt in de westelijke wijk Charlottenburg. Maar vanuit de hele stad is het goed bereikbaar met de U-Bahn (halte Kaiserdamm) en de bovengrondse S-Bahn (Messe Nord/ICC). Je kunt overigens rustig blijven zitten tot je in Utrecht bent. De meeste bussen rijden namelijk rechtstreeks naar de eindbestemming.

De busreis tussen Berlijn en Utrecht duurt in totaal ongeveer 8,5 uur. Er zijn één à twee rechtstreekse ritten per dag. Deze vertrekken standaard om 21.00 uur of 22.00 uur. Dat betekent dat je 's avonds én een deel van de nacht reist. Ben je liever overdag onderweg? In dat geval ben je aangewezen op een busreis mét overstap.

De trein is een goed alternatief voor de bus. Je stapt op in hartje Berlijn en je komt aan op Utrecht CS. De trein heeft een kortere reistijd dan de bus. Al moet je onderweg wel minstens één keer overstappen. Daarnaast is de bus in veel gevallen toch goedkoper. Het is dus maar net welke factor je het belangrijkst vindt.

Goedkope busreis van Parijs naar Utrecht

Wil je vanuit Parijs met de bus naar Utrecht? Dan zijn er meerdere haltes waar vandaan je kunt vertrekken. De bussen van Eurolines hebben het internationale busstation Gallieni als vertrekpunt. Als je met FlixBus reist dan kun je juist opstappen bij halte Porte Maillot of luchthaven Charles de Gaulle. Beide busmaatschappijen rijden rechtstreeks van Parijs naar Utrecht. Makkelijker kan niet.

De route van Parijs naar Utrecht is erg populair onder busreizigers. Er zijn daarom minstens vijf ritten per dag. De eerste rechtstreekse bus vertrekt om 7.00 uur 's ochtends en de laatste rijdt rond middernacht weg uit Parijs. Na een rit van 6,5 tot 8 uur kom je dan aan in het centrum van Utrecht.

De bus is verreweg de goedkoopste optie als je van Parijs naar Utrecht wilt reizen. Voor een treinreis ben je bijvoorbeeld al snel het viervoudige kwijt. Ook een vliegticket is een stuk duurder dan een buskaartje. En na de vlucht ben je nog niet eens in Utrecht zelf, want je landt uiteraard op Schiphol Airport. De bus is dus zeker een goed alternatief voor iedereen die gemakkelijk én goedkoop wil reizen.

Goedkope busreis van Londen naar Utrecht

De busreizen van Londen naar Utrecht worden verzorgd door FlixBus en het Britse National Express. Beide busmaatschappijen vertrekken vanaf het centraal gelegen Victoria Coach Station. De bussen van National Express rijden altijd rechtstreeks naar Utrecht. Reizigers die bij FlixBus boeken, moeten onderweg wel rekening houden met een overstap.

De bussen vanuit Londen zijn minimaal 10,5 uur onderweg voor ze aankomen in Utrecht. Maar door extra tussenstops kan de reistijd gemakkelijk oplopen tot 14 à 16 uur. Gelukkig is er de mogelijkheid om 's avonds en 's nachts te reizen. De laatste bus vertrekt namelijk altijd om 21.00 uur of om 23.30 uur. Dit zijn uiteraard niet de enige ritten. Per dag zijn er ongeveer drie tot zes verschillende bustijden. En de eerste bus vertrekt vaak al rond 5.00 uur of 8.00 uur 's ochtends.

Bustickets zijn relatief goedkoop. Voor een paar tientjes reis je al van Londen naar Utrecht. Trein- en vliegtickets zijn over het algemeen toch een stukje duurder. De bus is wel een aantal uur langer onderweg. Maar als je hier geen problemen mee hebt dan is de bus een goede keuze. Met het geld dat je overhoudt, kun je namelijk heel wat leuke dingen doen.

FlixBus

FlixBus naar Utrecht

FlixBus brengt reizigers vanuit verschillende Europese steden naar het centrum van Utrecht. De busmaatschappij vertrekt onder andere vanuit Berlijn, Parijs en Londen. Houd er wel rekening mee dat je vooraf moet reserveren. Bij FlixBus is het namelijk niet mogelijk om een los kaartje bij de buschauffeur te kopen. Je kunt de boeking overigens wijzigen, omboeken of annuleren tot 15 minuten voor vertrek. Dit regel je simpelweg online of via de gratis bus app.

Bij FlixBus staat service en comfort voorop. Elke zitplaats is bijvoorbeeld uitgerust met een leeslampje, persoonlijke airconditioning en extra beenruimte. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis wifi. Om te voorkomen dat je smartphone of tablet onderweg leegraakt, zitten er zelfs stopcontacten in de bus. Alle passagiers mogen één stuk handbagage mee naar binnen nemen. In de laadruimte is er nog plek voor twee grotere koffers of tassen (in totaal maximaal 30 kg). Dieren mogen helaas niet aan boord, behalve als het om een blindengeleidehond gaat.

Eurolines naar Utrecht

Eurolines rijdt dagelijks vanuit Berlijn en Parijs naar de mooie stad Utrecht. Je kunt niet zomaar instappen. Reizigers zijn altijd verplicht om voor vertrek een ticket te reserveren. Eurolines werkt met verschillende soorten tickets, zoals de standaard tickets en open retour tickets. Het is zeker mogelijk om de reservering nog te wijzigen of annuleren. Al zijn er op elk soort buskaartje wel weer andere voorwaarden van toepassing.

De bussen van Eurolines zijn modern en comfortabel. Hierdoor zijn ze ideaal voor langeafstandsreizen. Elke bus beschikt over verstelbare stoelen, een toilet, radio en een tv. Op sommige lijnen biedt Eurolines ook wifi aan, maar dit geldt dus niet voor alle bussen. De bagageregels zijn bij deze busmaatschappij behoorlijk ruim. Zo mag je standaard één stuk handbagage (maximaal 5 kg) en twee normale koffers meenemen. Fietsen, muziekinstrumenten, ski's en andere afwijkende bagage mag niet mee in de bus.

Tuin Domkerk in Utrecht

Centraal Station in Utrecht

De internationale bussen naar Utrecht komen altijd aan op de grote bushalte aan de Croeselaan. Dit is aan de Jaarbeurszijde van het centraal station. Hier kun je meteen overstappen op één van de vele stadsbussen. De bussen van lijn 7, 8 en 50 rijden brengen je al in een paar minuten naar het gezellige Neude. Voor een bezoek aan het Domplein of het Utrechtse Museumkwartier kun je instappen bij buslijn 2. Na een rit van 10 minuten sta je bijvoorbeeld al bij de beroemde Dom.

Een OV-chipkaart geeft je toegang tot alle stadsbussen van Utrecht. Je checkt gewoon in en uit en de ritprijs wordt automatisch verrekend met je saldo. Ben je niet in het bezit van zo'n OV-chipkaart? In dat geval kun je een los kaartje kopen bij de chauffeur.

Met de bus door Utrecht

Utrecht is één van de mooiste steden die je in Nederland kunt bezoeken. De Domtoren en de grachten hebben de stad wereldberoemd gemaakt. Maar Utrecht heeft ook een aantal leuke musea waar je met de bus naartoe kunt. Misschien breng je wel een bezoek aan het Spoorwegmuseum of het Rietveld Schröderhuis. Of ben je toch benieuwd naar het geluid van de draaiorgels die Museum Speelklok staan? Na zo'n intensieve dag kun je lekker gaan eten bij één van de restaurants in de middeleeuwse werfkelders. En na het eten ga je gewoon weer met de bus terug.

Algemene informatie over bussen naar Utrecht

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

HomeBussenBusreizen in NederlandBustickets naar Utrecht

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal