Busreizen in Verenigd Koninkrijk

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Ouibus
National Express

Busreizen in het Verenigd Koninkrijk

Als de geboorteplaats van de Londense iconische rode dubbeldekkers, is het geen verrassing dat busreizen een populaire en goedkope manier zijn om zich binnen de stad en tussen steden in het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen. Bussen worden ook regelmatig gebruikt als vervoersmiddel tussen luchthavens. Door het weekend rijden de bussen soms minder of is er een aangepast schema, maar de meerderheid van de locaties kan nog steeds bereikt worden.

Populaire busreizen binnen het Verenigd Koninkrijk

Hoewel bussen de meeste bestemmingen binnen het VK verbinden, zijn de meest populaire routes vaak tussen de grote steden. Busverbindingen bieden vaak een goedkoper alternatief dan treinreizen en het goed verbonden systeem betekent dat ze ongeveer op alle populaire bestemmingen binnen het land komen. Bovendien reizen bussen vaak door de vaak landelijkere gebieden waar treinen niet altijd komen. Er zijn enkele routes die langs de wereldbekende attracties komen zoals de Stonehenge of de Angel of the North. Grotere stations, zoals het Victoria Coach Station, bieden ook verbindingen met het Europese vasteland.

Grootste busmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

National Express, Megabus, easyBus en Schottish Citylink zijn de grootste vervoerders voor lange afstanden. Daarbij zijn er ook vele regionale diensten die worden aangeboden door maatschappijen zoals Arriva, Metro Bus en Stagecoach.

Soorten bussen in het Verenigd Koninkrijk

Zowel korte- als langeafstandsbussen zijn hier beschikbaar. Nationale busmaatschappijen opereren naast regionale vervoerders die slechts één regio bedienen. Zoals eerder vermeld, zijn deze kleinere bedrijven voornamelijk actief in de meer landelijke gebieden.

Faciliteiten aan boord

Veel grotere vervoerders bieden nu wifi en airconditioning aan tijdens hun ritten. Passagiers die een kinderzitje nodig hebben, kunnen dit meestal bij de vervoersmaatschappij zelf verkrijgen, hoewel het aangeraden is dit op voorhand te controleren. De meeste voorzieningen aan boord zijn slecht beschikbaar voor lange afstanden: lokale bussen bevatten zelden extra faciliteiten of diensten.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.