Busreizen in Zwitserland

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Eurolines France
Alsa
Ouibus
National Express

Busreizen in Zwitserland

Het Zwitserse openbaar vervoer wordt gezien als een van de beste systemen van de wereld, dankzij het dichte netwerk van wegen, bussen en spoorlijnen. Er zijn geen langeafstandsbussen beschikbaar in Zwitserland, aangezien treinen een grotere capaciteit hebben, sneller en betrouwbaarder zijn en bovendien goedkopere prijzen aanbieden. Bussen bieden voornamelijk routes aan tussen treinstations en afgelegen bestemmingen. Dat gezegd zijnde, is het reizen met de bus door Zwitserland een ontspannen en aangename ervaring en een ideale manier om het diverse en gevarieerde landschap hier te leren kennen. Een busreis neemt je mee door de met sneeuw bedekte Alpen, de groene bergflanken en de vele meren en rivieren die door het land kronkelen.

Populaire busroutes in Zwitserland

Bussen zijn vaak een populaire keuze wanneer men tussen twee kleinere dorpjes of steden wilt reizen. De drukste routes zijn echter nog steeds deze die de grootste steden in Zwitserland verbinden, namelijk Bern, Zürich en Basel. Ook bussen naar bestemmingen in nabijgelegen landen zoals Duitsland, Frankrijk en Italië worden steeds populairder.

Grootste busmaatschappijen in Zwitserland

Bijna alle steden in Zwitserland kunnen bereikt worden door regionale bussen, die op verschillende tijdstippen door de dag vertrekken. PostBus Switzerland voorziet regionale en landelijke verbindingen door het land en bovendien ook naar Frankrijk en Liechtenstein. De vervoerder wordt in de volksmond ook wel Poschi of Poschti genoemd en kan gemakkelijk herkend worden aan de gele bussen met de drietonige hoorn, die een symbool van Zwitserland geworden zijn. Bovendien zijn er ook internationale busmaatschappijen zoals Eurolines actief.

Faciliteiten aan boord

De PostBus beschikt over een moderne vloot van meer dan 2100 verschillende voertuigen, gaande van minibussen tot dubbeldekkers en zelfs bussen die speciaal zijn uitgerust op steile en smalle bergpassen te overbruggen. De bussen zijn comfortabel en ruim, met de mogelijkheid om je fiets en bagage mee te nemen.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.