Bussen in Zwitserland | Tijden & Tickets

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Bussen in Zwitserland

Ondanks zijn ruige terrein kent Zwitserland een uitstekend wegennet, waardoor je vrij snel van A naar B reist. Fotogenieke wegen slingeren langs besneeuwde bergtoppen en groene dalen en trakteren de reiziger op onvergetelijke vergezichten. Als busreiziger heb je alle tijd om van deze mooie uitzichten te genieten. Je hoeft zelf immers je ogen niet op de weg te houden of de navigatie in de gaten te houden. Boek je tickets eenvoudig online van thuis uit met Omio en verzeker jezelf van een zitplaats in de door jou gekozen bus.

De Zwitserse hoofdstad Bern ligt vrij centraal en vormt dan ook een goed startpunt voor je reis. Breng bijvoorbeeld wat tijd door aan de oevers van een van Europa's grootste meren en boek een ticket naar het statige Genève. De 3 uur durende reis voert je langs groene weiden tegen de flanken van schilderachtige bergen, met hier en daar een pittoresk Alpendorpje.

Je kunt natuurlijk ook de weg volgen richting de machtige bergtoppen in het zuiden. Vertrek vanuit Zürich in het noorden van het land en reis over brede bergpassen en door dichte wouden naar de zuidelijke stad Lugano. Tijdens de trip werp je een blik op enkele van de hoogste en meest iconische bergtoppen van Zwitserland, waaronder de ruim 3.600 m hoge Dammastock.

Boeken met Omio

Omio is een uiterst gebruiksvriendelijke manier om je tickets voor bussen in Zwitserland te boeken. Voer je vertrek- en eindbestemming in, selecteer je reisdata en klik op 'zoeken'. Uit het gepresenteerde overzicht kies je vervolgens eenvoudig je gewenste tickets. Perk het aantal zoekresultaten in door je favoriete reistijden of een bepaalde vervoerder aan te vinken. Heb je je tickets eenmaal geboekt, dan krijg je deze via e-mail of de Omio-app meteen doorgestuurd. En mocht je tijdens of na het boekingsproces met vragen zitten omtrent je reis, dan staat de klantenservice van Omio altijd klaar om je te helpen.

Busmaatschappijen in Zwitserland

  • Flixbus: Flixbus verzorgt busverbindingen tussen tal van grote steden in Europa. Het bedrijf is een echte budgetmaatschappij, waardoor Flixbus een ideale manier is om voor weinig geld veel kilometers te maken. Binnen Zwitserland is Flixbus vooral actief in het noorden, rondom de grote steden zoals Bern en Zürich. Verder biedt Flixbus interessante verbindingen aan met steden in Duitsland.
  • Eurolines: busmaatschappij Eurolines is een van de grootste busvervoerders van Europa en opereert dan ook met name op internationale routes. Eurolines is binnen Zwitserland actief op routes richting Italië; zo voert het bedrijf de meerderheid van de ritten uit tussen Bern, Luzern en Milaan.
  • BlaBlaBus: wanneer je vanuit Frankrijk naar Zwitserland reist, is de kans groot dat je een bus van BlaBlaBus treft. BlaBlaBus voert dagelijks rechtstreekse ritten uit van en naar grote steden als Parijs en Lyon. Net als Flixbus staat BlaBlaBus bekend als een uiterst prijsvriendelijke vervoerder.
  • BlaBlaCar: BlaBlaCar is geen 'traditionele' busmaatschappij met eigen bussen in Zwitserland, maar is eerder een online carpooldienst. Automobilisten bieden via het platform plek aan in hun auto op dagen dat ze een bepaalde route tussen twee steden rijden. Hierdoor kan BlaBlaCar een goede manier zijn om tussen kleinere plaatsen te reizen.

Populaire internationale routes per bus

De Zwitserse noordgrens met Duitsland strekt zich uit over meer dan 360 km. Er zijn dan ook uitstekende busverbindingen tussen beide landen. Zo rijden er onder meer directe bussen vanuit Frankfurt am Main naar Basel vlak over de grens. Met de bus doe je zo'n 5 uur over deze rit langs de oever van de Rijn.

Wie zijn reis in het westen van Zwitserland begint, kan ervoor kiezen om een bus vanuit Frankrijk te nemen. Boek met behulp van Omio bijvoorbeeld een rechtstreekse bus vanuit hartje Parijs en reis in amper 7 uur naar Genève. Onderweg zie je het heuvelachtige landschap van Centraal-Frankrijk langzaam overgaan in de ruige bergkammen van de Alpen.

Wil je je tripje naar Zwitserland graag combineren met een bezoek aan Lombardije in Noord-Italië? Open dan de website van Omio en zoek naar bussen in Zwitserland vanuit Luzern naar modieus Milaan. De route leidt dwars door de Alpen naar de dennenwouden en de uitgestrekte meren in de Zwitsers-Italiaanse grensstreek.

Wanneer je aankomt op bestemming

Wil je graag een mooie wandeltocht maken door de Zwitserse bergen, maar ga je liever niet alleen op pad? Informeer dan eens bij lokale toerismebureaus naar georganiseerde wandelingen. Veel van deze bureaus organiseren namelijk wandeltochten in de omgeving voor bezoekers. Soms kun je geheel gratis mee op deze tochten, in andere gevallen staat er een kleine vergoeding tegenover.

Na een inspannende bergwandeling is het heerlijk om even een paar dagen te ontspannen in een mooie stad. Misschien wel de leukste manier om zo'n plaats te ontdekken is op de fiets. Steden als Neuchâtel, Genève en Bern hebben programma's waarbij je kosteloos een paar uurtjes gebruik maakt van huurfietsen.

Busreizen in Zwitserland

Het Zwitserse openbaar vervoer wordt gezien als een van de beste systemen van de wereld, dankzij het dichte netwerk van wegen, bussen en spoorlijnen. Er zijn geen langeafstandsbussen beschikbaar in Zwitserland, aangezien treinen een grotere capaciteit hebben, sneller en betrouwbaarder zijn en bovendien goedkopere prijzen aanbieden. Bussen bieden voornamelijk routes aan tussen treinstations en afgelegen bestemmingen. Dat gezegd zijnde, is het reizen met de bus door Zwitserland een ontspannen en aangename ervaring en een ideale manier om het diverse en gevarieerde landschap hier te leren kennen. Een busreis neemt je mee door de met sneeuw bedekte Alpen, de groene bergflanken en de vele meren en rivieren die door het land kronkelen.

Populaire busroutes in Zwitserland

Bussen zijn vaak een populaire keuze wanneer men tussen twee kleinere dorpjes of steden wilt reizen. De drukste routes zijn echter nog steeds deze die de grootste steden in Zwitserland verbinden, namelijk Bern, Zürich en Basel. Ook bussen naar bestemmingen in nabijgelegen landen zoals Duitsland, Frankrijk en Italië worden steeds populairder.

Grootste busmaatschappijen in Zwitserland

Bijna alle steden in Zwitserland kunnen bereikt worden door regionale bussen, die op verschillende tijdstippen door de dag vertrekken. PostBus Switzerland voorziet regionale en landelijke verbindingen door het land en bovendien ook naar Frankrijk en Liechtenstein. De vervoerder wordt in de volksmond ook wel Poschi of Poschti genoemd en kan gemakkelijk herkend worden aan de gele bussen met de drietonige hoorn, die een symbool van Zwitserland geworden zijn. Bovendien zijn er ook internationale busmaatschappijen zoals Eurolines actief.

Faciliteiten aan boord

De PostBus beschikt over een moderne vloot van meer dan 2100 verschillende voertuigen, gaande van minibussen tot dubbeldekkers en zelfs bussen die speciaal zijn uitgerust op steile en smalle bergpassen te overbruggen. De bussen zijn comfortabel en ruim, met de mogelijkheid om je fiets en bagage mee te nemen.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal