Busstations

di 28 mei
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Eurolines France
Alsa
Bla Bla Bus
National Express

Busstations in Nederland

In Nederland zijn er verschillende busmaatschappijen die zorg dragen voor het personenvervoer. Arriva, Connexxion, Veolia en Hermes bijvoorbeeld verzorgen het stads- en streekvervoer. Voor internationale buslijnen, kan men gebruik maken van streekbussen om de grens met België of Duitsland over te steken of grotere bedrijven zoals Eurolines of FlixBus, die reizen naar verschillende plaatsen in Europa aanbieden. Busstations zijn plaatsen waar verschillende buslijnen samenkomen en meerdere bushaltes aanwezig zijn. In Nederland zijn de twee grootste busstations het station in Groningen, met het meeste aantal bussen en Utrecht Centraal, met het grootste aantal passagiers. Daarnaast kent Nederland ook steden met vele stations. Amsterdam heeft maar liefst 17 busstations waarvan er 3 alleen al bij het Amsterdam Centraal Station gesitueerd zijn. In Rotterdam zijn dit er 9.

Station Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal kent 3 busstations: Aan de noordkant, langs het IJ bevindt zich busstation 'IJzijde', die sinds 2009 in bedrijf is. Per uur passeren hier zo'n 100 bussen. Bij de start van de bouw in 2003 waren de bushaltes verspreid over 5 verschillende locaties, wat voor veel verwarring zorgde onder de reizigers. Nu wordt er één centraal busstation gebouwd. Alle haltes voor stads- en streekbussen, die nu nog rondom het stadseiland verspreid zijn, worden in dit nieuwe busstation geherbergd. Het station dat op niveau +1 ligt, zal 24 verschillende dynamische bushaltes krijgen met 3 op- en afritten om zo efficient mogelijk met de ruimte om te gaan.

Buiten Amsterdam Centraal heeft Amsterdam nog meerdere belangrijke stations door de stad verspreid. Amsterdam Sloterdijk, Elandsgracht, Amsterdam Amstel en Amsterdam Noord zijn nog enkele hiervan die veel bussen en passagiers op een dag verwerken. Let er wel op het vertrekstation te controleren afhankelijk van de gekozen vervoerder.

Station Utrecht Centraal

Station Utrecht Centraal is een belangrijk knooppunt voor stads- en streekbusdiensten. Vroeger kende Utrecht 3 verschillende busstations. Aan de oostzijde lagen respectievelijk het stadbus- en streekbusstation en aan de westzijde lag het station Jaarbeursplein. Deze zijn nu ondergebracht in twee busstations: Utrecht CS Centrumzijde, waar de stadsbussen stoppen, en Utrecht CS Jaarbeurszijde, voor streekbussen. Utrecht Centraal is een halte of eindpunt voor zo’n 90 buslijnen, waaronder streeklijnen van Qbuzz, Arriva, Veolia en Connexxion. Tevens is Utrecht ook een belangrijk station voor internationale busreizen. Meinfernbus en Eurolines zijn bijvoorbeeld zulke internationale busmaatschappijen die van station Utrecht CS Jaarbeurszijde vertrekken of hier aankomen.

Busstation Groningen

Het busstation van Groningen ligt direct naast het treinstation. Vanaf deze plekken vertrekken de stads- en streekbussen van Qbuzz en Qliners. De stad heeft een uitgebreid netwerk van stadsbussen van Qbuzz en ook veel streekbussen van Qbuzz en Arriva hebben hun eindhalte in Groningen.

HomeBusstations

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal