Vergelijk en boek BlaBlaCar Bus tickets online

Over BlaBlaCar Bus
Belangrijke routes
Veel gestelde vragen

Reizen met BlaBlaCar Bus

Wil je tegen scherpe tarieven West-Europa verkennen, dan moet je zeker het busreizenaanbod van BlaBlaCar Bus eens bekijken. BlaBlaCar Bus is een busbedrijf ontstaan uit de kleinere busexploitanten BlaBlaBus, Ouibus en iDBUS, en biedt daardoor een breed scala aan busreizen aan. Opvallend is dat BlaBlaCar ook carpoolmogelijkheden aanbiedt, waarbij je als bestuurder aangeeft welke autorit je gaat maken en anderen zich dan kunnen aanmelden. Vandaar dat je in de naam niet alleen ‘bus’, maar ook ‘car’ ziet staan.

Mocht je een busreis via BlaBlaCar Bus maken, lees dan zeker even de onderstaande informatie door. Daarin vind je alles wat je moet weten om je busreis tot een succes te maken.

Champs Elysées in Parijs

De Champs Elysées in Parijs. Bron: Shutterstock

Waar rijdt BlaBlaCar Bus zoal naartoe en wat kost het?

Een paar voorbeelden om je een idee te geven van de kosten van een busreis met BlaBlaCar Bus:

 • Voor een busrit van Amsterdam naar Berlijn betaal je ongeveer 65 EUR
 • Voor een busrit van Amsterdam naar Parijs betaal je ongeveer 20 EUR
 • Voor een busrit van Amsterdam naar Antwerpen betaal je ongeveer 6 EUR
 • Voor een busrit van Amsterdam naar Barcelona betaal je ongeveer 60 EUR

Je ziet dat de bus in sommige gevallen veel goedkoper is dan andere vervoersmethoden. Waar je wel rekening mee moet houden, is de reistijd. De bus naar Antwerpen doet er bijvoorbeeld 2,5 tot 3 uur over en de bus naar Berlijn ongeveer 7 uur, maar de bus naar Barcelona is in totaal 25 uur onderweg. De bus is dus vooral een handig vervoersmiddel voor wie kosten wil besparen en daarbij bereid is om in te leveren op snelheid.

De Brandenbürger Tor in Berlijn

De Brandenbürger Tor in Berlijn. Bron: Shutterstock

Veel gestelde vragen over BlaBlaCar Bus

1. Hoe veilig is reizen met BlaBlaCar Bus?

Bij BlaBlaCar Bus is veiligheid een hoge prioriteit. Met het oog op voorkoming van verspreiding van het coronavirus onder reizigers en personeel vraagt het bedrijf bij internationale busreizen, waarbij je lang met elkaar in de bus zit, om een negatieve PCR-test, een bewijs van vaccinatie of een COVID-certificaat. Mondkapjes zijn verplicht, dus zorg ervoor dat je er een paar meeneemt. Houd er rekening mee dat er in het buitenland strengere eisen over de kwaliteit van mondkapjes kunnen gelden. Zo is in Duitsland een FFP2-masker verplicht, terwijl dat in Nederland niet het geval is. BlaBlaCar Bus gaat ervan uit dat je je bekend hebt gemaakt met de coronamaatregelen ter plaatse.

2. Kun je zelf een zitplaats kiezen?

Bij BlaBlaCar Bus krijg je tijdens het bestellen automatisch een zitplaats toegewezen. Je ziet op je ticket het precieze stoelnummer. Op bepaalde trajecten is het wél mogelijk om te bepalen waar je wilt zitten. Voor die flexibiliteit betaal je echter wel een kleine toeslag van twee tot vier euro. BlaBlaCar Bus stuurt je een uur voor vertrek per e-mail je definitieve stoelnummer.

3. Moet ik mijn busticket uitgeprint meenemen?

Over het algemeen niet. Het volstaat om de e-mail met daarin je kaartje aan de chauffeur te laten zien. Bij sommige busbedrijven moet je wél een geprint ticket meenemen. Als dat zo is, staat dat duidelijk op het kaartje aangegeven.

Zoals zo veel busbedrijven beschikt BlaBlaCar Bus niet over een eigen wagenpark, maar werkt het bedrijf juist samen met allerlei kleinere busaanbieders. BlaBlaCar Bus geeft op je kaartje aan welk busbedrijf de rit voor je gaat maken.

4. Wat moet ik weten over bagage bij BlaBlaCar Bus?

BlaBlaCar Bus heeft duidelijke richtlijnen over bagage. Je mag twee stuks handbagage meenemen, die klein genoeg moet zijn om onder of boven je stoel te passen. Dat zal bij de meeste rugzakken en tassen geen probleem zijn, maar een grote backpackrugtas mag wellicht niet mee de bus in en moet je dan in het laadruim kwijt.

In het laadruim mag je een koffer of tas van maximaal 23 kilo kwijt. De lengte, breedte of grootte mag daarbij niet groter dan 200 cm zijn. Voor deze bagage en je handbagage hoef je geen toeslag te betalen. Wél betaal je een toeslag van 3,99 EUR voor maximaal 1 extra stuk bagage, wederom van maximaal 23 kilo en met dezelfde maximumafmetingen als hierboven vermeld. Deze toeslag geldt per busrit. Reis je dus heen én terug met BlaBlaCar Bus, dan betaal je in totaal 7,98 EUR extra.

Omdat BlaBlaCar Bus met andere busbedrijven werkt, kunnen er afwijkende regels gelden. Heb je twijfels, contacteer dan altijd even het busbedrijf dat de rit voor je gaat maken.

Wil je je fiets meenemen in de bus? BlaBlaCar Bus ziet fietsen als 1 stuk bagage, dus als je voor de rest alleen maar handbagage mee hebt, kost het vervoeren van je fiets je niets. Wel gelden er een aantal vereisten. Zo moet de fiets opbouwbaar zijn en in een beschermhoes worden geplaatst om beschadiging te voorkomen. De fiets mag, net als bagage, niet groter zijn dan 200 cm en hij mag maximaal 23 kg wegen. Andere grote sportbenodigdheden die je onder dezelfde regels mag meenemen zijn ski’s of een snowboard (inclusief wintersportschoenen) en een surfbord. Een muziekinstrument meenemen is ook mogelijk, mits deze in een beschermende hoes is geplaatst.

Een uitzondering op het bagagebeleid is er voor mensen met een lichamelijke beperking en mensen met kinderen. Een kinderwagen of rolstoel telt namelijk niet als bagage en mag je dus gratis meenemen.

BlaBlaCar Bus raadt je aan om je bagage te voorzien van een etiket met je naam, adres en contactgegevens, maar dit is geen verplichting. Wel trekt BlaBlaCar Bus een harde streep als het gaat om ICT-apparatuur, zoals laptops, camera’s, koptelefoons enzovoort. Deze mag je uitdrukkelijk niet in het laadruim meenemen, maar uitsluitend in je handbagage. Bij schade aan bezittingen in het laadruim is BlaBlaCar Bus niet aansprakelijk. Zorg er dus voor dat je al je spullen veilig hebt ingepakt.

5. Wat voor comfort bieden de bussen van BlaBlaCar Bus?

De bussen van BlaBlaCar Bus zijn voorzien van stopcontacten, zodat je elektrische apparaten kunt opladen, en informatieschermen met informatie over de voortgang van de reis. Let op: de bussen zijn niet voorzien van wifi, dus als je onderweg internet wilt gebruiken, gaat dat via je persoonlijke bundel.

De bussen zijn voorzien van toiletten, maar het kan zijn dat deze vanwege het risico op besmetting met het coronavirus zijn gesloten. BlaBlaCar Bus raadt verder aan de toiletten enkel te gebruiken in geval van een noodgeval.

6. Mag ik mijn huisdier meenemen in de bus?

Nee. De enige dieren die zijn toegestaan, zijn blindengeleidehonden. Houd er bovendien rekening mee dat je bij internationale reizen mogelijk van tevoren moet aangeven dat je met een blindengeleidehond reist. Dit is de verantwoordelijk van de reiziger.

7. Heb ik bij vertraging recht op compensatie?

Ja, mits de bus ten minste 30 minuten te laat is vertrokken en de reis binnen de afgelopen drie maanden plaatsvond. Bij meer dan 30 minuten vertraging krijg je een voucher ter waarde van 50% van de prijs van de boeking, bij meer dan 60 minuten dezelfde voucher en een terugbetaling van je maaltijd (maximaal 10 EUR) en bij meer dan 120 minuten vertraging krijg je het bovenstaande en volledige terugbetaling van je boeking.

8. Hoe zit het met reizen met kinderen en baby’s?

Reis je met kinderen jonger dan drie jaar, dan ben je verplicht een kinderzitje te gebruiken dat met een tweepuntsgordel kan worden vastgemaakt. BlaBlaCar Bus levert dit zitje niet, dus je moet het zelf meenemen. Voor kinderen van drie tot twaalf jaar wordt een stoelverhoger aangeraden, maar dit is niet verplicht. Ook hier geldt dat je, als je een stoelverhoger wilt gebruiken, je deze zelf mee moet nemen.

Wat zijn de voordelen van reizen met de bus?

Ieder vervoerstype heeft voor- en nadelen. Zo ook de bus, die als enige nadeel de reistijd heeft. Wij hebben de voordelen van reizen met de bus voor je op een rijtje gezet:

 • De kans dat je bagage zoek raakt is minimaal, aangezien de chauffeur zelf je bagage in- en uitlaadt; dat is nogal een verschil met vliegen
 • De bus is over het algemeen goedkoop, omdat je de brandstofkosten deelt met je medereizigers
 • Je hoeft niet uren voor vertrek al aanwezig te zijn, wat stress en verveling scheelt
 • Afhankelijk van de route geniet je van prachtige uitzichten – een busreis door bijvoorbeeld de bergen is een traktatie voor de ogen
 • De bus kent geen turbulentie en is daardoor ideaal voor wie vliegangst heeft
 • Het risico op uitval is lager dan bij de trein, omdat de bus niet afhankelijk is van één route zoals de trein dat wel is
 • De bus is ontzettend duurzaam en stoot gemiddeld tien keer minder koolstof uit dan een vliegtuig op hetzelfde traject

Kortom, de bus kan een uitstekend alternatief zijn voor wie op goedkope en milieuvriendelijke wijze wil reizen tussen kleine en grote steden in West-Europa en een aantal buitenlandse bestemmingen.

BlaBlaCar Bus

Populaire routes

Met Omio kun je verschillende bustickets boeken bij BlaBlaCar Bus.

Prijzen weergeven voor morgen, donderdag 02 februari

BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
BlaBlaCar BusParis, Quai de BercyBRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de FranceTijdsduur: 4u 00vanaf 10
Amsterdam
BlaBlaCar BusParis, Quai de BercyAmsterdamTijdsduur: 7u 25vanaf 30
Paris, Quai de Bercy
BlaBlaCar BusBRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de FranceParis, Quai de BercyTijdsduur: 3u 50vanaf 11
Parijs
BlaBlaCar BusAmsterdamParijsTijdsduur: 7u 55vanaf 25
Paris, Quai de Bercy
BlaBlaCar BusBarcelona, Estació d'Autobusos NordParis, Quai de BercyTijdsduur: 14u 35vanaf 40
Barcelona, Estació d'Autobusos Nord
BlaBlaCar BusParis, Quai de BercyBarcelona, Estació d'Autobusos NordTijdsduur: 15u 00vanaf 50
Paris, Quai de Bercy
BlaBlaCar BusMilano, Autostazione LampugnanoParis, Quai de BercyTijdsduur: 12u 00vanaf 39
Parijs
BlaBlaCar BusLondenParijsTijdsduur: 8u 40vanaf 35
Milano, Autostazione Lampugnano
BlaBlaCar BusParis, Quai de BercyMilano, Autostazione LampugnanoTijdsduur: 12u 30vanaf 48
Toulouse, Blvd. Pierre Semard
BlaBlaCar BusBarcelona, Estació d'Autobusos NordToulouse, Blvd. Pierre SemardTijdsduur: 5u 30vanaf 15

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal