Vind goedkope treinkaartjes met Comboios De Portugal

vr 14 jun
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies
Populaire routes

Comboios De Portugal trein tickets

Selecteer vertrek- en eindpunten

De snelste en goedkoopste resultaten voor 15 jun

IC - Intercidades
09:303u22
Lisboa - Santa Apolonia
12:52Porto - Campanhã
271Enkele reis
0 overstappen
AP - Alfa Pendular
10:092u49
Lissabon-Oriente
12:58Porto - Campanhã
341Enkele reis
0 overstappen
IC - Intercidades
11:393u14
Lissabon-Oriente
14:53Porto - Campanhã
271Enkele reis
0 overstappen
AP - Alfa Pendular
09:573u01
Lissabon - Entrecampos
12:58Porto - Campanhã
341Enkele reis
0 overstappen
IC - Intercidades
11:303u23
Lisboa - Santa Apolonia
14:53Porto - Campanhã
271Enkele reis
0 overstappen
AP - Alfa Pendular
08:092u56
Lissabon-Oriente
11:05Porto - Campanhã
341Enkele reis
0 overstappen
AP - Alfa Pendular
08:003u05
Lisboa - Santa Apolonia
11:05Porto - Campanhã
341Enkele reis
0 overstappen
AP - Alfa Pendular
09:453u13
Lisboa - Santa Apolonia
12:58Porto - Campanhã
341Enkele reis
1 overstap
IC - Intercidades
15:393u13
Lissabon-Oriente
18:52Porto - Campanhã
271Enkele reis
0 overstappen
IC - Intercidades
06:393u14
Lissabon-Oriente
09:53Porto - Campanhã
271Enkele reis
0 overstappen
Diensten aan boord
Veel gestelde vragen

Over Comboios de Portugal

Comboios de Portugal is een staatsbedrijf voor passagierstreinen in Portugal. Sinds de oprichting in de jaren 1850 heeft het voortdurend hoogwaardig treinvervoer geleverd. Daarnaast heeft het geïnvesteerd in snelle treinen met comfortabele stoelen, schone toiletten aan boord, voldoende bagageruimte en werkende stopcontacten. Als gevolg daarvan zijn de treinen van Comboios de Portugal voor veel passagiers die tussen bestemmingen in Portugal willen reizen het favoriete vervoermiddel geworden.

Kan ik Comboios de Portugal-tickets kopen op Omio?

Als je met een Comboios de Portugal-trein van de ene Portugese stad naar de andere wilt reizen, kun je het beste boeken via Omio. Bij ons profiteer je namelijk van een aantal voordelen:

  • Geldige tickets : Als je bij ons Comboios de Portugal-treintickets koopt, weet je zeker dat je geldige tickets krijgt. Omio is namelijk een geverifieerde reispartner van Comboios de Portugal.
  • De beste ticketdeals: Omio biedt betaalbare Comboios de Portugal-tickets. Bij ons vind je gemakkelijk de betaalbare tickets die je voor je reis nodig hebt.
  • Makkelijk te gebruiken: Je kunt bij Omio heel eenvoudig een treinreis boeken die perfect past bij wat je nodig hebt. Bij het zoeken vind je met behulp van handige filters vertrektijden van alle treinen op het traject dat je wilt afleggen, waardoor je ook meteen weet wat de goedkoopste en snelste treinreismogelijkheid voor jou is.

Hoe vind ik goedkope Comboios de Portugal-tickets op Omio?

Als je goedkope Comboios de Portugal-tickets op Omio wilt vinden, kun je het gewenste ticket het beste een aantal weken van tevoren boeken. Op Omio zijn tickets voor reizen die wat verder in de toekomst liggen doorgaans veel goedkoper. Je kunt daarnaast een aansluitende Comboios de Portugal-trein boeken om de afstand tussen de vertrek- en aankomstbestemming te overbruggen. Dat is ideaal voor reizigers met een beperkt budget, omdat aansluitende treintickets normaal gesproken goedkoper zijn dan losse treintickets. Je kunt ook goedkope Comboios de Portugal-tickets vinden door een reisdatum te kiezen die op een normale doordeweekse dag valt. Als je namelijk doordeweeks reist, vermijd je de duurdere tickets voor reizen in het weekend en op feestdagen.

Rua Augusta, de beroemde straat in hartje Lissabon, die begint bij de bekende triomfboog.

Rua Augusta, de beroemde straat in hartje Lissabon, die begint bij de bekende triomfboog. Bron: Shutterstock

Comboios de Portugal-treintickets

Er zijn verschillende typen Comboios de Portugal-treinen: de Alfa Pendular-hogesnelheidstrein en de reguliere Intercidades, Regional en InterRegional. Zowel de hogesnelheidstreinen als de andere Comboios de Portugal-treinen hebben twee reisklassen: de eerste klas, Conforto, en de tweede klas, Turistica.

  • De Conforto-klasse: Als je wilt genieten van ongeëvenaard comfort moet je een Conforto-stoel boeken. Je geniet dan van extra comfortabele stoelen, veel beenruimte, klaptafels, verkoopautomaten, restauratie, een mediacentrum, audio- en video-aansluitingen en gratis wifi.
  • De Turistica-klasse: Als je betaalbaar met een Comboios de Portugal-trein wilt reizen, zit je goed met een Turistica-stoel. Hoewel deze stoelen niet zo ruim zijn als die in de Conforto-klasse, zijn de stoelen in de Turistica even comfortabel. Als je deze klasse boekt, profiteer je van een aantal verkoopautomaten, restauratie en een snelle internetverbinding.

Populaire routes die Comboios de Portugal rijdt

Reizen met een trein van Comboios de Portugal is voor veel inwoners een geliefde manier van vervoer. Logisch ook – de treinen zijn niet alleen snel, maar ook comfortabel en betaalbaar. Routes van bijvoorbeeld Lisboa Oriente naar Faro, , van Faro naar Lagos, Lissabon naar Évora en van Porto naar Braga behoren tot de meest berezen routes die Comboios de Portugal verzorgt. Dagelijks rijden er verschillende hogesnelheidstreinen en reguliere treinen op deze routes. De vertrektijden zijn verspreid over de dag, dus er gaat ongetwijfeld een trein op het moment dat het jou uitkomt.

Hoogtepunt: de trein van Lissabon naar Faro

Dagelijks rijden er ten minste vijf treinen van Combious de Portugal van Lisboa Oriente naar Faro. De vroegste gaat doorgaans om 8:23 uur, terwijl de laatste meestal rond 18:32 uur vertrekt. Hoewel alle treinen op deze route rechtstreeks rijden doen ze er niet allemaal even lang over. Je precieze reistijd hangt dus af van de trein die je kiest. Met de trein van 8:23 uur doe je er zo’n 3 uur over, terwijl je met de trein van 14:02 uur er juist 3 uur en 33 minuten over doet.

Wat je moet weten over de reis van Porto naar Coimbra

De trein van Porto naar Coimbra is misschien wel het meest bereden treintraject van heel Portugal. Elke dag weer leggen maar liefst 86 treinen van Comboios de Portugal de 106 km tussen deze twee steden af. De eerste trein van de dag vertrekt normaal gesproken rond 01:30 uur en de laatste om 20:32 uur. Met een rechtstreekse trein doe je 1 uur en 14 minuten tot 1 uur en 50 minuten over de reis. Als je daarentegen een stoptrein neemt, doe je er 1 uur 22 minuten tot 3 uur 54 minuten over.

Het heiligdom van Bom Jesus do Monte in Braga.

Het heiligdom van Bom Jesus do Monte in Braga. Bron: Shutterstock

Van Porto naar Braga met Comboios de Portugal

Ook de trein van Porto naar Braga is een van de drukst berezen routes van Comboios de Portugal. Dat is niet heel opzienbarend als je weet dat Braga allerlei beroemde trekpleisters rijk is, waarvan sommige het zelfs hebben geschopt tot onze Window Seat-reisgids. Elke dag rijden er ten minste 17 treinen van de maatschappij op deze route van 47 km. De vroegste vertrekt rond 9.01 uur naar Braga, terwijl de laatste normaal gesproken rond 22.55 uur vertrekt. Gemiddeld duurt deze reis zo’n 1 uur en 7 minuten. De daadwerkelijke reistijd van Porto naar Braga hangt helemaal af van de trein die je kiest. Als je de rechtstreekse trein van 21:00 uur neemt, duurt het ongeveer 37 minuten voordat je op de plaats van bestemming bent, terwijl je met de trein van 19:00 uur zo’n 1 uur en 41 minuten nodig hebt om er te komen.

Biedt Comboios de Portugal ook nachttreinen aan?

Comboios de Portugal rijdt met de nachttrein, maar alleen op bepaalde routes. Als je dus met de nachttrein van Comboios de Portugal van de ene naar de andere stad wilt reizen, kun je het beste eerst even op Omio kijken of er überhaupt wel nachttreinen rijden op het traject dat je voor ogen hebt.

Is reizen met Comboios de Portugal milieuvriendelijk?

Comboios de Portugal spant zich al jaren in om zijn impact op het milieu te verminderen. Het bedrijf heeft, om de ecologische voetafdruk te verkleinen, geïnvesteerd in moderne treinen met een laag brandstofverbruik, zodat de oudere treinen, die veel brandstof verbruikten, konden worden vervangen. Het bedrijf heeft daarnaast een milieuprogramma opgestart en laten certificeren, om zo zijn groene inspanningen naar een hoger niveau te tillen. Bovendien ondersteunt Comboios de Portugal een aantal milieu-initiatieven. Als milieuvriendelijk reizen voor jou een prioriteit is, weet je dat je aan Comboios de Portugal een goede groene keuze hebt.

Wat je bij Comoios de Porugal aan boord mag verwachten

Comboios de Portugal biedt twee klassen aan: de eerste klas, Conforto, en de tweede klas, Turistica. In beide klassen kun je rekenen op een prettige en comfortabele reis. Naast een comfortabele zitplaats profiteer je van een aantal uitstekende diensten, waaronder:

  • Restauratie: Alle treinen van Comboios de Portugal beschikken over goed gevulde barwagentjes. Tijdens het reizen kun je jezelf dus trakteren op tussendoortjes en drankjes.
  • Entertainment: Bij een Conforto-stoel krijg je toegang tot een mediacentrum met beeld en geluid, terwijl je bij een Turistica-stoel dankzij de inbegrepen wifi je eigen apparaten kunt gebruiken om online van entertainment te genieten.
  • Reizen met huisdieren: Je huisdier mag mee de trein in, mits het in goede gezondheid verkeert, schoon en stil is en in een geschikte reismand zit.
  • Aanvullende ondersteuning: Comboios de Portugal houdt rekening met alle reizigers. Om tegemoet te komen aan passagiers met een beperking heeft het geïnvesteerd in hellingen, rolstoelen en instructies voor het personeel, zodat dat weet hoe het goede ondersteuning kan bieden. Heb je een beperking, dan kun je bij Comboios de Portugal dus gewoon veilig en comfortabel reizen.

De Dom Luis-brug in het centrum van Porto, tijdens een zonsondergang.

De Dom Luis-brug in het centrum van Porto, tijdens zonsondergang. Bron: Shutterstock

Veel gestelde vragen over Comboios de Portugal

1. Waar kan ik mijn ticket voor Comboios de Portugal kopen?

Als je tickets voor een treinreis met Comboios de Portugal wilt kopen, ben je bij Omio aan het juiste adres. Op ons platform vind je gemakkelijk de beste ticketprijzen voor de trein die het beste aansluit op je reisbehoeften.

2. Moet ik mijn ticket voor Comboios de Portugal printen?

Comboios de Portugal accepteert treinkaartjes op je mobiele telefoon. Printen is dus niet echt nodig, zolang je maar een opgeladen smartphone bij je hebt.

3. Kan ik mijn ticket annuleren?

Mocht je onverhoopt je plannen hebben gewijzigd en wil je je tickets annuleren, dan kun je dat zeker doen. Als je dat tijdig vóór vertrek doet, heb je recht op gedeeltelijke of gehele terugbetaling.

4. Kan ik mijn treinticket omboeken?

Zijn je reisplannen gewijzigd en wil je nu je treinticket omboeken? Dat is geen enkel probleem. Je kunt daarvoor je oorspronkelijke ticket annuleren en vervolgens een nieuw ticket kopen.

5. Hoeveel bagage mag ik meenemen?

In een trein van Comboios de Portugal mag je maximaal 20 kg bagage meenemen. Je mag ook één stuk handbagage meenemen.

6. Waarom is het slim om tickets voor Comboios de Portugal ruim van tevoren te kopen?

Het is slim om je tickets een paar weken voor de reisdatum te kopen omdat de prijzen dan meestal lager zijn dan wanneer je op korte termijn bestelt.

7. Welke ondersteuning is er beschikbaar voor mensen met een mobiliteitsbeperking?

Om tegemoet te komen aan passagiers met een beperking heeft het geïnvesteerd in hellingen, rolstoelen en instructies voor het personeel, zodat dat weet hoe het goede ondersteuning kan bieden.

8. Welke reisklassen hanteert Comboios de Portugal?

Comboios de Portugal hanteert twee reisklassen: Conforto en Turistica. Als je van ongeëvenaard comfort wilt genieten, boek je een Conforto-stoel, en als je vooral betaalbaar wilt reizen, zit je met een Turistica-stoel goed.

9. Mogen kinderen onder de 18 alleen reizen in de treinen van Comboios de Portugal?

Kinderen ouder dan 14 jaar maar jonger dan 18 jaar mogen inderdaad alleen reizen met de treinen van Comboios de Portugal, maar dan moeten ze wel bij het vertrek- en aankomststation worden afgezet en opgehaald door een volwassene met een legitimatiebewijs.

10. Wat is het voordeel van reizen via aansluitende Comboios de Portugal-treinen?

Als je een aansluitende trein van Comboios de Portugal boekt, ben je vaak goedkoper uit dan met losse kaartjes.

11. Kan ik de naam op mijn Comboios de Portugal-ticket wijzigen?

Om veiligheidsredenen staat Comboios de Portugal niet toe dat passagiers de naam op het ticket wijzigen. Als je je ticket aan iemand anders wilt overdragen, moet je een ander ticket kopen.
Omio is een geverifieerde reispartner van Comboios de Portugal. Daarom zijn alle Comboios de Portugal-tickets die je op ons platform kunt bestellen gewoon geldig.

Comboios De Portugal bestemmingen

Nog niet zeker waar jouw Comboios De Portugal avontuur begint? Bekijk de volgende Comboios De Portugal bestemmingen voor reisdetails en bezienswaardigheden in de buurt:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal