Over ons

Wie zijn wij?

Bij Omio hebben we een unieke benadering voor reizen. Ons baanbrekend platform biedt je de mogelijkheid om de snelste, goedkoopste en beste reismogelijkheden per trein, bus en vlucht naar duizenden grote steden, middelgrote steden en dorpen in Europa te vinden. Dat vertaalt zich naar besparingen op zowel geld als tijd voor jou!

Reis met gemak

We hebben alle ingewikkelde stukjes uitgewerkt, zodat jij dat niet hoeft te doen. Dus dat betekent geen gedoe met reisplannen.

Zie al je opties

Eén enkele zoekopdracht biedt alle treinen, bussen en vluchten die beschikbaar zijn om aan je persoonlijke reisbehoeften te voldoen. Dus je kiest zowel vervoerssoorten als prijzen die bij je passen.

Zoeken in Europa

Begin en eindig je reis in duizenden steden, middelgrote steden of dorpen over het hele continent. De keuze is aan jou.

Wat is ons verhaal?

In 2010 begon onze oprichter, Naren Shaam, aan een uitgebreide backpackreis door heel Europa.

Hij wist waar hij naartoe wilde, maar het was lastig om naast de beste route te plannen ook een betaalbaar buskaartje of de juiste trein te vinden. Dit maakte hem een beetje gefrustreerd en bijna platzak. Toen hij zag dat er een multimodale reiswebsite nodig was, stopte Shaam met zijn baan in de financiële wereld in New York en verhuisde hij met zijn hebben en houden naar Berlijn dat een broedplaats is voor technologie en startups.

Zodoende werd goEuro geboren in 2012.

Begin 2019 is GoEuro veranderd in Omio. Dat is o-MIE-o.

We wilden een merknaam die beter bij onze gebruikers past. Waarom Omio? Het is sterk, uniek, fris en makkelijk uit te spreken. De o's zijn een verwijzing naar onze oude naam GoEuro en staan voor twee stippen op een kaart, want het zijn de verbindingen die ons leiden.

We hebben ook nieuwe unieke kleuren gekozen die zowel vertrouwd als rustgevend zijn en passende illustraties toegevoegd om de schoonheid van reizen te laten zien.

We behouden de doelstelling van GoEuro en blijven er alles aan doen om het beste platform te zijn voor het boeken van treintickets, buskaartjes en vluchten. We hebben ons product sneller en efficiënter gemaakt, met een naadloze overgang tussen computer, mobiele website en app.

Vandaag de dag is Omio actief in 15 landen en er komen er steeds meer bij. Onze 27 miljoen maandelijkse gebruikers uit meer dan 120 landen reizen met hulp van onze 800 officiële partners die ruim 100.000 bestemmingen in heel Europa met elkaar verbinden.

Hoe ziet ons team eruit?

Vandaag bestaat ons team uit ruim 300 gepassioneerde medewerkers uit meer dan 45 landen. We delen dezelfde visie om één tool te maken voor reizigers die overal in Europa willen komen. Passie én technologie inspireren ons om de reiswereld opnieuw uit te vinden. Hier zijn een aantal van onze medewerkers die graag iets vertellen over Omio:

Wie staan er aan het roer?

Naren Shaam

Naren Shaam, CEO en oprichter van Omio

Naren Shaam is geboren in Bangalore, India, en heeft een MBA aan de Harvard University. Hij werkte in de auto-industrie en in de financiële diensten in New York. Hij besloot in 2012 naar Berlijn te verhuizen en daar heeft hij Omio opgericht. Na het maken van een backpackreis door Europa besefte hij dat er een behoefte was voor het verbeteren van het boekingssysteem voor reizen op het continent.

Edgar Berger

CBO

Edgar Berger is al lange tijd een techinvesteerder. Hij was voorzitter en CEO bij Sony Music International waar hij het bedrijf in 45 landen heeft laten groeien.

Malte Cherdron

COO

Sinds 2013 werkt Malte Cherdron bij Omio. Hiervoor was hij managing director bij MoviePilot en verantwoordelijk voor de strategy bij StudiVZ.

Filippo Bonsanti

VP Marketing

Filippo Bonsanti werkt al bijna twintig jaar in marketing. Hij was bij eBay de director of Marketing Strategy and Planning in de markten van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Alexandra Oakley

VP People

Met een bewezen staat van dienst op het gebied van werving en HR heeft Alexandra Oakley leiderschapsrollen bij Skype, Blinkbox en Photobox bekleed.

Dave Price

VP Product

Met ruim 17 jaar ervaring met productmanagement heeft Dave Price bij bedrijven als BBC en Spotify geholpen producten te ontwikkelen.

Tomas Vocetka

VP Engineering

Tomas Vocetka is een voormalig partner bij Microsoft en heeft ruim 25 jaar ervaring in techbedrijven en startups inclusief Hewlett-Packard.

Wat zijn enkele snelle feiten over Omio?

In 2017 hebben meer dan 500 consumenten contact met ons opgenomen om te leren hoe ze kunnen reizen met hun geliefde huisdieren

Veel van onze partners hebben een liberaal huisdierbeleid. Is het niet leuk om te weten dat je kunt reizen met je geliefde konijnen Stampertje en Flappie?

Reizen met ons gaat snel en gemakkelijk met een e-ticket

We bieden de mogelijkheid om papierloos te reizen op honderden routes in 20 landen in Europa. Trouwens: Bijna al onze tickets die voor reizen in Italië worden verkocht, zijn mobiel te gebruiken.

Op een gemiddelde dag verkopen we genoeg kaartjes om ruim 300 bussen en ongeveer 30 treinen te vullen

Dat zijn heel veel zitplaatsen!

Onze consumenten komen uit de hele wereld en hebben verschillende reisvoorkeuren

Spanjaarden houden vast aan hun eigen land met Madrid naar Barcelona als favoriete route. Terwijl Amerikanen massaal naar Parijs, Amsterdam en Rome reizen. En onze Chinese consumenten hebben een zwak voor Italië en kiezen ervoor om van Rome naar Florence en weer terug te reizen!

We zorgen er zelfs voor dat je zonder problemen van de luchthaven naar het stadscentrum reist

Nadat je een vlucht hebt geboekt, voeg dan een luchthaventransfer toe. Dit is sneller dan wachten op een taxi.

Wie zijn onze investeerders?

Met bijna 300 miljoen dollar aan financiering wordt Omio ondersteund door een aantal belangrijke investeerders die geloven in onze visie: Atomico, Battery Ventures, Goldman Sachs Investment Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Lakestar, NEA, Silver Lake Kraftwerk, Kinnevik, Temasek en Hillhouse Capital.

Wie verdienen er erkenning?

GDe enorme hoeveelheden informatie op Omio worden samengesteld uit meerdere gegevensbronnen, waaronder GeoNames, OpenFlights, OpenStreetMap, RSP (Atoc) en TheMoneyConverter.com.

We gebruiken ook gegevens van GeoLite2 die zijn gemaakt door MaxMind en die beschikbaar zijn op www.maxmind.com.