Over ons

Dit is Omio

Sinds het begin in 2013 verandert Omio de wereld van reizen door klanten de mogelijkheid te geven om op reizen te gaan die betekenis voor hen hebben.

Het maakt niet uit of je naar een toeristische trekpleister zoals Parijs in Frankrijk wilt of een ontspannende stad zoals Motril in Spanje: ons baanbrekende en praktische platform biedt reizigers wereldwijd de mogelijkheid om Europa, de Verenigde Staten en Canada te ontdekken.

We brengen meer dan 1000 vervoerders samen voor treinen, bussen, vliegtuigen, veerboten, auto's en luchthaventransfers zodat jij je eenvoudig kunt richten op wat er echt toe doet: de reis. Als je voor ons kiest, bespaar je tijd en geld terwijl je geniet van je reis.

Ontdek de verschillende manieren van reizen

Talloze manieren om betekenisvolle nieuwe reizen te vinden

Boek al je tickets op één plek

Vergelijk de opties en vind de beste prijs met onze eenvoudige app

Betrouwbare ondersteuning

Reisupdates in de app, veiligheidsinformatie en betrouwbare klantenservice

Geschiedenis

In 2010 begon onze oprichter, Naren Shaam, aan een uitgebreide backpackreis door heel Europa.

In 2010 begon onze oprichter, Naren Shaam, aan een uitgebreide backpackreis door heel Europa.

Shaam wist waar hij naartoe wilde, maar het was lastig om naast de beste route te plannen ook een betaalbaar buskaartje of de juiste trein te vinden. Dit maakte hem een beetje gefrustreerd en bijna platzak.

Toen hij zag dat er een multimodale reiswebsite nodig was, stopte Shaam met zijn baan in de financiële wereld in New York en verhuisde hij met zijn hebben en houden naar Berlijn dat een broedplaats is voor technologie en startups.

In 2013 ging GoEuro de lucht in.

Waarom hebben we onze naam veranderd? We geloven dat reizen mensen wereldwijd in beweging zet en sterker maakt, en we wilden een merknaam die beter bij onze gebruikers past.

Nu we Omio zijn, kunnen we verdergaan dan alleen het boeken van reizen. We zijn een allesomvattend reisknooppunt geworden, eentje die de behoeften van onze klanten ondersteunt om de wereld te verkennen.

In 2020 werden we getroffen door COVID-19 waardoor de reisbranche, en de gehele wereld, tot stilstand kwam. Ons veerkrachtige team heeft echter alle moeite gedaan om onze klanten te helpen met de uitdagingen van de pandemie.

Reizen is voor altijd veranderd. We willen echter blijven innoveren en onze klanten ondersteunen zodat ze vrij kunnen reizen, en bekende en onbekende bestemmingen op hun eigen manier kunnen verkennen.

Het Omio-team

We zijn begonnen als een klein bedrijf met slechts een paar medewerkers. Vandaag bestaat ons team uit ruim 300 enthousiaste medewerkers uit meer dan 50 landen in vestigingen in Berlijn, Praag, Peking, Londen en New York.

We komen dagelijks samen om onze visie tot leven te brengen met als doel om reiservaringen te creëren die inspireren, begeleiden en verheugen. Onze innovatieve technologie, passie en diversiteit zijn onze sterke punten. Werken bij Omio is een reis op zich, een reis die ons ertoe aanzet om de pracht van reizen te delen.

Snelle feiten

Onze klanten zijn net zo divers als onze bestemmingen

Hoewel hun bestemmingen kunnen variëren — Spanjaarden blijven het liefst in eigen land en Amerikanen gaan graag naar Parijs, Amsterdam en Rome — worden al onze klanten gemotiveerd door reislust.

Als de leider van grondvervoer in Europa helpen we je bij het maken van duurzame keuzes

Een op de vier Omio-klanten heeft hun boekingen gewijzigd van vluchten naar treinen, waardoor ze hun persoonlijke ecologische voetafdruk met meer dan 50 procent hebben verlaagd. Dat is nog eens milieubewust!

Mobiel gebruik betekent contactloze tickets

Je hebt alles zelf in handen! Als jouw vertrouwde reisgenoot is Omio de expert in mobiele tickets. We zorgen dat je op je plaats van bestemming aankomt met snelle en eenvoudige contactloze tickets voor treinen en bussen, waardoor je je veiliger voelt in een steeds veranderende wereld.

We verkopen op een gemiddelde dag genoeg tickets om meer dan 300 bussen en zo'n 30 treinen te vullen

Dat zijn heel wat zitplaatsen!

We zorgen er zelfs voor dat je zonder problemen van de luchthaven naar het stadscentrum reist

Voeg een luchthaventransfer toe nadat je een vlucht hebt geboekt. Dit is sneller dan wachten op een taxi.

Ons portfolio

We bestaan uit Omio, Rome2rio en busradar. Drie bedrijven, drie continenten. We brengen je snel, efficiënt en veilig naar je plaats van bestemming.

Investeerders

Met bijna 400 miljoen dollar aan financiering wordt Omio ondersteund door een aantal belangrijke investeerders die geloven in onze visie: Atomico, Battery Ventures, Goldman Sachs Investment Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Lakestar, NEA, Silver Lake Kraftwerk, Temasek en Kinnevik.

HomeOver ons
Valuta
Taal