Persberichten

Voor media en persaanvragen kunt u contact opnemen met de PR afdeling van GoEuro Travel Corp: [email protected]GoEuro wordt Omio

Europa’s leidende platform voor reizen krijgt een nieuwe naam voor internationale groei

Berlijn, 14 Februari 2019 - GoEuro, het leidende platform voor treinen, bussen en vluchten in Europa, heeft een nieuwe naam gekozen - Omio - om de ambitieuze groei en globale uitbreidingsplannen te ondersteunen.

Het bedrijf, opgericht in Berlijn sinds 2013, wil de komende maanden de nieuwe naam aan haar gebruikers introduceren.

Onder de naam Omio, is het bedrijf van plan om uit te breiden naar nieuwe geografische markten, beiden zowel voor de gebruikers en de vervoersaanbieders. Over de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië wordt momenteel nagedacht. Bovendien zal Omio zijn aanwezigheid in Europa verder blijven ontwikkelen.

De naam Omio is gekozen omdat de naam kort, luchtig en makkelijk te onthouden is. De twee O’s in de naam symboliseren de oorsprong en bestemming van een reis en creëert tegelijkertijd een subtiele link met de oorspronkelijke naam.

Sinds de lancering, is GoEuro een van de grootste online boekingsplatformen geworden voor reizen, waardoor het mogelijk is geworden om grote hoeveelheden data van de gefragmenteerde Europese transportmarkt samen te voegen voor een simpele en naadloze boekingservaring.

Vandaag heeft GoEuro meer dan 27 miljoen maandelijkse gebruikers, de meest uitgebreide inventaris aan mobiele tickets en een product die beschikbaar is in maarliefst 18 talen. In oktober 2018 heeft het bedrijf 150 miljoen dollar aan opgehaald, een van de grootste investeringsronden van Duitsland.

Naren Shaam, de CEO en oprichter van GoEuro, zei:

"Vijf jaar geleden zijn wij als meta search engine begonnen met een aanwezigheid in twee geografische markten. Inmiddels zijn wij volledig operationeel in 15 landen en hebben als doel het grootste platform en app voor reizen te worden."

"De naam GoEuro heeft lang goed gewerkt ter ondersteuning van ons doel om het reizen binnen Europa eenvoudig te maken voor miljoenen mensen."

“Maar onze ambities zijn veel groter dan alleen Europa. Wereldwijde transportopties worden nog niet in een product aangeboden; Wij willen dit creëren en daarmee onze klanten wereldwijd de mogelijkheid bieden overal gemakkelijk naar toe te kunnen reizen. Ik ben enorm trots dat we de overgang maken en ik geloof dat we met Omio nog verder kunnen groeien."

"Wij geloven dat het plannen van reizen in de toekomst een geheel andere ervaring zal zijn dan wat het vandaag is. In plaats van het zoeken naar stations en luchthavens, zullen mensen naar bestemmingen gaan zoeken. Mensen gaan niet meer in de rij staan om een papieren ticket te kopen, of om losse tickets voor elk apart deel van de reis te kopen. De transportmarkt zal meer vraaggericht worden, gestimuleerd door reizigers. En Omio zal die verandering aandrijven."

Eind 2018 heeft GoEuro zijn nieuwe merkidentiteit onthult, en de weg vrij gemaakt voor een nieuwe naam.


GoEuro ontvangt 150 miljoen dollar aan investeringen van Kinnevik, Temasek en Hillhouse

De grootste investeringsronde tot nu toe voor leidend reistechnologiebedrijf

Nieuw kapitaal voor zowel het versnellen van productinnovatie als het stimuleren van verdere internationale expansie

Cristina Stenbeck wordt lid van GoEuro’s raad van bestuur


Berlijn, 23 oktober 2018 - GoEuro, het leidende boekingsplatform voor personenvervoer door Europa, heeft 150 miljoen dollar opgehaald in een van de grootste investeringsrondes ooit in Duitsland. Het heeft hiermee het totaal opgehaalde kapitaal tot nu verdubbeld. Het bedrijf is van plan de investeringen te gebruiken om zijn visie vervoersmogelijkheden wereldwijd samen te voegen te verwezenlijken door productinnovatie te versnellen en naar nieuwe markten uit te breiden voor het handiger maken van boeken van reizen over de wereld.

De Zweedse investeringsfirma Kinnevik AB en Temasek, een investeringsbedrijf met het hoofdkantoor in Singapore, hebben de investeringsronde geleid met deelname van Hillhouse Capital die als leidende investeringsfirma zich richt op de lange termijn groei door innovatie.

Cristina Stenbeck, hoofdaandeelhouder van Kinnevik en lid van de raden van bestuur van zowel Kinnevik als Spotify, treedt toe tot de raad van bestuur van GoEuro als onderdeel van de transactie. Tot 2016 was Cristina zowel de uitvoerend voorzitter van Kinnevik als de voorzitter van Zalando.

Naren Shaam, de CEO en oprichter van GoEuro, zei:

“De investering van deze uitstekende bedrijven is een bewijs van het harde werk van ons team om het leidende boekingsplatform voor personenvervoer in Europa te bouwen en een erkenning van de enorme groeimogelijkheden die we voor ons zien. Het hebben van Kinnevik, Temasek en Hillhouse als investeerders vormt een aanvulling op onze visie om groei in onze business te stimuleren, terwijl we mensen over de hele wereld helpen hun reizen eenvoudiger en sneller te boeken.”

“In de afgelopen vijf jaar hebben we de meeste vervoersmaatschappijen van Europa op ons platform gebracht om een eenvoudige, consistente en herkenbare ervaring voor onze klanten te creëren. We zien buitengewone mogelijkheden om het boeken van reizen te transformeren door ons platform uit te breiden naar gefragmenteerde, voornamelijk offline systemen voor het wereldwijd beheren van personenvervoer. Door deze investering zullen we de ervaring van onze klanten verbeteren door nieuwe geografische gebieden en vervoersmiddelen toe te voegen, en meer mensen aan ons fantastisch team toe te voegen om deel te nemen aan deze spannende reis.”

“We zijn vooral blij dat Cristina zal toetreden tot het bestuur van GoEuro. Cristina’s expertise in consumentgerichte merken zal een waardevolle toevoeging zijn naarmate we onze business verder uitbreiden.”

GoEuro is vijf jaar geleden als een metazoekmachine gelanceerd en is vandaag de dag het leidende multimodale boekingsplatform voor personenvervoer in Europa. Op het platform realiseert het de directe verkoop van 80% van zijn vervoersmaatschappijen.”

Cristina Stenbeck, lid van de raad van bestuur van GoEuro, zei:

“Ik heb enorm veel respect en bewondering voor Naren en GoEuro’s streven om het boeken van reizen voor de toekomst opnieuw te definiëren. Het management van Kinnevik en de raad van bestuur delen mijn enthousiasme over de grote adresseerbare markt die GoEuro vanaf het begin heeft aangeboord, en over de aanzienlijke groeicurve voor de toekomst. GoEuro is een pionier in het aanpakken, veranderen en verbeteren van reizen van A tot Z. We kijken ernaar uit om Naren en zijn team te helpen om door te gaan een business van wereldklasse te blijven opbouwen.”

Lei Zhang, oprichter en voorzitter van Hillhouse Capital, zei:

“We zijn onder de indruk van wat Naren en zijn team in Europa hebben bereikt. We zijn verheugd om GoEuro te ondersteunen door zijn optimale, multimodale boekingsplatform voor personenvervoer naar Azië en de rest van de wereld te brengen.”


GoEuro lanceert volledige productaanbod in Frankrijk na ondertekening samenwerking met SNCF

28 januari 2016: GoEuro.nl, de zoekmachine met welke men treinen, bussen en vluchten in Europa met elkaar vergelijkt en boeken kan, heeft de lancering van haar volledige productaanbod in Frankrijk aangekondigd na de ondertekening van een nieuw partnership met SNCF.

Reizigers kunnen nu hun reis uitstippelen naar meer dan 30.000 bestemmingen in heel Frankrijk en Europa. Deze bestemmingen zijn niet niet alleen steden en luchthavens, zoals bij vele andere websites. Ze vergelijken treinen, bussen en vluchtopties in één enkele zoekopdracht, waardoor de noodzakelijkheid meerdere websites te gebruiken voor het plannen van een reis, geheel wegvalt.

Of het nu om een trip gaat van Parijs naar Marseille, tussen Nîmes en Béziers, van Cambridge naar Edinburgh, of in het Spaanse platteland, GoEuro biedt reizigers de best mogelijke gecombineerde transportopties aan gebaseerd op prijs, reisduur en gemak - in de gebruikers eigen taal en valuta.

Naren Shaam, CEO en oprichter van GoEuro zei: “De lancering van Frankrijk is een geweldige aanvulling voor onze gebruikers en een grote mijlpaal voor GoEuro. We lanceerden Frankrijk iets minder dan drie jaar geleden, in een tijd waar deze eenvoudige vorm van online zoeken alleen voor vliegreizen beschikbaar was. We zijn trots om de technologie die achter dit eenvoudige platform steekt zo ontwikkeld te hebben, dat het Europa’s bus- en spoorwegennet met de luchtvaartindustrie integreert en deze markt de 21ste eeuw inbrengt.”

In 2015, na het invoeren van de wet van Macron, was het GoEuro die als eerste de weg betrad om de grootste busmaatschappijen waaronder Ouibus, Isilines, Starshipper, Megabus en Flixbus in een zoekmachine te verenigen. Daarmee werden ze de marktleider in Frankrijk. Met de aanvulling van SNCF kunnen GoEuro gebruikers alle opties gemakkelijk vergelijken en zo de beste reismogelijkheid uitkiezen.

Guillaume Pepy, CEO van de SNCF reageerde, “Frankrijk is de meest bezochte bestemming in de wereld en de trein als meest competitieve transportmogelijkheid, is de best mogelijke manier om dit land te ontdekken. Door deze samenwerking hebben GoEuro gebruikers de mogelijkheid om reizen te vergelijken en de gemakkelijkheid en geweldige service die SNCF kent, te ontdekken.”

Het platform van GoEuro bevat nu alle trein- en busverbindingen en vluchten in 11 markten, met een gezamenlijke bevolking van 400 miljoen mensen. Daarnaast komen er jaarlijks nog 300 miljoen bezoekers bovenop.

Frankrijk alleen heeft jaarlijks meer dan 83 miljoen bezoekers, en het Franse transportnetwerk voegt nu nog 3.000 treinstations, 450 busstations en 91 luchthavens aan het GoEuro systeem toe. Dit geeft reizigers de mogelijkheid om meer dan 30.000 Europese bestemmingen te bereiken in zowel Frankrijk als in het Verenigd Koninkrijk, in Duitsland, Spanje, Luxembourg, België, Nederland, Zwitersland, Oostenrijk, Polen en Italië.

GoEuro wordt sinds de oprichting gesteund door vooraanstaande Europese en Amerikaanse investeerders. Onder hen, de Arnault groep; de holdingmaatschappij van Bernard Arnault, die veel steun heeft bijgedragen bij de partnership met de SNCF, het grootste transportbedrijf van Frankrijk. Dit is een erg belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf.


GoEuro integreert Flixbus' nieuwe busdiensten in Nederland

12 januari 2016: GoEuro.nl, de zoekmachine die treinen, bussen en vluchten vergelijkt, heeft de nieuwe busverbindingen van Flixbus opgenomen in haar aanbod. Na Flixbus’ aankondiging dat ze vanaf nu ook binnenlandse intercitybussen aanbieden, is er een nieuwe speler binnen de vervoerssector in Nederland die een handig alternatief biedt voor de trein.

Sinds 3 december biedt Flixbus dagelijks 180 nieuwe busritten aan, die 9 Nederlandse steden met elkaar verbinden. Voordat deze intercitybussen ingevoerd werden, waren de steden alleen door een niet rechtstreekse treinverbinding met elkaar verbonden. Zo was er bijvoorbeeld op het traject Groningen Enschede tot heden een overstap in Zwolle noodzakelijk. Met de langeafstandsbussen van Flixbus kunnen reizigers voortaan tegen voordelige tarieven reizen zonder deze overstap te moeten maken. Bovendien wil de busmaatschappij haar aanbod serieus uitbreiden en alle steden met meer dan 100.000 inwoners aan hun netwerk aansluiten.

De nieuwe routes die door Flixbus geïntroduceerd worden, vormen een mooie aanvulling op de reeds bestaande treinverbindingen binnen Nederland. GoEuro heeft deze routes reeds geïntegreerd in haar aanbod, naast de duizenden bestaande verbindingen waarover ze in Nederland al beschikken. Door het steeds groter wordende aanbod aan vervoersmogelijkheden in Nederland kan het voor de reiziger soms moeilijk worden om zowel internationaal als nationaal een overzicht te behouden. In haar doel om het gehele transportsysteem in Europa zo eenvoudig mogelijk aan te bieden aan haar gebruikers, kan GoEuro door een samenwerking met 340 verschillende bus- en treinpartners de reiziger helpen de goedkoopste, snelste en gemakkelijkste route te vinden.

“We zijn erg blij om deel te kunnen nemen aan de groei van sterke partners als Flixbus”, aldus Naren Shaam, CEO GoEuro, “en het verheugt ons te zien hoe de personenvervoerssector in Nederland zich ontwikkelt, nu intercitybussen hun intrede op de Nederlandse markt maakten.” Met de geplande uitbreiding van Flixbus wordt het reizen voor nationale reizigers in Nederland erg vergemakkelijkt waardoor de busdiensten voor reizigers een aantrekkelijke optie zullen worden.

Een soortgelijke situatie vond plaats in Duitsland, waar in 2013 een enorme groei in de busmarkt plaatsvond. Met de oprichting van tal van nieuwe busmaatschappijen die binnenlandse routes in Duitsland aanbieden, zagen we de reizigersaantallen met 180% stijgen ten opzichte van het jaar ervoor. Aangezien deze bussen ook de kleinere steden op een efficiënte manier verbinden, heeft dit een gunstige invloed gehad op de Duitse toerismesector. In Frankrijk werd in augustus de wet-Macron ingevoerd, waarna 5 nieuwe busmaatschappijen in Frankrijk hun diensten aanboden. Ook hier wordt verwacht dat vanaf volgend jaar 5 miljoen reizigers gebruik zullen maken van de Franse intercitybussen, wat zowel een positieve invloed zal hebben op de Franse economie als op het nationaal en internationaal toerisme. In Nederland is er ook heel wat ruimte voor uitbreiding, en deze nieuwe services kunnen in de toekomst een enorme verandering teweeg brengen in de Nederlandse vervoerssector.


GoEuro secures $45 million in Series B financing led by Goldman Sachs Investement Partners

9 December 2015: GoEuro, Europe’s largest platform for planning and booking all rail, bus and air transportation, has announced the closure of a Series B funding round totalling $45 million. The funding was led by Goldman Sachs and joined by new investors including Atomico, Yuri Milner and Tom Stafford, Sebastian Siemiatkowski (Klarna) and Ilkka Paananen (Supercell).

Naren Shaam, Founder and CEO of GoEuro, said: “This new investment is a huge endorsement to the progress we have made since our launch two and a half years ago. It will allow us to further accelerate our growth, and continue to build the most comprehensive platform for rail, bus and air travel in Europe - making tens of thousands of destinations easily accessible for travellers from all over the globe.”

The company is addressing a market where over €150 billion is spent yearly on travel across Europe, utilizing proprietary technology to present all rail, bus, air transportation options, thereby creating a single, unified source of information for all consumer travel needs.

Christopher Dawe, Co-Head of Goldman Sachs Investment Partners Private Investments, commented, “GoEuro has made impressive progress in bringing the last untapped market within the travel industry into the 21st century. With over 50k train and coach stations across Europe, yet no online solution to search and book travel in a similar manner to what already exists within the airline industry, we see a tremendous opportunity to fill the void by building the leading multi-modal travel platform.”

Niklas Zennström, founder and CEO of Atomico added, "GoEuro is only two years old but we have been extremely impressed with their international approach to revolutionizing European travel. I am also delighted to see successful entrepreneurs like Ilkka and Sebastian re-investing in the tech community and strengthening Europe's tech ecosystem. The international team at GoEuro are all amongst the best in the industry, with ex-employees of global technology brands joining the ranks in recent years and we look forward to working with Naren and his team to help scale GoEuro further."

GoEuro now operates in a contiguous area of 11 countries across Europe with a combined population of 400 million, offering its users the ability to search and book the fastest, cheapest, and most convenient journeys with over 40 railway companies, over 300 bus operators and all airlines, while helping operators reach new customers from all over the world.

The additional funding will enable the company to accelerate its growth through 2016 and beyond, with a focus on investment in new partner integrations, product development, continuing to attract the best talent to GoEuro, and customer acquisition both within Europe and globally.

Mr Shaam continued, “GoEuro today already reaches travellers from more than 120 countries, in 15 languages, and we’re making travelling in Europe easier than ever before – both inside countries and across borders. The support from Goldman Sachs and Atomico will enable us to focus even more on our vision of building the only tool you need to fully benefit from Europe’s excellent rail, bus and air travel infrastructure.”


GoEuro lanceert in Zwitserland, uitbreiding naar acht Europese landen

9 September 2015: GoEuro, het eenvoudig te gebruiken online platform dat trein-, bus- en vluchtroutes vergelijkt heeft vandaag de uitbreiding naar Zwitserland aangekondigd door de toevoeging van de partners Expressbus en SBB, de grootste spoorwegmaatschappij in Zwitserland. Deze nieuwe partners zorgen voor een grote uitbreiding van routes tussen Zwitserland en andere Europese bestemmingen via bus bedrijven zoals Eurolines, IDBus en Meinfernbus.

Het platform is twee jaar actief en Zwitserland is de achtste markt die toegevoegd wordt aan de GoEuro website. De landen die al beschikbaar zijn op het platform zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Luxemburg, België, Nederland en Italië. Het toevoegen van de Zwitserse markt zorgt voor 4 nieuwe vliegvelden, 600 nieuwe treinstations en 60 nieuwe bus stations op het GoEuro platform. Het totale aantal bestemmingen komt hierbij op 34,108.

Door deze stap is GoEuro de eerste trein metasearch die alle treinen in de DACH-regio in één zoekmachine heeft met volledige live data. In tegenstelling tot de traditionele online boekingsplatformen verbetert GoEuro.nl de reisplanning door gebruikers te helpen om de meest efficiënte route online te vinden. Reizigers kunnen hun routes plannen van kleine steden en dorpen, dus niet alleen grote steden en vliegvelden zoals vele andere websites, en op een makkelijke manier vlucht, trein en reis opties vergelijken in één zoekopdracht. Hierdoor is het niet nodig om verschillende websites te raadplegen bij het plannen van een reis. Of het nu gaat om een reis in de Zürich-Bern-Basel driehoek of een reis tussen Geneva en Lugano, GoEuro biedt de gebruiker de beste routes gebaseerd op prijs, tijdsduur en gemak. Dit alles in de taal en munteenheid van de gebruiker.

Naren Shaam, CEO van GoEuro, zegt het volgende over de opening van de Zwitserse markt:: “Wij zijn heel blij met de lancering in Zwitserland. Met SBB als onze nieuwe partner is GoEuro een perfect platform voor de Alpen waar de trein de belangrijkste vorm van vervoer is. Reizigers van en naar Zwitserland hebben nu voor het eerst de mogelijkheid om vlucht-, trein- en busroutes te vergelijken met één zoekopdracht bij GoEuro.”

De woordvoerder van SBB meldt: “Door de unieke geografische ligging en prachtige landschappen is Zwitserland een gewilde bestemming voor Europese reizigers. GoEuro biedt een gemakkelijke gebruikerservaring en met de integratie van ons trein netwerk hebben gebruikers nu toegang tot geweldige winterse bestemmingen en alles wat Zwitserland te bieden heeft."


GoEuro lanceert de ultieme reisapp

Berlijn, Duitsland, 27/05/2015: GoEuro (www.omio.nl) heeft een gloednieuwe gratis en gebruiksvriendelijke app gelanceerd voor zowel Android als iOS die met één enkele druk op de knop de beste opties verstrekt voor het reizen met de trein, bus en het vliegtuig.

De nieuwe app zal de gebruikers in staat stellen om de reistijd en prijs van meer dan 160 bus-, trein-, en vliegmaatschappijen wereldwijd te vergelijken. De tickets voor de volledige reis kunnen vervolgens geboekt worden voor 8 verschillende landen. Het bereik binnen Nederland is omvangrijk; elke grote stad en klein dorp worden bediend, met in totaal meer dan 600 unieke locaties. Door gebruik te maken van de app kunnen Nederlandse en internationale reizigers hun reis boeken bij iedere nationale vervoersmaatschappij zoals NS Hispeed en KLM, maar daarnaast ook bij internationale maatschappijen zoals Deutsche Bahn, NMBS en Eurolines. Hierdoor is het de eerste app die je toelaat de goedkoopste, snelste of beste manier om te reizen binnen Europa te vinden.

Naren Shaam, CEO van GoEuro, zegt: “De app maakt het zoeken, vergelijken, en boeken van bus- en treinreizen net zo makkelijk als het zoeken naar vliegreizen. Deze reisbegeleider geeft je realtime reisinformatie en boekopties voor overal in Nederland, en daarnaast ook voor vele Europese bestemmingen, inclusief steden als Brussel, Parijs, Berlijn en vele anderen. Het zoeken naar reizen wordt traditioneel gedomineerd door websites en apps die zich focussen op vluchten en het boeken van accommodaties. De toegenomen populariteit van bus- en treinreizen binnen Nederland en Europa opende echter een nieuw gat in de markt voor het combineren van alle vervoersmiddelen in één zoekopdracht. Wij bieden een must-have product voor iedereen die bus-, trein-, en vliegreizen wil boeken in Nederland en in Europa.”

Met 567 treinstations, busstations en vliegvelden in Nederland en 32,959 unieke bestemmingen in Europa, biedt de GoEuro-app de service van drie apps in één, zodat het niet meer nodig is om meerdere reisapps te downloaden.

De GoEuro-app kan gedownload worden in de app store voor zowel Android en iOS telefoons.
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.goeuro.rosie&hl=nl
iTunes: https://itunes.ap.com/nl/app/goeuro-zug-bus-und-flug/id885372509?mt=8
Meer informatie over de app: //www.omio.nl/apps/


GoEuro announces appointment of Google´s Kacper Nowicki as CTO

February 11, 2015: After securing a $27 million investment led by NEA in November 2014, GoEuro the comparison search engine for train, bus and air travel - has announced the appointment of former Google Engineering Director, Kacper Nowicki, as the company’s Chief Technology Officer (CTO).

With currently over 150 rail, bus and other transport partners across seven countries, GoEuro is fundamentally an engineering-driven tech company with significant planned expansion throughout Europe. The company expects to scale up to over 1000 rail, air and bus companies across Europe within next few years.

Kacper joins the company at a period of significant growth, and will lead the way in building a scalable platform that will allow this unprecedented integration of partners across Europe with real-time data. This, along with placing mobile at the core of GoEuro’s product, will make booking trains and buses across Europe as easy as booking flights.

Polish-born Nowicki, who graduated with a Master’s Degree in High Energy Physics from Warsaw University in 1993, is a software architect and engineer with over 20 years of experience in the design and development of computer software. He joins after spending 8 years at Google where he built Polish engineering team and worked on search, infrastructure and cloud products.

GoEuro Founder and CEO Naren Shaam comments: “Kacper brings a wealth of experience and technical leadership from engineering companies such as Google to the growing Berlin startup ecosystem. He joins a strong COO, Malte Cherdron, among others in a truly international team, with 80 people from 30 different countries, to help build the most sophisticated European transportation booking system available today.”

Kacper Nowicki adds: “GoEuro has an impressive business model and made great progress with its product since it was launched in 2013. I am looking forward to solving a problem of providing best answers for people searching for transportation connections. Finding the best routes for our users is difficult, we serve about 50 time more stations in Europe than there are airports. I look forward to bringing engineering-driven culture to GoEuro, data driven decision making and speed of execution, Google-style.”


GoEuro Launches in Italy

January 20, 2014: The easy-to-use search platform that compares and combines trains, bus and flights, today announces its expansion into Italy, having added new partnerships with several bus companies and becoming the first to partner with both Italian train operators.

In less than 18 months since the platform was launched, Italy becomes the seventh national market now available via the GoEuro website, joining Germany, UK, Spain, Luxembourg, Belgium, and Netherlands. The addition of Italy adds a further 38 airports, 6,663 train stations, and 1,082 bus stations – bringing the total number of possible journey destinations to 32,959.

GoEuro.it provides a contrast to traditional online booking platforms: Travellers no longer switch between local websites and operators to arrange onward travel from main international airports. GoEuro compiles all possible journey options to a required destination in one search, displaying available flights, trains and bus connections – all in a user’s native language and currency. Whether journeying from Naples to Milan, or Bologna to Rome, GoEuro offers passengers the best possible transport options and combinations based on price, journey duration, and convenience, irrespective of whether their final destination is a large city, small town, or village.

Naren Shaam, CEO of GoEuro, comments: “Italy not only delivers us great bus and rail partners, it gives our customers expanded access to transportation in one of the greatest destinations in Europe. Italy is ranked 5th in the world’s top international tourism destinations by the World Tourism Organisation, and visitors will be able to make the most of the excellent transport links available to them. Italy has wisely invested in developing a strong rail system; GoEuro will help them achieve even greater international recognition and more customers by connecting tourists with travel options that they might not otherwise have explored.”Gestrande treinreizigers maken gebruik van de lange-afstandsbus

Berlijn, Duitsland - 23 Oktober 2014: Afgelopen weekend lag het treinverkeer, tot het ongenoegen van vele reizigers, in Duitsland plat vanwege stakingen door het treinpersoneel van Deutsche Bahn. Treinen reden niet of beperkt, informatie over het reizen met de trein was niet of op het laatste moment beschikbaar. Hoewel de stakingen al enige tijd van te voren bekend waren, was het ongemak voor de reizigers niet minder groot.

Bedrijven die voordeel hadden bij de stakingen waren de busmaatschappijen in Duitsland. Gestrande reiziger lieten noodgedwongen de trein links liggen en weken uit naar andere vervoer opties zoals de bus. Reisportaal GoEuro zag in aanloop naar het weekend van de stakingen een toename van 18 procent in het aantal reserveringen voor de lange-afstandsbus.

Tijdens de stakingen zelf was een toename van maar liefst 228 procent in het aantal boekingen voor de lange-afstandsbus zichtbaar. Busmaatschappij DeinBus profiteerde met een stijging van 197 procent het meest van de stakingen. Boekingen bij RV Dresden namen met 168 procent toe. Matzes Minibus kon rekenen op een toename van 108 procent in het aantal boekingen. Boekingen bij Berlin Linienbus, MeinFernBus en ADAC Postbus namen toe met 98, 74 en 60 procent.


GoEuro sluit serie A-financieringsronde van $ 27 miljoen onder leiding van New Enterprise Associates

27 augustus 2014: De multimodale reiszoekmachine GoEuro maakt met trots bekend dat het bedrijf 27 miljoen dollar heeft geworven in een serie A-financieringsronde onder leiding van New Enterprise Associates, een van ’s werelds grootste durfkapitaalverschaffers.

Als blijk van vertrouwen in de huidige ontwikkeling en toekomstperspectieven van GoEuro hebben ook alle drie bestaande investeerders – Battery Ventures, Hasso Plattner Ventures en Lakestar – hun financiering verhoogd.

GoEuro heeft zich met verve gestort op de complexe uitdagingen die de Europese reismarkt, een miljardenindustrie, biedt. Met de inzet van geavanceerde technologie is een platform gebouwd dat enorme hoeveelheden trein-, bus- en vliegdata bij elkaar brengt, resulterend in een oplossing die de reiziger helder en beknopt voorziet van alle mogelijke reisopties. Met één enkele zoekopdracht worden routes tussen dorpen en steden gepland en worden vlieg-, trein- en busreizen vergeleken én gecombineerd, wat de noodzaak wegneemt om tijdens de voorbereiding meerdere websites te raadplegen.

Het bedrijf is momenteel actief in zeven landen – Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, België, Nederland en Luxemburg – en biedt dekking aan 20.510 treinstations, 10.011 busstations en 207 luchthavens. De nieuwe financiering zal GoEuro in staat stellen zijn groeisnelheid aanzienlijk op te voeren en nog dit jaar meer belangrijke Europese markten te ontsluiten, om uiteindelijk het grootste multimodale reisplatform van het continent te worden.

“We zijn zeer verheugd om New Enterprise Associates welkom te heten bij GoEuro,” zegt Naren Shaam, oprichter en CEO van GoEuro. "NEA is een eersteklas investeringsmaatschappij met een langetermijnvisie en stevige wortels in de technologiesector. Sinds we zijn begonnen, iets meer dan een jaar geleden, hebben we grote vooruitgang geboekt. De participatie van NEA is een belangrijke steun om deze lijn voort te zetten, aangezien dit betekent dat NEA de wereldwijde marktkansen van de multimodale reisindustrie én de leidende positie van GoEuro in het Europese segment onderkent. Met deze financiering kunnen we onze groeistrategie voor de komende jaren veiligstellen.”

"Door een eenvoudige oplossing te leveren voor een zeer complex technologisch probleem, verstevigt GoEuro razendsnel zijn positie in een markt die rijp is voor radicale verandering”, zegt Bos Baskett, general partner bij NEA. "De meer dan 200 miljard dollar genererende Europese reismarkt biedt enorme kansen en we ondersteunen GoEuro graag bij de uitbreiding van het platform in West-Europa.”

"Iedereen die ooit een trein- of buskaartje in Europa heeft geboekt zal onmiddellijk begrijpen waarom GoEuro een revolutie in de reisindustrie is", aldus Itzik Parnafes, general partner bij Battery Ventures. "Het bedrijf is verder een lichtend voorbeeld van de wijze waarop complete ecosystemen getransformeerd kunnen worden door op een slimme manier data te gebruiken, een investeringsmodel waarin we bij Battery zeer geïnteresseerd zijn.”


Reiszoekmachine GoEuro komt naar Benelux

Nieuwe samenwerking met zeven trein- en vijf busmaatschappijen

Berlijn, Duitsland - 2 April 2014: Reiszoekmachine GoEuro.nl, tot dusverre actief in Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, heeft vandaag zijn uitbreiding naar de Benelux aangekondigd. Dit brengt het aantal landen waarin het bedrijf opereert op zes.

GoEuro is een zoekplatform dat reizigers de meest efficiënte zoekmethode aanbiedt, zodat ze snel en makkelijk hun reis binnen Europa kunnen plannen. In tegenstelling tot veel andere reisplanners kunnen er niet alleen grote steden en vliegvelden in het reisplan worden opgenomen, maar ook regionale steden en dorpen. Vervolgens kunnen vlucht-, trein- en busmogelijkheden worden vergeleken, wat het bezoeken van meerdere websites overbodig maakt.

Nieuwe Partners

Met de uitbreiding naar België, Nederland en Luxemburg worden zeven trein- en vijf busmaatschappijen aan het platform toegevoegd. De nieuwe treinpartners zijn het Belgische SNCB, NS en NS Hispeed uit Nederland en het Luxemburgse CFL. Via deze partners zijn ook de Franse maatschappijen TGV en Thalys en het Britse Eurostar beschikbaar geworden binnen de zoekmachine. Met de nieuwe samenwerkingsverbanden wordt niet alleen de dienstverlening van GoEuro naar de Benelux gebracht, maar worden ook de mogelijkheden om van en naar het Verenigd Koninkrijk en de rest van het Europese vasteland groter. België en Nederland vormen een knooppunt voor het treinverkeer in Noord-Europa en bieden belangrijke grensoverschrijdende verbindingen met het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, zoals de Eurostarservice van London naar Brussel, Parijs en Lille, de Thalysbestemmingen Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen en de TGV-diensten van en naar Frankrijk.

Ook de busmaatschappijen iDBus, MegaBus, Student Agency, Brussels City Shuttle (Flibco) en AirExpressBus maken nu deel uit van het GoEuro-palet. Ze voegen zich bij de reeds bestaande partners Eurolines, National Express en Bestbustravel, maatschappijen die in de Benelux opereren én diverse internationale routes door het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland op het programma hebben.

Vergrootte spanwijdte

“We zijn erg blij met de lancering van onze diensten in de Benelux,” zegt Naren Shaam, CEO van GoEuro. “Deze regio is het kloppend hart van trein- en busreizen in Noord-Europa en vergroot de spanwijdte van GoEuro aanzienlijk. Alle reizen van meer dan een uur met de belangrijkste transportmiddelen vanuit de drie Benelux-landen vallen nu binnen onze dienstverlening. Reizigers van en naar de Benelux kunnen vanaf nu, dankzij GoEuro, alle bus-, trein- en vluchtmogelijkheden in één zoekopdracht vergelijken. Maar niet alleen worden België, Nederland en Luxemburg ontsloten: via Eurostar verbinden we nu het vasteland met het Verenigd Koninkrijk en TGV brengt onze klanten tot diep in Frankrijk.”

“We hebben het belang van onlinedistributie lang geleden al onderkend en zien in GoEuro een prachtig voorbeeld van innovatieve reistechnologie,” zegt Annemarie Ariesen, manager Business to Business bij NS Hispeed. “We zijn daarom vereerd dat we deel mogen uitmaken van de expansie van GoEuro naar België, Nederland en de omliggende regio’s. GoEuro zal ons zeker nieuwe klanten opleveren, op zoek naar een complete reisoplossing.”


 

Back