Reis naar Amsterdam | Plan je reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Amsterdam?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en tevens de grootste stad van het land. De stad staat bekend om haar prachtige grachtengordel waarmee ze een plaatsje op de UNESCO Werelderfgoedlijst veroverde.
Amsterdam kent een lange geschiedenis en maakte haar intrede als handelsstad in de 13e eeuw. Gedurende de opvolgende jaren groeide Amsterdam uit tot de belangrijkste handelsstad van Nederland. Bij de uitbreiding van de stad werden grachten gegraven voor onder andere transport, waterbeheersing en ter verdediging. In de Gouden Eeuw, die goeddeels samenviel met de 17e eeuw, groeide Amsterdam uit tot wereldstad. Na een woelige periode na de Gouden Eeuw vond de stad haar populariteit terug en is Amsterdam vandaag de dag niet alleen een geliefde plek voor mensen om te wonen en werken, maar komen ook toeristen graag een bezoekje brengen aan deze wereldstad.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam

Hoe naar Amsterdam komen

Vliegen naar Amsterdam Schiphol Airport

Schiphol Airport is met haar verschillende internationale en intercontinentale vluchten naar meer dan 300 bestemmingen, de grootste luchthaven in Nederland. De populairste Europese vluchten gaan naar Londen, Barcelona en Parijs. De luchthaven is de thuisbasis van KLM, Transavia en Arkefly en een hub van Delta Air Lines, Vueling, easyJet en Air Berlin. Met jaarlijks 52,6 miljoen passagiers is Schiphol Airport de 4e grootste luchthaven van Europa.

Algemene informatie over transport van en naar Schiphol Airport

Treinen naar Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal is met 6 perrons en 15 sporen, met treinverbindingen naar heel Nederland, het belangrijkste station van Amsterdam. Er zijn ook internationale verbindingen met onder andere Brussel, Berlijn en Parijs. Het is een tweede drukste treinstation van Nederland. Reizigers hebben de mogelijkheid verder te reizen met de tram, bus, metro of veerboot, die ook allen aan Amsterdam Centraal hun halte hebben.

Van Amsterdam Centraal naar het centrum

Het Centraal Station van Amsterdam is direct in het stadscentrum gelegen. Ongeacht waar je moet zijn, kan gemakkelijk naar het centrum gewandeld worden. Dit is vaak gemakkelijker dan met het openbaar vervoer te reizen of zelf te rijden. Indien je aan de andere kant van het centrum moet zijn is het het handigste om de bus of tram te nemen.
De busmaatschappij in Amsterdam is de GVB. Het busstation bevindt zich op steenworp afstand van het station. Hier vandaan kan men de bus nemen naar verschillende delen van de stad. Ook de tram is een gemakkelijke manier om je te verplaatsen door de stad. De tram stopt vlak voor het station en brengt je onder andere naar het Museumplein of Leidseplein.
Een taxi vanaf het Centraal Station naar het Leidseplein kost ongeveer € 16. Verder is het niet gemakkelijk om je met de auto van of naar het station te begeven. Men kan alleen de noordelijke kant van het station bereiken om passagiers af te zetten, maar er is geen parking aanwezig.

Bussen naar busstation Sloterdijk

Station Sloterdijk is een treinstation in het noordwesten van Amsterdam. Er is hier ook een busstation gelegen voor de bussen van iDBUS die verbindingen aanbieden naar Parijs, Brussel en Londen.

Van Sloterdijk naar het centrum

Om van Sloterdijk naar het centrum te gaan kan je metrolijn 50 of tramlijn 12 nemen. Verder vertrekken hier ook de buslijnen 15, 36, 48, 61, 64 en 69. Naar het centrum rijden duurt ongeveer 10 minuten en gaat via de s103.

Bussen naar Duivendrecht

Duivendrecht is ook een treinstation waar buiten treinen en stads- en streekbussen, ook langeafstandsbussen van Eurolines vertrekken en aankomen.

Van Duivendrecht naar het centrum

Om van het busstation Duivendrecht naar het centrum te gaan kan men metro 50 of 54 zowel als bus 41 nemen. Rijden duurt ongeveer 15 minuten en vergaat via de s112.

Naar Amsterdam rijden

Amsterdam ligt in de Randstad en kan bereikt worden via de autosnelwegen A1, A2, A4, A5, A8, A9 en A10. Het is mogelijk om rechtstreeks tot het stadscentrum te rijden maar men moet er wel rekening mee houden dat parkeerplaatsen in de stad enorm duur zijn. Het is dan ook voordeliger om buiten de stad te parkeren en het openbaar vervoer te nemen.
Nederlandse autosnelwegen zijn in een goede staat en het dichte wegennetwerk zorgt ervoor dat je snel andere delen van het land kan bereiken. De maximumsnelheid op de snelwegen is 130 km/u. Buiten flitspalen moet men ook rekening houden met trajectcontrole; een controle, waar over een stuk afgelegde weg, de gemiddelde reistijd wordt berekend. Wanneer deze snelheid hoger is dan toegestaan, krijgt men een boete.

Verplaatsen in Amsterdam

Openbaar vervoer in Amsterdam

Het is binnen Amsterdam erg gemakkelijk met het openbaar vervoer te reizen. Het netwerk is erg uitgebreid en verbindt bijna alle gedeeltes van de stad via trein, metro, tram, bus of zelfs ferry. Het openbaar vervoer wordt ook door Amsterdammers vaak gebruikt aangezien het een goedkope en snelle manier is om te verplaatsen.

  • Openbaarvervoermaatschappij: GVB verzorgt het stadsverkeer, waaronder de bus, metro, tram en veerpont.
  • Soorten tickets: Nederlanders reizen met de OV-chipkaart, een elektronische kaart waarmee men zich moet in- en uitchecken wanneer men gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze kaart kan worden aangekocht voor € 7,50 en laadt men op met reissaldo. Dit is geen ideaal systeem voor toeristen. Zij kunnen beter een dagkaart voor € 7,40 kopen. Deze dagkaart is geldig in alle trams, bussen en metro’s van de GVB. Het Amsterdam & Region ticket biedt 24 uur onbeperkt reizen op het gehele openbare vervoer van GVB, Connexxion en EBS.
  • Toeristenpass: Het Amsterdam Travel Ticket bevat ook het vervoer van en naar de luchthaven en is geldig voor twee dagen in alle vervoersmiddelen. De I am Amsterdam kaart is geldig voor 24, 48 of 72 uren en de kaart bevat een gedetailleerde kaart, onbeperkt reizen met het openbaar vervoer en gratis toegang tot verschillende attracties in de stad.
  • Korting: Een ticket voor kinderen kost € 2,5
  • Nachtlijnen: Na middernacht stoppen de gewone lijnen maar er zijn twaalf buslijnen beschikbaar die vertrekken vanaf het Centraal Station. Zes van deze lijnen stoppen op het Leidseplein, zes op het Rembrandtplein. Een ticket voor een enkele reis kost € 4,5.

Fietsen in Amsterdam

Wanneer men aan Amsterdam denkt, denkt men aan fietsen. Het is met grote voorsprong het populairste vervoersmiddel in de stad en Nederlanders houden ervan. Ook als je op bezoek bent in Amsterdam is fietsen een ideale manier om je te verplaatsen. Vermijd fietsen tijdens de spitsuren (tussen 8.00 en 9.00 en tussen 17.00 en 18.00) aangezien er dan duizenden fietsers op straat zijn.

  • Stadsfietsen: OV-fiets is het fietshuursysteem van de NS. Indien men een abonnement heeft kan men aan verschillende fietsenstallingen aan treinstations en andere openbare plaatsen een fiets huren. De aanmelding hiervoor kost € 10, en er komt € 3,14 bij voor iedere rit.
  • Een fiets huren: Men kan ook gewoon een fiets huren voor ongeveer € 10 per dag bij verschillende fietsenverhuurders.

Taxi’s in Amsterdam

Taxi’s komen vaak voor in de stad gezien vele toeristen en veel inwoners vaak niet over een eigen auto beschikken. Taxi’s kunnen besteld worden bij Taxicentrale Amsterdam (TCA) 020-777 7777, taxi 020-221 0059 en Taxistad 020-208 0000.

  • Startprijs: De startprijs is € 2,83.
  • Kost: De maximumprijs per kilometer is € 2,08 en de maximum prijs per minuut is € 0,34.

Auto's in Amsterdam

Rijden in Amsterdam is niet erg gebruikelijk door de kleine straatjes en de verkeersdrukte die de stad kent. Zelfs voor ervaren chauffeurs kan het erg stressvol zijn door Amsterdam te reizen. Wanneer men ervoor kiest met de auto door Amsterdam te rijden is het belangrijk dat men goed uitkijkt voor fietsers en dat men niet de verkeerde richting op rijdt. (aan de grachten zijn alleen maar eenrichtingswegen)
Gratis parkeren vind je niet in Amsterdam, ga er niet naar op zoek. Hoe verder je weg gaat van het oude centrum, hoe goedkoper het wordt. In de buitenwijken kan je voor ongeveer € 1,1 per uur parkeren en via het openbaar vervoer kom je snel in het centrum. Voor een hele dag parkeren moet je rekenen tussen de € 22 en de € 55.

Te voet door Amsterdam

Wandelen in Amsterdam is een uitstekende manier om je te verplaatsen; de binnenstad is namelijk klein genoeg om alles te voet te doen. Let echter wel op voor fietsers, die vaak vanuit het niets tevoorschijn lijken te komen.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal