Van Amsterdam naar Brussel

Reisopties
Van Amsterdam Naar Brussel

Je kunt van Amsterdam naar Brussel reizen per trein, bus of vlucht.

Onze suggestie
bus

Om van Amsterdam naar Brussel te reizen op 06 okt. raden wij aan om de bus te nemen, omdat het de beste combinatie van prijs en snelheid is.

12:25Amsterdam3u45 16:10BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
111Enkele reis
Goedkoopst
12:25Amsterdam3u45 16:10BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
111Enkele reis
Andere opties
23:00Amsterdam4u11 03:11BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
191Enkele reis
08:28Amsterdam Centraal2u49 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
561Enkele reis
09:28Amsterdam Centraal2u49 12:17Brussel-Midi
0 overstappen
561Enkele reis

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis per trein, bus en vlucht, .

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Brussel?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vergelijk de prijs Prijzen voor treinen, bussen en vluchten

do
06 okt.
vr
07 okt.
za
08 okt.
zo
09 okt.
ma
10 okt.
di
11 okt.
wo
12 okt.
do
13 okt.
vr
14 okt.
za
15 okt.
zo
16 okt.
ma
17 okt.
di
18 okt.
wo
19 okt.
do
20 okt.
vr
21 okt.
za
22 okt.
zo
23 okt.
ma
24 okt.
di
25 okt.
wo
26 okt.

Reisinformatie van Amsterdam naar Brussel

distanceAfstand173 km
modeBeschikbare reismethodenBus, het vliegtuig, de ferry of de trein
pricePrijsklasse€ 14 - € 198
cheapestGoedkoopste reismethodeBus • € 14 • 2 u 25 min
fastestSnelste reismethodeVlucht • € 198 • 45 min
carriersPopulaire reisaanbiedersFlixbus, KLM Cityhopper of SNCB

Reis met de bus, het vliegtuig, de ferry of de trein van Amsterdam naar Brussel. De afstand bedraagt 173 km. Als snelheid een prioriteit is, dan is reizen met het vliegtuig de beste optie. De reis duurt dan gemiddeld 45 min. Zijn lage kosten voor jou de belangrijkste prioriteit, dan is reizen met de bus de beste optie, met prijzen vanaf € 14. De populairste reisorganisaties zijn onder andere Flixbus, KLM Cityhopper of SNCB. Reizigers kunnen ook met de bus, het vliegtuig of de trein van Amsterdam naar Brussel reizen.

Algemene informatie over de reis van Amsterdam naar Brussel

Brussel, de hoofdstad van België en van de Europese Unie, is dicht bij huis. Een directe vlucht Amsterdam Brussel duurt slechts drie kwartier. De afstand van ruim 200 km is ook prima per trein of bus te overbruggen. Amsterdam Brussel is een leuk idee voor een dagje, weekendje of midweek weg.

Bus van Amsterdam naar Brussel

Amsterdam Brussel per bus is een interessante optie. Er zijn verschillende bedrijven die busreizen van Amsterdam naar Brussel in hun aanbod hebben. Flixbus, OUIBUS en Eurolines bijvoorbeeld rijden in drie uur rechtstreeks naar Brussel. De bussen vertrekken meerdere keren per dag. Het voordeel van een busreis Amsterdam Brussel is de zeer aantrekkelijke prijs. En onderweg kan men relaxen en genieten van mooie uitzichten.

Trein van Amsterdam naar Brussel

De Intercity van de NS rijdt dagelijks ieder uur rechtstreeks van Amsterdam naar Brussel en stopt op de stations Brussel-Nationale-Luchthaven, Brussel-Noord en Brussel-Centraal. De reis duurt circa drie uur. Een iets snellere optie is om de Thalys naar Rotterdam te nemen en daar over te stappen op de Intercity. Reizigers die naar Brussel Zuid/Midi gaan, kunnen de Thalys nemen. Die gaat een aantal keer per dag. Deze hogesnelheidstrein doet één uur en 50 minuten over de rit Amsterdam Brussel.

Vliegen van Amsterdam naar Brussel

KLM vliegt iedere ochtend, middag en avond rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Brussel. De vlucht duurt 45 minuten.

Reistips: Reis van Amsterdam naar Brussel

Reistips: Reis eenvoudig naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Brussel te reizen.
FAQs

Er zijn 4 manieren om van Amsterdam naar Brussel te maken. Je kunt de bus, het vliegtuig, de ferry of de trein nemen.

Reizen met de bus is de goedkoopste manier om van Amsterdam naar Brussel te gaan. Tickets voor een reis met de bus kosten gemiddeld € 14.

Dit is vergeleken met andere reisopties naar Brussel:

Een reis met de bus is € 184 goedkoper dan een reis met het vliegtuig voor deze reis. Tickets voor een reis met het vliegtuig van Amsterdam naar Brussel kosten gemiddeld € 198.

Een reis met de bus is € 37 goedkoper dan een reis met de trein voor deze reis. Tickets voor een reis met de trein van Amsterdam naar Brussel kosten gemiddeld € 51.

De snelste manier om van Amsterdam naar Brussel vante komen is met het vliegtuig. De gemiddelde reistijd bedraagt 45 min.

Er zijn alternatieve reisopties naar Brussel, maar die zijn normaal gesproken minder snel:

Even vergelijken: reizen naar Brussel met de bus duurt ongeveer 2 u 25 min.

Even vergelijken: reizen naar Brussel met de trein duurt ongeveer 1 u 53 min.

Er ligt ongeveer 173 km tussen Amsterdam en Brussel.

Het gemiddeld aantal vertrekmomenten per dag van Amsterdam naar Brussel is:

 • 17 busreizen per dag.
 • 11 treinreizen per dag.

We raden je aan specifieke reisinformatie voor jouw reis van Amsterdam naar Brussel te bekijken, omdat diensten met de bus, het vliegtuig, de ferry of de trein kunnen variëren per seizoen en per weekdag.

Dit zijn de meest populaire vertrek- en aankomstpunten als je van Amsterdam naar Brussel reist:

 • De meeste reizigers pakken vervoer vanaf Amsterdam, Radarweg (Sloterdijk) en arriveren in Brussels, Brussels South (Gare du Midi).
 • De meeste reizigers nemen het vliegtuig vanaf Amsterdam Airport Schiphol en komen aan in Brussels Airport.
 • De meeste reizigers die een ticket voor vervoer boeken voor de reis van Amsterdam naar Brussel vertrekken van Amsterdam Centraal naar Bruxelles-Midi.

Wil je vooral een goede deal vinden voor je reis van Amsterdam naar Brussel? Wij gaan voor je op zoek:

 • Reis bij Flixbus met vervoer naar Brussel te gaan. Een scherpe prijs krijg je als je met Flixbus van Amsterdam naar Brussel reist. Op Omio betaal je dan € 14.
 • Reis bij KLM Cityhopper met vervoer naar Brussel te gaan. Een scherpe prijs krijg je als je met KLM Cityhopper van Amsterdam naar Brussel reist. Op Omio betaal je dan € 198.
 • Reis bij SNCB met vervoer naar Brussel te gaan. Een scherpe prijs krijg je als je met SNCB van Amsterdam naar Brussel reist. Op Omio betaal je dan € 51.

Ja, er zijn bij de volgende reisoperators rechtstreekse diensten beschikbaar voor een reis van Amsterdam naar Brussel:

 • Je kunt ongeveer 14 rechtstreekse busreizen per dag rechtstreeks met de bus reizen. Boeken kan bij Flixbus, BlaBlaCar Bus of Lasta.
 • Je kunt ongeveer rechtstreekse vluchten per dag rechtstreeks met het vliegtuig reizen. Boeken kan bij KLM of KLM Cityhopper.
 • Je kunt ongeveer 11 rechtstreekse treinreizen per dag rechtstreeks met de trein reizen. Boeken kan bij Thalys of NS International.

Met rechtstreekse verbindingen bespaar je meestal tijd en en kom je gemakkelijker naar Brussel aangezien je niet hoeft over te stappen. Daarom loont het de moeite om te kijken of je rechtstreeks van Amsterdam naar Brussel kunt reizen.

Voor veel van onze klanten die reizen van Amsterdam naar Brussel is Brussel niet hun laatste stop. Een aantal bestemmingen die daarna de moeite waard zijn te bezoeken zijn Parijs, Londen of Brugge, die je kunt toevoegen aan jouw trip van Amsterdam naar Brussel. Kijk vandaag nog op Omio voor de beste en goedkoopste manieren om van Brussel naar deze topbestemmingen te gaan!

Voordat je gaat reizen van Amsterdam naar Brussel, is het goed te weten welk ticket je kunt boeken en welke prijs je de komende 7 dagen betaalt:

 • De ticketprijs voor een reis met vervoer kost gemiddeld € 14 voor een enkele reis.
 • De ticketprijs voor een reis met vervoer kost gemiddeld € 198 voor een enkele reis.
 • De ticketprijs voor een reis met vervoer kost gemiddeld € 51 voor een enkele reis.

We raden je aan om je reis van Amsterdam naar Brussel een paar maanden maanden van tevoren online te boeken, want dan krijg je de beste prijs.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal