Van Barcelona naar Valencia

Reisopties
Van Barcelona Naar Valencia

Je kunt van Barcelona naar Valencia reizen per trein, bus of vlucht.

Onze suggestie
flight

Om van Barcelona naar Valencia te reizen op 08 dec. raden wij aan om een vlucht te nemen, omdat het de beste combinatie van prijs en snelheid is.

17:15Barcelona El Prat Airport0u55 18:10Valencia Airport
0 overstappen
421Enkele reis
Goedkoopst
10:00Barcelona Sants5u13 15:13Valencia-Estacio Del Nord
0 overstappen
301Enkele reis
Andere opties
16:55Barcelona3u50 20:45Valencia, Estación de Autobuses
0 overstappen
311Enkele reis
14:55Barcelona3u50 18:45Valencia, Estación de Autobuses
0 overstappen
311Enkele reis
10:25Barcelona3u50 14:15Valencia, Estación de Autobuses
0 overstappen
311Enkele reis

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis per trein, bus en vlucht, .

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Valencia?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vergelijk de prijs Prijzen voor treinen, bussen en vluchten

do
08 dec.
vr
09 dec.
za
10 dec.
zo
11 dec.
ma
12 dec.
di
13 dec.
wo
14 dec.

Reisinformatie van Barcelona naar Valencia

distanceAfstand302 km
modeBeschikbare reismethodenBus, de ferry, het vliegtuig of de trein
pricePrijsklasse€ 27 - € 90
cheapestGoedkoopste reismethodeTrein • € 27 • 2 u 40 min
fastestSnelste reismethodeVlucht • € 45 • 1 u
carriersPopulaire reisaanbiedersAlsa, Trasmediterránea S. A. Vueling of Renfe Euromed

Reis 302 km met de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein van Barcelona naar Valencia. De populairste reisorganisaties zijn onder andere Alsa, Trasmediterránea S. A. Vueling of Renfe Euromed. Reizigers kunnen ook met de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein van Barcelona naar Valencia reizen.

Algemene informatie over de reis van Barcelona naar Valencia

Spanje verkennen is een aangename manier om van het Spaanse leven te kunnen genieten. Zowel Barcelona als Valencia bieden je de Spaanse gezelligheid, lekker eten en zonnig weer. Als reiziger onderweg van Barcelona tot Valencia beschikt men bovendien over verschillende mogelijkheden om de reis af te leggen. Aangezien beide steden gezien worden als grote toeristische centra, is het niet meer dan normaal te kunnen rekenen op verschillende vervoersmogelijkheden. Reizen van Barcelona tot Valencia kan zo met de bus, de trein en het vliegtuig.

Bus van Barcelona naar Valencia

De busverbinding tussen de twee steden gaat al even mee. Naast buitenlandse reizigers maken vele Spanjaarden zelf ook gebruik van deze verbinding. Zonder vertraging duurt de busrit Barcelona Valencia gemiddeld vier tot vijf uur. Afhankelijk van de vervoersmaatschappij kan de reistijd oplopen, aangezien niet elke busrit tussen Barcelona en Valencia via hetzelfde traject verloopt. Samar en Alsa, de twee busdiensten die deze rit aanbieden, garanderen wel meerdere vertrekuren per dag en dat zonder overstappen.

Trein van Barcelona naar Valencia

Reizen van Barcelona tot Valencia kan makkelijk met de trein. Renfe, de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje, legt haast elk uur een trein in tussen deze twee steden. Het vertrek gebeurt steeds vanuit het station Barcelona Sants. Het eindpunt van de reis kan de reizer zelf bepalen: Estacio del Nord of het station van Joaquin Sorolla. Afhankelijk van het eindpunt kan de reistijd verschillen. De gemiddelde treinrit Barcelona Valencia duurt ongeveer drie tot vier uur, afhankelijk van het vertrekuur en het eindpunt.

Vliegen van Barcelona naar Valencia

Reizen tussen Barcelona en het centrum van Valencia kan via het vliegtuig. Hoewel de twee steden niet bijster ver van elkaar zijn verwijderd, kan elke geïnteresseerde reiziger meerdere keren per dag de rit Barcelona Valencia met het vliegtuig afwerken. Kiezen voor het vliegtuig betekent wel rekening houden met een overstap in Madrid of Mallorca.

Reistips: Reis van Barcelona naar Valencia

Reistips: Reis eenvoudig naar Valencia. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Barcelona naar Valencia te reizen.
FAQs

Er zijn 4 manieren om van Barcelona naar Valencia te maken. Je kunt de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein nemen.

Reizen met de trein is de goedkoopste manier om van Barcelona naar Valencia te gaan. Tickets voor een reis met de trein kosten gemiddeld € 27.

Dit is vergeleken met andere reisopties naar Valencia:

Een reis met de trein is € 4 goedkoper dan een reis met de bus voor deze reis. Tickets voor een reis met de bus van Barcelona naar Valencia kosten gemiddeld € 31.

Een reis met de trein is € 63 goedkoper dan een reis met de ferry voor deze reis. Tickets voor een reis met de ferry van Barcelona naar Valencia kosten gemiddeld € 90.

Een reis met de trein is € 18 goedkoper dan een reis met het vliegtuig voor deze reis. Tickets voor een reis met het vliegtuig van Barcelona naar Valencia kosten gemiddeld € 45.

De snelste mogelijkheid om een reis van Barcelona naar Valencia te maken is met het vliegtuig, wat ongeveer 1 u duuurt. Er zijn andere, minder snelle opties:

Even vergelijken: reizen naar Valencia met de bus duurt ongeveer 3 u 50 min.

Even vergelijken: reizen naar Valencia met de ferry duurt ongeveer NaN u NaN min.

Ter vergelijking, reizen met de trein kost je gemiddeld 2 u 40 min.

De afstand van Barcelona naar Valencia bedraagt ongeveer 302 km.

Het gemiddeld aantal vertrekmomenten per dag van Barcelona naar Valencia is:

 • Ongeveer 2 busreizen per dag.
 • Ongeveer 5 treinreizen per dag.

We raden je aan specifieke reisinformatie voor jouw reis van Barcelona naar Valencia te bekijken, omdat diensten met de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein kunnen variëren per seizoen en per weekdag.

Dit zijn de meest populaire vertrek- en aankomstpunten voor reizigers van Barcelona naar Valencia:

 • De bus vertrekken doorgaans van Barcelona op Barcelona, Estació d'Autobusos Nord en komen aan in Valencia op Valencia, Estación de Autobuses.
 • Het vliegtuig vertrekken doorgaans van Barcelona op Barcelona El Prat Airport en komen aan in Valencia op Valencia Airport.
 • Meestal vertrekken de trein van Barcelona Sants en komen het vaakst aan op Valencia Joaquín Sorolla.

Wil je vooral een goede deal vinden voor je reis van Barcelona naar Valencia? Wij gaan voor je op zoek:

 • Reis bij Alsa met vervoer naar Valencia te gaan. Een scherpe prijs krijg je als je met Alsa van Barcelona naar Valencia reist. Op Omio betaal je dan € 31.
 • Reis bij Trasmediterránea S. A. Met vervoer naar Valencia te gaan. Een scherpe prijs krijg je als je met Trasmediterránea S. A. Van Barcelona naar Valencia reist. Op Omio betaal je dan € 90.
 • Reis bij Vueling met vervoer naar Valencia te gaan. Een scherpe prijs krijg je als je met Vueling van Barcelona naar Valencia reist. Op Omio betaal je dan € 45.
 • Reis bij Renfe Euromed met vervoer naar Valencia te gaan. Een scherpe prijs krijg je als je met Renfe Euromed van Barcelona naar Valencia reist. Op Omio betaal je dan € 27.

Ja, er zijn bij de volgende reisoperators rechtstreekse diensten beschikbaar voor een reis van Barcelona naar Valencia:

 • Je kunt ongeveer 2 rechtstreekse busreizen per dag rechtstreeks met de bus reizen. Boeken kan bij Alsa.
 • Je kunt ongeveer rechtstreekse overtochten per dag rechtstreeks met de ferry reizen. Boeken kan bij.
 • Je kunt ongeveer rechtstreekse vluchten per dag rechtstreeks met het vliegtuig reizen. Boeken kan bij Vueling of Air Nostrum.
 • Je kunt ongeveer 5 rechtstreekse treinreizen per dag rechtstreeks met de trein reizen. Boeken kan bij Renfe Alvia, Renfe Intercity, Renfe Euromed, Renfe Torre del Oro of Renfe Regional Expres.

Met rechtstreekse verbindingen bespaar je meestal tijd en en kom je gemakkelijker naar Valencia aangezien je niet hoeft over te stappen. Daarom loont het de moeite om te kijken of je rechtstreeks van Barcelona naar Valencia kunt reizen.

Met Omio vind je de beste verbindingen van Barcelona naar Valencia deze populaire bestemmingen – en voor een scherpe prijs.

Als je je reis van Barcelona naar Valencia plant, is het goed in gedachten te houden welke tickets je in de komende zeven dagen kunt boeken:

 • Tickets voor een reis vervoer kosten gemiddeld € 31 voor een enkele reis.
 • Tickets voor een reis vervoer kosten gemiddeld € 90 voor een enkele reis.
 • Tickets voor een reis vervoer kosten gemiddeld € 45 voor een enkele reis.
 • Tickets voor een reis vervoer kosten gemiddeld € 27 voor een enkele reis.

We raden je aan om je reis van Barcelona naar Valencia een paar maanden online te boeken, want dan krijg je de beste prijs.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal