Reis naar Den Haag | Plan je reis

wo 24 jul
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Den Haag is na Amsterdam en Rotterdam, de derde grootste stad van Nederland. Den Haag is niet de officiele hoofdstad van Nederland maar vervult wel voor een belangrijk deel de rol die een hoofdstad heeft. Zo zijn het Nederlands parlement en de regering hier gesitueerd, evenals de ambassades en het Internationaal Gerechtshof. Den Haag ontstond in 1230 toen de graaf Floris IV van Holland een klein kasteel hier vestigde. Hoewel de stad nooit de stadsrechten verwierf, groeide Den Haag snel en werd het de derde grootste stad van Nederland. In 1806 ontving de stad haar rechten en door het gerechtshof en de buitenlandse diplomatie en adel had de stad een aristocratisch karakter. Daardoor had de stad ook een grote aantrekkingskracht op kunstenaars, denk maar aan de Haagse School in de 19e eeuw. Vandaag de dag is Den Haag, net zoals New York, Genève en Wenen, een belangrijke stad voor de VN.

Hoe naar Den Haag komen

Vliegen naar Rotterdam The Hague Airport

De Rotterdam The Hague Airport is de derde grootste luchthaven van Nederland met jaarlijks ongeveer 1 miljoen passagiers. De naam veranderde van Rotterdam Airport, waar het vliegveld dichter tegenaan ligt, in Rotterdam The Hague Airport, om de luchthaven een internationaal karakter te geven. Van hieruit vertrekken vluchten naar onder andere Madrid, Rome, Londen, München en Barcelona.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

Bus 33 van RET rijdt van de luchthaven tot het Meijersplein, waar je kunt overstappen op de Randstadrail (Metro E) naar het treinstation Den Haag Centraal.
Een taxi van de luchthaven tot Den Haag kost je ongeveer € 45. De taxistandplaats bevindt zich net buiten de luchtenhaven.
Met de auto kan men de A13 nemen en vervolgens de E30 en A12 tot aan het centrum.

Vliegen naar Schiphol Amsterdam Airport

Schiphol Airport is de grootste luchthaven van Nederland en biedt meer verbindingen aan dan Rotterdam The Hague Airport, waaronder intercontinentale vluchten. De luchthaven is de thuisbasis van KLM en Transavia, en tevens een belangrijke hub voor Vueling, Delta Air Lines, easyJet en Air Berlin. Elk jaar verwerkt de luchthaven 52,6 miljoen passagiers en voor reizigers uit Europa die van of naar Den Haag willen vliegen hebben meer kans een goede verbinding vanaf deze luchthaven te vinden.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

Vanaf Schiphol Airport is het ongeveer een half uur met de trein tot Den Haag. Het treinstation is onder de luchthaven gelegen en er zijn verschillende treinen die direct naar Den Haag Centraal rijden.
Er zijn ook taxi’s beschikbaar aan de luchthaven, deze zijn echter vaak wat prijziger. Men moet rekenen op ongeveer € 100 tot 130 voor een rit. Indien men op voorhand een taxi reserveert, kan deze goedkoper zijn.
Met de auto kan men vanaf Schiphol in Den Haag komen door de A4 te volgen.

Treinen naar Den Haag Centraal

Den Haag Centraal is het hoofdstation van Den haag en is een kopstation. Dit houdt in dat treinen vanaf dit station niet verder rijden, treinen verlaten dit station alleen in tegenovergestelde richting als zij zijn aangekomen. Er zijn twaalf sporen en de meeste treinen die er stoppen zijn van de NS. Vanaf Den Haag Centraal kan men een intercity nemen naar onder andere Amersfoort, Schiphol, Amsterdam, Utrecht, Leiden en Rotterdam. Ook de metrolijn E, de Randstalrail naar Rotterdam, vertrekt hiervandaan.

Van Den Haag Centraal naar het centrum

Wandelen naar het centrum duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt er ook voor kiezen met de tram te reizen. Lijn 2, 3 of 6 stoppen direct naast het treinstation en brengen je in zeer korte tijd naar het centrum. De trams en bussen worden verzorgd door HTM.
Een taxi naar het centrum kost je ongeveer € 10.
Rijden kan via het Prins Bernhardviaduct of het Schenkviaduct.

Treinen naar Den Haag HS

Den Haag Hollands Spoor is het oudste treinstation van Den Haag. Het is, in tegenstelling tot Den Haag Centraal, geen kopstation maar alle treinen naar en van Rotterdam stoppen hier. De treinen die er vertrekken worden aangeboden door de NS. Er vertrekt van hieruit ook een trein naar Brussel.

Van Den Haag HS naar het centrum

Van Den Haag HS wandelt men in 10 minuten naar het centrum. Er zijn ook verschillende bus- en tramlijnen beschikbaar die stoppen aan het Spui, Centrum, Kalvermarkt-Stadshuis en de Amsterdamse Veerkade.

Bussen naar busstation Centraal Station

De bussen van Eurolines, met haar internationale verbindingen, stoppen ook op het busstation van Den Haag. Dit is gelegen aan het treinstation Den Haag Centraal, dat hierboven besproken wordt.

Naar Den Haag rijden

Je kan Den Haag met de auto bereiken via de autosnelwegen A4, A12, A13, A44/N44 en Ring Den Haag. Rijden in Nederland is over het algemeen zeer gemakkelijk; de autosnelwegen zijn in goede staat. De maximumsnelheid is 130 km/u op de autosnelweg en moet men uitkijken voor trajectcontroles, die je gemiddelde rijsnelheid op een bepaald traject berekenen.

Verplaatsen in Den Haag

Openbaar vervoer in Den Haag

In Den Haag is er de RandstadRail, een lightrail en snelbusnetwerk dat Den Haag aan Rotterdam koppelt. Deze sneltrams en metro’s zorgen voor een snelle en comfortabele verbinding tussen de twee steden. Het vervoer op deze verbinding wordt verzorgd door HTM en RET, de vervoersmaatschappij in Rotterdam. Het openbaar vervoer in Den Haag wordt verzorgd door HTM. Zij bieden metro's, trams en bussen aan. Veolia verzorgt regionale bussen naar omliggende gebieden.

  • Soorten tickets: Een ticket voor een uur kost € 3,5.
  • Toeristenpass: Toeristen kunnen een dagpas kopen voor € 6,5.
  • Nachtlijnen: Er zijn 6 nachtbussen van HTM Nachtbuzz beschikbaar. Deze rijden een keer per uur op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 1 en 5. De bussen zijn genummerd van N1 tot N6 en een rit met deze nachtbus kost € 5.

Fietsen in Den Haag

Het centrum van Den Haag is compact en als je je echt tussen de Nederlanders wilt begeven, verplaats je je het beste op de fiets. Den Haag is een ideale stad om met de fiets te verkennen. Bovendien worden er steeds meer fietsenstallingen aangelegd om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor fietsers.

  • Stadsfietsen: Stadsfietsen zijn beschikbaar van OV-fiets, waar men voor € 10 een abonnement op kan nemen en vervolgens een vast tarief per rit betaalt. De meeste Nederlanders beschikken echter over hun eigen fiets. Ook voor bezoekers kan het vaak voordeliger uitkomen om een tweedehands fiets te kopen in de fietsengarage boven het station Den Haag Centraal.
  • Een fiets huren: Je kunt uiteraard ook een fiets huren voor ongeveer € 10 per dag.

Taxi’s in Den Haag

Taxi’s zijn erg gebruikelijk in Den Haag en dit kan een prima vervoersmiddel zijn om je te verplaatsen. Taxi’s kunnen gevonden worden op taxistandplaatsen of men kan een taxi bestellen via een van onderstaande telefoonnummers.

  • Kost: De startprijs is € 3,58 en hier komt nog € 2,4 per km bij.
  • Taxibedrijven: Haagse Taxi Mobilofoon Centrale +31 70 390 7722 en Haagsche City Tax +31 70 388 2828

Rijden in Den Haag

In Den Haag rijden is gemakkelijk. Zoals in iedere stad kan men tijdens spitstijden de wegen beter vermijden. De s100 die rond de stad loopt, maakt het gemakkelijk om snel van het ene deel van de stad naar het andere deel te verplaatsen zonder door het stadscentrum te moeten.
Parkeren kan het gemakkelijkst en goedkoop op een van de P+R terreinen rond de stad. Hier kan men voor een laag tarief de auto kwijt en via het openbaar vervoer op plaats van bestemming komen. P+R Hoornwijck is goedkoop en tram 15 brengt je in 15 minuten tot het centrum. In het centrum zijn er enkele grotere parkeergarages die wel wat duurder zijn. Parkeren op straat is vaak het duurst en bovendien gelimiteerd in tijd.

Te voet door Den Haag

Het centrum van Den Haag is redelijk klein en het gebied is gemakkelijk te voet te verkennen. Vanaf Centraal Station is het ongeveer 10 minuten wandelen tot het Binnenhof en de Hofvijver. Er zijn ook enkele autovrije zones en winkelstraten zoals de Leyweg en Loosduinen.

HomeReizenGoedkope vlieg-, trein- en bustickets naar Den Haag

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal