Reis naar Lissabon | Plan je reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Lissabon?

bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Lissabon

Hoe naar Lissabon komen

Vliegen naar Aeroporto de Portela

De belangrijkste luchthaven van Portugal is de Aeroporto de Portela, die vorig jaar door 18 miljoen mensen gebruikt werd. De luchthaven ligt op 6 km van het centrum en beschikt over twee terminals. Vanaf hier vertrekken vluchten naar verschillende bestemmingen in Europa, Afrika en Amerika (voornamelijk Brazilië). Het vliegveld is daarbij de thuisbasis van TAP Portugal, de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

In de luchthaven bevindt zich een metrostation dat in verbinding staat het met centrum. Daarbij kan men ook een van de shuttlebussen die tussen het centrum en de luchthaven rijden nemen. Dit zijn de buslijnen 208, 705, 722, 744 en 783.
Er zijn ook taxi’s beschikbaar buiten de luchthaven die je naar het centrum brengen. De prijs van een taxi ligt tussen de € 6 en € 10.
Er zijn ook enkele autoverhuurbedrijven op het vliegveld te vinden. Om van Aeroporto de Portela naar het centrum te rijden volgt men best de Alameda das Comunidades Portuguesas, tot de derde afslag bij Av. Alm. Cago Coutinho, en vervolgens de afslag Av. Alm. Reis. Vervolg op de R. Palma tot je Praça Martim Moniz tegenkomt, sla linksaf op de R. Dom Duarte tot Praça Figueira, en volg dan de Rua da Betesga tot je rechts de Praça Dom Pedro IV bereikt.

Treinen naar Gare do Oriente

Het centrale station in Lissabon werd geopend in 1998 en werd ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. Vanaf hier zijn er verbindingen met bestemmingen in het hele land via de vervoerder Comboios de Portugal en met Spaanse steden via Renfe. Het station is gelegen in het midden van de stad en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn 8 perrons en verschillende voorzieningen waaronder restaurants, koffiezaken, winkels, toiletten, wisselkantoren en geldautomaten.

Van Gare do Oriente naar het centrum

Er is ook een metrostation in het station gelegen en er vertrekken een aantal buslijnen vanaf hier. Het Gare do Oriente is ook het treinstation dat het dichtst bij de luchthaven gelegen is, en een directe bus verbindt de twee. Buiten zijn er taxi’s beschikbaar om het centrum te bereiken of men kan een auto huren bij een van de verhuurkantoren die aanwezig zijn. Het station is gelegen op de Av. D. João II en is erg centraal gelegen.

Treinen naar Estação Ferroviária de Lisboa-Santa Apolónia

Het station werd geopend in 1865 en ligt in de Alfama wijk, vlak bij de Taag. Er vertrekken en stoppen internationale treinen naar Spanje en regionale treinen naar het noorden van Portugal. De spoorwegmaatschappijen die actief zijn op Lisboa-Santa Apolónia zijn Comboios de Portugal en Renfe. Verder zijn er lockers aanwezig, betaaltelefoons, geldautomaten, winkels en een koffiezaak.

Van Estação Ferroviária de Lisboa-Santa Apolónia naar het centrum

Er bevindt zich een metrostation in het station en er zijn verder verschillende bussen die tussen het station en het centrum rijden. Het station bevindt zich op een centrale locatie, op de Av. Infante D. Henrique, en kan gemakkelijk met de auto bereikt worden. Er bevindt zich bovendien een parkeerterrein aan het station.

Bussen naar Estación de Autobuses Sete Rios

Het busstation Sete Rios is een belangrijke halte voor bussen van Rede Expressos, de belangrijkste busmaatschappij van Portugal. Het is gelegen in het noorden van de stad, op 6 km van het centrum. Andere maatschappijen die van hieruit vertrekken zijn Eva en Eurolines, die verschillende internationale routes voorzien.

Van Estación de Autobuses Sete Rios naar het centrum

Vanaf het busstation verbinden verschillende stadsbussen het station met haltes overal verspreid in de stad. Daarbij bevindt het busstation zich vlakbij het metrostation Jardim Zoológico.

Naar Lissabon rijden

Er zijn verschillende autosnelwegen die naar Lissabon leiden. Zo is er de A-1 van Galicië en het noorden van Portugal, de A-25 en A-23 van Salamanca en de IP7 van de rest van Spanje. Men kan rechtstreeks de stad in rijden, maar rond de spitsuren kan het wel nogal eens druk zijn.
Let er ook op dat Portugezen een erg speciale manier van rijden hebben, en dat dit nogal overweldigend kan zijn voor mensen die hier niet aan gewoon zijn. Probeer extra voorzichtig te zijn en denk eraan dat voorrang van rechts geldt.

Verplaatsen in Lissabon

Openbaar vervoer in Lissabon

Het openbaar vervoer in Lissabon is erg efficiënt. De infrastructuur is vrij nieuw en comfortabel en bovendien is het ook goedkoop om zich op deze manier te verplaatsen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de lokale bevolking hier ook gebruikt van maakt, waardoor ze de files in het centrum kunnen vermijden.
Er is een metro die de hele stad en buitenwijken aandoet, en er rijden ook bussen. Daarbij zijn er historische trams voor de heuvelachtige straten die de belangrijke toeristische routes aandoen. Het openbaar vervoer is opgedeeld in twee zones: Coroa L, de stad, en Coroa 1, 2, 3 en 3MA, het gebied daarrond.

  • Soorten tickets: Voor een enkele reis betaalt men € 1,40.
  • Toeristenpass: Een dagkaart kan men aanschaffen voor € 6, een weekpas kost € 12.
  • Korting: Voor kinderen, 65+’ers en studenten onder de 23 zijn er verminderde tarieven voorzien.
  • Nachtlijnen: Er rijden ‘s nachts 9 buslijnen met Carris.

Fietsen in Lissabon

Fietsen in Lissabon gaat er steeds meer op vooruit gezien de stad probeert om het verkeer te verminderen en het fietsen aan te moedigen. Er zijn verschillende nieuwe fietspaden aangelegd, maar er zijn ook nog een groot aantal straten zonder voorziene fietspaden waar men de weg zelf moet gebruiken. Denk er ook aan dat het nogal heuvelachtig is, en dat het soms vermoeiend kan zijn om rond te fietsen.

  • Een fiets huren: Een fiets huren kost je ongeveer € 14 – 30 per dag.

Taxi’s in Lissabon

Taxi’s kunnen overal in Lissabon gevonden worden, of je kan ze bellen. Wees voorzichtig; maak alleen gebruik van officiële taxi’s en spreek met een agent als je het gevoel hebt dat ze je te veel aanrekenen.

  • Kost: Taxi’s zijn redelijk goedkoop en een korte rit kost je waarschijnlijk tussen de € 2 en € 3.
  • Taxibedrijven: Taxis de Lisboa - 21 936 21 13
  • Apss: TaxiMotions, Taxi Digital, Geosensi, Meo Táxi

Rijden in Lissabon

Het is altijd druk in het centrum van Lissabon, met veel files en moeilijkheden om parkeerplaatsen te vinden. Zeker tijdens de spitsuren is rijden in de stad beter te vermijden. Vandaar dat de meeste mensen het openbaar vervoer verkiezen.

Te voet door Lissabon

Lissabon te voet verkennen is goed te doen. Er zijn veel voetgangerszones en het hele centrum en de oude stad kunnen lopend gedaan worden. Denk alleen weer aan de heuvels, wat het wandelen soms vermoeiend kan maken!

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal