Van Madrid naar Valencia

Reisopties
Van Madrid Naar Valencia

Je kunt van Madrid naar Valencia reizen per trein, bus of vlucht.

Onze suggestie
train

Om van Madrid naar Valencia te reizen op 08 dec. raden wij aan om de trein te nemen, omdat het de beste combinatie van prijs en snelheid is.

07:20Madrid Chamartín1u50 09:10Valencia Joaquín Sorolla
0 overstappen
151Enkele reis
Goedkoopst
07:20Madrid Chamartín1u50 09:10Valencia Joaquín Sorolla
0 overstappen
151Enkele reis
Andere opties
17:20Madrid Chamartín1u50 19:10Valencia Joaquín Sorolla
0 overstappen
191Enkele reis
07:05Madrid Barajas Airport1u00 08:05Valencia Airport
0 overstappen
321Enkele reis
13:45Madrid Chamartín1u50 15:35Valencia Joaquín Sorolla
0 overstappen
191Enkele reis

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis per trein, bus en vlucht, .

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Valencia?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vergelijk de prijs Prijzen voor treinen, bussen en vluchten

do
08 dec.
vr
09 dec.
za
10 dec.
zo
11 dec.
ma
12 dec.
di
13 dec.
wo
14 dec.

Reisinformatie van Madrid naar Valencia

distanceAfstand302 km
modeBeschikbare reismethodenBus, de ferry, het vliegtuig of de trein
pricePrijsklasse€ 29 - € 69
cheapestGoedkoopste reismethodeBus • € 29 • 3 u 59 min
fastestSnelste reismethodeVlucht • € 69 • 1 u
carriersPopulaire reisaanbiedersAvanza, Air Nostrum of Renfe Intercity

Reis 302 km met de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein van Madrid naar Valencia. De populairste reisorganisaties zijn onder andere Avanza, Air Nostrum of Renfe Intercity. Reizigers kunnen ook met de bus, het vliegtuig of de trein van Madrid naar Valencia reizen.

Algemene informatie over de reis van Madrid naar Valencia

Madrid en Valencia zijn twee van de grootste steden van Spanje, en tevens populaire vakantiebestemmingen vanwege het brede cultuurhistorische aanbod, de uitstekende shop- en uitgaansmogelijkheden en het vaak prachtige weer. Een bezoek aan beide Spaanse steden is goed te combineren want ze liggen niet al te ver van elkaar. De reiziger is met het vliegtuig of de hogesnelheidslijn snel van Madrid naar Valencia, of iets minder snel met een goedkope busverbinding.

Bus van Madrid naar Valencia

De busmaatschappijen Samar en Avanza zorgen er samen voor dat de reiziger vanaf even na het middernachtelijke uur tot diep in de avond met de bus van Madrid naar Valencia kan komen. De snelste reis duurt 4 uur en een kwartier en wordt ’s morgens, ’s middags en ’s avonds – gemiddeld tien diensten per dag – verzorgd door Avanza. De bussen vertrekken vanaf het busstation Madrid Estación Sur aan de Mendez Alvaro laan. Daarnaast heeft Samar tweemaal per dag een busdienst van Madrid-Estacion Sur naar Valencia. Deze bus doet er zowel ’s ochtends als ’s middags 7 uur over.

Trein van Madrid naar Valencia

De snelste wijze om de circa 355 kilometer tussen Madrid en Valencia te reizen is met de AVE hogesnelheidstrein van vervoerder Renfe. Deze brengt de reiziger in iets meer dan anderhalf uur op de plaats van bestemming. Daarnaast rijden er intercitytreinen en stoptreinen tussen Madrid en Valencia die er tussen de 2 en bijna 7 uur over doen. De meeste treinen vertrekken van station Madrid Puerta de Atocha. In Valencia zijn er, afhankelijk van het vertrektijdstip in Madrid, drie eindstations: Valencia Joaquin Sorolla, Valencia Estacio del Nord en Valencia San Isidre.

Vliegen van Madrid naar Valencia

De reiziger kan de gehele dag en avond een vlucht nemen van Madrid naar Valencia. Er zijn wel grote prijsverschillen tussen de vele maatschappijen die hun vliegtuigen vanaf Madrid-Barajas Airport laten opstijgen naar Valencia Airport. Air Europa biedt meestal voordelige vluchten, met een rechtstreekse vlucht van ruim één uur in de vroege ochtend. Iberia verzorgt de meeste vluchten en staat garant voor de snelste vlucht van nog geen uur die zowel in de ochtend, middag als avond genomen kan worden. Er zijn ook diverse vluchten tussen Madrid en Valencia met een overstap in Ibiza, Palma de Mallorca of Sevilla.

Reistips: Reis van Madrid naar Valencia

Reistips: Reis eenvoudig naar Valencia. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Madrid naar Valencia te reizen.
FAQs

Je kunt een de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein van Madrid naar Valencia op 4 verschillende manieren doen.

Reizen met de bus is de goedkoopste manier om van Madrid naar Valencia te gaan. Tickets voor een reis met de bus kosten gemiddeld € 29.

Dit is vergeleken met andere reisopties naar Valencia:

Een reis met de bus is € 40 goedkoper dan een reis met het vliegtuig voor deze reis. Tickets voor een reis met het vliegtuig van Madrid naar Valencia kosten gemiddeld € 69.

Een reis met de bus is € 29 goedkoper dan een reis met de trein voor deze reis. Tickets voor een reis met de trein van Madrid naar Valencia kosten gemiddeld € 58.

De snelste manier om van Madrid naar Valencia te reizen is met het vliegtuig, met een gemiddelde reistijd van 1 u.

Andere reisopties voor een reis van Madrid naar Valencia duren gewoonlijk langer:

Even vergelijken: reizen naar Valencia met de bus duurt ongeveer 3 u 59 min.

Even vergelijken: reizen naar Valencia met de trein duurt ongeveer 1 u 40 min.

De afstand van Madrid naar Valencia bedraagt ongeveer 302 km.

Het gemiddeld aantal vertrekmomenten per dag van Madrid naar Valencia is:

 • Ongeveer 4 busreizen per dag.
 • Ongeveer 11 treinreizen per dag.

We raden je aan specifieke reisinformatie voor jouw reis van Madrid naar Valencia te bekijken, omdat diensten met de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein kunnen variëren per seizoen en per weekdag.

Dit zijn de meest populaire vertrek- en aankomstpunten als je van Madrid naar Valencia reist:

 • De meeste reizigers pakken vervoer vanaf Madrid, Estación Sur/Gare routière Méndez Alvaro - 83 en arriveren in Valencia, Estación de Autobuses.
 • De meeste reizigers nemen het vliegtuig vanaf Madrid Barajas Airport en komen aan in Valencia Airport.
 • De meeste reizigers pakken vervoer vanaf Madrid-Puerta de Atocha en arriveren in Valencia Joaquín Sorolla.

Omio werkt met veel betrouwbare partners die jou van Madrid naar Valencia brengen:

 • Je kunt bij Avanza met vervoer van Madrid naar Valencia reizen. Op Omio vind je goedkope tickets voor € 29 voor reizen met Avanza van Madrid naar Valencia.
 • Je kunt bij Air Nostrum met vervoer van Madrid naar Valencia reizen. Op Omio vind je goedkope tickets voor € 69 voor reizen met Air Nostrum van Madrid naar Valencia.
 • Je kunt bij Renfe Intercity met vervoer van Madrid naar Valencia reizen. Op Omio vind je goedkope tickets voor € 58 voor reizen met Renfe Intercity van Madrid naar Valencia.

Ja, er zijn bij de volgende reisoperators rechtstreekse diensten beschikbaar voor een reis van Madrid naar Valencia:

 • Je kunt ongeveer 4 rechtstreekse busreizen per dag rechtstreeks met de bus reizen. Boeken kan bij Avanza of BlaBlaCar.
 • Je kunt ongeveer rechtstreekse vluchten per dag rechtstreeks met het vliegtuig reizen. Boeken kan bij Air Nostrum of Air Europa.
 • Je kunt ongeveer 11 rechtstreekse treinreizen per dag rechtstreeks met de trein reizen. Boeken kan bij Renfe, Renfe AVE, Renfe Alvia, Renfe Intercity of Renfe AVLO.

Met rechtstreekse verbindingen bespaar je meestal tijd en en kom je gemakkelijker naar Valencia aangezien je niet hoeft over te stappen. Daarom loont het de moeite om te kijken of je rechtstreeks van Madrid naar Valencia kunt reizen.

Veel van onze klanten die een reis boeken van Madrid naar Valencia breiden vaak hun vakantie uit om naar andere populaire bestemmingen te reizen zoals. Als je overweegt om een andere bestemming toe te voegen aan je reisplan van Madrid naar Valencia, laat Omio dan vandaag nog voor jou de beste verbindingen tussen Valencia en deze topbestemmingen vinden!

Als je je reis van Madrid naar Valencia plant, is het goed in gedachten te houden welke tickets je in de komende zeven dagen kunt reserveren:

 • Tickets voor een reis vervoer kosten gemiddeld € 29 voor een enkele reis.
 • Tickets voor een reis vervoer kosten gemiddeld € 69 voor een enkele reis.
 • Tickets voor een reis vervoer kosten gemiddeld € 58 voor een enkele reis.

We raden je aan om je reis van Madrid naar Valencia een paar maanden online te boeken, want dan krijg je de beste prijs.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal