Reis naar Málaga | Plan je reis

di 28 mei
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Málaga is de vijfde grootste stad in Spanje en een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa. De stad kent een rijke cultuur, vele tradities, een uitstekende gastronomie en heerlijk weer.
De stad werd gesticht door de Feniciërs als Malaka rond 770 v.C. en was vanaf de 6e eeuw v.C. deel van het Carthaagse Rijk. Vanaf 218 v.C. kwam Málaga in handen van de Romeinen en stond in het Romeinse Rijk bekend als Malaca. Na de val van het Romeinse Rijk viel de stad als Mālaqah onder islamitische overheersing voor ongeveer 800 jaar. Na de Reconquista kwam de stad in 1487 terug onder het gezag van de christenen. De archeologische overblijfselen van de Fenicische, Romeinse, Arabische en christelijke tijdperken maken van het centrum van de stad een waar openluchtmuseum, dat de rijke geschiedenis van meer dan 3000 jaar tentoonstelt.
Deze monumenten worden tegenwoordig ook nog graag bezocht door toeristen van overal ter wereld. Daarbij is de stad gelegen aan de Middelandse Zee, wat het een ideale plek maakt voor vakantie. Calle Larios is de hoofdstraat van de stad, en Málaga’s sociale leven speelt zich voornamelijk hier af. De stad is overigens kandidaat voor de Culture Hoofdstad 2016 vanwege haar belangrijke erfgoed.

Hoe naar Málaga komen

Vliegen naar Aeropuerto de Málaga - Costa del Sol

De luchthaven van Málaga is de vierde belangrijkste van Spanje. Er werd zelfs een tweede terminal bijgebouwd om het grote aantal passagiers (ongeveer 13 miljoen per jaar) op te kunnen vangen. Belangrijke bestemmingen vanuit hier zijn London-Gatwick, Barcelona-El Prat en Madrid-Barajas. De locatie van de luchthaven leent zich ook perfect tot vluchten tussen Europa en het Afrikaanse continent.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

Er zijn verschillende manieren om van de luchthaven van Málaga naar het centrum te reizen. Men kan bus 19 nemen die je voor € 3 in 15 minuten naar het centrum brengt. De bussen kan je vinden aan T3 op gelijkvloers en ze rijden tussen 07.00 uur en 00.00 uur iedere 30 minuten.
Ook de trein is een mogelijkheid. Lijn C-1 verbindt de luchthaven met het centrum en andere plaatsen aan de Costa del Sol. Een enkele reis kost € 1,70 voor Málaga en Torremolinos, € 1,95 voor Benalmádena en € 2,60 voor Fuengirola. Treinen rijden iedere 20 minuten.
Er zijn ook taxistandplaatsen voorzien buiten de luchthaven. Een rit naar het centrum kost ongeveer € 20, plus een supplement van € 5,50.
De luchthaven is op 8 km van het centrum gelegen. Je kan via de MA-21 of de Ronda Oeste de Málaga en de MA-21 gemakkelijk de luchthaven bereiken.

Treinen naar Estación Málaga - María Zambrano

Het treinstation Málaga – María Zambrano werd gebouwd in 2007 op de plaats van het oude treinstation, om Málaga met de hogesnelheidslijnen te verbinden. Dankzij de hogesnelheidstrein AVE is het passagiersaantal van dit station ook erg gegroeid. Op dit moment is het station het tweede belangrijkste in Andalusië.

Van Estación Málaga - María Zambrano naar het centrum

Vanaf het station rijden de bussen 1, 3, 10, 16, 19, 24, 27 en C2 naar het centrum. Met de trein kan men via C-1 en C-2 een verbinding vinden. Daarbuiten heeft het station ook een taxistop waar 24 uur per dag taxi’s aanwezig zijn.
Ook met de eigen wagen naar het station rijden gaat prima. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voorzien en de tarieven zijn 0,0310 € per minuut tot 30 minuten, en daarna 0,0298 €.

Bussen naar Estación de autobuses de Málaga

Het busstation in Málaga werd opgericht in 1985 in een postmoderne stijl. Er is voldoende ruimte voor verschillende bussen en bussen die van hieruit vertrekken hebben bestemmingen in Andalusië, Spanje en Noord-Afrika. De bussen worden voorzien door Alsa, Juliá, Daibus en Transportes Comes.

Van Estación de autobuses de Málaga naar het centrum

Vanaf het station kan men gebruik maken van bus 4, 19 of 20 om tot het centrum te komen. Daarbij ligt ook het Maria Zambrano treinstation vlak naast het busstation voor verdere verbindingen. Voor de metro kan men gebruik maken van lijn 1 en 2, de dichtstbijzijnde halte is El Perchel.
Men kan ook met de auto het station bereiken. Volg hiervoor de Paseo de los Tilos tot je het busstation bereikt. Let er wel op dat er geen parking aanwezig is.

Naar Málaga rijden

Málaga heeft uitstekende autosnelwegen en wegen, wat het perfect maakt met de auto naar deze Spaanse stad te reizen, en om bovendien andere nabijgelegen steden ook te verkennen.
De A-7 E-15 gaat langs de kust van Gibraltar tot Almeria via onder andere Murcia. De A-45 leidt van Cordoba tot Málaga. De snelheidslimiet op de Spaanse autowegen is 120 km/u.
Ook in Málaga is het gemakkelijk om te rijden. Enkel tijdens de spitsuren kan het druk worden, zeker om de stad in en uit te rijden.

Verplaatsen in Málaga

Openbaar vervoer in Málaga

Het openbaar vervoer in Málaga is erg populair om zich door de stad te verplaatsen. Málaga heeft een uitgebreid systeem dat voornamelijk bestaat uit bussen en regionale voorstadstreinen. De metro in Málaga werd recentelijk opgericht en heeft 2 actieve lijnen, waarmee Málaga de 7e stad in Spanje is met een ondergrondse lijn. Er zijn bovendien plannen om 4 overige lijnen te bouwen in de toekomst. Er zijn ook 40 buslijnen en 3 nachtlijnen die voor verbindingen tussen de verschillende zones zorgen.

  • Soorten tickets: Een enkele rit met de bus kost € 1,30, een ticket naar de luchthaven komt op € 3. Een enkele reis met de metro kost € 1,35. Indien men een pre paid card aanschaft hiervoor komt een enkele reis op € 0,82. Treinen van het voorstadsnet kosten € 1,75 binnen zone 1 en 2, € 2 naar zone 3, € 2,65 naar zone 4 en € 3,55 naar zone 5.
  • Korting: Senioren krijgen 40% kortingen op hun losse kaartjes. Studenten kunnen een speciaal maandelijks ticket aanschaffen waarvan de prijs afhankelijk is van het aantal zones. Er bestaan bovendien ook voor zowel studenten, jongeren als senioren abonnementen aan gereduceerde tarieven.
  • Nachtlijnen: Er zijn 3 nachtlijnen, Búho genaamd, namelijk de M-138, M-168 en M-117.

Fietsen in Málaga

De inwoners van Málaga verkiezen de bus of eigen auto boven de fiets, maar het aantal fietsers blijft wel toenemen. Er wordt ook gepland tussen 2015 en 2017 het aantal fietspaden uit te breiden en zo een 100 km aan paden te voorzien. Op dit moment beschikt Málaga over 31 km aan fietspaden.

  • Stadsfietsen: Málagabici zijn de stadsfietsen die gebruikt kunnen worden door de inwoners. Je hebt er een pas van het openbaar vervoer voor nodig en je moet € 20 betalen om je te registreren als een gebruiker. De eerste 30 minuten zijn gratis, vanaf dan moet men € 0,017/min bijbetalen.
  • Een fiets huren: Je kan ook een fiets huren bij een fietsenverhuurder in de stad. Prijzen liggen rond de € 5 voor een uur en € 10 voor een volledige dag.

Taxi’s in Málaga

Het is niet moeilijk om een taxi te vinden in Málaga. Het gemakkelijkst vindt men ze in het centrum en aan luchthavens en stations.

  • Kost: Op werkdagen tussen 06.00 uur en 22.00 uur kost het € 0,84 / km. Tussen 22.00 uur en 06.00 uur en tijdens de weekends en feestdagen kosten ze € 1.93 / km. Er zijn wel enkele supplementen waar men rekening mee moet houden: € 5,50 voor de luchthaven, € 2 voor een rit tijdens de nacht en € 0,45 voor bagage groter dan 60 cm. Feria de Agosto en Pasen tellen als feestdagen en volgen het tweede tarief
  • Taxibedrijven: +34 - 629 50 56 91 / 677 19 86 87
  • Apps: By-Taxi

Rijden in Málaga

De meeste straten zijn enkel toegankelijk voor voetgangers, dus het is beter de auto buiten het centrum te parkeren en te voet verder te gaan. Er zijn verschillende parkeerterreinen rond de stad gelegen, maar let op voor de ‘gorillas’. Dit zijn personen die je tegen een vergoeding helpen parkeren. Indien je ze niet betaalt kunnen ze echter wel iets met je auto doen als je niet uitkijkt. Het is in ieder geval goedkoper om hun geld te geven om te parkeren dan een officiële parking te zoeken.

Te voet door Málaga

De meeste straten in het centrum van Málaga zijn voetgangerszones, dus het is aangenaam de stad te voet te herkennen. De meeste bezienswaardigheden liggen ook op wandelafstand van elkaar en de stad is relatief klein.

HomeReizenReizen naar SpanjeGoedkope vlieg-, trein- en bustickets naar Málaga

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal