Hoe kom je in München voor het Oktoberfest 2018?

za 15 jun
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Wanneer is het Oktoberfest?

22 september t/m 7 oktober 2018

Het begint over..

38 dagen 23 u. 37 min. 30 sec.


Wanneer is het voordeligst?
Hoe kom je er vanuit Nederland?
Wegwijs worden in München
Oktoberfest 2018 in Europa

Wanneer kun je de goedkoopste tickets naar München boeken

Het kan lastig zijn om te bepalen wanneer je een ticket voor een reis naar München zo goedkoop mogelijk kunt boeken. Om die reden hebben we op basis van onze eigen data een interactieve grafiek voor je gemaakt. Hierin zie je in welke perioden je de goedkoopste trein-, bus- of vliegtickets naar het Oktoberfest kunt kopen. Voor treinen en vluchten loont het om dit vroeg van tevoren te doen, maar voor bussen is dit echter niet het geval.

 

 

Treintickets zijn minimaal 30 dagen voor vertrek het goedkoopst.

Het is voor treintickets aan te raden om minimaal 30 dagen van tevoren tickets te kopen. Vanaf 30 tot 15 dagen voor vertrek ligt de prijs hiervoor 7% hoger en dit wordt alleen maar duurder hoe langer je wacht. Zo ben je van 6 dagen tot 1 dag voor vertrek maar liefst 59% meer kwijt voor een ticket vergeleken met tickets in de goedkoopste periode.


Boek een last minute buskaartje om zeker te zijn van de laagste prijs.

Voor buskaartjes werkt het juist andersom. Ver van tevoren betaal je vaak de hoofdprijs voor een kaartje. Maar naarmate de datum van vertrek nadert, gaan de prijzen voor een kaartje naar beneden. Als je daarom besluit om met de bus naar het Oktoberfest te reizen, ben je het goedkoopst uit als je een kaartje 6 dagen tot 1 dag van tevoren koopt. Het enige risico hierbij is dat er misschien geen bustickets meer beschikbaar zijn.


Heeft vliegen je voorkeur? Wees er dan vroeg bij! De ticketprijzen zijn het goedkoopst meer dan 30 dagen voor vertrek.

De snelste manier om vanaf Amsterdam naar München te reizen is met het vliegtuig. Vaak is een vlucht duurder dan een trein- of busreis. Maar wil je toch vliegen naar het Oktoberfest? En dat voor zo goedkoop mogelijk? Dan raden we aan, net als met treintickets, om meer dan 30 dagen van tevoren een vlucht te boeken. Daarna stijgen de prijzen met maar liefst 116%.

Ben je net te laat? Dan heb je een tweede kans rond 14 tot 7 dagen voor vertrek.

Mocht je net te laat zijn, is er nog een kans om vrij goedkoop vliegtickets te scoren. De prijzen dalen rond 14 tot 7 dagen voor vertrek zelfs met 99%. Hierdoor betaal je slechts 7% meer dan dertig dagen voor vertrek. Als je kosten op je ticket wilt besparen, is het ook niet aan te raden om een ticket last minute te kopen. De prijzen hiervoor liggen 74% hoger in vergelijking met kaartjes in het voordeligste tijdsbestek.

Wat zijn de beste dagen om voor het Oktoberfest naar München te reizen?

Met behulp van interne data hebben we precies kunnen uitvinden wanneer je het beste je reis naar het Oktoberfest kunt boeken. Daarbij hebben we ook nog eens onderzocht welke dagen het goedkoopst en het duurst zijn om naar München te reizen met een trein, bus of vliegtuig. Bekijk het resultaat hieronder en doe er je voordeel mee!


Goedkoopste dagen: Maandag, Woensdag
Duurste dagen : Dinsdag, Vrijdag

Goedkoopste dagen Maandag, Dinsdag
Duurste dagen Donderdag, Vrijdag

Goedkoopste dagen Maandag, Woensdag
Duurste dagen Dinsdag, Vrijdag

 

Hoe kom je in München vanuit Nederland

Vanuit verschillende Nederlandse steden kun je op allerlei manieren naar München reizen met een trein, bus of vliegtuig. Hieronder hebben we voor je de vervoersmogelijkheden onder de loep genomen:


 

Wegwijs worden in München

Eenmaal in München wil je natuurlijk wel weten hoe je bij het festival komt. Er zijn een aantal mogelijkheden en we willen je graag helpen om je reis zo makkelijk mogelijk te maken:

 

Oktoberfest 2018 in Europa

Wist je dat je het Oktoberfest ook in andere Europese steden kunt vieren? Je hoeft niet eens heel ver te reizen, want op 23 september kun je het ook gewoon in Nederland vieren. In Ahoy Rotterdam vieren dan meer dan 10.000 feestgangers het Dutch Oktoberfest.

Wil je wel graag het oer-Duitse gevoel ervaren tijdens dit festival? Dan hoef je ook niet heel ver de grens over. In Hamburg vieren ze vanaf 15 september tot en met 2 oktober het Wandsbeker Wiesn. Daarnaast is Berlijn een goede optie. Beide steden liggen slechts 255 kilometer bij elkaar vandaan, maar in de Duitse hoofdstad duurt het festival een aantal weken langer tot 27 oktober. Bekijk de onderstaande infographic om erachter te komen waar in Europa je dit bierfestijn nog meer kunt vieren:


HomeReizenReizen naar DuitslandHoe kom je in München voor het Oktoberfest 2018?

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal