Reis naar Rome | Plan je reis

wo 24 jul
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Rome is sinds 1871 de hoofdstad van Italië. Het is de grootste stad van Italië en de vierde grootste stad in de EU. De stad kent een rijke geschiedenis en werd in het verleden geroemd door schrijvers, dichters, schilders en filmmakers. Daarbij is het een van de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld dankzij een rijk erfgoed en een groot aantal historische bouw- en kunstwerken. Italië is het land met het grootste aantal plaatsen op de UNESCO werelderfgoedlijst en 70% hiervan is in Rome gelegen.

De geschiedenis van Rome begint volgens de legende met Romulus en Remus in 753 B.C. Recente ontdekkingen doen echter geloven dat Rome al in 536 door het Byzantijnse Rijk bezet werd. Tijdens de Renaissance in de tweede helft van de 15e eeuw werd de constructie van vele monumenten en geweldige kunstwerken gestimuleerd door verschillende artiesten en pauzen. Tijdens het tijdperk van de revoluties werd de Kerkelijke Staat geconfronteerd met een groot verlies van haar land, wat resulteerde in de Unificatie van Italië en de creatie van Vaticaanstad. Vandaag de dag kent de stad haar grootsheid terug zoals in de geschiedenis en is ze de thuisstad van de Italiaanse regeringen maar ook van filmstudio’s, radio en media. Daarbij is het de meest toeristische stad in Italië en wordt muziek, kunst en theater er nog steeds erg gestimuleerd.

Hoe naar Rome komen

Vliegen naar Rome Fiumicino

De grootste Italiaanse luchthaven is Rome Fiumicino, die in 2014 zo’n 36 miljoen passagiers voorbij zag komen. Het vliegveld ligt op 35 km ten zuidwesten van Rome. Er zijn 4 terminals en 4 start- en landingsbanen voor zowel binnenlandse, internationale en intercontinentale vluchten. Rome Fiumcino is de thuisbasis van Alitalia en Vueling en verwelkomt daarnaast nog 150 andere luchtvaartmaatschappijen waaronder enkele prijsvechters. De belangrijkste binnenlandse bestemmingen zijn Catania, Milaan, Palermo, Cagliari en Turijn. De populairste bestemmingen in het buitenland zijn Parijs, Madrid, Londen, Amsterdam, Barcelona en Frankfurt.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

Indien men zich met het openbaar vervoer naar het centrum wil verplaatsen, kan men gebruik maken van de Leonardo Express Trein (Termini Station) of de trein FL1 (Tiburtina, Ostiense, Tuscolana, Roma Trastevere). Beide treinen worden door Trenitalia voorzien en bereiken het station aan de Fiumicino luchthaven. Verder zijn er ook bussen die voorzien worden door Atral en Cotral.
Voor de uitgangen van terminals 1, 2, 3 en 5 is het mogelijk een taxi te nemen naar het centrum van Rome. Er zijn vaste tarieven voor vier personen inclusief bagage die ongeveer tussen de € 25 en de € 55 liggen, afhankelijk van de eindbestemming. Mogelijke bestemmingen zijn: Ostiense station (€ 45), Mura Aureliane (€ 48), Tiburtina station (€ 55), Nuova Fiera di Roma (€ 25), Ciampino Airport (€ 50).
Indien je met de auto de luchthaven wilt bereiken kan je best naar de ring (A90) rijden richting het zuiden en dan de richting 'Ostia-Fiumcino' volgen.

Vliegen naar Rome Ciampino

Rome Ciampino is de tweede grootste luchthaven van Rome en ligt slechts op 12 km van het centrum. Het is een van de oudste luchthavens van Italië die nog steeds operatief is en is de thuishaven van de luchtvaartmaatschappijen Ryanair en Wizz Air. Het aantal passagiers is in 2014 erg toegenomen en bedraagt nu 5 miljoen mensen. Dit oversteeg de verwachtingen van de regering, die nu plannen een nieuwe luchthaven te bouwen.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

Passagiers kunnen de luchthaven bereiken met de bus van/naar Anagnina Metrostation of naar het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf Giovan Battista Pastine Station kunnen passagiers de trein nemen naar het Termini Station in slechts 15 minuten.
Taxi’s zijn beschikbaar buiten het treinstation of kan men bestellen via RadioTaxi op 063570. Er gelden vaste tarieven voor een rit met maximum 4 personen, inclusief bagage, en de kosten variëren tussen de € 30 en € 50 afhankelijk van de bestemming in de stad. Mogelijke bestemmingen zijn: Ostiense station (€ 30), Mura Aureliane (€ 30), Tiburtina station (€ 35), Fiumicino Airport (€ 50).
Voor reizigers met de wagen is het ook gemakkelijk Rome Ciampino te bereiken. Men kan van overal in de stad de ring A90 nemen en dan via het zuiden afslag 23 naar Ciampino volgen.

Treinen naar Rome Termini

Met 29 platformen en 150 miljoen passagiers per jaar is dit het drukste treinstation van Italië en het tweede drukste in Europa. Vanaf hier zijn er verbindingen met alle grote steden in Italië en het is gelegen in het centrum van Rome, op slechts 2 km van het Colosseum. De spoorwegmaatschappijen die actief zijn in Italië zijn Trenitalia en ItaloTreno.

Van Rome Termini naar het centrum

Vanaf het treinstation Rome Termini zijn er verschillende verbindingen die je onder andere naar het centrum brengen. Met de metro kan men lijn A of B nemen, met de tram lijn 5 of 14 en met de bus de lijnen C2, C3, H, M, 16, 38, 40, 64, 75, 82, 85, 90, 92, 105, 170, 175, 217, 310, 360, 649, 714, 910.
Taxi’s zijn beschikbaar voor het treinstation en worden voorzien door vier taxibedrijven, namelijk Roma - La Capitale (064994), Pronto Taxi (066645), Mondo Taxi (068822) en RadioTaxi (063570), die ook taxi’s voor alleen vrouwen aanbiedt.
Het Termini station is gelegen in het stadscentrum en met de auto kan men snel de belangrijkste bezienswaardigheden bereiken.

Treinen naar Rome Tiburtina

Tiburtina is het tweede grootste treinstation van Rome qua belangrijkheid en passagiersaantallen. Van hieruit vertrekken alle verbindingen die niet beschikbaar zijn vanuit het Termini station, voornamelijk op de noordelijke en zuidelijke as. Het station verwerkt jaarlijks 51 miljoen passagiers, en er stoppen 500 treinen per dag. Het Tiburtina station werd recentelijk ook gerestaureerd zodat er in de toekomst nog meer reizigers opgevangen kunnen worden.

Van Rome Tiburtina naar het centrum

Aan het Tiburtina treinstation is ook een metrostation gelegen war metrolijn B stopt. Evenals een busstation waar stadsbussen van Atac en Cotral en langeafstandsbussen stoppen.
Het station is slechts 3,4 km ten oosten van het Termini Station gelegen en kan met de auto bereikt worden via de Via Tiburtina, Nomentana Ringweg, Via Di Portonaccio of Via Catania.

Bussen naar Tiburtina bus station

Het Tiburtina busstation is gelegen net voor het gelijknamige treinstation. Het is de eindhalte van verschillende buslijnen en meer dan 50 vervoersmaatschappijen opereren vanuit hier. Vanaf dit station vertrekken bussen naar het noorden, zuiden en ook internationale bestemmingen. Enkele busmaatschappijen zijn Eurolines, Sita, Sulga en Baltour.

Van Tiburtina naar het centrum

Het busstation Tiburtina is gelegen aan de metrolijn B. Het is tevens de laatste halte van de stadsbussen die van en naar het centrum gaan.

Naar Rome rijden

De A1 verbindt het noorden met het zuiden en is de gemakkelijkste route voor reizigers vanuit Milaan, Turijn, Venetië, Bologna of Firenze. Rome is ook bereikbaar via de A12 voor reizigers vanaf Civitavecchia. De A24 en A25 gaan tussen Rome en de Adriatische kust, en de A14 gaat langs de Adriatische kust van Bologna tot Bari.

Rijden in Italië is over het algemeen erg gemakkelijk maar sommige snelwegen, zoals die tussen Sardinië en Salerno-Reggio Calabrië, zijn niet in de beste conditie. Daarbij zijn er ook vaak files rond grote steden zoals Rome, Milaan en Firenze en ook in deze steden staat men vaak stil. In steden is de maximum snelheid 50 km/u, daarbuiten 70 tot 90 km/u en op de snelwegen 130 km/u.

Hou er bij het rijden naar Rome wel rekening mee dat het verkeer binnen Rome zelf vaak gekkenwerk is. Het openbaar vervoer is niet super goed geregeld en er veel smalle wegen zijn waar veel auto’s moeten passeren. Sinds 2012 zijn er meer Limited Traffic Zones ingevoerd, omwille van de luchtvervuiling. Daarbij zijn parkeerplaatsen vaak volbezet en erg duur (ongeveer € 2 per uur en € 18 per dag). Vandaar dat het beter is om je auto buiten het centrum te laten en je via openbaar vervoer te verplaatsen.

Verplaatsen in Rome

Openbaar vervoer in Rome

Het openbaar vervoer in Rome bestaat uit 3 metrolijnen, 67 metrostations, 306 buslijnen en 6 tramlijnen met 7037 stations. Dit systeem van bus-, tram-, en metrolijnen wordt vaak gebruikt om zich in de stad te verplaatsen. De meeste mensen kiezen er echter voor nog steeds hun eigen wagen te gebruiken, zeker wanneer ze in de buitenwijken wonen die niet goed verbonden zijn met het openbaar vervoer.

  • Soorten tickets: Een ticket voor 100 minuten kost € 1,50.
  • Toeristenpass: Er zijn twee kaarten beschikbaar: de Roma Pass (€ 36) en de Roma Pass 48h (€ 28). De Roma Pass is geldig voor 3 dagen beginnend vanaf het eerste bezoek aan een museum of bezienswaardigheid uit de lijst. De pass geeft je twee keer gratis toegang tot bezienswaardigheden. Mocht je er dan nog meer willen bezichtigen kan dit tegen een verlaagd tarief. Daarbij geldt de Roma Pass als vervoersbewijs tot middernacht van de derde dag. Verbindingen met de luchthavens zijn niet inbegrepen. De Roma Pass 48h werkt op dezelfde manier maar is slechts 2 dagen geldig.
  • Korting: Gereduceerde tarieven gelden bij enkel bij jaarlijkse abonnementen
  • Nachtlijnen: De metro rijdt elke dag tot 23:30, daarna zijn er verschillende nachtbussen beschikbaar: N1, N2, N3, N4, N5, N6, N7, N8, N9, N10, N11, N12, N13, N14, N15, N16, N17, N18, N19, N20, N21, N22, N23, N24, N25. MAP:

Fietsen in Rome

Het wordt steeds gebruikelijker om te fietsen in Rome, vooral tijdens het weekend. Ondanks dit feit zijn er echter nog niet veel fietspaden beschikbaar in Rome. De meeste fietspaden bevinden zich in parken, naast de Tevere rivier of Via Appia. Ook de binnenstad is fietsvriendelijk. Op metrolijnen A en B is het bovendien toegelaten om je fiets mee te nemen, maar dit geldt niet voor alle stations.

  • Stadsfietsen: Roma Bike Sharing biedt fietsen aan in de stad en men kan stallingen vinden rond de toeristische bezienswaardigheden. Een kaart kost € 10 (€ 5 voor de kaart en € 5 credit). De prijzen zijn € 0,50 per half uur, € 12,50 per dag of € 21 voor 2 dagen. De kaarten kunnen aangekocht worden aan Stazione Termini, Lepanto, Piazza di Spagna, Anagnina, Ottaviano, Cornelia, Battistini, Ponte Mammolo, Eur Fermi en Laurentina.

Taxi’s in Rome

Het is spijtig genoeg niet mogelijk om een taxi te stoppen in het midden van de straat. Indien men zich met een taxi in Rome wil verplaatsen kan men deze reserveren of naar een van de voorbestemde taxistandplaatsen gaan, die doorgaans in de buurt van treinstations, theaters, bezienswaardigheden en grote hotels gelegen zijn.

  • Kosten: Er zijn 3 tarieven: T1 is € 1,1/km onder de €11, daarna start T2 met € 1,3/km tot €13 euro, waarna T3 start met € 1,6/km. De ophaalprijs is verdeeld in 3 tijdzones: tijdens de weekdagen 6:00 – 22:00) € 3,00; tijdens de weekends (6:00 – 22:00) € 4,50; (22:00 – 6:00 am) € 6,50.
  • Taxibedrijven: RadioTaxi: 063570 (met een taxi voor uitsluitend vrouwen), Roma - La Capitale: 064994, Pronto Taxi: 066645, Mondo Taxi: 068822. Ook Uber is beschikbaar in Rome.

Rijden in Rome

Gezien niemand zijn auto wil opgeven in Rome is het er vaak een drukte van verkeer en zijn files dagelijkse kost om mee te kampen. Veel mensen verkiezen een brommer om het drukke verkeer wat te vermijden. Door het centrum rijden kan het beste ‘s nachts.
Parkeerplaatsen zijn vaak volbezet en bovendien best prijzig (tussen € 18 – € 25 per dag). Het beste is om buiten het centrum te parkeren en je met het openbaar vervoer te verplaatsen.

Te voet door Rome

Gezien alle belangrijke bezienswaardigheden in een voetgangersgebied liggen is het uitstekend te doen om door Rome te lopen. Daarbij liggen veel bezienswaardigheden en musea erg dicht bij elkaar, zoals het Colosseum, Fori Imperiali en Circo Massimo. Ook de Fontana di Trevi en Pantheon liggen dicht bij elkaar. Het centrum zelf is vrij groot dus een hop on hop off bus kan een ideale optie zijn.

12 gratis bezienswaardigheden in Rome

De stad Rome lijkt wel één groot openluchtmuseum vol indrukwekkende gratis bezienswaardigheden. Het ene moment loop je langs de ruïnes van het Forum Romanum of langs het oude Colosseum. En een paar minuten later sta je alweer bij het Circus Maximus. Wat dat betreft is Rome echt een fascinerende stad. Maar de Italiaanse hoofdstad is helaas niet goedkoop. Voor je het weet, ben je zelfs al door je hele vakantiebudget heen. Het is dus verstandig om op zoek te gaan naar uitstapjes die betaalbaar zijn. Deze 12 bezienswaardigheden zijn zelfs helemaal gratis!

1. Fenomenaal uitzicht: heuvel Janiculum

Rome wordt in tweeën gesplitst door de Tiber. Op de westelijke oever van deze rivier ligt de heuvel Janiculum, die een mooi uitzicht over de stad biedt. Je kijkt onder andere uit over de wijk Trastevere en over het historische centrum. Het kost maar weinig moeite om de Basiliek van Santa Maria Maggiore, de botanische tuinen en het Forum Romanum te ontdekken. Een ander mooi uitzicht heb je vanaf het Piazzale Garibaldi. Op dit grote plein staat ook het ruiterstandbeeld van Giuseppe Garibaldi. Deze generaal speelde een belangrijke rol bij de Italiaanse eenwording. En tegenwoordig ligt de stad Rome dus letterlijk aan zijn voeten.

2. Held van de stad: Victor Emanuel II

Victor Emanuel II (1820 – 1878) is de eerste koning die over heel Italië heerste. Hierdoor wordt hij gezien als een soort ‘Vader des Vaderlands’. Na zijn dood besloot de stad om hem te eren met een eigen monument. Het monument van Victor Emanuel II is ontworpen door de Italiaanse architect Giuseppe Sacconi. Hij creëerde een grote, marmeren muur met hoge zuilen, sculpturen en fonteinen. In het midden staat een bronzen standbeeld van Victor Emanuel te paard. Door de enorme grootte is dit monument behoorlijk indrukwekkend te noemen. Maar toch is niet iedereen blij met dit enorme gedenkteken. Vanaf het begin af aan was het al omstreden omdat er veel gebouwen voor moesten wijken. De inwoners van tegenwoordig vinden het juist te groot en pompeus. Zij noemen het monument dan ook gekscherend de ‘bruidstaart’ of de ‘typemachine’. En als je ervoor staat, begrijp je heel goed waarom.

3. Verken de buurt: Monti

De meeste toeristen komen naar Rome voor het Colosseum, de Sixtijnse Kapel of de Spaanse Trappen. Deze bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard. Maar wil je eens een andere kant van Rome leren kennen? Neem dan de tijd om rustig door de wijk Monti te slenteren. Het was ooit een drukke volkswijk waar prostituees, sjacheraars en criminelen de dienst uitmaakten. Tegenwoordig is het juist een levendige plek die vol zit met kunstenaars, schrijvers, muzikanten en hardwerkende ambachtslieden. In Monti hangt een soort boheemse sfeer die in andere wijken niet te vinden is. Tijdens je rondwandeling loop je door charmante straatjes als Via Baccina en kom je langs leuke vintagewinkels en gezellige wijnbars. Dit maakt Monti tot één van hipste wijken van Rome.

4. Romantiek ten top: Trevifontein

In de oude straten van Rome hangt een romantische sfeer. Overal om je heen zie je dan ook verliefde stelletjes die samen de stad verkennen. Als je op zoek bent naar wat extra romantiek dan mag je de Trevifontein zeker niet overslaan. Deze beroemde fontein is gewijd aan de zeegod Oceanus, die op zijn schelp wordt voortgetrokken door twee gevleugelde paarden. Dit is een heerlijke plek om samen met je geliefde even rustig te genieten. Heb je nog geen geliefde, en droom je er stiekem van om ooit met een Italiaan of Italiaanse te trouwen? Dan is het tijd om je portemonnee erbij te pakken. Je hebt niet veel geld nodig om de liefde van je leven te vinden. Een paar muntjes van 50 cent is al voldoende. Het is de bedoeling dat je deze munten in de Trevifontein gooit. Eén munt betekent dat je ooit nog een keer naar Rome terugkeert. Met twee munten ga je de ware liefde in de stad ontmoeten. Voor het serieuze werk gooi je drie munten in de fontein. Dit verzekert je ervan dat je in de toekomst met een mooie Romein(se) gaat trouwen.

5. Bekend van tv en film: het sleutelgat van Rome

In 2013 kwam de Italiaanse film La Grande Bellezza uit. Deze film draait om het leven van de gedesillusioneerde hoofdpersoon Jep Gambardella. Maar door de mooie beelden die te zien zijn, is La Grande Bellezza vooral een eerbetoon aan de stad Rome. Liefhebbers van deze bekroonde film kunnen hun hart ophalen. Veel locaties zijn namelijk gratis te bekijken. Zo loop je misschien wel langs de fontein van de Acqua Paola of langs het cilindervormige kerkje Il Tempietto. Toch is er één filmlocatie die je zeker niet over mag slaan: het sleutelgat van Rome. Je moet waarschijnlijk even wachten tot de deur vrij is. Al wordt het wachten snel beloond. Want het sleutelgat biedt echt een adembenemend uitzicht op de koepel van de Sint-Pieterbasiliek.

6. Koopjesjacht: Campo de’ Fiori

Rome heeft veel moois te bieden. En al die indrukken maken hongerig. Gelukkig kun je op Campo de’ Fiori bijna alles krijgen waar je maar zin in hebt. Van vers fruit, vlees en vis tot pasta’s en heerlijk geurende kruiden: het is er allemaal. Er is zelfs een grote afdeling met biologische producten. Als je gek op eten bent, kom je hier dus helemaal aan je trekken. Deze markt prikkelt je neus, je ogen én natuurlijk je mond. Zelfs als je geen geld uit wilt geven, valt er genoeg te proeven. Want de verkopers laten je maar al te graag weten hóe lekker hun verse producten wel niet zijn. Wil je de markt op het plein graag bezoeken? Dat kan van maandag tot en met zaterdag tussen 6.00 uur en 14.00 uur.

7. Cultuur snuiven: Colosseum

Wie aan Rome denkt, denkt meteen aan het Colosseum. En wat dacht je van de beroemde Engelenburcht en Galleria Borghese? Dit soort bezienswaardigheden staan op het verlanglijstje van elke cultuurliefhebber. Helaas zijn de tickets duur. Maar daar heeft het stadsbestuur wel iets op gevonden. Op elke eerste zondag van de maand zijn veel musea namelijk gratis te bezoeken. Dit geldt voor het Colosseum, de Engelenburcht en Galleria Borghese, maar bijvoorbeeld ook voor het Forum Romanum en de Thermen van Caracalla. Op deze dagen is het wel extra druk. Al worden de gebouwen en de kunstwerken hier natuurlijk niet minder mooi van.

8. Architecturale parel: Auditorium Parco della Musica

Aan oude gebouwen zijn er in Rome geen gebrek. Toch is er ook hele interessante moderne architectuur te vinden. Eén daarvan is het Auditorium van Renzo Piano (2002). Al is het eigenlijk niet één, maar het zijn drie bijna identieke gebouwen die ruimte bieden aan meer dan 4700 muziekliefhebbers. Dankzij de ronde vormen lijken deze concerthallen vanuit de lucht op drie grote kevers. Deze ronde vormen vooral een praktisch doel. Want volgens Piano is dit dé manier om een zo optimaal en natuurlijk mogelijk geluid te laten horen. Rome is natuurlijk een stad met een rijke historie. Het is dus niet verwonderlijk dan men tijdens de bouw de resten van een Romeinse villa tegenkwam. Architect Renzo Piano wist daar wel een slimme oplossing voor. De vondsten zijn namelijk mooi geïntegreerd in de rest van het complex.

9. Hogere sferen: Pantheon

De oude Romeinen bouwden heel wat tempels. Eén daarvan is het Pantheon, dat het hele jaar door gratis te bezoeken is. Het oorspronkelijke Pantheon werd in 27 voor Christus gebouwd. Maar een grote brand zorgde ervoor dat er zo’n honderd jaar later niets meer van over was. In het jaar 125 na Christus besloot keizer Hadrianus uiteindelijk om de tempel te laten herbouwen. Het meest opmerkelijke aan het Pantheon is toch wel de grote koepel. Als je omhoog kijkt, zie je dat de koepel aan de bovenkant open is. Het idee hierachter is dat je dan dichter bij de goddelijke hemel bent. Op mooie dagen schijnt het zonlicht rechtstreeks door de koepel naar binnen. En inderdaad, als het regent dan kun je ook zomaar de regendruppels op je hoofd voelen. Dat het Pantheon nog bestaat, is eigenlijk heel bijzonder. De meeste Romeinse tempels zijn in de latere eeuwen vernietigd omdat de Rooms-Katholieke kerk ze als heidens beschouwden. Het Pantheon is dit lot bespaard gebleven omdat Paus Bonifatius IV het omdoopte tot kerk. Hierdoor kunnen we dit mooie bouwwerk tot op de dag van vandaag komen bewonderen.

10. Sport is plezier: Stadio dei Marmi

Voetbal is dé nationale sport van Italië. En Rome heeft maar liefst twee clubs die hoog in de competitie meedraaien: AS Roma en Lazio Roma. Beide voetbalteams hebben het Olympisch Stadion als thuisbasis. Al gaat dat in de toekomst veranderen, want AS Roma is bezig met de bouw van een nieuw, futurisch stadion. Het Olympisch Stadion stamt nog uit de tijd van dictator Benito Mussolini. Zijn doel was om de Spelen van 1944 binnen te halen. Daarom liet hij de wijk Foro Italico ombouwen tot een waar sportcomplex. De Olympische Spelen kwamen er niet, maar het stadion is gebleven. Naast het Olympisch Stadion staat overigens nóg een stadion. Dit is het Stadio dei Marmi, oftewel het Stadion van Marmer. Het dankt deze naam aan de 59 marmeren beelden die om de tribune heen staan. Dit levert meteen een bijzonder tafereel op.

11. Bruisende energie: Spaanse Trappen

Op de Spaanse Trappen is het altijd gezellig druk. Overdag zie je toeristen zitten die even bijkomen van een wandeling door de stad. En ‘s avonds gebruiken de jonge Romeinen de Spaanse Trappen als ontmoetingsplaats. Het is dus echt een bruisende plek waar jong en oud zich thuisvoelt. Als je de 135 treden omhoog loopt, kom je uit bij de kerk Trinità dei Monti. Dit was ook precies de bedoeling toen de trappen rond 1725 gebouwd werden. Het stadsbestuur wilde namelijk een snelle verbinding tussen deze kerk en de Spaanse ambassade op het Piazza di Spagni. Nu weet je meteen waar de naam vandaan komt.

12. Even relaxen: Villa Borghese

In Rome is de hele dag genoeg te zien en te doen. Maar misschien wil je ook gewoon een paar uur relaxen. En daar is Villa Borghese de ideale locatie voor. Dit openbare park beslaat in totaal 80 hectare. Het is niet altijd zo groot geweest. In 1580 was het maar een kleine wijngaard die in het bezit was van de familie Borghese. Kardinaal Scipione Borghese Caffarelli zorgde ervoor dat het landgoed steeds verder werd uitgebreid. Sinds 1903 is het park toegankelijk voor iedereen die even lekker wil ontspannen. Villa Borghese is een park met mooi aangelegde tuinen, fonteinen, sculpturen, paviljoens en villa’s. Misschien ga je wel picknicken op één van de uitgestrekte grasvelden. Of wat dacht je ervan om te gaan pootjebaden in het meer? Wat je ook doet, het is allemaal heerlijk ontspannend. Want in dit groene hart van Rome laat je de drukte van de stad echt even achter je.

Heb je ook zin gekregen om naar Rome te reizen? Vergelijk dan nu vluchten van Amsterdam naar Rome vanaf 39 euro.

HomeReizenReizen naar ItaliëGoedkope vlieg-, trein- en bustickets naar Rome

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal