Reis naar Rotterdam | Plan je reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Rotterdam is een havenstad in Nederland. De Rotterdamse haven is de grootste en belangrijkste haven van Europa. De geschiedenis van deze stad begint reeds in de 9e eeuw waarna ze al snel uitgroeide tot een belangrijke handelsstad en havenstad, zeker na de verbinding tussen de haven en de oceaan. De stad werd rijk en het geld werd gespendeerd aan prachtige huizen en promenades door de stad. Dit alles veranderde echter in 1940 toen de Duitse troepen de hele stad bombardeerden: meer dan 24.000 huizen werden vernietigd en van de binnenstad bleef niks over. Na de Tweede Wereldoorlog zijn ze begonnen aan de heropbouw van de stad. In plaats van oude huizen te renoveren, werden nieuwe gebouwen zoals de Euromast en wolkenkrabbers gebouwd. Op deze manier werd Rotterdam een symbool van de architectuur; die met haar indrukwekkende skyline nog steeds vele toeristen aantrekt. Het is een bruisende stad, met tal van musea, een rijk nachtleven en autovrije winkelstraten.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam

Hoe naar Rotterdam komen

Vliegen naar Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport is de derde grootste luchthaven in Nederland en tweede grootste regionale luchthaven. Het vliegveld bevindt zich ten noorden van Rotterdam. Ze veranderde haar naam in 2010 van Rotterdam Airport naar Rotterdam The Hague Airport met als doel het internationale karakter te benadrukken. Vanaf Rotterdam The Hague Airport zijn er internationale verbindingen beschikbaar met onder andere München, Londen, Barcelona, Boedapest, Madrid en Rome. De luchthaven verwerkt jaarlijks ongeveer 1 miljoen passagiers.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

Om van Rotterdam The Hague Airport naar het centrum te gaan kan je bus 33 van RET, het openbaar vervoerbedrijf van Rotterdam, nemen. Deze bus vertrekt elke 10 minuten en brengt je in 20 minuten tot Rotterdam Centraal. Deze bus stopt onder andere op het Meijersplein metrostation, waar je de metrolijn E kan nemen naar Den Haag.
Er is ook een taxistandplaats aan de luchthaven. De kosten naar het Centraal station hiervoor zijn circa € 25.
Men kan ook een auto huren; de verhuurbedrijven Avis, Europcar, Budget, Hertz, Sixt en Green Motion hebben allen een vestiging op de luchthaven. Men kan zich gemakkelijk met de auto van en naar het vliegveld verplaatsen. Rotterdam The Hague Airport ligt op 8 km van Rotterdam en is bereikbaar via de A13. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar op de luchthaven.

Vliegen naar Schiphol Amsterdam Airport

Schiphol Airport is de grootste luchthaven in Nederland. Er wordt van hier gevlogen naar meer dan 300 bestemmingen, waaronder Londen, Barcelona, Detroit en New York. De luchthaven is een belangrijke hub voor KLM, Transavia en Delta Airlines en verwerkt jaarlijks 52,6 miljoen passagiers. Indien men via een intercontinentale vlucht naar Nederland reist, zal men naar alle waarschijnlijkheid op deze luchthaven vliegen.

Algemene informatie over van en naar de luchthaven gaan

Onder Schiphol Airport ligt het treinstation, waar je de trein kan nemen naar de Rotterdam Centraal. De rit duurt ongeveer een uur en er zijn meerdere verbindingen per uur beschikbaar.
Aangezien Schiphol Amsterdam Airport op ongeveer 60 km van Rotterdam gelegen is, zijn taxi’s vrij duur. Men moet al snel rekenen op kosten van ongeveer € 150.
Met de auto kan men naar Rotterdam rijden via de A4, om vervolgens af te slaan naar de E19/A13 aan Ypenburg.

Treinen naar Rotterdam Centraal

Het belangrijkste treinstation van Rotterdam is Rotterdam Centraal. Het station is gelegen aan het Stationsplein en opende haar huidige gebouw in 2014. Dagelijks passeren hier 110.000 reizigers. De vervoersmaatschappijen die hier hun diensten aanbieden zijn de NS, de NS International en RET. De treinen zorgen voor verbindingen met verschillende plaatsen in Nederland. Er zijn ook internationale treinen zoals de Thalys, die naar Antwerpen en Parijs gaat. Buiten treinen stoppen hier ook de bussen, trams en metro's.

Van Rotterdam Centraal naar het centrum

Station Rotterdam Centraal is in het centrum gelegen, dus men kan vanaf hier gemakkelijk wandelen. Als je verder moet zijn, kan je gebruik maken van de metrolijnen D of E, de tramlijnen 4, 7, 8, 20, 21, 23, 24 en 25, of bus 33 of 38.
Men kan ook rijden via de Westersingel of de Coolsingel, deze wegen lopen van het treinstation tot aan het water en doorkuisen het hele stadscentrum.

Bussen naar busstation Conradstraat

Dit busstation is het station waar de bussen van Eurolines komen en gaan. Het station is gelegen op de Conradstraat, vlak tegen het Centraal Station en naast het Albeda College.

Van Conradstraat naar het centrum

Het stadscentrum is erg dichtbij en gemakkelijk te voet te bereiken. Maar ook het treinstation, tramstation en verschilende metrolijnen liggen in de directe omgeving.

Bussen naar busstation Willemsplein

Het busstation op het Willemsplein is gelegen naast de Erasmusbrug en is het hoofdstation voor de bussen van Megabus.

Van Willemsplein naar het centrum

Van Willemsplein naar het centrum wandelen duurt ongeveer 3 minuten. Tramlijnen 20 en 25 gaan ook naar de stad. Met de auto kan men de Schiedamsedijk volgen tot het centrum.

Naar Rotterdam rijden

Je kan Rotterdam bereiken via de autosnelwegen A13 (Rotterdam-Delft-Den Haag en Amsterdam via A4), A15 (Rozenburg-Rotterdam-Ridderkerk-Nijmegen), A16 (Rotterdam-Dordrecht-Breda en Antwerpen via A1), A20 (Hoek van Holland - Rotterdam - Gouda en Utrecht via A12) en de A29 (Rotterdam - Hellegatsplein – Dinteloord). Nederlandse snelwegen zijn erg goed onderhouden en hebben een uitgebreid netwerk van bredere en smallere wegen. Hou er rekening mee dat er trajectcontroles zijn, die voor een bepaalde afstand je rijsnelheid bijhouden.

Verplaatsen in Rotterdam

Openbaar vervoer in Rotterdam

Het is erg gemakkelijk je in Rotterdam te verplaatsen met het openbaar vervoer. Er is een metro, tram, bus, treinverbinding en enkele veerponten. Zowel voor toeristen als voor de inwoners van Rotterdam is het de gemakkelijkste manier om zich binnen de stad te verplaatsen.

  • Openbaarvervoermaatschappij: De vervoersmaatschappijen die de metro, bussen en trams aanbiedt is de RET, de spoorwegmaatschappij is de NS.
  • Soorten tickets: Een ticket voor een uur kost je € 3. Een enkele reis met de veerboot kost € 3,40.
  • Toeristenpass: Een dagkaart is beschikbaar voor € 7,5. Een kaart voor 3 dagen kost je € 16,50.
  • Korting: Op woensdagnamiddag en zondag mogen er 3 kinderen gratis rijden op de bussen van de RET, indien vergezeld van een betalende volwassen.
  • Nachtlijnen: BOB-bussen rijden gedurende de nacht in Rotterdam. Ze vertrekken vanaf verschillende bekende uitgaansgelegenheden en rijden op vrijdag en zaterdag tussen 01.00 en 07.00. Een kaartje kost € 4,55 voor een enkele reis.

Fietsen in Rotterdam

Fietsen in Rotterdam is erg populair. Er zijn vele fietspaden in de stad en je kan gemakkelijk een fiets huren. Er zijn ook rondleiding op de fiets beschikbaar.

  • Stadsfietsen: OV-fietsen kunnen gehuurd worden aan treinstations, metrostations en andere locaties in de stad. Hiervoor betaalt men € 10 registratiekosten en dan een bedrag per rit.
  • Een fiets huren: Een fiets kan ook eenmalig gehuurd worden voor ongeveer € 10 per dag bij verschillende fietsenverhuurders in de stad.

Taxi’s in Rotterdam

Taxi’s zijn er veel in Rotterdam maar deze moeten zelf gebeld worden. Taxi’s stoppen namelijk niet altijd wanneer men de hand in de lucht steekt. Er zijn echter speciale taxistandplaatsen, zoals aan het Centraal Station, waar je de taxi vandaan kunt nemen. Er zijn ook watertaxi’s beschikbaar zoals de Maastaxi.

  • Kosten: Voor een ritje van 10 minuten moet je rekenen op ongeveer € 10.
  • Taxibedrijven: Rotterdamse Taxi Centrale: +31 10 462 6060, Stadstaxi Rotterdam +31 10 818 2823

Rijden in Rotterdam

Auto Rijden in Rotterdam is goed te doen maar hou er rekening mee, dat je zoals in de meeste grote steden moet opletten voor snelheidslimieten en eenrichtingswegen. Ook tijdens de spitsuren kan het wat moeilijker zijn om rond te rijden in het stadscentrum.
Parkeren kan het gemakkelijkst en het goedkoopste op de P+R terreinen net buiten het centrum. Deze zijn meestal gratis en staan in verbinding met de stad middels het openbaar vervoer. Je kan ook in een grote parkeergarage je auto kwijt, deze zijn meestal nog wel voordeliger dan langs de straat parkeren. Parkeren op straat is de duurste optie en de betaling is vaak alleen mogelijk via creditcard.

Te voet door Rotterdam

Het is in Rotterdam gemakkelijk je te voet te verplaatsen. Het centrum is ook niet zo groot, dus men kan het meeste al wandelend ontdekken.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal