Van Rotterdam naar Brussel

Reisopties
Van Rotterdam Naar Brussel

Je kunt van Rotterdam naar Brussel reizen per trein, bus of vlucht.

Onze suggestie
bus

Om van Rotterdam naar Brussel te reizen op 27 jun. raden wij aan om de bus te nemen, omdat het de beste combinatie van prijs en snelheid is.

17:11Rotterdam, Conradstraat2u25 19:36BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
231Enkele reis
Goedkoopst
17:11Rotterdam, Conradstraat2u25 19:36BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
231Enkele reis
Andere opties
08:11Rotterdam Centraal2u06 10:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis
09:11Rotterdam Centraal2u06 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis
17:11Rotterdam Centraal2u06 19:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis per trein, bus en vlucht, .

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Vergelijk de prijs Prijzen voor treinen, bussen en vluchten

ma
27 jun.
di
28 jun.
wo
29 jun.
do
30 jun.
vr
01 jul.
za
02 jul.
zo
03 jul.
ma
04 jul.
di
05 jul.
wo
06 jul.
do
07 jul.
vr
08 jul.
za
09 jul.
zo
10 jul.
ma
11 jul.
di
12 jul.
wo
13 jul.
do
14 jul.
vr
15 jul.
za
16 jul.
zo
17 jul.

Reisinformatie van Rotterdam naar Brussel

distanceAfstand119 km
modeBeschikbare vervoersmiddelenBus, vlucht, ferry of tren
fastestSnelste vervoermogelijkheidTren • € 37 • 1 h 10 min
carriersPopulaire reisaanbiedersFlixbus of SNCB

Neem een bus, vlucht, ferry of tren om 119 km te reizen per tussen Rotterdam en Brussel. De populairste reisorganisaties die deze reis bedienen zijn onder andere Flixbus of SNCB. Reizigers kunnen zelfs een directe bus of tren van Rotterdam naar Brussel nemen.

Om van de imposante havenstad Rotterdam naar de Belgische hoofdstad Brussel te reizen biedt het spoor de beste optie. Zowel toeristen die er even uit gaan voor een citytrip als degenen met zakelijke belangen maken veel gebruik van dit traject. Voor een reis Rotterdam Brussel is bij lowbudgetreizigers de veel goedkopere bus populair.

Bus van Rotterdam naar Brussel

Voor een busreis Rotterdam Brussel is er keus genoeg. Dagelijks vertrekken er bussen van Flixbus, Ouibus en Megabus van Rotterdam naar Brussel. Rond 9.00 uur gaat de eerste. Wie liever uitslaapt kan ook in de namiddag op de bus Rotterdam Brussel stappen. Het vertrekpunt van alle drie de busmaatschappijen is Rotterdam Centraal Station. De bussen van Megabus en Flixbus stoppen op Gare du Nord. En die van Ouibus arriveren op station Brussel Zuid. De busreis duurt circa tweeënhalf uur. Voor een korte citytrip is deze rit dus goed te doen.

Trein van Rotterdam naar Brussel

Het traject Rotterdam Brussel kan men sneller afleggen met de trein. In iets meer dan twee uur rijdt de NS rechtstreeks van Rotterdam Centraal naar Brussel-Midi. De treinen van Thalys bereiken Brussel zelfs al in net iets meer dan een uur. Zowel de NS als Thalys leggen Rotterdam Brussel dagelijks meerdere malen rechtstreeks af.

Vliegen van Rotterdam naar Brussel

Vanaf vliegveld Rotterdam Airport vertrekken er geen vliegtuigen naar Brussel. Wel gaan er meerdere malen per dag rechtstreekse vluchten van onder andere Iberia, Aer Lingus, Sas Airways en KLM van luchthaven Schiphol Amsterdam naar de Belgische hoofdstad. Wanneer men van Rotterdam reist, is de intercity vanaf Rotterdam Centraal een goede mogelijkheid. In een half uur staat men dan op het treinstation onder de luchthaven. De vlucht Amsterdam Brussel duurt circa drie kwartier.

Reistips: Reis van Rotterdam naar Brussel

Reis eenvoudig naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Brussel te reizen.
FAQs

Er zijn 4 manieren om een van Rotterdam naar Brussel te maken. Je kunt bijvoorbeeld een bus, vlucht, ferry of tren nemen.

De goedkoopste manier van Rotterdam naar Brussel is met een ferry. Je kunt gemiddelde ticketprijzen vinden vanaf € 1 vergeleken met andere reismogelijkheden naar Brussel:

Een reis met een ferry is gebruikelijk € 26 minder dan een reis naar Brussel per reizen, wat gemiddeld € 26 kost voor dezelfde reis.

Een ferry is € 50 minder dan een vlucht voor deze reis, tickets voor een vlucht van Rotterdam naar Brussel kosten gemiddeld € 50.

Een ferry kost over het algemeen € 37 minder dan een tren voor dezelfde reis. Een tren kost gemiddeld € 37 van Rotterdam naar Brussel.

De snelste mogelijkheid om een tussen Rotterdam en Brussel te maken is per tren, wat ongeveer 1 h 10 min in beslag neemt vergeleken met andere reisopties die er misschien langer over doen om je op je bestemming te krijgen:

Even vergelijken: reizen naar Brussel per reizen duurt ongeveer 2 h 10 min.

Even vergelijken: reizen naar Brussel per reizen duurt ongeveer NaN h NaN min.

Vergelijk je dit met een ferry dat kost je gemiddeld NaN h NaN min   reistijd.

De afstand van Rotterdam naar Brussel is ongeveer 119 km.

De gemiddelde frequentie per dag van Rotterdam naar Brussel is:

 • 10 bussen per dag.
 • 12 treinen op een dag.

Echter, we raden aan specifieke reisdata voor jouw reis van Rotterdam naar Brussel te checken omdat diensten per bus, vlucht, ferry of tren kunnen variëren per seizoen en per weekdag.

Dit zijn de meest populaire vertrek- en aankomstpunten voor reizigers van Rotterdam naar Brussel:

 • Meestal vertrekken bussen van Rotterdam, Conradstraat (Centraal Station) en komen het vaakst binnen op Brussels, Brussels South (Gare du Midi).
 • Meestal vertrekken vluchten van Rotterdam The Hague Airport en komen het vaakst binnen op Brussels Airport.
 • Meestal vertrekken treinen van Rotterdam Centraal en komen het vaakst binnen op Bruxelles-Midi.

Als een goede deal de belangrijkste overweging is voor jouw trip van Rotterdam naar Brussel, dan gaan wij jou helpen de best gewaardeerde reisorganisaties te vinden:

 • Reis met Flixbus om naar Brussel te gaan per reizen. Voor een goede ticketaanbieding, kun je een Flixbus vinden van Rotterdam naar Brussel op Omio voor € 26.
 • SNCB kan je naar Brussel brengen per reizen. Je kunt op Omio een goede deal vinden voor een ticket voor een reizen met SNCB van Rotterdam naar Brussel voor € 37.

Ja, er zijn rechtstreekse diensten beschikbaar voor een van Rotterdam naar Brussel met de volgende reisoperators:

 • Je kunt rechtstreeks 10 rechtstreekse bussen per dag reizen per reizen met Flixbus of BlaBlaCar Bus.
 • Je kunt ongeveer 12 rechtstreekse treinen per dag nemen en deze rechtstreekse tren boeken bij Thalys of NS International.

Rechtstreekse verbindingen besparen je meestal tijd en geven je meer gemak om naar Brussel te reizen omdat je niet hoeft over te stappen, dus het is de moeite waard hierop te letten voor je je tickets boekt voor je van Rotterdam naar Brussel.

Voor veel van onze klanten die reizen van Rotterdam naar Brussel is Brussel niet hun laatste stop. Een aantal bestemmingen die daarna de moeite waard zijn te bezoeken zijn Parijs, Amsterdam of Londen, die je kunt toevoegen aan jouw trip van Rotterdam naar Brussel. Kijk vandaag nog op Omio voor de beste en goedkoopste manieren om van Brussel naar deze topbestemmingen te gaan!

Voordat je gaat reizen van Rotterdam naar Brussel, is het goed te weten welk ticket je kunt aanschaffen en hoeveel dat gaat kosten in de komende 7 dagen:

 • Voor een ticket voor een reizen ben je gemiddeld € 26 enkele reis kwijt voor deze reis.
 • De prijs voor een ticket voor een reizen is gemiddeld € 50 enkele reis voor deze reis.
 • Voor een ticket voor een reizen ben je gemiddeld € 1 enkele reis kwijt voor deze reis.
 • Voor een ticket voor een reizen ben je gemiddeld € 37 enkele reis kwijt voor deze reis.

Maar we raden aan een paar maanden van te voren tickets online voor Rotterdam naar Brussel te boeken vóór je geplande reisdatum om de beste aanbiedingen te scoren voor jouw reis.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal