Van Rotterdam naar Brussel

Reisopties
Van Rotterdam Naar Brussel

Je kunt van Rotterdam naar Brussel reizen per trein, bus of vlucht.

Onze suggestie
train

Om van Rotterdam naar Brussel te reizen op 08 dec. raden wij aan om de trein te nemen, omdat het de beste combinatie van prijs en snelheid is.

08:11Rotterdam Centraal2u06 10:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis
Goedkoopst
00:51Rotterdam, Conradstraat2u20 03:11BRUXELLES-Midi / Brussel Zuid, Rue de France
0 overstappen
141Enkele reis
Andere opties
09:11Rotterdam Centraal2u06 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis
07:11Rotterdam Centraal2u06 09:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis
10:11Rotterdam Centraal2u06 12:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis per trein, bus en vlucht, .

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF

Vergelijk de prijs Prijzen voor treinen, bussen en vluchten

do
08 dec.
vr
09 dec.
za
10 dec.
zo
11 dec.
ma
12 dec.
di
13 dec.
wo
14 dec.

Reisinformatie van Rotterdam naar Brussel

distanceAfstand119 km
modeBeschikbare reismethodenBus, de ferry, het vliegtuig of de trein
pricePrijsklasse€ 20 - € 50
cheapestGoedkoopste reismethodeBus • € 20 • 2 u 30 min
fastestSnelste reismethodeTrein • € 25 • 2 u 5 min
carriersPopulaire reisaanbiedersFlixbus of SNCB

Reis 119 km met de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein van Rotterdam naar Brussel. De populairste reisorganisaties zijn onder andere Flixbus of SNCB. Reizigers kunnen ook met de bus of de trein van Rotterdam naar Brussel reizen.

Om van de imposante havenstad Rotterdam naar de Belgische hoofdstad Brussel te reizen biedt het spoor de beste optie. Zowel toeristen die er even uit gaan voor een citytrip als degenen met zakelijke belangen maken veel gebruik van dit traject. Voor een reis Rotterdam Brussel is bij lowbudgetreizigers de veel goedkopere bus populair.

Bus van Rotterdam naar Brussel

Voor een busreis Rotterdam Brussel is er keus genoeg. Dagelijks vertrekken er bussen van Flixbus, Ouibus en Megabus van Rotterdam naar Brussel. Rond 9.00 uur gaat de eerste. Wie liever uitslaapt kan ook in de namiddag op de bus Rotterdam Brussel stappen. Het vertrekpunt van alle drie de busmaatschappijen is Rotterdam Centraal Station. De bussen van Megabus en Flixbus stoppen op Gare du Nord. En die van Ouibus arriveren op station Brussel Zuid. De busreis duurt circa tweeënhalf uur. Voor een korte citytrip is deze rit dus goed te doen.

Trein van Rotterdam naar Brussel

Het traject Rotterdam Brussel kan men sneller afleggen met de trein. In iets meer dan twee uur rijdt de NS rechtstreeks van Rotterdam Centraal naar Brussel-Midi. De treinen van Thalys bereiken Brussel zelfs al in net iets meer dan een uur. Zowel de NS als Thalys leggen Rotterdam Brussel dagelijks meerdere malen rechtstreeks af.

Vliegen van Rotterdam naar Brussel

Vanaf vliegveld Rotterdam Airport vertrekken er geen vliegtuigen naar Brussel. Wel gaan er meerdere malen per dag rechtstreekse vluchten van onder andere Iberia, Aer Lingus, Sas Airways en KLM van luchthaven Schiphol Amsterdam naar de Belgische hoofdstad. Wanneer men van Rotterdam reist, is de intercity vanaf Rotterdam Centraal een goede mogelijkheid. In een half uur staat men dan op het treinstation onder de luchthaven. De vlucht Amsterdam Brussel duurt circa drie kwartier.

Reistips: Reis van Rotterdam naar Brussel

Reistips: Reis eenvoudig naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Brussel te reizen.
FAQs

Er zijn 4 reisopties van Rotterdam naar Brussel: de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein.

Reizen met de bus is de goedkoopste manier om van Rotterdam naar Brussel te gaan. Tickets voor een reis met de bus kosten gemiddeld € 20.

Dit is vergeleken met andere reisopties naar Brussel:

Een reis met de bus is € 30 goedkoper dan een reis met het vliegtuig voor deze reis. Tickets voor een reis met het vliegtuig van Rotterdam naar Brussel kosten gemiddeld € 50.

Een reis met de bus is € 5 goedkoper dan een reis met de trein voor deze reis. Tickets voor een reis met de trein van Rotterdam naar Brussel kosten gemiddeld € 25.

De snelste manier om van Rotterdam naar Brussel vante komen is met de trein. De gemiddelde reistijd bedraagt 2 u 5 min.

Er zijn alternatieve reisopties naar Brussel, maar die zijn normaal gesproken minder snel:

Ter vergelijking, reizen met de bus kost je gemiddeld 2 u 30 min.

Even vergelijken: reizen naar Brussel met het vliegtuig duurt ongeveer NaN u NaN min.

Brussel ligt op ongeveer 119 km van Rotterdam.

Het gemiddeld aantal vertrekmomenten per dag van Rotterdam naar Brussel is:

 • 12 busreizen per dag.
 • 10 treinreizen per dag.

We raden je aan specifieke reisinformatie voor jouw reis van Rotterdam naar Brussel te bekijken, omdat diensten met de bus, de ferry, het vliegtuig of de trein kunnen variëren per seizoen en per weekdag.

Dit zijn de meest populaire vertrek- en aankomstpunten als je van Rotterdam naar Brussel reist:

 • De meeste reizigers pakken vervoer vanaf Rotterdam, Conradstraat (Centraal Station) en arriveren in Brussels, Brussels South (Gare du Midi).
 • De meeste reizigers pakken vervoer vanaf Rotterdam The Hague Airport en arriveren in Brussels Airport.
 • De meeste reizigers pakken vervoer vanaf Rotterdam Centraal en arriveren in Bruxelles-Midi.

Omio werkt met veel betrouwbare partners die jou van Rotterdam naar Brussel brengen:

 • Je kunt bij Flixbus met vervoer van Rotterdam naar Brussel reizen. Op Omio vind je goedkope tickets voor € 20 voor reizen met Flixbus van Rotterdam naar Brussel.
 • Je kunt bij SNCB met vervoer van Rotterdam naar Brussel reizen. Op Omio vind je goedkope tickets voor € 25 voor reizen met SNCB van Rotterdam naar Brussel.

Ja, er zijn bij de volgende reisorganisaties rechtstreekse routes van Rotterdam naar Brussel te vinden:

 • Je kunt kijken of je bij Flixbus, BlaBlaCar Bus of Lasta rechtstreeks met de bus naar Brussel kunt reizen. Er gaan 11 rechtstreekse busreizen per dag.
 • Je kunt kijken of je bij Thalys of NS International rechtstreeks met de trein naar Brussel kunt reizen. Er gaan 10 rechtstreekse treinreizen per dag.

Omdat je niet hoeft over te stappen, bespaar je met rechtstreekse verbindingen naar Brussel over het algemeen tijd en het reist nog prettiger ook. Het loont de moeite om daarop te letten voordat je voor deze reis tickets gaat reserveren.

Voor veel van onze klanten die reizen van Rotterdam naar Brussel is Brussel niet hun laatste stop. Een aantal bestemmingen die daarna de moeite waard zijn te bezoeken zijn Parijs, Amsterdam of Londen, die je kunt toevoegen aan jouw trip van Rotterdam naar Brussel. Kijk vandaag nog op Omio voor de beste en goedkoopste manieren om van Brussel naar deze topbestemmingen te gaan!

Voordat je gaat reizen van Rotterdam naar Brussel, is het goed te weten welk ticket je kunt reserveren en welke prijs je de komende 7 dagen betaalt:

 • De ticketprijs voor een reis met vervoer kost gemiddeld € 20 voor een enkele reis.
 • De ticketprijs voor een reis met vervoer kost gemiddeld € 50 voor een enkele reis.
 • De ticketprijs voor een reis met vervoer kost gemiddeld € 25 voor een enkele reis.

We raden je aan om je reis van Rotterdam naar Brussel een paar maanden maanden van tevoren online te boeken, want dan krijg je de beste prijs.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal