Reis naar Sevilla | Plan je reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Trenitalia
Easyjet
Deutsche Bahn
SNCF
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Sevilla?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Over Sevilla

Sevilla is een stad in de Spaanse regio Andalusië, helemaal gelegen in het zuiden van het land. De stad is een van de belangrijkste culturele, politieke en economische centra van Zuid-Spanje en tevens de op 3 na grootste stad van het land. De stad beschikt over het grootste historische centrum in Europa, met bezienswaardigheden als de kathedraal met haar Giralda toren, het Alcazar en de Torre de Oro. Door de Moorse invloed krijgt de stad een romantisch karakter, waar de vele bruggen over de Quadalquivir alleen maar tot bijdragen. In de Sevillaanse wijk Triana ontstond bovendien de flamenco, en de passie die deze dans- en muziekstijl in zich draagt is nog steeds in de hele stad aanwezig.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Sevilla

Hoe naar Sevilla komen

Vliegen naar Sevilla

Reizigers kunnen vluchten naar Sevilla vinden vanaf verschillende Europese luchthavens. Men komt aan op de San Pablo luchthaven, die zich ongeveer op 10 km van het centrum bevindt. De belangrijkste luchtvaartmaatschappij die deze luchthaven bedienen zijn Vueling, Iberia, Ryanair, Lufthansa en easyJet.

Treinen naar Sevilla

Het centrale treinstation van Sevilla heet Santa Justa, en ligt ten oosten van de historische binnenstad. Het station wordt aangedaan door treinen van RENFE, die verbindingen bieden met verschillende Spaanse steden waaronder Madrid, Cordoba en Barcelona. Deze langere afstanden worden doorgaans overbrugd door de AVE hogesnelheidstreinen. Vanaf het treinstation Santa Justa kan men met de buslijnen C-1, C-2, C-3, C-4 en C-5 naar het centrum en andere locaties in de stad reizen.

Bussen naar Sevilla

Sevilla beschikt over 2 grote busstations, namelijk Plaza de Armas en Prado San Sebastian. Plaza de Armas is een groot internationaal busstation, waar onder andere bussen van Alsa en Eurolines aankomen en vertrekken. Prado San Sebastian is vlak in het centrum gelegen, op wandelafstand van het oude universiteitsgebouw en de kathedraal. Dit busstation is de aankomst- en vertrekplaats van onder andere bussen van en naar Cadiz, Malaga en Granada.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal