Internationale treinreis in Europa plannen

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Welke stations gebruikt NS?

NS is de grootste gebruiker van het Nederlandse spoorwegennetwerk. De belangrijkste verbindingen die het bedrijf aanbiedt, liggen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Schiphol, en tussen Amsterdam Centraal en Utrecht. Verder voorziet NS ook verschillende internationale verbindingen via NS International, de opvolger van NS Hispeed.

Welke treinen biedt NS aan?

NS heeft twee soorten treinen: sprinters, die op ieder station stoppen, en de intercity, die van en naar de grotere steden rijdt. Van deze twee treinen bestaan verschillende modellen, waarbij de voorzieningen aan boord afhankelijk zijn van het gekozen traject en het treinmodel. De nieuwe intercity’s zijn bijvoorbeeld uitgerust met comfortabele stoelen, schermen die de treintijden weergeven en draadloos internet. In de eerste klas vind je bovendien leeslampjes en stopcontacten. In het bovenste gedeelte vind je de stiltecoupé voor wie in alle rust wil reizen. In alle treinen is er bovendien kunst te vinden om het interieur van de treinen zelf wat meer kleur te geven.

Welke andere diensten biedt NS?

Een andere service van NS is de NS Spoordeelwinkel. Hier vind je scherp geprijsde aanbiedingen, zoals treinkaartjes in combinatie met een toegangsbewijs voor de Efteling, de dierentuin, een hotel of museum.

Bij de NS klantenservice kun je terecht voor vragen over verloren bagage, vervoersbewijzen of treinstoringen bij NS.

Naast het vervoer op de spoorwegen wil NS ook vervoer van deur tot deur aanbieden. Zo verhuurt het ook OV-fietsen, die op verschillende NS-stations beschikbaar zijn. Ook de NS-zonetaxi helpt reizigers gemakkelijk van en naar stations te reizen. Hiervoor is een vast tarief per zone vastgelegd. Met Greenwheels kun je gemakkelijk een deelauto reserveren die klaar staat wanneer je maar wilt.

NS verzorgt ook de welbekende NS-wandelingen. Dit zijn wandelingen van station tot station, waarbij je langs dijken, akkers en rivieren geniet van prachtige landschappen en de gezelligheid van steden en dorpen. De wandelingen zijn bewegwijzerd, zodat je de tocht in je eigen tempo kunt maken.

Hoe is NS ooit begonnen?

NS, of voluit de N.V. Nederlandse Spoorwegen, is een spoorwegmaatschappij in Nederland. Het is een voormalig overheidsbedrijf en inmiddels een naamloze vennootschap, maar alle aandelen zijn nog steeds in handen van de staat. De maatschappij vindt haar oorsprong in 1937 door een fusie van verschillende spoorwegmaatschappijen die ervoor in Nederland actief waren. De maatschappij werd toen opgericht als semi-overheidsbedrijf en het is gedurende de geschiedenis nooit een volledig staatsbedrijf geweest. Daardoor heeft het qua bedrijfsvoering veel vrijheid gehad.

In 1995 werd besloten NS te verzelfstandigen, waardoor het ook het eigendom en het beheer van de spoorweginfrastructuur kwijtraakte; die behoren nu tot ProRail. Vandaag de dag is NS de grootste gebruiker van het Nederlandse spoorwegennet, met personenvervoer als voornaamste activiteit, ondergebracht in het bedrijfsonderdeel NS Reizigers. Er worden gemiddeld met 4500 treinritten zo’n 1,1 miljoen passagiers per dag vervoerd.

HomeInternationale treinreis in Europa plannen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal