VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
25 jan.
Vind prijzen
48Alsa
64Vueling
wo
26 jan.
23Renfe Euromed
Vind prijzen
Vind prijzen
do
27 jan.
33Renfe Euromed
Vind prijzen
38Air Europa
vr
28 jan.
33Renfe Euromed
Vind prijzen
Vind prijzen
za
29 jan.
23Renfe Euromed
48Alsa
38Air Europa
zo
30 jan.
33Renfe Euromed
48Alsa
38Air Europa
ma
31 jan.
33Renfe Euromed
48Alsa
38Air Europa
di
1 feb.
27Renfe Euromed
Vind prijzen
Vind prijzen
wo
2 feb.
23Renfe Euromed
48Alsa
30Air Europa
do
3 feb.
27Renfe Euromed
Vind prijzen
Vind prijzen
vr
4 feb.
33Renfe Euromed
48Alsa
38Air Europa
za
5 feb.
27Renfe Euromed
Vind prijzen
56Vueling
zo
6 feb.
27Renfe Euromed
48Alsa
34Vueling
ma
7 feb.
Vind prijzen
48Alsa
Vind prijzen
di
8 feb.
23Renfe Euromed
48Alsa
28Vueling
wo
9 feb.
23Renfe Euromed
48Alsa
28Vueling
do
10 feb.
27Renfe Euromed
Vind prijzen
Vind prijzen
vr
11 feb.
23Renfe Euromed
48Alsa
30Vueling
za
12 feb.
23Renfe Euromed
48Alsa
38Air Europa
zo
13 feb.
23Renfe Euromed
48Alsa
38Air Europa

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Informatie over treinen tussen Alicante en Barcelona

distanceAfstand406 km
durationGemiddelde treinduur4 h 25 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 32
frequencyTren frequentie6 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 6 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenRenfe

Met treinen van Alicante naar Barcelona leg je reis 406 km af wat gemiddeld 4 h 25 min duurt bij onze reispartners zoals Renfe. Normaalgesproken zijn er er zijn 6 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 32 kost, vind je het goedkoopste treinkaartje zelfs al voor € 23. Reizigers vertrekken het vaakst van Alicante-Terminal en arriveren in Barcelona Sants.

Treinreisaanbieders: Reis met Renfe van Alicante naar Barcelona

Je kunt reizen met een tren tussen Alicante en Barcelona met Renfe voor slechts € 23. Wanneer je zoekt naar dienstregelingen en tickets, laat Omio je de beste zien.

Renfe

Renfe is de nationale tren operator van Spanje en biedt een groot aantal binnenlandse routes en internationale routes naar Frankrijk en Portugal. Renfe staat bekend om zijn reeks tickettypes die bij ieders budget passen, zoals de Basic-, Elige- en premiumtickets. Renfe heeft ook kortingskaarten voor gekwalificeerde reizigers, zoals de Renfe Gold Card en +Renfe Youth Card 50, die je kunt gebruiken op Omio. Als je met Renfe rijdt, kun je een indrukwekkende vloot van treinen verwachten met verschillende niveaus van comfort, voorzieningen en tijd die nodig is om naar je bestemming te reizen. Deze typen tren omvatten Renfe AVE voor langeafstandsroutes met hoge snelheid, Alvia en Altaria voor binnenlandse routes in delen van Spanje, Euromed voor routes langs de prachtige Middellandse-Zeekust, Avant-forens treinen en Trenhotel night treinen.

Trein van Alicante naar Barcelona: reisinformatie

De trein Alicante Barcelona rijdt dagelijks tussen het treinstation bij de luchthaven van Alicante en de stations Barcelona França en Barcelona Sants. Het spoorvervoer is in handen van de Spaanse treinmaatschappij Renfe, die dagelijks meer dan tien treinen laat rijden tussen de twee plaatsen. De rechtstreekse treinen zijn tussen de 5 en 6 uur onderweg. De eerste trein Alicante Barcelona vertrekt vóór zeven uur ꞌs ochtends, de laatste trein verlaat tegen zeven uur ꞌs avonds Alicante Airport voor een treinreis naar Barcelona. De reis bedraagt ruim 530 kilometer.

De trein nemen vanuit Alicante

Bij de luchthaven Alicante-Elche bevindt zich een treinstation, vanwaar de trein Alicante Barcelona dagelijks vertrekt. Het vliegveld ligt ten zuidwesten van de stad, aan de Costa Blanca. Het is vanuit Alicante ongeveer 11 kilometer naar Alicante Airport. Elke 20 minuten vertrekt er een bus van busvervoerder SuBus van Plaza Puerta del Mar in het centrum naar de luchthaven. De bus is circa 25 minuten onderweg. Een taxirit vanuit de binnenstad naar het treinstation bij de luchthaven is goed betaalbaar.

In Barcelona aankomen met de trein

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië en is gelegen aan de Middellandse Zee. De stad is een architectonisch wonder, met diverse bouwwerken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan als Palau de la Música Catalana, Sagrada Familia, Park Güell en Casa Milà. De trein Alicante Barcelona heeft twee eindbestemmingen: Barcelona Sants en Barcelona França. De meeste treinen komen aan op Barcelona Sants, dat aan de Avinguda Roma ten noordwesten van het centrum ligt. Het station heeft uitgangen aan de pleinen Piaça Joan Pieró en Plaça dels Països Catalans. De reiziger kan met de bus of metro (lijn L3 en L5) binnen korte tijd in de binnenstad zijn. Het is ruim tien minuten lopen naar Plaça de Catalunya. Station Barcelona França ligt aan de oostkant van de stad, tussen de dierentuin en de haven. Met spoorlijn 10 van Rodalies rijdt men elk half uur rechtstreeks van de Avinguda Marques de l’Argentera naar station Passeig de Gràcia in het centrum. Direct buiten het stationsgebouw is een taxistandplaats. Een wandeling naar Plaça de Catalunya neemt een uur in beslag.

Reistips: Treinreizen van Alicante naar Barcelona

Reis eenvoudig met de trein naar Barcelona. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Alicante naar Barcelona te reizen.
FAQs

Wat is het goedkoopst mogelijke treintickets van Alicante naar Barcelona?

De goedkoopste manier om van Barcelona naar Alicante te reizen is per trein en dat hoeft maar € 23 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope treintickets van Alicante naar Barcelona bij Omio te kopen.

Wat is de prijs van een treinticket van Alicante naar Barcelona?

De Alicante naar Barcelona treinticketsprijs is gemiddeld € 32  als je je tickets wilt kopen voor deze reis in de komende week.

Hoe ver is het van Alicante naar Barcelona per trein?

Wanneer je deze route reist hou er dan rekening mee dat de afstand tussen Alicante en Barcelona per trein ongeveer 406 km  is.

Hoe lang duurt het om te reizen van Alicante naar Barcelona per trein?

Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Alicante naar Barcelona. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Alicante naar Barcelona te reizen: de gemiddelde reisduur per trein is 4 h 25 min.

Vanaf welk treinstation in Alicante zou ik moeten reizen? Naar welk treinstation in Barcelona zou ik moeten reizen?

Het meest populaire treinstation voor reizigers uit Alicante is Alicante-Terminal. In Barcelona is het meest populaire treinstation onder reizigers Barcelona Sants.

Waar is het treinstation in Alicante om naar Barcelona te gaan? Waar is het treinstation in Barcelona gelegen?

Reizigers stappen het vaakst op hun tren op Alicante-Terminal en reizen ongeveer 1.2 km van het stadscentrum naar dit treinstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Barcelona Sants en moeten ongeveer 1.9 km reizen vanaf het treinstation naar het stadscentrum in Barcelona.

Met wie kan ik reizen van Alicante naar Barcelona per trein?

Omio werkt met veel reispartners om jou de best mogelijke service te kunnen bieden. Op de route van Alicante naar Barcelona kun je een tren nemen van Renfe. Check ook zeker alle andere treinreisaanbieders die vervoer bieden op de route van Alicante naar Barcelona om te zien wat voor voordelen zij bieden.

Hoe vind ik een route per trein van Alicante naar Barcelona zonder overstap?

Ja, er zijn 6 directe treinen tussen Alicante en Barcelona per dag met Renfe Intercity of Renfe Euromed  op Omio. Het is de moeite waard erop te letten wanneer je jouw treintickets gaat reserveren omdat directe diensten doorgaans meer gemak bieden en je helpen tijd te besparen als je naar je bestemming reist.

Hoeveel treindiensten zijn er tussen Alicante en Barcelona per dag?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Alicante naar Barcelona is 6 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Hoeveel van tevoren is het nodig om te kopen voor de beste prijzen voor treintickets van Alicante naar Barcelona?

Als je een treintickets van Alicante naar Barcelona gaat reserveren in de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets enkele reis gemiddeld € 32 kosten. Echter, we kunnen het aanbevelen dat je je tren vooruit koopt voor de beste prijzen. Treintickets van Alicante naar Barcelona zijn over het algemeen een paar maanden ver voor de geplande vertrekdatum te koop.

Ik wil per treinreisen van Alicante naar Barcelona. Welke andere plaatsen in de buurt van Barcelona zijn het waard om te bezoeken?

Je trein trip van Alicante naar Barcelona hoeft niet te eindigen in Barcelona. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Barcelona die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Madrid, Parijs of Valencia. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Madrid, Parijs of Valencia te gaan op Omio!

Kan de Omio-app me helpen een route te vinden van Alicante naar Barcelona per trein?

Je kunt makkelijk goedkope treintickets van Alicante naar Barcelona zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je tren, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de tren van Alicante naar Barcelona te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.

Kan ik met de treinreisen in plaats van met de auto van Alicante naar Barcelona?

Het is goed mogelijk om van Alicante naar Barcelona te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste treinverbindingen te vergelijken en goedkope treintickets van Alicante naar Barcelona te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Alicante
Barcelona
Alicante-Terminal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Renfe's C1 trein biedt een directe verbinding aan tussen Alicante San Gabriel en de Alicante Terminal.