Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Almere naar Amsterdam

Gem. reistijd
27 minuten
Gem. treinticket: 7
Vertrekstation trein:Almere
Eindstation trein:Amsterdam
Afstand treinreis:22 km

Welke treinen rijden er van Almere naar Amsterdam?

  • Op dit traject stap je in bij de treinen van NS.
  • Tussen Almere en Amsterdam reis je rechtstreeks met de sprinter of intercity.
  • Met de intercity duurt de treinreis slechts 20 minuten.
  • Er zijn treintickets verkrijgbaar vanaf 6 euro.
  • Een treinkaartje naar Amsterdam kost net iets meer dan een busticket.

Hoe reis je met de trein van NS van Almere naar Amsterdam?

De intercity's van NS brengen je in 20 minuten van Almere naar Amsterdam. Een reis met de sprinter duurt ongeveer 10 minuten langer. Bij deze sprinters maakt het niet uit of je rechtstreeks reist óf dat je kiest voor een reis met overstap in Weesp. Je stapt hier namelijk direct over op de trein naar Amsterdam waardoor je geen tijd verliest.

De treinen naar Amsterdam rijden zes keer per uur. Alleen in de vroege ochtend en late avond wordt hier licht van afgeweken. Wie zo vroeg mogelijk vanuit Almere wil vertrekken, kan rond 5.00 uur de eerste trein nemen. Dit is een rit met overstap. De eerste rechtstreekse trein vertrekt doordeweeks om 5.30 uur en in het weekend om 6.00 uur. De treindienst gaat door tot 0.30 uur. Zaterdagnacht is er nog een extra rit om 1.15 uur, en vrijdagnacht zelfs om 1.15 uur en 2.15 uur.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Almere?

Station Almere Centraal is voor de meeste mensen het beginpunt van hun treinreis. Vanaf dit station vertrekken er vier rechtstreekse treinen per uur richting het centrum van Amsterdam. Daarnaast kun je twee keer per uur kiezen voor een treinreis met overstap.

Tussen Almere en Amsterdam rijden zowel intercity's als sprinters. Voor een rit met de sprinter hoef je niet per se vanaf Almere Centraal te vertrekken. Deze komt namelijk ook nog langs de vijf andere stations van de stad: Almere Oostvaarders, Almere Buiten, Parkwijk, Muziekwijk en Almere Poort.

Op welke treinstations komen treinen aan in Amsterdam?

Als je in de binnenstad van Amsterdam moet zijn dan reis je naar station Amsterdam Centraal. Dit is het belangrijkste knooppunt voor openbaar vervoer in de stad. Zo stoppen hier bijvoorbeeld stadsbussen en metro's. Maar toch is de tram het populairste vervoermiddel in het centrum van Amsterdam.

Kom je met de sprinter? Dan is Amsterdam Centraal niet het enige station waar je uit kunt stappen. Deze treinen stoppen ook op station Amsterdam Science Park en Muiderpoort. Op beide locaties kun je overstappen op de stadsbus. Daarnaast kun je vanaf station Muiderpoort de reis vervolgen met de tram.

Reistips

Treinreizen van Almere naar Amsterdam
Reis eenvoudig met de trein naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Almere naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoeveel kost een voordelig trein ticket van Almere naar Amsterdam?
Trein tickets van Almere naar Amsterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 7 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze trein tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de trein van Almere naar Amsterdam?
Het boeken van trein tickets naar Amsterdam van Almere kost gemiddeld € 7. Vroeg boeken vergroot je kansen om echt goedkope tickets van Almere naar Amsterdam te vinden en boeken op de dag van vertrek is meestal duurder.
Wat is de afstand naar Amsterdam van Almere per trein?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Amsterdam van Almere van ongeveer 22 km. Als je overweegt een trein ticket van Almere naar Amsterdam te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Wat is de gemiddelde reistijd van Almere naar Amsterdam per trein?
The gemiddelde reistijd per trein van Almere naar Amsterdam is 31 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je trein tickets koopt van Almere naar Amsterdam.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Almere naar Amsterdam?

Voordat je instapt voor je reis per tren van Almere naar Amsterdam is het heel fijn om te weten dat Almere Centrum het meest populaire tren station is voor reizigers die van Almere vertrekken en dat Amsterdam Centraal het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Amsterdam.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Almere en Amsterdam?

Bij het plannen van je reis naar Amsterdam van Almere, is het handig om in gedachten te houden hoe ver de zijn van het centrum. Het populairste in Almere is Almere Centrum, dat 0 km ligt van het centrum. In Amsterdam is het populairste Amsterdam Centraal en dat ligt ongeveer 0 km van het centrum.

Welke zijn er die goedkope tickets van Almere naar Amsterdam aanbieden?
Omio werkt met veel reispartners om jou de best mogelijke service te kunnen bieden. Op de route van Almere naar Amsterdam kun je een tren nemen van NS of NS International | IC. Check ook zeker alle andere die vervoer bieden op de route van Almere en Amsterdam om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Kan Omio me helpen om last-minute trein tickets van Almere naar Amsterdam te kopen?
Het is nu makkelijker dan ooit om betaalbare enkele reis of retour tickets per trein ter kopen van Almere naar Amsterdam dankzij Omio. Vul gewoon je reisgegevens in en koop het beste enkele reis of retour ticket voor je reis. Ook kun je in de Omio app al je reisinformatie gemakkelijk op een plek bewaren.
Ik wil per trein reizen van Almere naar Amsterdam. Welke andere plaatsen in de buurt van Amsterdam zijn het waard om te bezoeken?
Veel van onze klanten die een reis naar Amsterdam per tren hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Parijs, Londen of Brussel. Check Omio voor de beste verbindingen van Amsterdam naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Almere naar Amsterdam reizen? Kan ik per trein reizen?
Het is goed mogelijk om van Almere naar Amsterdam te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste tren verbindingen te vergelijken en goedkope trein tickets van Almere naar Amsterdam te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Almere
Amsterdam
Almere Buiten
Voorzieningen
Almere Centrum
Voorzieningen
Almere Muziekwijk
Voorzieningen
Almere Oostvaarders
Voorzieningen
Almere Parkwijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Almere - Amsterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie: