Treinen van Amersfoort naar Amsterdam

vr 23 aug.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

VERGELIJK

Prijzen van verschillende soorten vervoer

Train
Bus
do
22 aug.
10 NS
Find prices
vr
23 aug.
10 NS
9 Flixbus
za
24 aug.
10 NS
9 Flixbus
ma
26 aug.
10 NS
7 Flixbus

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Amersfoort naar Amsterdam

Gem. reistijd:
51 minuten
Gem. treinticket:10
Vertrekstation trein:Amersfoort
Eindstation trein:Amsterdam
Afstand treinreis:42 km
TrainTreinmaatschappijen:NS, NS International | IC

Welke treinen rijden er van Amersfoort naar Amsterdam?

  • Kies voor een rit met de sprinter óf de intercity van NS.
  • De meeste van deze treinen gaan rechtstreeks naar Amsterdam.
  • De directe intercity is slechts 35 minuten onderweg.

Welke treinen van NS maken een treinreis van Amersfoort naar Amsterdam?

Amersfoort en Amsterdam zijn steden met een heel eigen karakter, al hebben ze toch verrassend veel met elkaar gemeen. Dat komt vooral door de monumentale panden en oude grachten die op beide plekken het straatbeeld bepalen. Met de trein reis je in maar 35 minuten van de ene naar de andere stad. Tenminste, als je instapt bij de directe intercity. Vanuit Amersfoort vertrekken er namelijk ook sprinters. Onderweg stoppen deze onder andere in Baarn, Hilversum, Weesp en Diemen. Uiteindelijk kom je na een kleine 50 minuten aan op het centraal station van Amsterdam.

Vanaf het station van Amersfoort gaat er regelmatig een directe trein op weg naar Amsterdam. Het grootste deel van de dag zijn er zelfs vier van deze ritten per uur. De eerste trein vertrekt 's ochtends rond 4.45 uur. Dit geldt voor doordeweeks én voor de weekenden. Alleen duurt het op zaterdag en zondag wel wat langer voordat de treinen echt volgens een regelmatig schema gaan rijden. Reis je 's avonds laat? Let er dan op dat de laatste directe trein rond middernacht uit het station van Amersfoort wegrijdt. Daarna kun je tot 0.40 uur nog wel kiezen voor een rit met overstap in Utrecht.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Amersfoort naar Amsterdam?

  • Treinkaartjes Amersfoort-Amsterdam van NS zijn online te verkrijgen.
  • Een enkele reis in de tweede klas kost ongeveer 8 euro.
  • De trein is op dit traject het snelst en bovendien het goedkoopst.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Amersfoort?

In veel Nederlandse steden ligt het centraal station aan de rand van het centrum. In Amersfoort is het net iets verder van de binnenstad verwijderd, op ongeveer 15 minuten lopen. Natuurlijk kun je ook gewoon met het openbaar vervoer naar het treinstation reizen. Door de hele stad rijden bussen die station Amersfoort als eindbestemming hebben.

Op welk treinstation komen treinen aan in Amsterdam?

De stad Amsterdam heeft iedere bezoeker genoeg te bieden. Of je nu houdt van cultuur, lekker eten of dat je juist graag de spanning opzoekt: in Amsterdam kan het allemaal. En dankzij het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk zijn alle bezienswaardigheden en gezellige plekken gemakkelijk te bereiken. De treinreis vanuit Amersfoort eindigt voor de meeste mensen op station Amsterdam Centraal. Hiervandaan reis je met de trams van lijn 2 en 5 naar het beroemde Museumplein. Met onder andere het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum valt er hier heel wat te zien. Ben je niet zo'n kunstliefhebber? Pak dan tram 4 of 9 en stap uit bij de Amsterdam Dungeon. Of ga naar de Amsterdam ArenA of de Ziggo Dome. Met de metro's van lijn 54 ben je er zo.

De trein nemen vanuit Amersfoort

De trein Amersfoort Amsterdam vertrekt vanaf station Amersfoort Centraal, dat zich op slechts 500 meter van het centrum bevindt. Men wandelt in enkele minuten vanuit het stadshart via de Stationsstraat naar het station, of men pakt een bus van Connexxion. Amersfoort heeft twee stations in de buitenwijken: Amersfoort Schothorst en Amersfoort Vathorst. Er rijden zeer frequent treinen van deze kleinere stations naar het centraal station van Amersfoort, waar de reis naar Amsterdam kan worden ondernomen.

In Amsterdam aankomen met de trein

Amsterdam is door haar veelzijdigheid een toeristische trekpleister van formaat. Een grachtentocht kan worden afgewisseld met een bezoek aan het Rijksmuseum of Van Gogh Museum. Ook het bruisende nachtleven vormt een leuke afwisseling. De trein Amersfoort Amsterdam heeft Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk als eindstations. Wie aankomt op Amsterdam CS is met de metro, bus of tram zo in de binnenstad. Het is slechts tien minuutjes lopen van het Stationsplein naar de Dam of Kalverstraat. Amsterdam Centraal staat bovendien in verbinding met meer dan tien treinstations in de stadswijken. Vanaf station Amsterdam Sloterdijk komt men ook eenvoudig en snel in het stadscentrum. De reiziger heeft daarbij de keuze uit metrolijn 50, tramlijn 12, diverse stadsbussen en een nachtbus.

Vergelijk prijzen

De beste tarieven voor treinen van Amersfoort naar Amsterdam

Dit weekend
Deze maand
Volgende maand
za 24 aug.
Train
NS
15:141h 1m16:15
AmersfoortAmsterdam
De snelste treinen van Amersfoort - Amsterdam op basis van reistijd
ma 26 aug.
Train
NS
08:14 46m09:00
AmersfoortAmsterdam
do 12 sep.
Train
NS
16:44 46m17:30
AmersfoortAmsterdam
vr 13 sep.
Train
NS
17:14 46m18:00
AmersfoortAmsterdam
Terugreis met de trein Amersfoort - Amsterdam
zo 25 aug.
Train
NS International | IC
16:141h 1m17:15
AmsterdamAmersfoort
vr 30 aug.
Train
NS
17:40 53m18:33
AmsterdamAmersfoort
za 31 aug.
Train
NS International | IC
06:35 52m07:27
AmsterdamAmersfoort

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Amersfoort
Amsterdam
TrainAmersfoort

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.