Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Amersfoort naar Utrecht

Vertrekstation trein:Amersfoort
Eindstation trein:Utrecht
Afstand treinreis:19 km

Welke treinen rijden er van Amersfoort naar Utrecht?

  • Op het traject van Amersfoort naar Utrecht wordt uitsluitend gereden door intercity's, stoptreinen en sprinters van de NS.
  • Er rijden zowel treinen die op geen van de tussengelegen stations stoppen als treinen die op elk station stoppen.
  • Met de intercity reis je binnen 15 minuten op het centraal station van Utrecht.
  • Treintickets zijn beschikbaar vanaf ongeveer 5 euro.

Op welke tijden kun je met de NS van Amersfoort naar Utrecht rijden?

De kortste en meest directe verbinding tussen Amersfoort en Utrecht gaat via een van de vele intercity-treinen. Deze doet 14 minuten over een rit. Soms is het mogelijk om met een trein tussen twee steden te rijden, via een overstap op een ander station. Deze optie is op het traject tussen Amersfoort en Utrecht een zinloze optie onder normale omstandigheden. In geval van werk aan het spoor kan het voorkomen dat reizigers tussen Amersfoort en Utrecht worden omgeleid via Hilversum.

Zowel overdag als 's avonds rijden er tussen Amersfoort en Utrecht doordeweeks gemiddeld 6 tot 8 treinen per uur. De eerste trein vertrekt om 05.50 uur; de laatste om 00.51 uur.

In het weekend rijden er minder treinen tussen Amersfoort en Utrecht, maar toch zeker nog vier per uur. De eerste trein vertrekt zowel op zaterdag als op zondag om 04.49 uur. De laatste treinen vertrekken op zaterdag om 02.38 uur en op zondag om 00.50 uur.

Vanaf welk station vertrekken treinen in Amersfoort?

Intercity's tussen Amersfoort en Utrecht vertrekken vanaf Amersfoort Centraal. Uitsluitend sprinters en stoptreinen vertrekken vanaf Amersfoort Vathorst en Amersfoort Schothorst, maar doen alle ook Amersfoort Centraal aan.

Alle treinen die vanaf de stations Amersfoort Vathorst - en in het verlengde hiervan - Amersfoort Schothorst vertrekken richting Utrecht, kun je beschouwen als rechtstreekse verbindingen. Gemiddeld zijn dat er vier per uur.

Op welke stations komen treinen aan in Utrecht?

Alle treinen uit Amersfoort, zowel de intercity's, stoftreinen als sprinters stoppen op Utrecht Centraal. Uitsluitend de stoptreinen en sprinters stoppen op het eerder op het traject liggende Utrecht Overvecht. Vanaf Utrecht Overvecht kun je bussen nemen of overstappen op de trein richting Baarn. Op Utrecht Centraal, het meestbezochte station van Nederland, kun je in feite alle kanten op.

Reistips

Treinreizen van Amersfoort naar Utrecht
Reis eenvoudig met de trein naar Utrecht. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amersfoort naar Utrecht te reizen.
FAQs
Hoe ver is het van Amersfoort naar Utrecht per trein?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Amersfoort naar Utrecht, is het handig om te weten dat Utrecht ongeveer 19 km is van Amersfoort als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Amersfoort naar Utrecht, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Vanaf welk in Amersfoort zou ik moeten reizen? Naar welk in Utrecht zou ik moeten reizen?

Het meest populaire voor reizigers uit Amersfoort is Amersfoort Railway. In Utrecht is het meest populaire onder reizigers Utrecht Centraal.

Waar vind ik de die het dichtst bij het centrum zijn in Amersfoort en in Utrecht?

Als je vertrekt vanaf Amersfoort, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Amersfoort Railway is en 0 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Utrecht te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Utrecht Utrecht Centraal is, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke op Omio kunnen me helpen aan de beste manier om van Amersfoort naar Utrecht te komen?
Voor de beste tren van Amersfoort naar Utrecht, kun je terecht bij de volgende: NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Amersfoort naar Utrecht om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Ik wil per trein reizen van Amersfoort naar Utrecht. Welke andere plaatsen in de buurt van Utrecht zijn het waard om te bezoeken?
Veel van onze klanten die een reis naar Utrecht per tren hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Amsterdam, Brussel of Eindhoven. Check Omio voor de beste verbindingen van Utrecht naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Amersfoort naar Utrecht reizen? Kan ik per trein reizen?
Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per tren van Amersfoort naar Utrecht te reizen. Omio kan de beste tren verbindingen van Amersfoort naar Utrecht vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amersfoort
Amersfoort
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amersfoort - Utrecht

Bekijk gerelateerde reisinformatie: