Trein van Amersfoort naar Utrecht

De goedkoopste treinreizen Van Amersfoort Naar Utrecht

Tijden en prijzen weergeven voor 15 aug.

Goedkoopst

5

Gemiddelde

5

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

Ns_ic
06:59Amersfoort0u13 07:12Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis
Ns_ic
06:10Amersfoort0u13 06:23Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis
Ns_ic
06:40Amersfoort0u13 06:53Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis
Ns_ic
13:26Amersfoort0u13 13:39Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis
Ns_ic
06:29Amersfoort0u13 06:42Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis

Treintijden & routes Amersfoort naar Utrecht

Treinen weergeven voor morgen, maandag 15 augustus
Ns_ic
06:10Amersfoort0u13 06:23Utrecht
0 overstappen
Ns_ic
06:29Amersfoort0u13 06:42Utrecht
0 overstappen
Ns_ic
06:40Amersfoort0u13 06:53Utrecht
0 overstappen
Ns_ic
06:56Amersfoort0u13 07:09Utrecht
0 overstappen
Ns_ic
06:59Amersfoort0u13 07:12Utrecht
0 overstappen
Ns_ic
13:26Amersfoort0u13 13:39Utrecht
0 overstappen

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

ma
15 aug.
di
16 aug.
wo
17 aug.
do
18 aug.
vr
19 aug.
za
20 aug.
zo
21 aug.

De snelste treinen Van Amersfoort Naar Utrecht

Tijden en prijzen weergeven voor 15 aug.

Snelste reis

13 m

Gemiddelde

13 m

Treinen per dag

6

Afstand busreis

19 km

Van de 6 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amersfoort naar Utrecht rijden 6 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

Ns_ic
06:59Amersfoort0u13 07:12Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis
Ns_ic
06:10Amersfoort0u13 06:23Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis
Ns_ic
06:40Amersfoort0u13 06:53Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis
Ns_ic
13:26Amersfoort0u13 13:39Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis
Ns_ic
06:29Amersfoort0u13 06:42Utrecht
0 overstappen
51Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Vertrektijden trein: trein van Amersfoort naar Utrecht

distanceAfstand19 km
durationGemiddelde treinduur13 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 5
changesDirecte trenNee

Met treinen van Amersfoort naar Utrecht leg je reis 19 km af wat gemiddeld 13 min duurt bij onze reispartners zoals. Er zijn directe treindiensten beschikbaar. Je kunt het goedkoopste treinticket voor deze reis zelfs al voor € 5 krijgen, maar een gemiddeld treinkaartje is € 5. Reizigers vertrekken het vaakst van Amersfoort Railway en arriveren in Utrecht Centraal.

Welke treinen rijden er van Amersfoort naar Utrecht?

  • Op het traject van Amersfoort naar Utrecht wordt uitsluitend gereden door intercity's, stoptreinen en sprinters van de NS.
  • Er rijden zowel treinen die op geen van de tussengelegen stations stoppen als treinen die op elk station stoppen.
  • Met de intercity reis je binnen 15 minuten op het centraal station van Utrecht.
  • Treintickets zijn beschikbaar vanaf ongeveer 5 euro.

Op welke tijden kun je met de NS van Amersfoort naar Utrecht rijden?

De kortste en meest directe verbinding tussen Amersfoort en Utrecht gaat via een van de vele intercity-treinen. Deze doet 14 minuten over een rit. Soms is het mogelijk om met een trein tussen twee steden te rijden, via een overstap op een ander station. Deze optie is op het traject tussen Amersfoort en Utrecht een zinloze optie onder normale omstandigheden. In geval van werk aan het spoor kan het voorkomen dat reizigers tussen Amersfoort en Utrecht worden omgeleid via Hilversum.

Zowel overdag als 's avonds rijden er tussen Amersfoort en Utrecht doordeweeks gemiddeld 6 tot 8 treinen per uur. De eerste trein vertrekt om 05.50 uur; de laatste om 00.51 uur.

In het weekend rijden er minder treinen tussen Amersfoort en Utrecht, maar toch zeker nog vier per uur. De eerste trein vertrekt zowel op zaterdag als op zondag om 04.49 uur. De laatste treinen vertrekken op zaterdag om 02.38 uur en op zondag om 00.50 uur.

Vanaf welk station vertrekken treinen in Amersfoort?

Intercity's tussen Amersfoort en Utrecht vertrekken vanaf Amersfoort Centraal. Uitsluitend sprinters en stoptreinen vertrekken vanaf Amersfoort Vathorst en Amersfoort Schothorst, maar doen alle ook Amersfoort Centraal aan.

Alle treinen die vanaf de stations Amersfoort Vathorst - en in het verlengde hiervan - Amersfoort Schothorst vertrekken richting Utrecht, kun je beschouwen als rechtstreekse verbindingen. Gemiddeld zijn dat er vier per uur.

Op welke stations komen treinen aan in Utrecht?

Alle treinen uit Amersfoort, zowel de intercity's, stoftreinen als sprinters stoppen op Utrecht Centraal. Uitsluitend de stoptreinen en sprinters stoppen op het eerder op het traject liggende Utrecht Overvecht. Vanaf Utrecht Overvecht kun je bussen nemen of overstappen op de trein richting Baarn. Op Utrecht Centraal, het meestbezochte station van Nederland, kun je in feite alle kanten op.

Reistips: treinen van Amersfoort tot Utrecht

Reis eenvoudig met de trein naar Utrecht. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amersfoort naar Utrecht te reizen.
FAQs
De goedkoopste manier om van Utrecht naar Amersfoort te reizen is per trein en dat hoeft maar € 5 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope treintickets van Amersfoort naar Utrecht bij Omio te kopen.
Als je je treintickets in de komende week wilt reserveren, kun je voor een enkele reis van Amersfoort naar Utrecht voor een tren ticket een gemiddelde prijs verwachten van € 5.
De tren afstand van Amersfoort naar Utrecht is circa 19 km.
Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Amersfoort naar Utrecht. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Amersfoort naar Utrecht te reizen: de gemiddelde reisduur per trein is 13 min.

Als je per trein van Amersfoort naar Utrecht reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Amersfoort vertrekken van Amersfoort Railway en dat de meeste mensen in Utrecht uitstappen op Utrecht Centraal.

Passagiers die deze reis boeken, stappen het vaakst op hun treinen op Amersfoort Railway en moeten ongeveer 1.7 km reizen vanaf het stadscentrum om naar dit treinstation te gaan.

Reizigers die aankomen in Utrecht arriveren het meest op Utrecht Centraal en moeten circa 2 km reizen vanaf dit treinstation naar het stadscentrum.

Een eerste tren voor deze reis vertrekt van Amersfoort om 06: 10. Een laatste tren vertrekt van Amersfoort om 19: 28. Check Omio voor de recentste tren tijden van Amersfoort naar Utrecht en boek de beste vertrektijd op jouw gekozen reisdatum.
Let een paar maanden van te voren op wanneer deze treintickets voor deze in de verkoop gaan.
Voor veel van onze klanten die per trein van Amersfoort naar Utrecht reizen, is Utrecht niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dicht bij Utrecht die een bezoek waard zijn, zijn Amsterdam, Brussel of Eindhoven. Check Omio voor goedkope treintickets naar een van deze topbestemmingen!
Je kunt makkelijk goedkope treintickets van Amersfoort naar Utrecht zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je tren, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de tren van Amersfoort naar Utrecht te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.
Het is goed mogelijk om van Amersfoort naar Utrecht te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste treinverbindingen te vergelijken en goedkope treintickets van Amersfoort naar Utrecht te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amersfoort

Meer reisopties per trein van Amersfoort naar Utrecht

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal