Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Amsterdam naar Almere

Gem. reistijd
32 minuten
Gem. treinticket: 7
Vertrekstation trein:Amsterdam
Eindstation trein:Almere
Afstand treinreis:22 km

Trein van Amsterdam naar Almere: reisinformatie

Het treintraject tussen Amsterdam en Almere wordt veel gebruikt door woon-werkverkeer. Met de rechtstreekse trein staat men dan ook al na 20 tot 30 minuten midden in het centrum van Almere. De trein rijdt gemiddeld vier keer per uur rechtstreeks van Amsterdam naar Almere. Daarnaast rijden er elk uur twee treinen waarbij men onderweg moet overstappen in Weesp. Op doordeweekse dagen kan men tussen 's ochtends 5.30 uur en 's avonds 0.30 uur gebruik maken van de trein Amsterdam Almere. In het weekend komt de treindienst een uur later op gang, maar dan is er 's nachts nog wel een extra rit rond 1.45 uur.

De trein nemen vanuit Amsterdam

Station Amsterdam Centraal is het beginpunt van de trein Amsterdam Almere. Vanuit de binnenstad is dit treinstation gemakkelijk bereikbaar. Vanaf de Dam en de Kalverstraat is het bijvoorbeeld slechts 10 minuten lopen. Al kan men in het centrum natuurlijk ook op de tram stappen. Tramlijn 16 en 24 brengen reizigers bijvoorbeeld van het Muntplein naar Amsterdam CS. Wie vanuit de buitenwijken van Amsterdam komt, kan ook met de metro gaan. De metrolijnen 51, 53 en 54 rijden allemaal rechtstreeks naar station Amsterdam Centraal.

In Almere aankomen met de trein

Almere is een relatief jonge stad met moderne architectuur en gezellige winkelgebieden. De stad is omgeven door water en prachtige natuurgebieden. De trein Amsterdam Almere komt aan op station Almere Centrum. Hier kan men de reis gemakkelijk vervolgen met de bus. Onder de naam Maxx Almere rijdt vervoersbedrijf Connexxion met acht verschillende stadslijnen door de stad. Bijna al deze bussen stoppen bij station Almere Centrum. Zo kan men met lijn 1 en 3 richting Almere Haven rijden. De bussen op lijn 5 rijden juist weer richting de Oostvaardersplassen.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Almere
Reis eenvoudig met de trein naar Almere. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Almere te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan ik reizen van Amsterdam naar Almere per tren?
De goedkoopste manier om van Almere naar Amsterdam te komen is per trein en hoeft maar € 7 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope trein tickets van Amsterdam naar Almere bij Omio te kopen.
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de trein van Amsterdam naar Almere?
Gemiddeld geven mensen ongeveer € 7 uit voor de tren van Amsterdam naar Almere. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op de beste deals voor goedkope tickets naar Almere from Amsterdam.
Hoe ver is Almere van Amsterdam als ik per trein wil reizen?
Als je reist van Amsterdam naar Almere per trein, reken dan op een reisafstand tussen Amsterdam en Almere van ongeveer 22 km. Voor een vlotte en gemakkelijke reis tussen deze twee plaatsen raden we aan om je goedkope trein tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Hoeveel tijd kost het om te reizen van Amsterdam to Almere per trein?
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Almere per tren is 31 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare tren van Amsterdam naar Almere.
Wat zijn de door reizigers meest gebruikte voor een trip naar Almere naar Amsterdam?

Voordat je instapt voor je reis per tren van Amsterdam naar Almere is het heel fijn om te weten dat Amsterdam Centraal het meest populaire tren station is voor reizigers die van Amsterdam vertrekken en dat Almere Centrum het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Almere.

Waar stap ik op op de tren van Amsterdam naar Almere?

Je vindt Amsterdam Centraal, het door Omio reizigers meest gebruikte in Amsterdam, op 0 km van het centrum, en het bij reizigers populairste in Almere is Almere Centrum, dat 0 km ligt van het centrum.

Welke op Omio kunnen me helpen aan de beste manier om van Amsterdam naar Almere te komen?
Omio werkt met veel reispartners om jou de best mogelijke service te kunnen bieden. Op de route van Amsterdam naar Almere kun je een tren nemen van NS of NS International | IC. Check ook zeker alle andere die vervoer bieden op de route van Amsterdam en Almere om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Kan ik een retour trein ticket kopen van Amsterdam naar Almere?
Wil je per trein reizen van Amsterdam naar Almere? Je vindt en boekt je enkele reis of retourticket bij Omio. Je kunt ook gebruikmaken van onze app, zodat je alle informatie rondom reizen op een plaats kunt vinden en je geplande reis zo soepel mogelijk verloopt.
Ben je van plan om van Amsterdam naar Almere te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Almere, die je ook zou kunnen bezoeken.
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Almere, reizen ook vaak naar Lelystad, Rotterdam of Eindhoven. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Almere en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Amsterdam naar Almere reizen? Kan ik per trein reizen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Amsterdam naar Almere wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Almere
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Almere

Bekijk gerelateerde reisinformatie: