Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Amsterdam naar Amersfoort

distanceAfstand41 km
durationGemiddelde treinduur34 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 10
frequencyTren frequentie25 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 25 directe treinen per dag

Met treinen van Amsterdam naar Amersfoort leg je reis 41 km af wat gemiddeld 34 min duurt bij onze reispartners zoals. Normaalgesproken zijn er er zijn 25 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 10 kost, vind je het goedkoopste treinkaartje zelfs al voor € 10. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Amersfoort Railway.

Trein van Amsterdam naar Amersfoort: reisinformatie

Spoorwegmaatschappij NS laat meer dan 150 treinen per dag rijden van Amsterdam naar Amersfoort. De reiziger is bij een rechtstreekse verbinding ruim een half uur onderweg. Met één overstap op station Utrecht Centraal duurt de reis minimaal een kwartiertje langer. De trein Amsterdam Amersfoort vertrekt gemiddeld achtmaal per uur van station Amsterdam Centraal of Amsterdam Sloterdijk, in de spits zelfs nog iets vaker. De vroege reizigers kunnen de eerste trein van vijf uur nemen, late passagiers kunnen tegen middernacht nog op de trein naar Amersfoort stappen.

De trein nemen vanuit Amsterdam

De trein Amsterdam Amersfoort vertrekt vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Sloterdijk. Het is zeer eenvoudig om snel naar het centraal station te reizen. De metro's, trams en bussen stoppen vrijwel voor de deur van het in 1881 gebouwde historische stationsgebouw. Het centraal station ligt op loopafstand van het centrum. Vanaf de Dam is men in tien minuten bij het Stationsplein. De reiziger kan ook vanaf station Amsterdam Sloterdijk de trein Amsterdam Amersfoort nemen, waarbij men ruim een uur onderweg is en een overstap op station Utrecht Centraal heeft. Amsterdam Sloterdijk is vanuit de stad te bereiken met tramlijn 12, metrolijn 50, verschillende stadsbussen en een nachtbus. Er rijden bovendien voldoende taxi's in de stad om de reiziger rechtstreeks naar station Amsterdam CS of Sloterdijk te brengen.

In Amersfoort aankomen met de trein

Amersfoort trekt de aandacht met zijn middeleeuwse binnenstad, vol nauwe steegjes, sfeervolle grachten en statige muurhuizen. In Amersfoort volgt men de sporen van het verleden met een bezoek aan de Plompetoren, het Hofje van Poth, de Kamperbinnenpoort en de Sint-Franciscus-Xaverius kerk. Na aankomst van de trein Amsterdam Amersfoort op Amersfoort Centraal is het slechts enkele minuten lopen van het Stationsplein naar het centrum, dat zich op circa 500 meter van het station bevindt. Men kan ook een bus of taxi nemen naar het stadshart of de stadswijken. De stad wordt tevens ontsloten door geregelde treindiensten tussen het centraal station van Amersfoort en de stations Amersfoort Schothorst en Amersfoort Vathorst.

Reistips: Treinreizen van Amsterdam naar Amersfoort

Reis eenvoudig met de trein naar Amersfoort. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Amersfoort te reizen.
FAQs

Wat is het goedkoopst mogelijke treintickets van Amsterdam naar Amersfoort?

De goedkoopste manier om van Amersfoort naar Amsterdam te reizen is per trein en dat hoeft maar € 10 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope treintickets van Amsterdam naar Amersfoort bij Omio te kopen.

Wat is de gemiddelde prijs voor de reis per trein van Amsterdam naar Amersfoort?

Als je je enkele reis treinticketsprijs wilt reserveren in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de tren van Amsterdam naar Amersfoort gemiddeld € 10  kost.

Wat is de afstand van Amsterdam naar Amersfoort als je reist per trein?

Je moet erop rekenen ongeveer 41 km  af te leggen van Amsterdam naar Amersfoort per trein.

Hoeveel tijd kost het om te reizen van Amsterdam naar Amersfoort per trein?

De reisduur per trein van Amsterdam naar Amersfoort kan varieren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. Maar de gemiddelde reisduur is 34 min.

Vanaf welk treinstation in Amsterdam zou ik moeten reizen? Naar welk treinstation in Amersfoort zou ik moeten reizen?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Amsterdam naar Amersfoort, vertrekken meestal van Amsterdam Centraal in Amsterdam en komen aan op Amersfoort Railway in Amersfoort. Het is altijd handig om deze treinstations in Amsterdam en Amersfoort te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Waar is het treinstation in Amsterdam? Waar is het treinstation in Amersfoort?

Reizigers stappen het vaakst op hun tren op Amsterdam Centraal en reizen ongeveer 916 m van het stadscentrum naar dit treinstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Amersfoort Railway en moeten ongeveer 1.2 km reizen vanaf het treinstation naar het stadscentrum in Amersfoort.

Hoeveel treindiensten per dag zijn er van Amsterdam naar Amersfoort?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Amsterdam naar Amersfoort is 25 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Hoe ver van tevoren moet ik kopen om treintickets van Amsterdam naar Amersfoort te scoren met de beste prijs?

Als je een treintickets van Amsterdam naar Amersfoort gaat kopen in de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets enkele reis gemiddeld € 10 kosten. Echter, we kunnen het aanbevelen dat je je tren vooruit koopt voor de beste prijzen. Treintickets tussen Amsterdam en Amersfoort zijn over het algemeen een paar maanden ver voor de geplande vertrekdatum te koop.

Als ik aankom in Amersfoort vanuit Amsterdam per trein, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Amersfoort?

Je trein trip van Amsterdam naar Amersfoort hoeft niet te eindigen in Amersfoort. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Amersfoort die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Berlijn, Brussel of Rotterdam. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Berlijn, Brussel of Rotterdam te gaan op Omio!

Kan ik tickets vor direkte treinen kopen met de Omio-app als ik een trein wil nemen van Amsterdam naar Amersfoort?

Als je per trein wilt reizen van Amsterdam naar Amersfoort met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je tren tussen Amsterdam en Amersfoort, zowel vooraf als tijdens je reis.

Hoe kom ik van Amsterdam naar Amersfoort als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een tren nemen?

Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per trein van Amsterdam naar Amersfoort te reizen. Omio kan de beste treinverbindingen van Amsterdam naar Amersfoort vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio-app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Amersfoort
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Amersfoort

Bekijk gerelateerde reisinformatie: