VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
16 okt.
9Ns_ic
zo
17 okt.
9Ns_ic
vr
22 okt.
9

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Trein van Amsterdam naar Amersfoort: reisinformatie

Spoorwegmaatschappij NS laat meer dan 150 treinen per dag rijden van Amsterdam naar Amersfoort. De reiziger is bij een rechtstreekse verbinding ruim een half uur onderweg. Met één overstap op station Utrecht Centraal duurt de reis minimaal een kwartiertje langer. De trein Amsterdam Amersfoort vertrekt gemiddeld achtmaal per uur van station Amsterdam Centraal of Amsterdam Sloterdijk, in de spits zelfs nog iets vaker. De vroege reizigers kunnen de eerste trein van vijf uur nemen, late passagiers kunnen tegen middernacht nog op de trein naar Amersfoort stappen.

De trein nemen vanuit Amsterdam

De trein Amsterdam Amersfoort vertrekt vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Sloterdijk. Het is zeer eenvoudig om snel naar het centraal station te reizen. De metro's, trams en bussen stoppen vrijwel voor de deur van het in 1881 gebouwde historische stationsgebouw. Het centraal station ligt op loopafstand van het centrum. Vanaf de Dam is men in tien minuten bij het Stationsplein. De reiziger kan ook vanaf station Amsterdam Sloterdijk de trein Amsterdam Amersfoort nemen, waarbij men ruim een uur onderweg is en een overstap op station Utrecht Centraal heeft. Amsterdam Sloterdijk is vanuit de stad te bereiken met tramlijn 12, metrolijn 50, verschillende stadsbussen en een nachtbus. Er rijden bovendien voldoende taxi's in de stad om de reiziger rechtstreeks naar station Amsterdam CS of Sloterdijk te brengen.

In Amersfoort aankomen met de trein

Amersfoort trekt de aandacht met zijn middeleeuwse binnenstad, vol nauwe steegjes, sfeervolle grachten en statige muurhuizen. In Amersfoort volgt men de sporen van het verleden met een bezoek aan de Plompetoren, het Hofje van Poth, de Kamperbinnenpoort en de Sint-Franciscus-Xaverius kerk. Na aankomst van de trein Amsterdam Amersfoort op Amersfoort Centraal is het slechts enkele minuten lopen van het Stationsplein naar het centrum, dat zich op circa 500 meter van het station bevindt. Men kan ook een bus of taxi nemen naar het stadshart of de stadswijken. De stad wordt tevens ontsloten door geregelde treindiensten tussen het centraal station van Amersfoort en de stations Amersfoort Schothorst en Amersfoort Vathorst.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Amersfoort
Reis eenvoudig met de trein naar Amersfoort. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Amersfoort te reizen.
FAQs
Hoeveel kost een voordelig trein ticket van Amsterdam naar Amersfoort?
De goedkoopste manier om van Amersfoort naar Amsterdam te komen is per trein en hoeft maar € 9 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope trein tickets van Amsterdam naar Amersfoort bij Omio te kopen.
Wat is de prijs van een trein kaartje van Amsterdam naar Amersfoort?
Gemiddeld geven mensen ongeveer € 9 uit voor de tren van Amsterdam naar Amersfoort. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op de beste deals voor goedkope tickets naar Amersfoort from Amsterdam.
Wat is de afstand van Amsterdam naar Amersfoort als je reist per trein?
Als je per trein reist van Amsterdam naar Amersfoort, is de afstand ongeveer 41 km. Kijk voor goedkope trein tickets van Amsterdam naar Amersfoort ruim voor je geplande vertrekdatum op Omio of de Omio app.
Wat is de gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Amersfoort per trein?
Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Amsterdam naar Amersfoort. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Amsterdam naar Amersfoort te reizen: de gemiddelde reisduur per tren is 34 min.
Wat zijn de meest gebruikte in Amsterdam en in Amersfoort?

Voordat je je trip van Amsterdam naar Amersfoort gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Amsterdam, vertrekken van Amsterdam Centraal en op Amersfoort Railway aankomen in Amersfoort.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Amsterdam en Amersfoort?

Je vindt Amsterdam Centraal, het door Omio reizigers meest gebruikte in Amsterdam, op 0 km van het centrum, en het bij reizigers populairste in Amersfoort is Amersfoort Railway, dat 1 km ligt van het centrum.

Kan ik een retour trein ticket kopen van Amsterdam naar Amersfoort?
Gebruik Omio om topdeals te vinden van verschillende en goedkope tickets te kopen van Amsterdam naar Amersfoort, enkele reis of retour, per tren. Je kunt alle reisgerelateerde informatie vinden in de Omio-app voor een vlotte en gemakkelijke reis.
Als ik aankom in Amersfoort vanuit Amsterdam per tren, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Amersfoort?
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Amersfoort, reizen ook vaak naar Berlijn, Brussel of Rotterdam. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Amersfoort en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Amsterdam naar Amersfoort reizen? Kan ik per trein reizen?
Reizen van Amsterdam naar Amersfoort zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste tren verbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Amsterdam naar Amersfoort.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Amersfoort
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Amersfoort

Bekijk gerelateerde reisinformatie: