Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Wed, Jun 23
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Amsterdam naar Amersfoort

Gem. reistijd
44 minuten
Gem. treinticket: 9
Vertrekstation trein:Amsterdam
Eindstation trein:Amersfoort
Afstand treinreis:42 km

Trein van Amsterdam naar Amersfoort: reisinformatie

Spoorwegmaatschappij NS laat meer dan 150 treinen per dag rijden van Amsterdam naar Amersfoort. De reiziger is bij een rechtstreekse verbinding ruim een half uur onderweg. Met één overstap op station Utrecht Centraal duurt de reis minimaal een kwartiertje langer. De trein Amsterdam Amersfoort vertrekt gemiddeld achtmaal per uur van station Amsterdam Centraal of Amsterdam Sloterdijk, in de spits zelfs nog iets vaker. De vroege reizigers kunnen de eerste trein van vijf uur nemen, late passagiers kunnen tegen middernacht nog op de trein naar Amersfoort stappen.

De trein nemen vanuit Amsterdam

De trein Amsterdam Amersfoort vertrekt vanaf station Amsterdam Centraal of Amsterdam Sloterdijk. Het is zeer eenvoudig om snel naar het centraal station te reizen. De metro's, trams en bussen stoppen vrijwel voor de deur van het in 1881 gebouwde historische stationsgebouw. Het centraal station ligt op loopafstand van het centrum. Vanaf de Dam is men in tien minuten bij het Stationsplein. De reiziger kan ook vanaf station Amsterdam Sloterdijk de trein Amsterdam Amersfoort nemen, waarbij men ruim een uur onderweg is en een overstap op station Utrecht Centraal heeft. Amsterdam Sloterdijk is vanuit de stad te bereiken met tramlijn 12, metrolijn 50, verschillende stadsbussen en een nachtbus. Er rijden bovendien voldoende taxi's in de stad om de reiziger rechtstreeks naar station Amsterdam CS of Sloterdijk te brengen.

In Amersfoort aankomen met de trein

Amersfoort trekt de aandacht met zijn middeleeuwse binnenstad, vol nauwe steegjes, sfeervolle grachten en statige muurhuizen. In Amersfoort volgt men de sporen van het verleden met een bezoek aan de Plompetoren, het Hofje van Poth, de Kamperbinnenpoort en de Sint-Franciscus-Xaverius kerk. Na aankomst van de trein Amsterdam Amersfoort op Amersfoort Centraal is het slechts enkele minuten lopen van het Stationsplein naar het centrum, dat zich op circa 500 meter van het station bevindt. Men kan ook een bus of taxi nemen naar het stadshart of de stadswijken. De stad wordt tevens ontsloten door geregelde treindiensten tussen het centraal station van Amersfoort en de stations Amersfoort Schothorst en Amersfoort Vathorst.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Amersfoort
Reis eenvoudig met de trein naar Amersfoort. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Amersfoort te reizen.
FAQs
Hoeveel kosten goedkope trein tickets van Amsterdam naar Amersfoort?
Trein tickets van Amsterdam naar Amersfoort zijn al verkrijgbaar vanaf € 9 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze trein tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat kost de tren van Amsterdam naar Amersfoort gemiddeld?
Het boeken van trein tickets naar Amersfoort van Amsterdam kost gemiddeld € 9. Vroeg boeken vergroot je kansen om echt goedkope tickets van Amsterdam naar Amersfoort te vinden en boeken op de dag van vertrek is meestal duurder.
Hoe ver is het van Amsterdam naar Amersfoort per trein?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Amersfoort van Amsterdam van ongeveer 41 km. Als je overweegt een trein ticket van Amsterdam naar Amersfoort te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Wat is de gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Amersfoort per trein?
Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Amsterdam naar Amersfoort. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Amsterdam naar Amersfoort te reizen: de gemiddelde reisduur per tren is 46 min.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Amsterdam naar Amersfoort?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Amsterdam naar Amersfoort, vertrekken meestal van Amsterdam Centraal in Amsterdam en komen aan op Amersfoort Railway in Amersfoort. Het is altijd handig om deze in Amsterdam en Amersfoort te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Waar stap ik op op de tren van Amsterdam naar Amersfoort?

Als je vertrekt vanaf Amsterdam, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Amsterdam Centraal is en 0 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Amersfoort te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Amersfoort Amersfoort Railway is, dat 0 km van het centrum ligt.

Met wie kan ik reizen van Amsterdam naar Amersfoort per tren?
Voor de beste tren van Amsterdam naar Amersfoort, kun je terecht bij de volgende: NS of NS International | IC. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Amsterdam naar Amersfoort om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Hoe kan ik een goedkoop trein ticket kopen om te reizen van Amsterdam naar Amersfoort?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Amsterdam naar Amersfoort per tren, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Amsterdam naar Amersfoort in de Omio app.
Ik ben mijn geplande reis van Amsterdam naar Amersfoort per tren aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Amersfoort, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?
Veel van onze klanten die een reis naar Amersfoort per tren hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Berlijn, Brussel of Rotterdam. Check Omio voor de beste verbindingen van Amersfoort naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Kan ik van Amsterdam naar Amersfoort reizen per trein in plaats van met de auto?
Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per tren van Amsterdam naar Amersfoort te reizen. Omio kan de beste tren verbindingen van Amsterdam naar Amersfoort vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Amersfoort
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Amersfoort

Bekijk gerelateerde reisinformatie: