Trein van Amsterdam naar Antwerpen

De goedkoopste treinreizen Van Amsterdam Naar Antwerpen

Tijden en prijzen weergeven voor 27 jun.

Goedkoopst

39

Gemiddelde

59

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
09:28Amsterdam Centraal1u48 11:16Antwerpen Centraal
0 overstappen
391Enkele reis
goedkoopste
08:28Amsterdam Centraal1u48 10:16Antwerpen Centraal
0 overstappen
391Enkele reis
goedkoopste
10:28Amsterdam Centraal1u48 12:16Antwerpen Centraal
0 overstappen
391Enkele reis
09:15Amsterdam Centraal1u15 10:30Antwerpen Centraal
0 overstappen
761Enkele reis
10:15Amsterdam Centraal1u15 11:30Antwerpen Centraal
0 overstappen
761Enkele reis

Treintijden & routes Amsterdam naar Antwerpen

Treinen weergeven voor morgen, maandag 27 juni
08:15Amsterdam Centraal1u15 09:30Antwerpen Centraal
0 overstappen
08:28Amsterdam Centraal1u48 10:16Antwerpen Centraal
0 overstappen
09:15Amsterdam Centraal1u15 10:30Antwerpen Centraal
0 overstappen
09:28Amsterdam Centraal1u48 11:16Antwerpen Centraal
0 overstappen
10:15Amsterdam Centraal1u15 11:30Antwerpen Centraal
0 overstappen
10:28Amsterdam Centraal1u48 12:16Antwerpen Centraal
0 overstappen

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

ma
27 jun.
di
28 jun.
wo
29 jun.
do
30 jun.
vr
01 jul.
za
02 jul.
zo
03 jul.
ma
04 jul.
di
05 jul.
wo
06 jul.
do
07 jul.
vr
08 jul.
za
09 jul.
zo
10 jul.
ma
11 jul.
di
12 jul.
wo
13 jul.
do
14 jul.
vr
15 jul.
za
16 jul.
zo
17 jul.

De snelste treinen Van Amsterdam Naar Antwerpen

Tijden en prijzen weergeven voor 27 jun.

Snelste reis

1 u 15 m

Gemiddelde

1 u 31 m

Treinen per dag

6

Afstand busreis

133 km

Van de 6 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amsterdam naar Antwerpen rijden 6 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

snelste
08:15Amsterdam Centraal1u15 09:30Antwerpen Centraal
0 overstappen
821Enkele reis
snelste
09:15Amsterdam Centraal1u15 10:30Antwerpen Centraal
0 overstappen
761Enkele reis
snelste
10:15Amsterdam Centraal1u15 11:30Antwerpen Centraal
0 overstappen
761Enkele reis
09:28Amsterdam Centraal1u48 11:16Antwerpen Centraal
0 overstappen
391Enkele reis
08:28Amsterdam Centraal1u48 10:16Antwerpen Centraal
0 overstappen
391Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Vertrektijden trein: trein van Amsterdam naar Antwerpen

distanceAfstand132 km
durationGemiddelde treinduur1 h 44 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 48
frequencyTren frequentie5 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 5 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenThalys, NS International | IC of NS International

Met treinen van Amsterdam naar Antwerpen leg je reis 132 km af wat gemiddeld 1 h 44 min duurt bij onze reispartners zoals Thalys, NS International | IC of NS International. Normaalgesproken zijn er er zijn 5 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 26 krijgen, maar een gemiddeld treinkaartje is € 48. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Antwerp.

Treinreisaanbieders: Thalys van Amsterdam naar Antwerpen

Reis met de tren van Amsterdam naar Antwerpen vanaf € 26 met Omio’s Thalys partners! Je kunt de beste dienstregelingen en tickets vinden, door de meest betaalbaar te vergelijken en te boeken.

Thalys

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren van Amsterdam naar Antwerpen met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Thalys is een van de beste opties als je reist met de trein van Amsterdam naar Antwerpen. Omio toont je snel de huidige roosters voor de tren bij Thalys voor een Amsterdam - Antwerpen en maakt het voor je gemakkelijker dan ooit om tickets voor de trein online te kopen voor de goedkoopste, snelste of vroegste die beschikbaar is. De afstand tussen Amsterdam en Antwerpen is rond 132 km en het goedkoopste enkele reisticket dat je bij Thalys kunt boeken begint bij € 76. Terwijl je de recentste dienstregeling van de tren van Amsterdam naar Antwerpen bij Thalys controleert voor je ideale vertrek- en aankomsttijden, kun je ook reisinformatie bekijken, zoals toegestane bagage en voorzieningen die aan boord worden aangeboden, en vergelijk de beste beschikbare route om veilig aan te komen op Antwerpen. Als je in de Omio-app zoekt naar tickets van Thalys, kun je door middel van een symbooltje zien of het mobiele tickets zijn, zodat je papierloos kunt reizen. Laat Omio snel het perfecte ticket tussen Amsterdam en Antwerpen van Thalys voor je vinden, zodat je meer tijd kunt besteden aan het genieten van een soepele en gemakkelijke reis!

Thalys Amsterdam naar Antwerpen tren informatie:

  • Gemiddelde duur: 1 h 14 min
  • Gemiddelde prijs: € 76
  • Thalys frequentie: 5 per dag

Treinen van Amsterdam naar Antwerpen

Passagiers die de Belgische havenstad Antwerpen vanuit de hoofdstad van Nederland willen bezoeken, vinden hier treinen beschikbaar. Met frequente treinen van Amsterdam naar Antwerpen die de hele dag door vertrekken, vinden passagiers een reis die bij hun dienstregeling past. Er zijn twee grote aanbieders actief langs het traject, met reistijden van slechts een uur en 15 minuten, waardoor de trein van Amsterdam naar Antwerpen een goede keuze is.

Welke treinmaatschappijen reizen van Amsterdam naar Antwerpen?

De diensten tussen de twee steden worden momenteel door twee aanbieders gedeeld. Thalys hogesnelheidstreinen en NS International, de belangrijkste spoorwegmaatschappij in Nederland, bieden beide treinen aan langs het traject. Bij beide bedrijven is er meestal één vertrek per uur. NS International biedt de eerste service van de dag, kort voor 6:00 uur 's morgens.

Hoe lang rijdt de trein van Amsterdam naar Antwerpen?

De reistijden van Amsterdam naar Antwerpen variëren afhankelijk van het bedrijf waarmee de passagiers van Amsterdam naar Antwerpen reizen. Thalys treinen bieden een snellere service, op slechts een uur en 15 minuten. NS International adverteert een reistijd van een uur en 51 minuten. Alle diensten zijn direct en vereisen geen verandering onderweg.

Hoeveel treinen zijn er van Amsterdam naar Antwerpen?

Passagiers kunnen meestal van elk bedrijf een vertrek per uur per uur verwachten gedurende de hele dag. De eerste dienst vertrekt kort voor 6.00 uur en de diensten gaan door tot ongeveer 21.30 uur. De frequentie van de dienst gaat door in het weekend, maar het eerste vertrek is iets later, dichter bij 8.00 uur.

Wat zijn de vertrek- en aankomststations voor treinen van Amsterdam naar Antwerpen?

Vertrekstation: Treinen vertrekken vanuit Amsterdam Centraal. Het station, zoals de naam al doet vermoeden, is centraal gelegen met goede verbindingen met stadsbussen en trams en internationale Eurostar-verbindingen. Internationale reizigers kunnen gebruik maken van de frequente luchthavenshuttles die elke tien minuten vanaf Amsterdam Schipol Airport vertrekken. De stationsfaciliteiten zijn uitgebreid, want het station is verbonden met een klein winkelcentrum, waar passagiers kunnen winkelen, eten of ontspannen met een kopje koffie.

Aankomst treinstation: Alle diensten van Amsterdam naar Antwerpen eindigen in Antwerpen Centraal. Ook hier ligt het station genesteld in het hart van de stad. Antwerpen is een relatief kleine stad, met veel toeristische attracties op loopafstand, en het station zelf wordt algemeen beschouwd als één van de meest aantrekkelijke stations ter wereld, met een indrukwekkende architectuur die teruggaat tot 1895.

Reistips: treinen van Amsterdam tot Antwerpen

Reis eenvoudig met de trein naar Antwerpen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Antwerpen te reizen.
FAQs
Treintickets van Amsterdam naar Antwerpen hoeven niet meer dan € 26 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor treintickets van Amsterdam naar Antwerpen voor je volgende vakantie.
De Amsterdam naar Antwerpen treinticketsprijs is gemiddeld € 48  als je je tickets wilt reserveren voor deze reis in de komende week.
Je moet erop rekenen ongeveer 132 km  af te leggen van Amsterdam naar Antwerpen per trein.
De reis per trein van Amsterdam naar Antwerpen duurt gemiddeld 1 h 44 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Amsterdam naar Antwerpen.

Voordat je instapt voor je reis per trein van Amsterdam naar Antwerpen is het heel fijn om te weten dat Amsterdam Centraal het meest populaire tren station is voor reizigers die van Amsterdam vertrekken en dat Antwerp het meest populaire treinstation is voor reizigers die aankomen in Antwerpen.

Het populairste treinstation bij reizigers om te vertrekken voor deze reis heet Amsterdam Centraal, en ligt 1.4 km van het stadscentrum Amsterdam.

Het meest populaire aankomst treinstation, Antwerp, ligt 86 m van het stadscentrum van Antwerpen.

Als je een tren neemt van Amsterdam naar Antwerpen, biedt Thalys, NS International | IC of NS International de beste manier om snel naar Antwerpen te gaan. Je kunt ook alle mogelijke treinreisaanbieders checken die vervoersdiensten aanbieden van Amsterdam naar Antwerpen en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Ja, er zijn 5 directe treinen per dag van Amsterdam naar Antwerpen, en je kunt een directe tren vinden voor deze reis met Thalys  op Omio. Het loont de moeite goed te kijken wat voor treintickets je gaat kopen omdat diensten zonder stops meer gemak bieden en tijd besparen om jou sneller op je bestemming te krijgen.
Gemiddeld, er zijn 5 treinen keer per dag van Amsterdam naar Antwerpen. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.
Als je liever vroeg in de ochtend treinen pakt van Amsterdam naar Antwerpen, een eerste tren vertrekt om 06: 28. Als je liever nacht treinen van Amsterdam naar Antwerpen, een laatste tren van de dag vertrekt om 19: 28. Omio toont jou een recentste tren van Amsterdam naar Antwerpen dienstregeling om je te helpen de beste vertrektijd voor deze reis te boeken.
Let een paar maanden van te voren op wanneer deze treintickets voor deze in de verkoop gaan.
Je trein trip van Amsterdam naar Antwerpen hoeft niet te eindigen in Antwerpen. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Antwerpen die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Brussel, Parijs of Londen. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Brussel, Parijs of Londen te gaan op Omio!
Als je per trein wilt reizen van Amsterdam naar Antwerpen met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je tren tussen Amsterdam en Antwerpen, zowel vooraf als tijdens je reis.
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Antwerpen vanaf Amsterdam. Check Omio voor de beste beschikbare treinverbindingen van Amsterdam naar Antwerpen en koop je voordelige treintickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Antwerpen

Meer reisopties per trein van Amsterdam naar Antwerpen

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal