Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Wed, Jun 23
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Amsterdam naar Apeldoorn

Gem. reistijd
59 minuten
Gem. treinticket: 17
Vertrekstation trein:Amsterdam
Eindstation trein:Apeldoorn
Afstand treinreis:76 km

Welke treinen rijden er van Amsterdam naar Apeldoorn?

  • Je reist op dit traject met de intercity's van NS.
  • Je kunt kiezen voor een directe rit.
  • De rechtstreekse intercity rijdt in precies 1 uur naar Apeldoorn.

Met welke treinen van NS maak je een treinreis van Amsterdam naar Apeldoorn?

Apeldoorn is een stad met een koninklijk tintje. Vooral Paleis Het Loo spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Vanuit Amsterdam reis je al in een uur tijd met de directe intercity naar het centrum van Apeldoorn. Deze intercity's worden in de dienstregeling overigens wel afgewisseld met treinen waarbij je onderweg moet overstappen. De extra overstap in Amersfoort of Utrecht zorgt ervoor dat de reistijd toeneemt tot ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Op Amsterdam Centraal kun je twee tot vier keer per uur instappen bij de treinen die naar Apeldoorn gaan. Doordeweeks gaat minimaal één van deze intercity's rechtstreeks naar je eindbestemming. Dit geldt althans tot 19.00 uur. Later op de avond zijn er alleen ritten met overstap mogelijk. Deze treinen rijden door tot ongeveer 23.00 uur.

In het weekend worden er op dit traject aanzienlijk minder directe intercity's ingezet dan op werkdagen. Toch kun je nog steeds minimaal twee keer per uur naar Apeldoorn reizen. Op zaterdag vertrekken de treinen vanaf 5.00 uur en op zondag vanaf 7.00 uur. Vrijdag- en zaterdagavond zijn er twee extra ritten: om 23.30 uur en om 0.30 uur. Hiermee komt NS het uitgaanspubliek graag tegemoet.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Amsterdam naar Apeldoorn?

  • Treinkaartjes van NS op het traject Amsterdam-Apeldoorn zijn online beschikbaar.
  • Vroegboekers zijn op dit traject niet extra goedkoop uit.
  • Een enkele reis in de tweede klas kost 15 euro.
  • De bus is goedkoper, maar de trein is wel veel sneller.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Amsterdam?

 

Voor het beginstation maakt het weinig uit of je rechtstreeks naar Apeldoorn reist óf dat je kiest voor een rit met overstap. De treinen vertrekken namelijk standaard vanaf Amsterdam Centraal. Dit is vanwege de centrale ligging en de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer veruit het drukste station van de stad. Je reist er simpelweg naartoe met de bus, tram of de metro.

Op welk treinstation komen treinen aan in Apeldoorn?

Station Apeldoorn ligt net iets ten zuiden van de binnenstad. Bij het treinstation kun je direct overstappen op één van de vele stadsbussen. Heb je een bezoek aan Paleis Het Loo gepland? Met de bussen van lijn 10, 16 en 102 ben je er binnen 20 minuten. Voor een dagje Apenheul stap je in bij bus 2. Na een rit van ongeveer 10 minuten komt het dierenpark al in zicht.

De trein nemen vanuit Amsterdam

Reizigers van de trein Amsterdam Apeldoorn kunnen het beste vertrekken vanaf Amsterdam CS. Dit station is een belangrijk knooppunt van het openbaar vervoer in de stad. Bijna alle trams, stadsbussen en metro's stoppen op Amsterdam Centraal. De meeste mensen stappen in het centrum op de tram (lijn 16 en 24) of de bus (lijn 170, 172 en 272). Vanuit de buitenwijken kan men beter met de metro (lijn 51, 53 en 54) naar Amsterdam CS reizen.

In Apeldoorn aankomen met de trein

Apeldoorn is een stad met koninklijke allure. De Oranjes hebben deze plek al honderden jaren geleden ontdekt. In 1684 liet Willem III namelijk een jachtslot in Apeldoorn bouwen, dat hij het Het Loo noemde. Het oude Loo bestaat niet meer, maar het nieuwe pand is minstens zo indrukwekkend om te zien. Ook de Apenheul en het nabijgelegen Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn populaire bezienswaardigheden in de regio Apeldoorn. De trein Amsterdam Apeldoorn komt aan op het centraal station van de stad. Vanaf station Apeldoorn loopt men al in een paar minuten naar de Hoofdstraat. Dit is de langste winkelstraat van Nederland. Wie naar Het Loo of de Apenheul wil, kan op station Apeldoorn beter de bus nemen. Het Loo is bereikbaar met lijn 16 en 102, terwijl men voor de Apenheul in kan stappen bij de bussen van lijn 2.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Apeldoorn
Reis eenvoudig met de trein naar Apeldoorn. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Apeldoorn te reizen.
FAQs
Hoe ver is Apeldoorn van Amsterdam als ik per trein wil reizen?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Amsterdam naar Apeldoorn, is het handig om te weten dat Apeldoorn ongeveer 75 km is van Amsterdam als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Amsterdam naar Apeldoorn, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Amsterdam naar Apeldoorn?

Voordat je instapt voor je reis per tren van Amsterdam naar Apeldoorn is het heel fijn om te weten dat Amsterdam Centraal het meest populaire tren station is voor reizigers die van Amsterdam vertrekken en dat Apeldoorn het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Apeldoorn.

Hoe ver van het centrum in Amsterdam en Apeldoorn zijn de belangrijkste?

Als je van plan bent een tren vanuit Amsterdam te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Amsterdam Centraal. Als je aankomt in Apeldoorn per tren, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Apeldoorn, naar het centrum.

Welke bieden vervoer aan van Amsterdam naar Apeldoorn?
Voor de beste tren van Amsterdam naar Apeldoorn, kun je terecht bij de volgende: NS of NS International | IC. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Amsterdam naar Apeldoorn om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Als ik aankom in Apeldoorn vanuit Amsterdam per tren, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Apeldoorn?
Voor veel van onze klanten die per trein van Amsterdam naar Apeldoorn reizen, is Apeldoorn niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Apeldoorn die een bezoek waard zijn, zijn Berlijn, Eindhoven of Brussel. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Amsterdam naar Apeldoorn te komen?
Het is goed mogelijk om van Amsterdam naar Apeldoorn te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste tren verbindingen te vergelijken en goedkope trein tickets van Amsterdam naar Apeldoorn te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Apeldoorn
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Apeldoorn

Bekijk gerelateerde reisinformatie: