De goedkoopste treinreizen Van Amsterdam Naar Apeldoorn

Tijden en prijzen weergeven voor 20 jan.

Cheapest

20

Average

20

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

De gemiddelde ticketprijs van Amsterdam naar Apeldoorn bedraagt ongeveer € 20 als je het op de dag zelf koopt. De goedkoopste tickets vind je echter voor € 20.

goedkoopste
09:00Amsterdam Centraal1u00 10:00Apeldoorn
0 changes
201Enkele reis
goedkoopste
08:00Amsterdam Centraal1u00 09:00Apeldoorn
1 changes
201Enkele reis
goedkoopste
09:10Amsterdam Centraal0u59 10:09Apeldoorn
0 changes
201Enkele reis
goedkoopste
08:08Amsterdam Centraal1u08 09:16Apeldoorn
1 changes
201Enkele reis
goedkoopste
09:30Amsterdam Centraal1u16 10:46Apeldoorn
1 changes
201Enkele reis

Treintijden & routes Amsterdam naar Apeldoorn

Treinen weergeven voor morgen, do 20 jan.
08:00Amsterdam Centraal1u00 09:00Apeldoorn
0 changes
08:08Amsterdam Centraal1u08 09:16Apeldoorn
0 changes
08:30Amsterdam Centraal1u16 09:46Apeldoorn
0 changes
09:00Amsterdam Centraal1u00 10:00Apeldoorn
0 changes
09:10Amsterdam Centraal0u59 10:09Apeldoorn
0 changes
09:30Amsterdam Centraal1u16 10:46Apeldoorn
0 changes

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

De snelste treinen Van Amsterdam Naar Apeldoorn

Tijden en prijzen weergeven voor 20 jan.

Snelste reis

59 m

Gemiddelde

1 u 6 m

Treinen per dag

6

Afstand busreis

76 km

Van de 6 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amsterdam naar Apeldoorn rijden 2 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

Deze directe treinen doen gemiddeld 1 u 6 m over de afstand van 76 km. Als je echter de juiste trein kiest, kun je er zelfs in 59 m zijn.

De langzaamste treinen doen er 1 u 16 m over, waarbij je meestal één of twee keer moet overstappen tijdens de reis. Je kunt hierdoor wel geld besparen.

snelste
09:10Amsterdam Centraal0u59 10:09Apeldoorn
0 changes
201Enkele reis
09:00Amsterdam Centraal1u00 10:00Apeldoorn
0 changes
201Enkele reis
08:00Amsterdam Centraal1u00 09:00Apeldoorn
1 changes
201Enkele reis
08:08Amsterdam Centraal1u08 09:16Apeldoorn
1 changes
201Enkele reis
09:30Amsterdam Centraal1u16 10:46Apeldoorn
1 changes
201Enkele reis

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Amsterdam naar Apeldoorn

distanceAfstand75 km
durationGemiddelde treinduur1 h
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 17
frequencyTren frequentie25 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 25 directe treinen per dag

Met treinen van Amsterdam naar Apeldoorn leg je reis 75 km af wat gemiddeld 1 h duurt bij onze reispartners zoals. Normaalgesproken zijn er er zijn 25 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 17 krijgen, maar een gemiddeld treinticket is € 17. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Apeldoorn.

Welke treinen rijden er van Amsterdam naar Apeldoorn?

  • Je reist op dit traject met de intercity's van NS.
  • Je kunt kiezen voor een directe rit.
  • De rechtstreekse intercity rijdt in precies 1 uur naar Apeldoorn.

Met welke treinen van NS maak je een treinreis van Amsterdam naar Apeldoorn?

Apeldoorn is een stad met een koninklijk tintje. Vooral Paleis Het Loo spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Vanuit Amsterdam reis je al in een uur tijd met de directe intercity naar het centrum van Apeldoorn. Deze intercity's worden in de dienstregeling overigens wel afgewisseld met treinen waarbij je onderweg moet overstappen. De extra overstap in Amersfoort of Utrecht zorgt ervoor dat de reistijd toeneemt tot ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Op Amsterdam Centraal kun je twee tot vier keer per uur instappen bij de treinen die naar Apeldoorn gaan. Doordeweeks gaat minimaal één van deze intercity's rechtstreeks naar je eindbestemming. Dit geldt althans tot 19.00 uur. Later op de avond zijn er alleen ritten met overstap mogelijk. Deze treinen rijden door tot ongeveer 23.00 uur.

In het weekend worden er op dit traject aanzienlijk minder directe intercity's ingezet dan op werkdagen. Toch kun je nog steeds minimaal twee keer per uur naar Apeldoorn reizen. Op zaterdag vertrekken de treinen vanaf 5.00 uur en op zondag vanaf 7.00 uur. Vrijdag- en zaterdagavond zijn er twee extra ritten: om 23.30 uur en om 0.30 uur. Hiermee komt NS het uitgaanspubliek graag tegemoet.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Amsterdam naar Apeldoorn?

  • Treinkaartjes van NS op het traject Amsterdam-Apeldoorn zijn online beschikbaar.
  • Vroegboekers zijn op dit traject niet extra goedkoop uit.
  • Een enkele reis in de tweede klas kost 15 euro.
  • De bus is goedkoper, maar de trein is wel veel sneller.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Amsterdam?

 

Voor het beginstation maakt het weinig uit of je rechtstreeks naar Apeldoorn reist óf dat je kiest voor een rit met overstap. De treinen vertrekken namelijk standaard vanaf Amsterdam Centraal. Dit is vanwege de centrale ligging en de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer veruit het drukste station van de stad. Je reist er simpelweg naartoe met de bus, tram of de metro.

Op welk treinstation komen treinen aan in Apeldoorn?

Station Apeldoorn ligt net iets ten zuiden van de binnenstad. Bij het treinstation kun je direct overstappen op één van de vele stadsbussen. Heb je een bezoek aan Paleis Het Loo gepland? Met de bussen van lijn 10, 16 en 102 ben je er binnen 20 minuten. Voor een dagje Apenheul stap je in bij bus 2. Na een rit van ongeveer 10 minuten komt het dierenpark al in zicht.

De trein nemen vanuit Amsterdam

Reizigers van de trein Amsterdam Apeldoorn kunnen het beste vertrekken vanaf Amsterdam CS. Dit station is een belangrijk knooppunt van het openbaar vervoer in de stad. Bijna alle trams, stadsbussen en metro's stoppen op Amsterdam Centraal. De meeste mensen stappen in het centrum op de tram (lijn 16 en 24) of de bus (lijn 170, 172 en 272). Vanuit de buitenwijken kan men beter met de metro (lijn 51, 53 en 54) naar Amsterdam CS reizen.

In Apeldoorn aankomen met de trein

Apeldoorn is een stad met koninklijke allure. De Oranjes hebben deze plek al honderden jaren geleden ontdekt. In 1684 liet Willem III namelijk een jachtslot in Apeldoorn bouwen, dat hij het Het Loo noemde. Het oude Loo bestaat niet meer, maar het nieuwe pand is minstens zo indrukwekkend om te zien. Ook de Apenheul en het nabijgelegen Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn populaire bezienswaardigheden in de regio Apeldoorn. De trein Amsterdam Apeldoorn komt aan op het centraal station van de stad. Vanaf station Apeldoorn loopt men al in een paar minuten naar de Hoofdstraat. Dit is de langste winkelstraat van Nederland. Wie naar Het Loo of de Apenheul wil, kan op station Apeldoorn beter de bus nemen. Het Loo is bereikbaar met lijn 16 en 102, terwijl men voor de Apenheul in kan stappen bij de bussen van lijn 2.

Reistips: Treinreizen van Amsterdam naar Apeldoorn

Reis eenvoudig met de trein naar Apeldoorn. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Apeldoorn te reizen.
FAQs

Hoeveel kosten goedkope treintickets van Amsterdam naar Apeldoorn?

Treintickets van Amsterdam naar Apeldoorn zijn al verkrijgbaar vanaf € 17 afhankelijk van hoelang van tevoren je deze treintickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!

Wat is de gemiddelde prijs van een treinticket van Amsterdam naar Apeldoorn?

De tren prijs van Amsterdam naar Apeldoorn is gemiddeld € 17  als je je tickets wilt reserveren voor deze reis in de komende 7 dagen.

Hoe ver is Apeldoorn van Amsterdam als ik per trein wil reizen?

De afstand van Amsterdam naar Apeldoorn per trein is ongeveer 75 km.

Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Amsterdam naar Apeldoorn?

The gemiddelde reistijd per trein van Amsterdam naar Apeldoorn is 1 h. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je treintickets koopt van Amsterdam naar Apeldoorn.

Vanaf welk treinstation in Amsterdam zou ik moeten reizen? Naar welk treinstation in Apeldoorn zou ik moeten reizen?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Amsterdam naar Apeldoorn, vertrekken meestal van Amsterdam Centraal in Amsterdam en komen aan op Apeldoorn in Apeldoorn. Het is altijd handig om deze treinstations in Amsterdam en Apeldoorn te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Waar is het Amsterdam treinstation? Waar is het Apeldoorn treinstation?

Passagiers nemen de tren het meest vanaf Amsterdam Centraal, wat ongeveer 916 m ligt vanaf het stadscentrum, en ze stappen uit de tren op Apeldoorn, dat 147 m ligt van het stadscentrum.

Hoeveel treinen zijn er tussen Amsterdam en Apeldoorn per dag?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Amsterdam naar Apeldoorn is 25 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Hoe vroeg moet ik treintickets kopen voor Amsterdam naar Apeldoorn om de beste aanbiedingen te krijgen?

Je kunt zien dat een tren tussen Amsterdam en Apeldoorn gemiddeld € 17 enkele reis kost als je binnen de komende 7 dagen boekt. Maar we raden je aan om je treintickets van tevoren te scoren voor de beste deals en om geld te besparen op je reis. Je zult zien dat tickets voor een tren van Amsterdam naar Apeldoorn over het algemeen al ver voor de geplande reisdatum te koop zijn een paar maanden.

Ik ben mijn geplande reis van Amsterdam naar Apeldoorn per trein aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Apeldoorn, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?

Je trein trip van Amsterdam naar Apeldoorn hoeft niet te eindigen in Apeldoorn. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Apeldoorn die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Berlijn, Eindhoven of Brussel. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Berlijn, Eindhoven of Brussel te gaan op Omio!

Kan ik reizen per trein van Amsterdam naar Apeldoorn met de Omio-app?

Als je wilt reizen van Amsterdam naar Apeldoorn per trein, dan kan de Omio-app  dit mogelijk én makkelijk maken voor jou. Je kunt niet alleen snel zoeken naar de beste deals en je treintickets van Amsterdam naar Apeldoorn boeken, je hoeft de tickets zelfs niet uit te printen als er een symbooltje verschijnt, dat aangeeft dat het mobiele tickets zijn. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele tickets meteen vanaf de app te laten zien, of je nu online of offline bent. Je kunt je dataverbruik verminderen door je tickets te laten zien in de offline modus! Onze app laat het zelfs weten als er veranderingen of updates zijn over je tren, zowel voor als tijdens je reis.

Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Amsterdam naar Apeldoorn te komen?

Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per trein van Amsterdam naar Apeldoorn te reizen. Omio kan de beste treinverbindingen van Amsterdam naar Apeldoorn vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio-app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Apeldoorn
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Apeldoorn

Bekijk gerelateerde reisinformatie: