VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
20 jan.
50NS International
14BlaBlaCar Bus
335Lufthansa Cityline
vr
21 jan.
44Thalys
14BlaBlaCar Bus
335Lufthansa
za
22 jan.
Vind prijzen
14BlaBlaCar Bus
335Lufthansa
zo
23 jan.
Vind prijzen
14BlaBlaCar Bus
335Lufthansa
ma
24 jan.
50NS International
10Flixbus
320Lufthansa
di
25 jan.
50NS International
10Flixbus
294KLM
wo
26 jan.
25NS International
14BlaBlaCar Bus
294KLM
do
27 jan.
25NS International
12BlaBlaCar Bus
260KLM
vr
28 jan.
33NS International
10Flixbus
260KLM
za
29 jan.
33NS International
10Flixbus
229KLM
zo
30 jan.
69Thalys
10Flixbus
229KLM
ma
31 jan.
25NS International
10Flixbus
204KLM
di
1 feb.
25NS International
10BlaBlaCar Bus
204KLM
wo
2 feb.
25NS International
10Flixbus
204KLM
do
3 feb.
25NS International
10Flixbus
186KLM
vr
4 feb.
33NS International
10Flixbus
186KLM
za
5 feb.
33NS International
10Flixbus
186KLM
zo
6 feb.
33NS International
10Flixbus
168KLM
ma
7 feb.
25NS International
10Flixbus
168KLM
di
8 feb.
25NS International
10Flixbus
168KLM

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Informatie over treinen tussen Amsterdam en Brussel

distanceAfstand173 km
durationGemiddelde treinduur2 h 48 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 44
frequencyTren frequentie16 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 16 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenNS International, Thalys, Eurostar of NS International | IC

Met treinen van Amsterdam naar Brussel leg je reis 173 km af wat gemiddeld 2 h 48 min duurt bij onze reispartners zoals NS International, Thalys, Eurostar of NS International | IC. Normaalgesproken zijn er er zijn 16 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 44 kost, vind je het goedkoopste treinkaartje zelfs al voor € 33. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Bruxelles-Midi.

Treinreisaanbieders: Thalys en Eurostar Amsterdam – Brussel

Reis met de tren van Amsterdam naar Brussel vanaf € 33 met Omio’s Thalys en Eurostar partners! Je kunt de beste dienstregelingen en tickets vinden, door de meest populair te vergelijken en te boeken.

Thalys
Eurostar

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren tussen Amsterdam en Brussel met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Je zoekt een vlotte en gemakkelijke tren tussen Amsterdam en Brussel, en kijk uiteraard op Omio voor treinen bij Thalys die deze aanbiedt. Of je nu op zoek bent naar de snelste, vroegste of goedkoopste tren voor deze 173 km tussen Amsterdam en Brussel, Omio maakt het gemakkelijker dan ooit om bij Thalys treinen te vinden tegen betaalbare prijzen, en je kunt ook snel tickets voor trein online boeken. Bekijk de huidige dienstregelingen voor de tren van Thalys voor je ideale vertrek- en aankomsttijden, vergelijk de beste van Amsterdam naar Brussel route en relevante ticketinformatie (zoals toegestane bagage en voorzieningen aan boord), en boek je tren van Thalys op Omio. Als je zoekt naar treinen tussen Amsterdam en Brussel in de Omio-app, kun je snel zien of de tickets van Thalys mobiele tickets zijn of niet, waardoor het handig voor je is om papierloos op reis te gaan. Met prijzen voor treinen tussen Amsterdam en Brussel vanaf € 44 bij Thalys, koop je jouw officiële Thalys tickets snel en gemakkelijk online bij Omio!

Thalys Amsterdam naar Brussel tren informatie:

  • Gemiddelde duur: 1 h 52 min
  • Gemiddelde prijs: € 44
  • Thalys frequentie: 4 per dag

Welke treinen rijden er van Amsterdam naar Brussel?

  • Zowel NS International als Thalys brengen je met de trein van Amsterdam naar Brussel.
  • Op dit traject reis je met Thalys altijd rechtstreeks, terwijl je bij NS International zowel directe verbindingen als treinen met een overstap onderweg hebt.
  • De treinen van Thalys zijn het snelste, want die komen 1 uur en 51 minuten na hun vertrek uit Amsterdam al in Brussel aan.

Welke treinen van Thalys maken een treinreis van Amsterdam naar Brussel?

Doordeweeks gaat er bijna ieder uur een rechtstreekse trein van Thalys uit Amsterdam onderweg naar Brussel. In het weekend rijden deze treinen met een iets lagere frequentie. Op zaterdag heb je dan nog keuze uit negen verschillende vertrektijden, op zondag uit twaalf treinreizen.

De trein van Thalys doet er 1 uur en 51 minuten over om de afstand tussen Brussel en Amsterdam af te leggen. Onderweg stopt hij alleen op Amsterdam Schiphol Airport, Rotterdam Centraal en Antwerpen Centraal. De eerste trein van Thalys op dit traject vertrekt doordeweeks om 6.17 uur, op zaterdag om 7.17 uur en op zondag om 8.17 uur. Op werkdagen en op zondag rijdt de laatste Thalys naar Brussel om 20.17 uur weg uit Amsterdam, op zaterdag is dat om 18.17 uur.

Welke treinen van NS International maken een treinreis van Amsterdam naar Brussel?

NS International heeft twee verschillende treinen die naar Brussel gaan. Wanneer je de IC Direct neemt, moet je overstappen op Rotterdam Centraal Station. Alleen met de IC Brussel maak je zonder overstap een treinreis naar de hoofdstad van België. Deze trein van NS International doet er 3 uur en 23 minuten over om van Amsterdam naar Brussel te komen.

De eerste intercity naar Brussel vertrekt elke dag om 5.52 uur in de morgen, dus ook op zaterdag en zondag. Daarna vertrekt de IC naar Brussel ieder uur van de dag. De laatste IC Brussel vertrekt dagelijks 's avonds om 20.52 uur uit Amsterdam. Naast Bruxelles Midi stopt de IC Brussel ook op drie andere belangrijke stations van Brussel. Daarnaast kun je onderweg op- en uitstappen op onder meer Den Haag Holland Spoor, Rotterdam Centraal, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen Centraal en Mechelen.

Welke treintickets zijn er beschikbaar?

  • Het goedkoopste treinticket van Amsterdam naar Brussel vind je bij Thalys, want daar betaal je 29 euro voor een kaartje voor de tweede klas.
  • Treinen zijn aanzienlijk goedkoper dan tickets voor het vliegtuig en doet er minder langer over dan de bus om in Brussel te komen.
  • De goedkoopste treinkaartjes van Thalys zijn 4 maanden van tevoren in de aanbieding.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Amsterdam?

Voor alle treinen naar Brussel is het vertrekpunt Amsterdam Centraal Station. Zowel bij Thalys als bij NS International is het ook mogelijk om daarna op Amsterdam Schiphol Airport in te stappen. Ieder uur vertrekken er vanuit Amsterdam drie treinen richting Brussel, waarvan je er bij twee niet onderweg hoeft over te stappen.

Op welke treinstations komen treinen aan in Brussel?

Alle treinen die uit Amsterdam komen stoppen in ieder geval op Bruxelles Midi (Brussel Zuid). Dit is het drukste treinstation van België. Vanaf dit grote station vertrekken er veel lokale, regionale en internationale treinen. Daarnaast heb je in en om het station ook een grote keuze aan metro's, bussen en trams (die hier ook wel premetro's heten).

Wanneer je met een trein van NS International reist kun je daarnaast ook uitstappen op de andere grote treinstations van Brussel. De IC Brussel stopt namelijk op Brussel-Airport Zaventem, Brussel Noord (Bruxelles Nord) en Brussel Centraal (Bruxelles Central).

Reistips: Treinreizen van Amsterdam naar Brussel

Reis eenvoudig met de trein naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Brussel te reizen.
FAQs

Wat is het goedkoopst mogelijke treintickets van Amsterdam naar Brussel?

Het goedkoopst mogelijke treintickets van Amsterdam naar Brussel is € 33. Deze lage prijzen kunnen wel afhankelijk zijn van hoe vroeg je je tickets van Amsterdam naar Brussel boekt. Als je geld wilt besparen en gebruik wilt maken van de goedkoopst mogelijke deal, raden we aan om je treintickets vroeg te boeken, en Omio kan je daarbij helpen!

Wat is de gemiddelde prijs van een treinticket van Amsterdam naar Brussel?

Als je je enkele reis treinticketsprijs wilt reserveren in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de tren van Amsterdam naar Brussel gemiddeld € 44  kost.

Wat is de afstand naar Brussel van Amsterdam per trein?

Wanneer je deze route reist hou er dan rekening mee dat de afstand tussen Amsterdam en Brussel per trein ongeveer 173 km  is.

Wat is de gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Brussel per trein?

Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Amsterdam naar Brussel. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Amsterdam naar Brussel te reizen: de gemiddelde reisduur per trein is 2 h 48 min.

Wat zijn de meest gebruikte treinstations in Amsterdam en in Brussel?

Als je per trein van Amsterdam naar Brussel reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Amsterdam vertrekken van Amsterdam Centraal en dat de meeste mensen in Brussel uitstappen op Bruxelles-Midi.

Waar is het treinstation in Amsterdam om naar Brussel te gaan? Waar is het treinstation in Brussel gelegen?

Passagiers nemen de tren het meest vanaf Amsterdam Centraal, wat ongeveer 916 m ligt vanaf het stadscentrum, en ze stappen uit de tren op Bruxelles-Midi, dat 1.8 km ligt van het stadscentrum.

Welke treinreisaanbieders zijn actief op de route van Amsterdam van Brussel?

Voor de beste tren van Amsterdam naar Brussel, kun je terecht bij de volgende treinreisaanbieders: NS International, Thalys, Eurostar of NS International | IC. Maar het is altijd goed om alle mogelijke treinreisaanbieders te checken met vervoersdiensten van Amsterdam naar Brussel om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.

Hoeveel treinen zijn er tussen Amsterdam en Brussel per dag?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Amsterdam naar Brussel is 16 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Wanneer moet ik reserveren om de beste deals voor Amsterdam Brussel treintickets te krijgen?

Let een paar maanden van te voren op wanneer deze treintickets voor deze in de verkoop gaan.

Ben je van plan om van Amsterdam naar Brussel te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Brussel, die je ook zou kunnen bezoeken.

Veel van onze klanten die een reis naar Brussel per trein hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Parijs, Londen of Brugge. Check Omio voor de beste verbindingen van Brussel naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.

Wat is de beste manier om te reizen van Amsterdam naar Brussel per trein met de Omio-app?

Je kunt makkelijk goedkope treintickets van Amsterdam naar Brussel zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je tren, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de tren van Amsterdam naar Brussel te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.

Hoe kom ik van Amsterdam naar Brussel als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een tren nemen?

Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Brussel vanaf Amsterdam. Check Omio voor de beste beschikbare treinverbindingen van Amsterdam naar Brussel en koop je voordelige treintickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Brussel
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen