Trein van Amsterdam naar Brussel

De goedkoopste treinreizen Van Amsterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 06 okt.

Goedkoopst

56

Gemiddelde

81

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
10:28Amsterdam Centraal2u49 13:17Brussel-Midi
0 overstappen
561Enkele reis
goedkoopste
08:28Amsterdam Centraal2u49 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
561Enkele reis
goedkoopste
09:28Amsterdam Centraal2u49 12:17Brussel-Midi
0 overstappen
561Enkele reis
11:15Amsterdam Centraal1u53 13:08Brussel-Midi
0 overstappen
971Enkele reis
09:15Amsterdam Centraal1u53 11:08Brussel-Midi
0 overstappen
1391Enkele reis

Treintijden & routes Amsterdam naar Brussel

Treinen weergeven voor morgen, donderdag 6 oktober
08:28Amsterdam Centraal2u49 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
09:15Amsterdam Centraal1u53 11:08Brussel-Midi
0 overstappen
09:28Amsterdam Centraal2u49 12:17Brussel-Midi
0 overstappen
10:28Amsterdam Centraal2u49 13:17Brussel-Midi
0 overstappen
11:15Amsterdam Centraal1u53 13:08Brussel-Midi
0 overstappen

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
06 okt.
vr
07 okt.
za
08 okt.
zo
09 okt.
ma
10 okt.
di
11 okt.
wo
12 okt.
do
13 okt.
vr
14 okt.
za
15 okt.
zo
16 okt.
ma
17 okt.
di
18 okt.
wo
19 okt.
do
20 okt.
vr
21 okt.
za
22 okt.
zo
23 okt.
ma
24 okt.
di
25 okt.
wo
26 okt.

De snelste treinen Van Amsterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 06 okt.

Snelste reis

1 u 53 m

Gemiddelde

2 u 26 m

Treinen per dag

5

Afstand busreis

173 km

Van de 5 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amsterdam naar Brussel rijden 5 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

snelste
11:15Amsterdam Centraal1u53 13:08Brussel-Midi
0 overstappen
971Enkele reis
snelste
09:15Amsterdam Centraal1u53 11:08Brussel-Midi
0 overstappen
1391Enkele reis
10:28Amsterdam Centraal2u49 13:17Brussel-Midi
0 overstappen
561Enkele reis
08:28Amsterdam Centraal2u49 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
561Enkele reis
09:28Amsterdam Centraal2u49 12:17Brussel-Midi
0 overstappen
561Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Brussel?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vertrektijden trein: trein van Amsterdam naar Brussel

distanceAfstand173 km
durationGemiddelde reistijd met de trein2 u 35 min
priceGemiddelde treinticketprijs€ 46
frequencyFrequentie11 per dag
changesDirecte verbindingenJa, er zijn 11 directe treinreizen per dag
carriersTreinmaatschappijenThalys, NS International, NS International | IC of Eurostar

Bij treinreizen van Amsterdam naar Brussel leg je 173 km af, wat bij onze reispartners zoals Thalys, NS International, NS International | IC of Eurostar gemiddeld 2 u 35 min duurt. Normaal gesproken gaan er er zijn 11 treinreizen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 46 ligt, vind je het goedkoopste treinticket al voor € 25. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Amsterdam Centraal en arriveren in Bruxelles-Midi.

Treinmaatschappijen: Thalys en Eurostar van Amsterdam naar Brussel

Reis vanaf € 25 met de trein van Amsterdam naar Brussel met Omio-partners als Thalys en Eurostar! Bij Omio vind je dienstregelingen en tickets – en de goedkoopste reis. Kijk, vergelijk, boek!

Thalys
Eurostar

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende reis met de trein van Amsterdam naar Brussel met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Wil je met trein van Amsterdam naar Brussel reizen? Omio kan je helpen de perfecte reisroute te vinden met Thalys. Bij Omio vind je de huidige dienstregelingen, tickets, reisinformatie en prijzen voor een reis met Thalys van Amsterdam naar Brussel met de trein. Boek je tickets bij Thalys gemakkelijk en snel online. Wanneer je met de trein van Amsterdam naar Brussel reist, leg je met Thalys 173 km af voor een enkele reis. Als je in de Omio-app naar treinreizen van Amsterdam naar Brussel zoekt, kunt je meteen zien of het ticket van Thalys een mobiel ticket is waarmee je gemakkelijk papierloos kunt reizen – zonder dat je dus naar het treinstation hoeft om tickets te kopen. Of je bij Thalys nu op zoek bent naar de goedkoopste, snelste of vroegste reis met de trein, wij zorgen ervoor dat je van Amsterdam veilig naar Brussel komt. Boek nu bij Omio die perfecte reis met de trein van Amsterdam naar Brussel – en geniet van een vlotte en comfortabele reis met Thalys!

Informatie over Thalys, Amsterdam naar Brussel met de trein:

  • Gemiddelde duur: 1 u 53 min
  • Frequentie van Thalys: 8 per dag

Eurostar is de exclusieve hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk verbindt met landen in Europa als Frankrijk, België en Nederland. De meeste Eurostar- treinreizen gaan door de Kanaaltunnel tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, met topsnelheden van 322 km/u. Een reis met de trein van Amsterdam naar Brussel verloopt in ultiem comfort dankzij de moderne, comfortabele stoelen en grote ramen. Bij het boeken van je reis met de trein Eurostar van Amsterdam naar Brussel kun je kiezen uit drie soorten tickets: Standard, Standard Premier (met lichte versnaperingen en ruime zitplaatsen) en Business Premier (met flexibele reisopties, ruime zitplaatsen, toegang tot de lounge, voorrang bij het instappen en een warme maaltijd).

Informatie over Eurostar, Amsterdam naar Brussel met de trein:

  • Gemiddelde duur: 1 u 51 min
  • Frequentie van Eurostar: 2 per dag

Welke treinen rijden er van Amsterdam naar Brussel?

  • Zowel NS International als Thalys brengen je met de trein van Amsterdam naar Brussel.
  • Op dit traject reis je met Thalys altijd rechtstreeks, terwijl je bij NS International zowel directe verbindingen als treinen met een overstap onderweg hebt.
  • De treinen van Thalys zijn het snelste, want die komen 1 uur en 51 minuten na hun vertrek uit Amsterdam al in Brussel aan.

Welke treinen van Thalys maken een treinreis van Amsterdam naar Brussel?

Doordeweeks gaat er bijna ieder uur een rechtstreekse trein van Thalys uit Amsterdam onderweg naar Brussel. In het weekend rijden deze treinen met een iets lagere frequentie. Op zaterdag heb je dan nog keuze uit negen verschillende vertrektijden, op zondag uit twaalf treinreizen.

De trein van Thalys doet er 1 uur en 51 minuten over om de afstand tussen Brussel en Amsterdam af te leggen. Onderweg stopt hij alleen op Amsterdam Schiphol Airport, Rotterdam Centraal en Antwerpen Centraal. De eerste trein van Thalys op dit traject vertrekt doordeweeks om 6.17 uur, op zaterdag om 7.17 uur en op zondag om 8.17 uur. Op werkdagen en op zondag rijdt de laatste Thalys naar Brussel om 20.17 uur weg uit Amsterdam, op zaterdag is dat om 18.17 uur.

Welke treinen van NS International maken een treinreis van Amsterdam naar Brussel?

NS International heeft twee verschillende treinen die naar Brussel gaan. Wanneer je de IC Direct neemt, moet je overstappen op Rotterdam Centraal Station. Alleen met de IC Brussel maak je zonder overstap een treinreis naar de hoofdstad van België. Deze trein van NS International doet er 3 uur en 23 minuten over om van Amsterdam naar Brussel te komen.

De eerste intercity naar Brussel vertrekt elke dag om 5.52 uur in de morgen, dus ook op zaterdag en zondag. Daarna vertrekt de IC naar Brussel ieder uur van de dag. De laatste IC Brussel vertrekt dagelijks 's avonds om 20.52 uur uit Amsterdam. Naast Bruxelles Midi stopt de IC Brussel ook op drie andere belangrijke stations van Brussel. Daarnaast kun je onderweg op- en uitstappen op onder meer Den Haag Holland Spoor, Rotterdam Centraal, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen Centraal en Mechelen.

Welke treintickets zijn er beschikbaar?

  • Het goedkoopste treinticket van Amsterdam naar Brussel vind je bij Thalys, want daar betaal je 29 euro voor een kaartje voor de tweede klas.
  • Treinen zijn aanzienlijk goedkoper dan tickets voor het vliegtuig en doet er minder langer over dan de bus om in Brussel te komen.
  • De goedkoopste treinkaartjes van Thalys zijn 4 maanden van tevoren in de aanbieding.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Amsterdam?

Voor alle treinen naar Brussel is het vertrekpunt Amsterdam Centraal Station. Zowel bij Thalys als bij NS International is het ook mogelijk om daarna op Amsterdam Schiphol Airport in te stappen. Ieder uur vertrekken er vanuit Amsterdam drie treinen richting Brussel, waarvan je er bij twee niet onderweg hoeft over te stappen.

Op welke treinstations komen treinen aan in Brussel?

Alle treinen die uit Amsterdam komen stoppen in ieder geval op Bruxelles Midi (Brussel Zuid). Dit is het drukste treinstation van België. Vanaf dit grote station vertrekken er veel lokale, regionale en internationale treinen. Daarnaast heb je in en om het station ook een grote keuze aan metro's, bussen en trams (die hier ook wel premetro's heten).

Wanneer je met een trein van NS International reist kun je daarnaast ook uitstappen op de andere grote treinstations van Brussel. De IC Brussel stopt namelijk op Brussel-Airport Zaventem, Brussel Noord (Bruxelles Nord) en Brussel Centraal (Bruxelles Central).

Reistips: treinen van Amsterdam tot Brussel

Reistips: Reis eenvoudig met de trein naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Brussel te reizen.
FAQs
De goedkoopste manier om van Brussel naar Amsterdam te reizen is per trein, met een prijs van slechts € 25, zeker als je ruim van tevoren boekt.
De prijs voor de trein bedraagt gemiddeld € 46  als je voor deze reis in de komende 7 dagen tickets wilt boeken.
De afstand van Amsterdam naar Brussel per trein bedraagt ongeveer 173 km.
De gemiddelde reistijd met de trein van Amsterdam naar Brussel is 2 u 35 min. Maar de reistijd kan in het weekend en op feestdagen toenemen, dus houd daar rekening mee als je treintickets van Amsterdam naar Brussel koopt.

Voordat je je reis van Amsterdam naar Brussel gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die met de trein reizen vanuit Amsterdam vanaf Amsterdam Centraal vertrekken en in Brussel aankomen op Bruxelles-Midi.

Reizigers die met de trein reizen, vertrekken vooral vanaf Amsterdam Centraal en leggen dan vanaf het stadscentrum ongeveer 916 m naar het treinstation in Bruxelles-Midi af.

Omio werkt met veel reispartners om je een goede service te bieden. Op de route van Amsterdam naar Brussel kun je de trein nemen van Thalys, NS International, NS International | IC of Eurostar. Bekijk ook zeker alle andere treinmaatschappijen die vervoer bieden op de route van Amsterdam naar Brussel om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Ja, er zijn 11 directe treinreizen per dag van Amsterdam naar Brussel. Je kunt op Omio bij deze reis rechtstreeks met de trein via Thalys of NS International. Het is slim op tijd je treintickets te boeken omdat reizen zonder overstappen vaak fijner is en minder geld kost.
Het gemiddelde aantal treinreizen dat per dag vertrekt vanaf Amsterdam naar Brussel is 11. De treinen kunnen afwijken in weekenden en op feestdagen.
Een eerste de trein van Amsterdam naar Brussel vertrekt om 06: 28   en een laatste de trein voor deze vertrekt om 19: 28. Op Omio vind je de recentste dienstregeling de trein van Amsterdam naar Brussel vertrektijden om je te helpen de beste vertrektijd voor deze reis te boeken.
De prijs van een treintickets enkele reis van Amsterdam naar Brussel kost gemiddeld € 46 als je de komende week gaat reserveren. We raden je aan om je tickets op tijd te boeken, want dan krijg je de beste prijs voor treinreizen bij de verschillende treinreisaanbieders die deze reis aanbieden. Normaal gesproken kun je treintickets van Amsterdam naar Brussel een paar maanden van te voren boeken.
Veel reizigers die per trein in Brussel aankomen, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Parijs, Londen of Brugge. Als je erover denkt om Parijs, Londen of Brugge te verkennen vanuit Brussel, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingenmet de beste prijzen voor je zoeken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Brussel

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal