Trein van Amsterdam naar Brussel

De goedkoopste treinreizen Van Amsterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 02 feb.

Goedkoopst

52

Gemiddelde

68

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
10:15Amsterdam Centraal1u53 12:08Brussel-Midi
0 overstappen
521Enkele reis
10:28Amsterdam Centraal2u49 13:17Brussel-Midi
0 overstappen
531Enkele reis
08:28Amsterdam Centraal2u49 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
531Enkele reis
09:28Amsterdam Centraal2u49 12:17Brussel-Midi
0 overstappen
531Enkele reis
08:15Amsterdam Centraal1u53 10:08Brussel-Midi
0 overstappen
891Enkele reis

Treintijden & routes Amsterdam naar Brussel

Treinen weergeven voor morgen, donderdag 2 februari
08:15Amsterdam Centraal1u53 10:08Brussel-Midi
0 overstappen
08:28Amsterdam Centraal2u49 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
09:15Amsterdam Centraal1u53 11:08Brussel-Midi
0 overstappen
09:28Amsterdam Centraal2u49 12:17Brussel-Midi
0 overstappen
10:15Amsterdam Centraal1u53 12:08Brussel-Midi
0 overstappen
10:28Amsterdam Centraal2u49 13:17Brussel-Midi
0 overstappen
11:15Amsterdam Centraal1u53 13:08Brussel-Midi
0 overstappen

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
02 feb.
vr
03 feb.
za
04 feb.
zo
05 feb.
ma
06 feb.
di
07 feb.
wo
08 feb.
do
09 feb.
vr
10 feb.
za
11 feb.
zo
12 feb.
ma
13 feb.
di
14 feb.
wo
15 feb.
do
16 feb.
vr
17 feb.
za
18 feb.
zo
19 feb.
ma
20 feb.
di
21 feb.
wo
22 feb.

De snelste treinen Van Amsterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 02 feb.

Snelste reis

1 u 53 m

Gemiddelde

2 u 17 m

Treinen per dag

7

Afstand busreis

173 km

Van de 7 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amsterdam naar Brussel rijden 7 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

snelste
08:15Amsterdam Centraal1u53 10:08Brussel-Midi
0 overstappen
891Enkele reis
snelste
09:15Amsterdam Centraal1u53 11:08Brussel-Midi
0 overstappen
891Enkele reis
snelste
11:15Amsterdam Centraal1u53 13:08Brussel-Midi
0 overstappen
891Enkele reis
snelste
10:15Amsterdam Centraal1u53 12:08Brussel-Midi
0 overstappen
521Enkele reis
10:28Amsterdam Centraal2u49 13:17Brussel-Midi
0 overstappen
531Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Brussel?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vertrektijden trein: trein van Amsterdam naar Brussel

distanceAfstand173 km
durationGemiddelde reistijd met de trein1 u 53 min
priceGemiddelde treinticketprijs€ 63
frequencyFrequentie10 per dag
changesDirecte verbindingenJa, er zijn 10 directe treinreizen per dag
carriersTreinmaatschappijenThalys, NS International, NS International | IC of Eurostar

Bij treinreizen van Amsterdam naar Brussel leg je 173 km af, wat bij onze reispartners zoals Thalys, NS International, NS International | IC of Eurostar gemiddeld 1 u 53 min duurt. Normaal gesproken gaan er er zijn 10 treinreizen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinticket voor deze reis zelfs al voor € 52 krijgen, maar gemiddeld kost een treinticket € 63. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Amsterdam Centraal en arriveren in Bruxelles-Midi.

Treinreisaanbieders: Thalys en Eurostar van Amsterdam naar Brussel

Je kunt bij Thalys en Eurostar met de trein van Amsterdam naar Brussel reizen voor slechts € 52. Bij Omio zit je goed voor de beste prijs voor je route en zie je meteen duidelijk alle dienstregelingen.

Eurostar
Thalys

Eurostar is de exclusieve hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk verbindt met landen in Europa als Frankrijk, België en Nederland. De meeste Eurostar- treinreizen gaan door de Kanaaltunnel tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, met topsnelheden van 322 km/u. Een reis met de trein van Amsterdam naar Brussel verloopt in ultiem comfort dankzij de moderne, comfortabele stoelen en grote ramen. Bij het boeken van je reis met de trein Eurostar van Amsterdam naar Brussel kun je kiezen uit drie soorten tickets: Standard, Standard Premier (met lichte versnaperingen en ruime zitplaatsen) en Business Premier (met flexibele reisopties, ruime zitplaatsen, toegang tot de lounge, voorrang bij het instappen en een warme maaltijd).

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende reis met de trein van Amsterdam naar Brussel met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Met Omio vind je bij Thalys de perfecte reis van Amsterdam naar Brussel met de trein. Of je nu op zoek bent naar de snelste, vroegste of goedkoopste reis met de trein van Amsterdam naar Brussel, Omio toont je de recentste dienstregelingen, tickets, prijzen en andere reisinformatie (zoals toegestane bagage en voorzieningen aan boord) bij Thalys. Zo kun je je aanstaande reisroute van Amsterdam naar Brussel perfect plannen. Je legt bij Thalys met de trein ongeveer 173 km van Amsterdam naar Brussel af. Je kunt bij Thalys al een enkele reis van Amsterdam naar Brussel boeken vanaf € 52 zolang je maar van tevoren boekt. Als je de Omio-app gebruikt om je ticket te boeken, kun je meteen controleren of het een mobiel ticket is, zodat je papierloos met trein kunt reizen in plaats van dat je papieren tickets moet kopen bij het treinstation. Boek je tickets dus gemakkelijk en eenvoudig online en geniet van een vlotte reis met Thalys!

Informatie over Thalys, Amsterdam naar Brussel met de trein:

  • Gemiddelde duur: 2 u 1 min
  • Frequentie van Thalys: 10 per dag

Welke treinen rijden er van Amsterdam naar Brussel?

  • Zowel NS International als Thalys brengen je met de trein van Amsterdam naar Brussel.
  • Op dit traject reis je met Thalys altijd rechtstreeks, terwijl je bij NS International zowel directe verbindingen als treinen met een overstap onderweg hebt.
  • De treinen van Thalys zijn het snelste, want die komen 1 uur en 51 minuten na hun vertrek uit Amsterdam al in Brussel aan.

Welke treinen van Thalys maken een treinreis van Amsterdam naar Brussel?

Doordeweeks gaat er bijna ieder uur een rechtstreekse trein van Thalys uit Amsterdam onderweg naar Brussel. In het weekend rijden deze treinen met een iets lagere frequentie. Op zaterdag heb je dan nog keuze uit negen verschillende vertrektijden, op zondag uit twaalf treinreizen.

De trein van Thalys doet er 1 uur en 51 minuten over om de afstand tussen Brussel en Amsterdam af te leggen. Onderweg stopt hij alleen op Amsterdam Schiphol Airport, Rotterdam Centraal en Antwerpen Centraal. De eerste trein van Thalys op dit traject vertrekt doordeweeks om 6.17 uur, op zaterdag om 7.17 uur en op zondag om 8.17 uur. Op werkdagen en op zondag rijdt de laatste Thalys naar Brussel om 20.17 uur weg uit Amsterdam, op zaterdag is dat om 18.17 uur.

Welke treinen van NS International maken een treinreis van Amsterdam naar Brussel?

NS International heeft twee verschillende treinen die naar Brussel gaan. Wanneer je de IC Direct neemt, moet je overstappen op Rotterdam Centraal Station. Alleen met de IC Brussel maak je zonder overstap een treinreis naar de hoofdstad van België. Deze trein van NS International doet er 3 uur en 23 minuten over om van Amsterdam naar Brussel te komen.

De eerste intercity naar Brussel vertrekt elke dag om 5.52 uur in de morgen, dus ook op zaterdag en zondag. Daarna vertrekt de IC naar Brussel ieder uur van de dag. De laatste IC Brussel vertrekt dagelijks 's avonds om 20.52 uur uit Amsterdam. Naast Bruxelles Midi stopt de IC Brussel ook op drie andere belangrijke stations van Brussel. Daarnaast kun je onderweg op- en uitstappen op onder meer Den Haag Holland Spoor, Rotterdam Centraal, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen Centraal en Mechelen.

Welke treintickets zijn er beschikbaar?

  • Het goedkoopste treinticket van Amsterdam naar Brussel vind je bij Thalys, want daar betaal je 29 euro voor een kaartje voor de tweede klas.
  • Treinen zijn aanzienlijk goedkoper dan tickets voor het vliegtuig en doet er minder langer over dan de bus om in Brussel te komen.
  • De goedkoopste treinkaartjes van Thalys zijn 4 maanden van tevoren in de aanbieding.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Amsterdam?

Voor alle treinen naar Brussel is het vertrekpunt Amsterdam Centraal Station. Zowel bij Thalys als bij NS International is het ook mogelijk om daarna op Amsterdam Schiphol Airport in te stappen. Ieder uur vertrekken er vanuit Amsterdam drie treinen richting Brussel, waarvan je er bij twee niet onderweg hoeft over te stappen.

Op welke treinstations komen treinen aan in Brussel?

Alle treinen die uit Amsterdam komen stoppen in ieder geval op Bruxelles Midi (Brussel Zuid). Dit is het drukste treinstation van België. Vanaf dit grote station vertrekken er veel lokale, regionale en internationale treinen. Daarnaast heb je in en om het station ook een grote keuze aan metro's, bussen en trams (die hier ook wel premetro's heten).

Wanneer je met een trein van NS International reist kun je daarnaast ook uitstappen op de andere grote treinstations van Brussel. De IC Brussel stopt namelijk op Brussel-Airport Zaventem, Brussel Noord (Bruxelles Nord) en Brussel Centraal (Bruxelles Central).

Reistips: treinen van Amsterdam tot Brussel

Reistips: Reis eenvoudig met de trein naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Brussel te reizen.
FAQs
Treintickets van Amsterdam naar Brussel zijn al verkrijgbaar vanaf € 52 afhankelijk van hoelang van tevoren je deze treintickets boekt. We raden je aan met Omio de beste deals voor je reis te krijgen en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Als je in de komende 7 dagen treinticketprijs voor een enkele reis wilt boeken, kun je erop rekenen dat de trein van Amsterdam naar Brussel gemiddeld € 63  kost.
De afstand van Amsterdam naar Brussel per trein is ongeveer 173 km.
De reis met de trein van Amsterdam naar Brussel duurt gemiddeld 1 u 53 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in het weekend en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor treinreizen van Amsterdam naar Brussel.

Handig om te weten: de meeste mensen die met de trein van Amsterdam naar Brussel reizen, vertrekken in Amsterdam vanaf Amsterdam Centraal en stappen in Brussel uit op Bruxelles-Midi.

De meeste mensen pakken de trein vanaf Amsterdam Centraal, wat op ongeveer 2.4 km van het stadscentrum ligt. Ze reizen dan vooral naar Bruxelles-Midi, dat op 3.2 km van het stadscentrum ligt.

Als je de trein van Amsterdam naar Brussel, neemt biedt Thalys, NS International, NS International | IC of Eurostar de beste manier om snel naar Brussel te komen. Je kunt ook alle treinreisaanbieders bekijken die vervoersdiensten van Amsterdam naar Brussel aanbieden, vergelijken wat voor voordelen zij bieden en daarna je tickets bestellen.
Gemiddeld er zijn 10 treinreizen per dag van Amsterdam naar Brussel. De vertrektijden van de trein op weekenden en feestdagen kunnen afwijken.
De trein die als eerste gaat, is de de trein van Amsterdam naar Brussel, om 09: 15   De de trein die als laatste van Amsterdam naar Brussel, vertrekt om 09: 15. Kijk voor de actuele vertrektijden van de de trein van Amsterdam naar Brussel Omio en boek de beste tijd deze reis.
Tickets voor de trein van Amsterdam naar Brussel kosten gemiddeld € 63, mits je binnen de komende 7 dagen boekt. We raden je wel aan om je treintickets van tevoren te bestellen om geld te besparen op je reis. Tickets voor de trein van Amsterdam naar Brussel zijn vaak al een paar maanden voor de geplande vertrekdatum te koop.
Veel reizigers die per trein in Brussel aankomen, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Parijs, Londen of Brugge. Als je erover denkt om Parijs, Londen of Brugge te verkennen vanuit Brussel, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingenmet de beste prijzen voor je zoeken.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal