VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
16 okt.
13Ns_ic
5Flixbus
zo
17 okt.
13Ns
6Flixbus
ma
18 okt.
13Ns
5Flixbus
di
19 okt.
13Ns
4Flixbus
wo
20 okt.
13Ns
4Flixbus
do
21 okt.
13Ns_ic
4Flixbus
vr
22 okt.
13Ns_ic
4Flixbus
za
23 okt.
13Ns
4Flixbus
zo
24 okt.
13Ns
4Flixbus
ma
25 okt.
13Ns
4Flixbus
di
26 okt.
13Ns_ic
3Flixbus
wo
27 okt.
13Ns_ic
3Flixbus
do
28 okt.
13Ns
4Flixbus
vr
29 okt.
13Ns
3Flixbus
za
30 okt.
13Ns
4Flixbus
zo
31 okt.
13Ns
4Flixbus
ma
1 nov.
13Ns_ic
4Flixbus
di
2 nov.
13Ns_ic
4Flixbus
wo
3 nov.
13Ns
3Flixbus
do
4 nov.
Vind prijzen
3Flixbus
vr
5 nov.
13Ns_ic
4Flixbus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Welke treinen rijden er van Amsterdam naar Den Haag?

  • Stap in bij de intercity's van NS.
  • Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Den Haag reizen.
  • Je bent zo'n 50 minuten onderweg.

Met welke treinen van NS maak je een treinreis van Amsterdam naar Den Haag?

Het traject Amsterdam-Den Haag is populair onder forenzen én onder dagjesmensen. NS biedt dan ook genoeg mogelijkheden voor iedereen die met de trein naar de hofstad wil reizen. Twee keer per uur kun je instappen bij de directe intercity. Deze brengt je in ongeveer 50 minuten van Amsterdam naar Den Haag. Daarnaast kun je twee keer per uur kiezen voor een rit met overstap in Leiden. Deze route kost je vaak maar een paar minuten extra reistijd.

In de Randstad laat NS zowel gewone treinen als nachttreinen rijden. Dat betekent dat je 24 uur per dag van Amsterdam naar Den Haag kunt reizen. De nachtelijke dienstregeling gaat in om 0.30 uur en eindigt doorgaans om 5.00 uur. Alleen op zondag is dit 6.00 uur. Met de nachttreinen kun je één keer per uur richting Den Haag vertrekken. Vanaf het moment dat de reguliere dienstregeling ingaat, zijn er ongeveer vier ritten per uur.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Amsterdam naar Den Haag?

  • Treinkaartjes zijn te koop bij NS.
  • Voor dit traject gelden het hele jaar door vaste prijzen.
  • Een goedkoop treinticket voor de tweede klas kost 11 euro.
  • Een treinreis Amsterdam-Den Haag is iets prijziger dan een rit met de bus.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Amsterdam?

De directe intercity's naar Den Haag vertrekken vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk. Dit laatste station is het perfecte vertrekpunt voor iedereen die in het noordwestelijk deel van de stad is. Bij Amsterdam Sloterdijk stoppen een aantal stadsbussen, net als de trams van lijn 12 en de metro's van lijn 50.

Ben je in één van de andere delen van de stad? Dan kan je treinreis het beste beginnen op Amsterdam Centraal. Op dit belangrijke knooppunt voor openbaar vervoer komen bijna alle bussen, trams, metro's en treinen samen. De bereikbaarheid van dit station is dus optimaal.

Op welk treinstation komen treinen aan in Den Haag?

Voor de meeste reizigers eindigt de rit op station Den Haag Centraal. Hiervandaan kun je alle kanten op. Stap bijvoorbeeld in bij de bus van lijn 24 of de tram van lijn 16 en ga naar het Gemeentemuseum of het Omniversum. Ook het statige Paleis Noordeinde, het Mauritshuis en het Binnenhof zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Den Haag Centraal vertrekken zelfs metro's (lijn E) die de stad met onder andere Voorburg, Nootdorp en Pijnacker verbinden.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Den Haag
Reis eenvoudig met de trein naar Den Haag. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Den Haag te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan ik reizen van Amsterdam naar Den Haag per tren?
Trein tickets van Amsterdam naar Den Haag hoeven niet meer dan € 13 te kosten, zeker als je tickets voor deze route op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor trein tickets van Amsterdam naar Den Haag voor je volgende vakantie.
Wat is de gemiddelde prijs van een trein kaartje van Amsterdam naar Den Haag?
Als je je trein kaartjes boekt, is het handig om te weten wat de gemiddelde prijs is. Als je reist per tren van Amsterdam naar Den Haag, kun je rekenen op een bedrag van € 13 gemiddeld. We raden aan om trein tickets vroeg te boeken, om de laagst mogelijke prijs te betalen.
Hoeveel kilometer is het van Amsterdam naar Den Haag met de tren?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Amsterdam naar Den Haag, is het handig om te weten dat Den Haag ongeveer 52 km is van Amsterdam als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Amsterdam naar Den Haag, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Amsterdam naar Den Haag?
De reisduur per trein van Amsterdam naar Den Haag kan varieren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. Maar de gemiddelde reisduur is 48 min.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Amsterdam naar Den Haag?

Als je per tren van Amsterdam naar Den Haag reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Amsterdam vertrekken van Amsterdam Centraal en dat de meeste mensen in Den Haag uitstappen op Den Haag Centraal.

Waar vind ik de die het dichtst bij het centrum zijn in Amsterdam en in Den Haag?

Als je vertrekt vanaf Amsterdam, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Amsterdam Centraal is en 0 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Den Haag te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Den Haag Den Haag Centraal is, dat 1 km van het centrum ligt.

Hoe vind ik een directe tren verbinding van Amsterdam naar Den Haag?
Als je een rechtstreekse tren wilt nemen van Amsterdam naar Den Haag, zou je gebruik kunnen maken van Ns_ic. Als er geen rechtstreekse verbindingen zijn van Amsterdam naar Den Haag, check dan andere beschikbare verbindingen op Omio en combineer de beste aanbiedingen om snel in Den Haag te kunnen komen.
Hoe kan ik kaartjes kopen om per trein van Amsterdam naar Den Haag te reizen?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Amsterdam naar Den Haag per tren, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Amsterdam naar Den Haag in de Omio app.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Den Haag vanuit Amsterdam per tren, zijn er dan in de buurt van Den Haag nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Veel reizigers die in Den Haag aankomen per trein, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Brussel, Rotterdam of Parijs. Als je erover denkt om Brussel, Rotterdam of Parijs te verkennen vanuit Den Haag, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.
Kan ik van Amsterdam naar Den Haag reizen per trein in plaats van met de auto?
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Den Haag van Amsterdam. Check Omio voor de beste beschikbare tren verbindingen van Amsterdam naar Den Haag en koop je voordelige trein tickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Den Haag
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen