VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
21 sep.
38Deutsche Bahn
Vind prijzen
81easyJet
wo
22 sep.
38Deutsche Bahn
85Flixbus
78easyJet
do
23 sep.
38Deutsche Bahn
44Flixbus
188easyJet
vr
24 sep.
47Deutsche Bahn
44Flixbus
76easyJet
za
25 sep.
50Deutsche Bahn
32BlaBlaCar Bus
151Swiss
zo
26 sep.
38Deutsche Bahn
38Flixbus
71easyJet
ma
27 sep.
38Deutsche Bahn
32BlaBlaCar Bus
150KLM
di
28 sep.
38Deutsche Bahn
Vind prijzen
57easyJet
wo
29 sep.
38Deutsche Bahn
61Flixbus
52easyJet
do
30 sep.
40Deutsche Bahn
36Flixbus
63easyJet
vr
1 okt.
50Deutsche Bahn
34Flixbus
127Swiss
za
2 okt.
47Deutsche Bahn
32BlaBlaCar Bus
95Swiss
zo
3 okt.
38Deutsche Bahn
32Flixbus
56easyJet
ma
4 okt.
38Deutsche Bahn
32BlaBlaCar Bus
35easyJet
di
5 okt.
50Deutsche Bahn
Vind prijzen
38easyJet
wo
6 okt.
38Deutsche Bahn
69Flixbus
39easyJet
do
7 okt.
38Deutsche Bahn
32Flixbus
35easyJet
vr
8 okt.
38Deutsche Bahn
32BlaBlaCar Bus
35easyJet
za
9 okt.
40Deutsche Bahn
32BlaBlaCar Bus
35easyJet
zo
10 okt.
38Deutsche Bahn
32Flixbus
78easyJet
ma
11 okt.
38Deutsche Bahn
32BlaBlaCar Bus
35easyJet

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Welke treinen rijden er van Amsterdam naar Genève?

  • Kies voor een rit met Thalys en SNCF óf voor een treinreis met Deutsche Bahn.
  • Er is geen directe treinverbinding tussen Amsterdam en Genève.
  • Via de snelste route kom je na 8 uur en 11 minuten aan op je eindbestemming.

Welke treinen van Thalys en SNCF maken een treinreis van Amsterdam naar Genève?

Er zijn meerdere routes die van Amsterdam naar de Zwitserse stad Genève leiden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rit met overstap in Parijs. Maar de snelste optie is meestal de reis via Brussel en Lyon. Het eerste deel van het traject leg je dan af met de Thalys, en in Brussel stap je over op de TGV van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Vanuit Lyon kun je vervolgens verder met een regionale trein tot je in Genève bent. Deze rit met twee overstappen neemt in totaal 8 uur en 11 minuten in beslag.

Bij een rit met de Thalys en TGV heb je vijf tot negen vertrektijden om uit te kiezen. De eerste trein rijdt doordeweeks rond 6.15 uur weg uit Amsterdam. Voor de laatste rit van de dag moet je zorgen dat je om 19.15 uur in de Thalys zit. In het weekend rijden de treinen op andere tijdstippen. Zo kun je 's zaterdags tussen 8.15 uur en 18.15 uur vertrekken. Op zondag is er daarna nog een extra rit om 20.15 uur.

Welke treinen van Deutsche Bahn maken een treinreis van Amsterdam naar Genève?

De treinreis naar Genève hoeft niet via België en Frankrijk te lopen. De treinen van Deutsche Bahn rijden namelijk via steden als Keulen en Stuttgart. Je moet bij deze Duitse spoorwegmaatschappij rekening houden met minimaal vier overstappen. Hierdoor duurt de rit minstens 10 uur en 45 minuten, al is het vaak nog een aantal uur langer. Met Deutsche Bahn ben je dan wel weer goedkoper uit dan met de Thalys en TGV.

De treinen van Deutsche Bahn rijden vooral in de middag- en avonduren. Tussen 14.30 uur en 21.30 uur zijn er gemiddeld acht ritten. Op vrijdagavond en zaterdag zet Deutsche Bahn een aantal extra treinen in. Hierdoor kun je ook later op de avond nog aan je rit naar Genève beginnen.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Amsterdam naar Genève?

  • Tickets van Thalys, Deutsche Bahn en NS International zijn online te verkrijgen.
  • De goedkoopste treinkaartjes komen drie maanden van tevoren online te staan.
  • De prijzen variëren vanaf 49 euro.
  • De trein is een betaalbaar alternatief voor het vliegtuig.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Amsterdam?

De internationale treinen vertrekken standaard vanaf station Amsterdam Centraal. Ook de rit naar Genève begint dus hier. Met het openbaar vervoer reis je gemakkelijk naar Amsterdam Centraal toe. Als je van verderop komt, is de trein of de metro een handige optie. Ben je al in de binnenstad van Amsterdam? Stap dan in bij de bus of de tram en je komt vanzelf uit bij het centraal station.

Op welk treinstation komen treinen aan in Genève?

De reis naar Genève eindigt op het moment dat de trein station Cornavin binnenrijdt. Dit in 2014 vernieuwde treinstation ligt in het noordwestelijk deel van de binnenstad. Hiervandaan loop je zo het oude centrum van Genève in. Verken je de stad liever met het openbaar vervoer? Stap bij het station dan over op de bus of de tram en laat je verrassen door alles wat Genève te bieden heeft.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Genève
Reis eenvoudig met de trein naar Genève. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Genève te reizen.
FAQs
Hoeveel kosten goedkope trein tickets van Amsterdam naar Genève?
Het goedkoopst mogelijke trein ticket van Amsterdam naar Genève is € 38. Deze lage prijzen kunnen wel afhankelijk zijn van hoe vroeg je je tickets van Amsterdam naar Genève boekt. Als je geld wilt besparen en gebruik wilt maken van de goedkoopst mogelijke deal, raden we aan om je trein tickets vroeg te boeken, en Omio kan je daarbij helpen!
Wat kost de tren van Amsterdam naar Genève gemiddeld?
Het boeken van trein tickets naar Genève van Amsterdam kost gemiddeld € 41. Vroeg boeken vergroot je kansen om echt goedkope tickets van Amsterdam naar Genève te vinden en boeken op de dag van vertrek is meestal duurder.
Wat is de afstand naar Genève van Amsterdam per trein?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Amsterdam naar Genève, is het handig om te weten dat Genève ongeveer 692 km is van Amsterdam als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Amsterdam naar Genève, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Hoeveel tijd kost het om te reizen van Amsterdam to Genève per trein?
De reis per trein van Amsterdam naar Genève duurt gemiddeld 13 h 54 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Amsterdam naar Genève.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Amsterdam naar Genève?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Amsterdam naar Genève, vertrekken meestal van Amsterdam Centraal in Amsterdam en komen aan op Genève in Genève. Het is altijd handig om deze in Amsterdam en Genève te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Waar zijn de in Amsterdam in Genève?

Bij het plannen van je reis naar Genève van Amsterdam, is het handig om in gedachten te houden hoe ver de zijn van het centrum. Het populairste in Amsterdam is Amsterdam Centraal, dat 0 km ligt van het centrum. In Genève is het populairste Genève en dat ligt ongeveer 0 km van het centrum.

Welke bieden vervoer aan van Amsterdam naar Genève?
Voor de beste tren van Amsterdam naar Genève, kun je terecht bij de volgende: Thalys, TGV, Deutsche Bahn, Deutsche Bahn with connection of TGV. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Amsterdam naar Genève om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Hoe vind ik de beste deals om trein tickets te koppen van Amsterdam naar Genève?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Amsterdam naar Genève per tren, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Amsterdam naar Genève in de Omio app.
Ik wil per trein reizen van Amsterdam naar Genève. Welke andere plaatsen in de buurt van Genève zijn het waard om te bezoeken?
Voor veel van onze klanten die per trein van Amsterdam naar Genève reizen, is Genève niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Genève die een bezoek waard zijn, zijn Parijs, Milaan of Lyon. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Amsterdam naar Genève?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Amsterdam naar Genève wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Genève
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen