VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

vr
22 okt.
50NS International
16Flixbus
220Lufthansa
za
23 okt.
90Thalys
14Flixbus
220Lufthansa
zo
24 okt.
90Thalys
18Flixbus
198Lufthansa
ma
25 okt.
37Thalys
14Flixbus
185Lufthansa
di
26 okt.
29NS International
12Flixbus
133KLM
wo
27 okt.
29NS International
12Flixbus
133KLM
do
28 okt.
29NS International
12Flixbus
162KLM
vr
29 okt.
39NS International
14Flixbus
125Lufthansa
za
30 okt.
39NS International
14Flixbus
138Lufthansa
zo
31 okt.
39NS International
16Flixbus
146KLM
ma
1 nov.
29NS International
23Flixbus
146KLM
di
2 nov.
29NS International
18Flixbus
146KLM
wo
3 nov.
29NS International
12Flixbus
133KLM
do
4 nov.
29NS International
12Flixbus
133KLM
vr
5 nov.
39NS International
12Flixbus
133KLM
za
6 nov.
90Thalys
14Flixbus
133KLM
zo
7 nov.
39NS International
14Flixbus
133KLM
ma
8 nov.
Vind prijzen
12Flixbus
349Swiss
di
9 nov.
29NS International
13Flixbus
133KLM
wo
10 nov.
Vind prijzen
12Flixbus
133KLM

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Trein van Amsterdam naar Gent: reisinformatie

Vanuit Amsterdam is Gent in slechts 2 en een half uur te bereiken met de trein. Men kan op dit traject kiezen tussen de Intercity of Thalys. Met de Thalys reist men hetzelfde traject in maar anderhalf uur, let er echter op dat bij de Thalys een toeslag op de ticketprijs komt. Het aantal overstappen varieert per verbinding. Bij beide treinen dient er overgestapt te worden op Antwerpen Centraal. De regionale Belgische trein vanaf Antwerpen Centraal gaat naar het station Gent Sint Pieters. Zowel in het weekend als doordeweeks vertrekt de eerste verbinding 's ochtends om 06:00 en de laatste om 18:25.

De trein nemen vanuit Amsterdam

Het centraal station van Amsterdam ligt in de directe omgeving van het stadscentrum. Wanneer men vanuit de stad naar het centraal station wilt, kan men het makkelijkste de tram of bus nemen. De trams worden geëxploiteerd door vervoersmaatschappij GVB en de bussen gedeeltelijk door GVB en door Connexxion. De trams in het stadscentrum rijden van 's ochtends 06:00 tot 00:30. GVB beschikt over een nachtnet die, ongeacht welke dag, 's nachts bussen aanbiedt.

In Gent aankomen met de trein

Het treinstation Sint Pieters ligt midden in het centrum van Gent. Het treinstation zelf is al een bezienswaardigheid vanwege zijn prachtige architectuur. Verder zijn er vele stadswandelingen te maken in het gezellige en historische stadscentrum en kan men proeven van de Belgische cultuur bij de gezellige restaurantjes. Het openbaar vervoer in Gent is goed geregeld. Er is zowel een groot dag- als nachtnet beschikbaar. De bussen van De Lijn zijn ieder voorzien van een kleur waardoor het gemakkelijk te zien is welke lijn je waar heen brengt. Ook zijn er taxi's beschikbaar om op de gewenste bestemming te komen.

Bekijk ook onze terugreis van Gent naar Amsterdam.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Gent
Reis eenvoudig met de trein naar Gent. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Gent te reizen.
FAQs
Hoeveel kosten goedkope trein tickets van Amsterdam naar Gent?
Voordelige trein tickets van Amsterdam naar Gent zijn al verkrijgbaar vanaf € 29, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste trein tickets te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de trein van Amsterdam naar Gent?
Reizen per tren van Amsterdam naar Gent kost gemiddeld € 53. Prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het tijdstip en jaar en hoe lang van tevoren je boekt. Meestal geldt: hoe eerder, hoe beter!
Hoe ver is het van Amsterdam naar Gent per trein?
Overweeg je een trein ticket te kopen van Amsterdam naar Gent? De afstand tussen Amsterdam en Gent per trein is ongeveer 167 km. Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt om een goedkoop +modeSynz] ticket van Amsterdam naar Gent te vinden.
Hoeveel tijd kost het om te reizen van Amsterdam to Gent per trein?
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Gent per tren is 3 h 5 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare tren van Amsterdam naar Gent.
Wat zijn de door reizigers meest gebruikte voor een trip naar Gent naar Amsterdam?

Voordat je instapt voor je reis per tren van Amsterdam naar Gent is het heel fijn om te weten dat Amsterdam Centraal het meest populaire tren station is voor reizigers die van Amsterdam vertrekken en dat Gent St Pieters het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Gent.

Waar stap ik op op de tren van Amsterdam naar Gent?

Je vindt Amsterdam Centraal, het door Omio reizigers meest gebruikte in Amsterdam, op 0 km van het centrum, en het bij reizigers populairste in Gent is Gent St Pieters, dat 1 km ligt van het centrum.

Met wie kan ik reizen van Amsterdam naar Gent per tren?
Als je de tren neemt van Amsterdam naar Gent, biedt NS International, Thalys, Eurostar of NS International | IC de beste manier om snel naar Gent te komen. Je kunt ook alle mogelijke checken die vervoersdiensten aanbieden van Amsterdam naar Gent en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Hoe kan ik kaartjes kopen om per trein van Amsterdam naar Gent te reizen?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Amsterdam naar Gent per tren, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Amsterdam naar Gent in de Omio app.
Ben je van plan om van Amsterdam naar Gent te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Gent, die je ook zou kunnen bezoeken.
Je trein trip van Amsterdam naar Gent hoeft niet te eindigen in Gent. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Gent die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Brussel, Brugge of Parijs. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Brussel, Brugge of Parijs te gaan op Omio!
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Amsterdam naar Gent?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Amsterdam naar Gent wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Gent
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen