Trein van Amsterdam naar Gent

De goedkoopste treinreizen Van Amsterdam Naar Gent

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Goedkoopst

51

Gemiddelde

67

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
09:28Amsterdam Centraal3u05 12:33Gent St Pieters
1 overstap
511Enkele reis
goedkoopste
08:28Amsterdam Centraal3u05 11:33Gent St Pieters
1 overstap
511Enkele reis
goedkoopste
10:28Amsterdam Centraal3u05 13:33Gent St Pieters
1 overstap
511Enkele reis
08:15Amsterdam Centraal2u18 10:33Gent St Pieters
1 overstap
841Enkele reis
09:15Amsterdam Centraal2u18 11:33Gent St Pieters
1 overstap
841Enkele reis

Treintijden & routes Amsterdam naar Gent

Treinen weergeven voor morgen, donderdag 18 augustus
08:15Amsterdam Centraal2u18 10:33Gent St Pieters
1 overstap
08:28Amsterdam Centraal3u05 11:33Gent St Pieters
1 overstap
09:15Amsterdam Centraal2u18 11:33Gent St Pieters
1 overstap
09:28Amsterdam Centraal3u05 12:33Gent St Pieters
1 overstap
10:28Amsterdam Centraal3u05 13:33Gent St Pieters
1 overstap
11:15Amsterdam Centraal2u18 13:33Gent St Pieters
1 overstap

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
18 aug.
vr
19 aug.
za
20 aug.
zo
21 aug.
ma
22 aug.
di
23 aug.
wo
24 aug.
do
25 aug.
vr
26 aug.
za
27 aug.
zo
28 aug.
ma
29 aug.
di
30 aug.
wo
31 aug.
do
01 sep.
vr
02 sep.
za
03 sep.
zo
04 sep.
ma
05 sep.
di
06 sep.
wo
07 sep.

De snelste treinen Van Amsterdam Naar Gent

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Snelste reis

2 u 18 m

Gemiddelde

2 u 41 m

Treinen per dag

6

Afstand busreis

168 km

Het is lastig om van Amsterdam naar Gent te reizen zonder minstens een overstap.

snelste
08:15Amsterdam Centraal2u18 10:33Gent St Pieters
1 overstap
841Enkele reis
snelste
09:15Amsterdam Centraal2u18 11:33Gent St Pieters
1 overstap
841Enkele reis
snelste
11:15Amsterdam Centraal2u18 13:33Gent St Pieters
1 overstap
841Enkele reis
09:28Amsterdam Centraal3u05 12:33Gent St Pieters
1 overstap
511Enkele reis
08:28Amsterdam Centraal3u05 11:33Gent St Pieters
1 overstap
511Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Vertrektijden trein: trein van Amsterdam naar Gent

distanceAfstand167 km
durationGemiddelde treinduur2 h 57 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 48
frequencyTren frequentie10 per dag
changesDirecte trenNee
carriersTreinmaatschappijenEurostar, NS International, Thalys of NS International | IC

Met treinen van Amsterdam naar Gent leg je reis 167 km af wat gemiddeld 2 h 57 min duurt bij onze reispartners zoals Eurostar, NS International, Thalys of NS International | IC. Normaalgesproken zijn er er zijn 10 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 29 krijgen, maar een gemiddeld treinticket is € 48. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Gent St Pieters.

Treinmaatschappijen: Thalys en Eurostar van Amsterdam naar Gent

Reis met de tren tussen Amsterdam en Gent vanaf € 29 met Omio’s Thalys en Eurostar partners! Je kunt de beste dienstregelingen en tickets vinden, door de meest populair te vergelijken en te boeken.

Thalys
Eurostar

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren tussen Amsterdam en Gent met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Maak je plannen om tussen Amsterdam en Gent te reizen? Waarom neem je geen tren met Thalys? Omio kan je actuele tijden, tickets, reisinformatie (zoals bagagebeleid en aangeboden voorzieningen aan boord) en prijzen voor de tren van Thalys laten zien, zodat je de beste deals kunt vinden voor Amsterdam naar Gent allemaal op één plek. Met de tren van Thalys kun je van Amsterdam naar Gent verwachten te reizen. Als je de Omio-app gebruikt om te zoeken naar treinen tussen Amsterdam en Gent, kunt je snel zien of het ticket van Thalys een mobiel ticket is, waardoor je gemakkelijk papierloos kunt gaan reizen. Zodra je je perfecte enkele reis voor de tren tussen Amsterdam en Gent van Thalys hebt gevonden, boek je je goedkope ticket voor de trein snel en gemakkelijk online op Omio of in de Omio-app, zodat je kunt gaan genieten van je aanstaande reis!

Thalys treinen van Amsterdam tot Gent, informatie:

  • Gemiddelde duur: 1 h 21 min
  • Thalys frequentie: 9 per dag

Eurostar is de exclusieve hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk verbindt met landen in Europa zoals Frankrijk, België en Nederland. De meeste Eurostar treinen reizen door de Kanaaltunnel tussen het VK en Frankrijk. Met een snelle tren service met snelheden tot 322 km/u, reis je van Amsterdam naar Gent in ultiem comfort in combinatie met moderne, comfortabele stoelen en grote ramen. Bij het boeken van je Eurostar tren van Amsterdam naar Gent kun je kiezen uit drie soorten tickets: standaard, Standard Premier (met lichte versnaperingen en ruime zitplaatsen) en Business Premier (met flexibele reisopties, ruime zitplaatsen, lounge toegang, instappen met voorrang en een warme maaltijd).

Trein van Amsterdam naar Gent: reisinformatie

Vanuit Amsterdam is Gent in slechts 2 en een half uur te bereiken met de trein. Men kan op dit traject kiezen tussen de Intercity of Thalys. Met de Thalys reist men hetzelfde traject in maar anderhalf uur, let er echter op dat bij de Thalys een toeslag op de ticketprijs komt. Het aantal overstappen varieert per verbinding. Bij beide treinen dient er overgestapt te worden op Antwerpen Centraal. De regionale Belgische trein vanaf Antwerpen Centraal gaat naar het station Gent Sint Pieters. Zowel in het weekend als doordeweeks vertrekt de eerste verbinding 's ochtends om 06:00 en de laatste om 18:25.

De trein nemen vanuit Amsterdam

Het centraal station van Amsterdam ligt in de directe omgeving van het stadscentrum. Wanneer men vanuit de stad naar het centraal station wilt, kan men het makkelijkste de tram of bus nemen. De trams worden geëxploiteerd door vervoersmaatschappij GVB en de bussen gedeeltelijk door GVB en door Connexxion. De trams in het stadscentrum rijden van 's ochtends 06:00 tot 00:30. GVB beschikt over een nachtnet die, ongeacht welke dag, 's nachts bussen aanbiedt.

In Gent aankomen met de trein

Het treinstation Sint Pieters ligt midden in het centrum van Gent. Het treinstation zelf is al een bezienswaardigheid vanwege zijn prachtige architectuur. Verder zijn er vele stadswandelingen te maken in het gezellige en historische stadscentrum en kan men proeven van de Belgische cultuur bij de gezellige restaurantjes. Het openbaar vervoer in Gent is goed geregeld. Er is zowel een groot dag- als nachtnet beschikbaar. De bussen van De Lijn zijn ieder voorzien van een kleur waardoor het gemakkelijk te zien is welke lijn je waar heen brengt. Ook zijn er taxi's beschikbaar om op de gewenste bestemming te komen.

Bekijk ook onze terugreis van Gent naar Amsterdam.

Reistips: treinen van Amsterdam tot Gent

Reis eenvoudig met de trein naar Gent. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Gent te reizen.
FAQs
Treintickets van Amsterdam naar Gent hoeven niet meer dan € 29 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor treintickets van Amsterdam naar Gent voor je volgende vakantie.
In de komende 7 dagen kun je verwachten, gemiddeld € 48  te betalen voor een tren ticket van Amsterdam naar Gent.
De tren afstand van Amsterdam naar Gent is circa 167 km.
De reisduur per trein van Amsterdam naar Gent kan varieren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. Maar de gemiddelde reisduur is 2 h 57 min.

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Amsterdam naar Gent, vertrekken meestal van Amsterdam Centraal in Amsterdam en komen aan op Gent St Pieters in Gent. Het is altijd handig om deze treinstations in Amsterdam en Gent te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Reizigers stappen het vaakst op hun tren op Amsterdam Centraal en reizen ongeveer 1.4 km van het stadscentrum naar dit treinstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Gent St Pieters en moeten ongeveer 2.9 km reizen vanaf het treinstation naar het stadscentrum in Gent.

Omio werkt met veel reispartners om jou de best mogelijke service te kunnen bieden. Op de route van Amsterdam naar Gent kun je een tren nemen van Eurostar, NS International, Thalys of NS International | IC. Check ook zeker alle andere treinmaatschappijen die vervoer bieden op de route van Amsterdam naar Gent om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Amsterdam naar Gent is 10 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.
Een eerste tren voor deze reis vertrekt van Amsterdam om 06: 28. Een laatste tren vertrekt van Amsterdam om 19: 28. Check Omio voor de recentste tren schema van Amsterdam naar Gent en boek de beste vertrektijd op jouw gekozen reisdatum.
Als je een treintickets van Amsterdam naar Gent gaat reserveren in de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets enkele reis gemiddeld € 48 kosten. Echter, we kunnen het aanbevelen dat je je tren vooruit koopt voor de beste prijzen. Treintickets tussen Amsterdam en Gent zijn over het algemeen een paar maanden ver voor de geplande vertrekdatum te koop.
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Gent, reizen ook vaak naar Brussel, Brugge of Parijs. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Gent en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Als je wilt reizen van Amsterdam naar Gent per trein, dan kan de Omio-app  dit mogelijk én makkelijk maken voor jou. Je kunt niet alleen snel zoeken naar de beste deals en je treintickets van Amsterdam naar Gent boeken, je hoeft de tickets zelfs niet uit te printen als er een symbooltje verschijnt, dat aangeeft dat het mobiele tickets zijn. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele tickets meteen vanaf de app te laten zien, of je nu online of offline bent. Je kunt je dataverbruik verminderen door je tickets te laten zien in de offline modus! Onze app laat het zelfs weten als er veranderingen of updates zijn over je tren, zowel voor als tijdens je reis.
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Gent vanaf Amsterdam. Check Omio voor de beste beschikbare treinverbindingen van Amsterdam naar Gent en koop je voordelige treintickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Gent

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal