VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

vr
21 jan.
28Ns
10Flixbus
za
22 jan.
28Ns_ic
10BlaBlaCar Bus
zo
23 jan.
28Ns
10BlaBlaCar Bus
ma
24 jan.
Vind prijzen
10Flixbus
di
25 jan.
28Ns_ic
10Flixbus
wo
26 jan.
28Ns_ic
10Flixbus
do
27 jan.
28Ns_ic
10Flixbus
vr
28 jan.
28Ns_ic
10BlaBlaCar Bus
za
29 jan.
28Ns_ic
10BlaBlaCar Bus
zo
30 jan.
28Ns_ic
10BlaBlaCar Bus
ma
31 jan.
28Ns_ic
10Flixbus
di
1 feb.
Vind prijzen
13Flixbus
wo
2 feb.
28Ns_ic
10Flixbus
do
3 feb.
28Ns_ic
10Flixbus
vr
4 feb.
28Ns_ic
10Flixbus
za
5 feb.
28Ns_ic
10Flixbus
zo
6 feb.
28Ns
10BlaBlaCar Bus
ma
7 feb.
28Ns_ic
10BlaBlaCar Bus
di
8 feb.
28Ns_ic
10Flixbus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Amsterdam naar Groningen

distanceAfstand146 km
durationGemiddelde treinduur2 h 4 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 28
frequencyTren frequentie10 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 10 directe treinen per dag

Met treinen van Amsterdam naar Groningen leg je reis 146 km af wat gemiddeld 2 h 4 min duurt bij onze reispartners zoals. Normaalgesproken zijn er er zijn 10 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 28 kost, vind je het goedkoopste treinticket zelfs al voor € 28. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Groningen.

Welke treinen rijden er van Amsterdam naar Groningen?

  • In Amsterdam kun je instappen bij de treinen van NS.
  • Er is geen directe treinverbinding tussen beide steden.
  • Na een reis van ongeveer 2 uur en 5 minuten kom je aan in Groningen.

Welke treinen van NS maken een treinreis van Amsterdam naar Groningen?

Op het station van Amsterdam kom je geen treinen tegen die Groningen als eindbestemming hebben. Je moet namelijk altijd eerst met de sprinter of intercity naar Almere reizen voordat je de rit naar Groningen kunt vervolgen. Daarna is er soms ook nog een tweede overstap nodig op het station van Zwolle. Als je het hele traject met de intercity aflegt, ben je na een rit van 2 uur en 5 minuten op je eindbestemming. Stap je in Amsterdam in bij de sprinter? Dan ben je in totaal 2 uur en 20 minuten onderweg.

Als treinreiziger heb je genoeg mogelijkheden om de rit naar Groningen te ondernemen. Je kunt namelijk drie keer per uur vanuit Amsterdam vertrekken. Doordeweeks begint de dienstregeling net iets na 6.00 uur. Op zaterdag beginnen de treinen vanaf 6.30 uur te rijden. En reis je op zondag? Zorg dan dat je voor de eerste trein rond 7.20 uur op het station in Amsterdam aanwezig bent. De laatste rit van de dag is meestal rond 23.30 uur. Je komt dan tegen 2.00 uur 's nachts aan op het station van Groningen.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Amsterdam naar Groningen?

  • NS biedt voor dit traject diverse online treintickets aan.
  • Het tarief voor een goedkoop treinkaartje in de tweede klas is ongeveer 25 euro.
  • De goedkoopste manier om naar Groningen te reizen is met de bus.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Amsterdam?

Wie een zo kort mogelijke reistijd belangrijk vindt, neemt in Amsterdam de intercity. En deze treinen vertrekken allemaal vanaf het centraal station. Amsterdam Centraal is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De metro's van lijn 51, 53 en 54 stoppen hier, net als de vele trams en bussen die door de stad rijden. Vanuit Amsterdam-Noord kun je zelfs een stuk van de route afleggen met de veerpont. Nadat deze het IJ is overgestoken, sta je al bij de ingang van Amsterdam Centraal.

Op welk treinstation komen treinen aan in Groningen?

De eindbestemming van deze treinreis is het centraal station van Groningen. Als je in het centrum moet zijn, kun je gemakkelijk te voet verder. Het Groninger Museum ligt bijvoorbeeld op nog geen 5 minuten lopen. Ook de gezellige winkelstraten, de Grote Markt en het hoofdgebouw van de universiteit bereik je al na een korte wandeling. Wil je liever met het openbaar vervoer verder? Buiten het stationsgebouw staan diverse bussen te wachten waarmee je de hele stad kunt doorkruisen.

Reistips: Treinreizen van Amsterdam naar Groningen

Reis eenvoudig met de trein naar Groningen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Groningen te reizen.
FAQs

Hoeveel kost een voordelig treintickets van Amsterdam naar Groningen?

De goedkoopste manier om van Groningen naar Amsterdam te reizen is per trein en dat hoeft maar € 28 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope treintickets van Amsterdam naar Groningen bij Omio te kopen.

Wat is de gemiddelde prijs van een treinticket van Amsterdam naar Groningen?

De Amsterdam naar Groningen treinticketsprijs is gemiddeld € 28  als je je tickets wilt kopen voor deze reis in de komende week.

Wat is de afstand van Amsterdam naar Groningen als je reist per trein?

De afstand van tussen Amsterdam en Groningen per trein is bij benadering 146 km.

Hoeveel tijd kost het om te reizen van Amsterdam naar Groningen per trein?

Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Amsterdam naar Groningen. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Amsterdam naar Groningen te reizen: de gemiddelde reisduur per trein is 2 h 4 min.

Vanaf welk treinstation in Amsterdam zou ik moeten reizen? Naar welk treinstation in Groningen zou ik moeten reizen?

Voordat je je trip van Amsterdam naar Groningen gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Amsterdam, vertrekken van Amsterdam Centraal en op Groningen aankomen in Groningen.

Waar is het treinstation in Amsterdam? Waar is het treinstation in Groningen?

Je kunt het meest populaire vertrek treinstation voor deze reis, Amsterdam Centraal, vinden op ongeveer 916 m van het stadscentrum van Amsterdam. Het meest populaire treinstation om aan te komen in Groningen, heet Groningen, en is ongeveer 958 m gelegen van zijn stadscentrum.

Hoeveel treindiensten per dag zijn er van Amsterdam naar Groningen?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Amsterdam naar Groningen is 10 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Wanneer moet ik aanschaffen om de beste deals voor Amsterdam Groningen treintickets te krijgen?

Je kunt zien dat een tren tussen Amsterdam en Groningen gemiddeld € 28 enkele reis kost als je binnen de komende 7 dagen boekt. Maar we raden je aan om je treintickets van tevoren te scoren voor de beste deals en om geld te besparen op je reis. Je zult zien dat tickets voor een tren van Amsterdam naar Groningen over het algemeen al ver voor de geplande reisdatum te koop zijn een paar maanden.

Ik ben mijn geplande reis van Amsterdam naar Groningen per trein aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Groningen, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?

Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Groningen, reizen ook vaak naar Hamburg, Bremen of Berlijn. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Groningen en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.

Kan ik reizen per trein van Amsterdam naar Groningen met de Omio-app?

Je kunt makkelijk goedkope treintickets van Amsterdam naar Groningen zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je tren, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de tren van Amsterdam naar Groningen te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.

Kan ik met de treinreisen in plaats van met de auto van Amsterdam naar Groningen?

Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per trein van Amsterdam naar Groningen te reizen. Omio kan de beste treinverbindingen van Amsterdam naar Groningen vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio-app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Groningen
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen