VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

ma
24 jan.
5Ns_ic
wo
26 jan.
5Ns_ic
do
27 jan.
5Ns
vr
28 jan.
5Ns_ic

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Amsterdam naar Haarlem

distanceAfstand17 km
durationGemiddelde treinduur15 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 5
frequencyTren frequentie50 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 50 directe treinen per dag

Met treinen van Amsterdam naar Haarlem leg je reis 17 km af wat gemiddeld 15 min duurt bij onze reispartners zoals. Normaalgesproken zijn er er zijn 50 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 5 kost, vind je het goedkoopste treinkaartje zelfs al voor € 5. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Haarlem.

Welke treinen rijden er van Amsterdam naar Haarlem?

  • De treinreis tussen Amsterdam en Haarlem wordt verzorgd door NS.
  • Je reist rechtstreeks met de sprinter of intercity.
  • De rit duurt net iets meer dan een kwartier.
  • Voor ongeveer 4 euro zijn goedkope treintickets beschikbaar.
  • Treinkaartjes op dit traject zijn goedkoper dan tickets voor de bus.

Welke treinen van NS maken een treinreis van Amsterdam naar Haarlem?

Dankzij rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Haarlem ben je al zeer snel op de plaats van bestemming. Met de intercity duurt de reis slechts 15 minuten. Reis je met de sprinter? Dan kom je na een kleine 20 minuten aan op station Haarlem Centraal.

Het grootste deel van de dag gaan er acht treinen per uur op weg naar het station van Haarlem. Maar in de vroege ochtend en late avond loopt dit aantal terug naar ongeveer zes ritten per uur. De eerste trein vertrekt doorgaans rond 5.30 uur, al is dit op zondag een uur later. Voor de laatste trein moet rond 1.00 uur op het station in Amsterdam aanwezig zijn. Vrijdag- en zaterdagnacht vormen hierop een uitzondering. Dan rijden de treinen door tot 1.45 uur én er is zelfs nog een allerlaatste rit om 2.30 uur.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Amsterdam?

Vanuit Amsterdam vertrekken er rechtstreekse treinen naar Haarlem. Je kunt instappen bij de intercity of bij de sprinter. Beide treinen vertrekken vanaf Amsterdam Centraal en stoppen onderweg op station Amsterdam Sloterdijk. Er zijn gemiddeld zes tot acht ritten per uur zodat je kunt vertrekken op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Op welke treinstations komen treinen aan in Haarlem?

De intercity's van NS stoppen op het centraal station van Haarlem. Als je het gebouw uitloopt, kom je vanzelf bij het grote busstation. Hier vandaan vertrekken bussen naar bijna alle wijken in de stad. Voor een culturele middag kun je bijvoorbeeld de bus nemen naar het Frans Hals Museum. En voor een gezellig avondje uit reis je met bus 2 of 3 naar de Grote Markt.

De stoptreinen naar Haarlem stoppen niet alleen op het centraal station, maar ook op Haarlem Spaarnwoude. Dit treinstation beschikt over drie verschillende bushaltes: Spaarnwoude station, station zuid en station noord. Bij al deze haltes stoppen weer andere bussen. Let dus goed op als je de reis met het openbaar vervoer wilt vervolgen.

Haarlem is een levendige en cultuurrijke stad met een historisch centrum en vele monumenten. De Grote Markt met de St. Bavokerk is een van de trekpleisters van de stad, evenals het Frans Hals Museum en De Amsterdamse Poort als laatst overgebleven stadspoort van Haarlem.

Reistips: Treinreizen van Amsterdam naar Haarlem

Reis eenvoudig met de trein naar Haarlem. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Haarlem te reizen.
FAQs

Hoe goedkoop kan ik reizen van Amsterdam naar Haarlem per trein?

Voordelige treintickets van Amsterdam naar Haarlem zijn al verkrijgbaar vanaf € 5, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste treinkaartje te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.

Wat is de gemiddelde prijs voor de reis per trein van Amsterdam naar Haarlem?

Als je je enkele reis treinticketsprijs wilt reserveren in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de tren van Amsterdam naar Haarlem gemiddeld € 5  kost.

Wat is de afstand naar Haarlem van Amsterdam per trein?

De tren afstand van Amsterdam naar Haarlem is circa 17 km.

Wat is de gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Haarlem per trein?

Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Amsterdam naar Haarlem. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Amsterdam naar Haarlem te reizen: de gemiddelde reisduur per trein is 15 min.

Als ik per trein wil reizen, welke treinstations in Amsterdam en Haarlem zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Voordat je instapt voor je reis per trein van Amsterdam naar Haarlem is het heel fijn om te weten dat Amsterdam Centraal het meest populaire tren station is voor reizigers die van Amsterdam vertrekken en dat Haarlem het meest populaire treinstation is voor reizigers die aankomen in Haarlem.

Waar is het treinstation om van te vertrekken in Amsterdam gesitueerd? Waar is treinstation om aan te komen in Haarlem gesitueerd?

Passagiers die deze reis boeken, stappen het vaakst op hun treinen op Amsterdam Centraal en moeten ongeveer 916 m reizen vanaf het stadscentrum om naar dit treinstation te gaan.

Reizigers die aankomen in Haarlem arriveren het meest op Haarlem en moeten circa 803 m reizen vanaf dit treinstation naar het stadscentrum.

Hoeveel treinen per dag zijn er tussen Amsterdam en Haarlem?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Amsterdam naar Haarlem is 50 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Hoe vroeg moet ik treintickets aanschaffen voor Amsterdam naar Haarlem om de beste aanbiedingen te krijgen?

De prijs van een treintickets enkele reis van Amsterdam naar Haarlem kost gemiddeld € 5 als je de komende week gaat aanschaffen. Maar we bevelen het aan om je tickets te boeken voor je geplande reisdatum om de beste prijzen te krijgen voor treinen van alle mogelijke treinreisaanbieders die deze reis aanbieden. Normaal gesproken, kun je treintickets tussen Amsterdam en Haarlem een paar maanden van te voren boeken.

Ik wil per treinreisen van Amsterdam naar Haarlem. Welke andere plaatsen in de buurt van Haarlem zijn het waard om te bezoeken?

Je trein trip van Amsterdam naar Haarlem hoeft niet te eindigen in Haarlem. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Haarlem die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Zandvoort, Rotterdam of Eindhoven. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Zandvoort, Rotterdam of Eindhoven te gaan op Omio!

Wat is de beste manier om te reizen van Amsterdam naar Haarlem per trein met de Omio-app?

Als je wilt reizen van Amsterdam naar Haarlem per trein, dan kan de Omio-app  dit mogelijk én makkelijk maken voor jou. Je kunt niet alleen snel zoeken naar de beste deals en je treintickets van Amsterdam naar Haarlem boeken, je hoeft de tickets zelfs niet uit te printen als er een symbooltje verschijnt, dat aangeeft dat het mobiele tickets zijn. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele tickets meteen vanaf de app te laten zien, of je nu online of offline bent. Je kunt je dataverbruik verminderen door je tickets te laten zien in de offline modus! Onze app laat het zelfs weten als er veranderingen of updates zijn over je tren, zowel voor als tijdens je reis.

Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Amsterdam naar Haarlem te komen?

Het is goed mogelijk om van Amsterdam naar Haarlem te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste treinverbindingen te vergelijken en goedkope treintickets van Amsterdam naar Haarlem te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Haarlem
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Haarlem

Bekijk gerelateerde reisinformatie: