VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
16 okt.
10Ns_ic
zo
17 okt.
10Ns
ma
18 okt.
10Ns
di
19 okt.
10
wo
20 okt.
10
vr
22 okt.
10Ns_ic
za
23 okt.
10Ns_ic
ma
25 okt.
10Ns
di
26 okt.
10Ns_ic
wo
27 okt.
10
do
28 okt.
10
vr
29 okt.
10
za
30 okt.
10
zo
31 okt.
10
di
2 nov.
10Ns
vr
5 nov.
10

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Trein van Amsterdam naar Leiden: reisinformatie

Reizigers kunnen zowel vanaf station Amsterdam Sloterdijk als station Amsterdam Centraal per trein naar Leiden reizen. In totaal rijden er dagelijks een paarhonderd treinen tussen beide steden, waarbij men zowel overdag, ꞌs avonds als ꞌs nachts in ongeveer een halfuur op de plaats van bestemming is. Bij alle treinen die Amsterdam CS als vertrekstation hebben, is een overstap noodzakelijk op station Schiphol Airport. De reiziger die op station Sloterdijk de trein van Amsterdam naar Leiden neemt, kan afhankelijk van het tijdstip, kiezen voor een rechtstreekse verbinding naar Leiden Centraal of een trein met één overstap op Schiphol. Vanaf Sloterdijk gaan er gemiddeld 8 treinen per uur naar Leiden, vanaf het centraal station van Amsterdam 5 treinen per uur.

De trein nemen vanuit Amsterdam

Vanuit het stadscentrum zijn er talloze vervoersmogelijkheden naar Amsterdam Centraal. Zowel de metro als bussen en trams stoppen direct voor de ingang van het station. Bovendien reist men snel en comfortabel per trein van de kleinere stations in de verschillende stadsdelen naar Amsterdam CS. Wie lopend vanuit het centrum komt, is tien tot vijftien minuten onderweg. Station Amsterdam Sloterdijk is als belangrijk spoorwegknooppunt ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metrolijn 50 heeft hier een stop, evenals tramlijn 12. Daarnaast arriveren er met grote regelmaat stadsbussen en streekbussen bij het station aan het Orlyplein in aan het station.

In Leiden aankomen met de trein

De historische stad Leiden is in grootte de vijfde gemeente van Zuid-Holland. De stad heeft een compact centrum, een levendig studentenleven, een breed cultuuraanbod en interessante bezienswaardigheden als het Rijksmuseum voor Oudheden, de Leidse Waag, de Sint-Pieterskerk, het Museum Volkenkunde, Naturalis en de Burcht van Leiden. De trein Amsterdam Leiden heeft Leiden Centraal als uitstapstation. Vanaf het Stationsplein is het ruim tien minuten lopen naar de gezellige Haarlemmerstraat in het centrum. Men kan ook gemakkelijk de bus nemen (lijn 14, 15 of 45) vanaf het centraal station naar het centrum. Of kiezen voor een taxi bij de taxibrug aan de centrumzijde van het station. Vanaf het Stadsparkeerterrein Haagweg nabij Leiden Centraal rijden er tot het begin van de nacht gratis shuttlebussen naar verschillende stadslocaties. Wie verderop de stad in wil, kan vanaf Leiden Centraal met de trein doorreizen naar de stations Leiden Lammenschans en Leiden De Vink.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Leiden
Reis eenvoudig met de trein naar Leiden. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Leiden te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan ik reizen van Amsterdam naar Leiden per tren?
Voordelige trein tickets van Amsterdam naar Leiden zijn al verkrijgbaar vanaf € 10, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste trein tickets te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de trein van Amsterdam naar Leiden?
Trein kaartjes van Amsterdam naar Leiden kosten gemiddeld € 10. Maar prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het moment waarop je de tickets betaalt en afhankelijk van hoe lang voor de geplande vertrekdatum je boekt. Daarom raden we je aan om zo vroeg mogelijk te boeken, om van de beste aanbiedingen gebruik te kunnen maken!
Hoe ver is het van Amsterdam naar Leiden per trein?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Leiden van Amsterdam van ongeveer 36 km. Als je overweegt een trein ticket van Amsterdam naar Leiden te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Amsterdam naar Leiden?
De reis per trein van Amsterdam naar Leiden duurt gemiddeld 35 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Amsterdam naar Leiden.
Wat zijn de meest gebruikte in Amsterdam en in Leiden?

Voordat je instapt voor je reis per tren van Amsterdam naar Leiden is het heel fijn om te weten dat Amsterdam Centraal het meest populaire tren station is voor reizigers die van Amsterdam vertrekken en dat Leiden Centraal het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Leiden.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Amsterdam en Leiden?

Als je vertrekt vanaf Amsterdam, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Amsterdam Centraal is en 0 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Leiden te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Leiden Leiden Centraal is, dat 1 km van het centrum ligt.

Hoe kan ik kaartjes kopen om per trein van Amsterdam naar Leiden te reizen?
Bespaar geld en laat Omio de beste trein tickets enkele reis of retour zoeken van Amsterdam naar Leiden. Bovendien vind je in onze app alle reisinformatie op een plek om je geplande reis van Amsterdam naar Leiden zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Ik ben mijn geplande reis van Amsterdam naar Leiden per tren aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Leiden, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?
Voor veel van onze klanten die per trein van Amsterdam naar Leiden reizen, is Leiden niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Leiden die een bezoek waard zijn, zijn Brussel, Den Haag of Rotterdam. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Amsterdam naar Leiden reizen? Kan ik per trein reizen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Amsterdam naar Leiden wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Leiden
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Leiden

Bekijk gerelateerde reisinformatie: