VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

wo
23 jun.
10
do
24 jun.
10
vr
25 jun.
10
zo
27 jun.
10
ma
28 jun.
10
di
29 jun.
10
wo
30 jun.
10
do
1 jul.
10
vr
2 jul.
10
za
3 jul.
10
zo
4 jul.
10

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Wed, Jun 23
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Amsterdam naar Leiden

Gem. reistijd
37 minuten
Gem. treinticket: 10
Vertrekstation trein:Amsterdam
Eindstation trein:Leiden
Afstand treinreis:36 km

Trein van Amsterdam naar Leiden: reisinformatie

Reizigers kunnen zowel vanaf station Amsterdam Sloterdijk als station Amsterdam Centraal per trein naar Leiden reizen. In totaal rijden er dagelijks een paarhonderd treinen tussen beide steden, waarbij men zowel overdag, ꞌs avonds als ꞌs nachts in ongeveer een halfuur op de plaats van bestemming is. Bij alle treinen die Amsterdam CS als vertrekstation hebben, is een overstap noodzakelijk op station Schiphol Airport. De reiziger die op station Sloterdijk de trein van Amsterdam naar Leiden neemt, kan afhankelijk van het tijdstip, kiezen voor een rechtstreekse verbinding naar Leiden Centraal of een trein met één overstap op Schiphol. Vanaf Sloterdijk gaan er gemiddeld 8 treinen per uur naar Leiden, vanaf het centraal station van Amsterdam 5 treinen per uur.

De trein nemen vanuit Amsterdam

Vanuit het stadscentrum zijn er talloze vervoersmogelijkheden naar Amsterdam Centraal. Zowel de metro als bussen en trams stoppen direct voor de ingang van het station. Bovendien reist men snel en comfortabel per trein van de kleinere stations in de verschillende stadsdelen naar Amsterdam CS. Wie lopend vanuit het centrum komt, is tien tot vijftien minuten onderweg. Station Amsterdam Sloterdijk is als belangrijk spoorwegknooppunt ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metrolijn 50 heeft hier een stop, evenals tramlijn 12. Daarnaast arriveren er met grote regelmaat stadsbussen en streekbussen bij het station aan het Orlyplein in aan het station.

In Leiden aankomen met de trein

De historische stad Leiden is in grootte de vijfde gemeente van Zuid-Holland. De stad heeft een compact centrum, een levendig studentenleven, een breed cultuuraanbod en interessante bezienswaardigheden als het Rijksmuseum voor Oudheden, de Leidse Waag, de Sint-Pieterskerk, het Museum Volkenkunde, Naturalis en de Burcht van Leiden. De trein Amsterdam Leiden heeft Leiden Centraal als uitstapstation. Vanaf het Stationsplein is het ruim tien minuten lopen naar de gezellige Haarlemmerstraat in het centrum. Men kan ook gemakkelijk de bus nemen (lijn 14, 15 of 45) vanaf het centraal station naar het centrum. Of kiezen voor een taxi bij de taxibrug aan de centrumzijde van het station. Vanaf het Stadsparkeerterrein Haagweg nabij Leiden Centraal rijden er tot het begin van de nacht gratis shuttlebussen naar verschillende stadslocaties. Wie verderop de stad in wil, kan vanaf Leiden Centraal met de trein doorreizen naar de stations Leiden Lammenschans en Leiden De Vink.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Leiden
Reis eenvoudig met de trein naar Leiden. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Leiden te reizen.
FAQs
Wat is het goekoopst mogelijke trein ticket van Amsterdam naar Leiden?
De goedkoopste manier om van Leiden naar Amsterdam te komen is per trein en hoeft maar € 10 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope trein tickets van Amsterdam naar Leiden bij Omio te kopen.
Wat kost de tren van Amsterdam naar Leiden gemiddeld?
Trein kaartjes van Amsterdam naar Leiden kosten gemiddeld € 10. Maar prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het moment waarop je de tickets betaalt en afhankelijk van hoe lang voor de geplande vertrekdatum je boekt. Daarom raden we je aan om zo vroeg mogelijk te boeken, om van de beste aanbiedingen gebruik te kunnen maken!
Hoe ver is het van Amsterdam naar Leiden per trein?
Als je per trein reist van Amsterdam naar Leiden, is de afstand ongeveer 36 km. Kijk voor goedkope trein tickets van Amsterdam naar Leiden ruim voor je geplande vertrekdatum op Omio of de Omio app.
Hoe lang doet de tren van Amsterdam naar Leiden erover?
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Leiden per tren is 35 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare tren van Amsterdam naar Leiden.
Vanaf welk in Amsterdam zou ik moeten reizen? Naar welk in Leiden zou ik moeten reizen?

Voordat je instapt voor je reis per tren van Amsterdam naar Leiden is het heel fijn om te weten dat Amsterdam Centraal het meest populaire tren station is voor reizigers die van Amsterdam vertrekken en dat Leiden Centraal het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Leiden.

Waar vind ik de die het dichtst bij het centrum zijn in Amsterdam en in Leiden?

Bij het plannen van je reis naar Leiden van Amsterdam, is het handig om in gedachten te houden hoe ver de zijn van het centrum. Het populairste in Amsterdam is Amsterdam Centraal, dat 0 km ligt van het centrum. In Leiden is het populairste Leiden Centraal en dat ligt ongeveer 0 km van het centrum.

Welke zijn actief op de route van Amsterdam van Leiden?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Amsterdam naar Leiden te brengen per tren. Op de route van On the route naar Leiden van Amsterdam kun je reizen met NS of NS International | IC. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Amsterdam naar Leiden, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Hoe vind ik de beste deals om trein tickets te koppen van Amsterdam naar Leiden?
Gebruik Omio om topdeals te vinden van verschillende en goedkope tickets te kopen van Amsterdam naar Leiden, enkele reis of retour, per tren. Je kunt alle reisgerelateerde informatie vinden in de Omio-app voor een vlotte en gemakkelijke reis.
Ik wil per trein reizen van Amsterdam naar Leiden. Welke andere plaatsen in de buurt van Leiden zijn het waard om te bezoeken?
Veel reizigers die in Leiden aankomen per trein, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Brussel, Den Haag of Rotterdam. Als je erover denkt om Brussel, Den Haag of Rotterdam te verkennen vanuit Leiden, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.
Kan ik van Amsterdam naar Leiden reizen per trein in plaats van met de auto?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Amsterdam naar Leiden wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Leiden

Bekijk gerelateerde reisinformatie: