Goedkope treinkaartjes van Amsterdam naar Parijs

Tijden en prijzen weergeven voor 20 mei

Cheapest

142

Average

142

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

De gemiddelde ticketprijs van Amsterdam naar Parijs bedraagt ongeveer € 142 als je het op de dag zelf koopt. De goedkoopste tickets vind je echter voor € 142.

goedkoopste
13:15Amsterdam Centraal3u23 16:38Parijs Gare du Nord
0 changes
1421Enkele reis

Trein dienstregeling van Amsterdam naar Parijs

Treinen weergeven voor morgen, vr 20 mei
13:15Amsterdam Centraal3u23 16:38Parijs Gare du Nord
0 changes

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

vr
20 mei
142Thalys
23Flixbus
133Transavia Airlines
za
21 mei
142Thalys
19Flixbus
123Transavia France
zo
22 mei
142Thalys
23Flixbus
133Transavia Airlines
ma
23 mei
142Thalys
19BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
di
24 mei
Vind prijzen
24BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
wo
25 mei
142Thalys
29BlaBlaCar Bus
149Transavia Airlines
do
26 mei
Vind prijzen
29BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
vr
27 mei
142Thalys
26Flixbus
176Lufthansa Cityline
za
28 mei
Vind prijzen
40BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
zo
29 mei
Vind prijzen
65BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
ma
30 mei
Vind prijzen
29BlaBlaCar Bus
Vind prijzen
di
31 mei
101Thalys
19Flixbus
57Transavia Airlines
wo
1 jun.
Vind prijzen
19BlaBlaCar Bus
Vind prijzen

Snelste treinen from Amsterdam naar Parijs

Tijden en prijzen weergeven voor 20 mei

Snelste reis

3 u 23 m

Gemiddelde

3 u 23 m

Treinen per dag

1

Afstand busreis

431 km

Van de 1 treinen die elke dag vertrekken vanaf Amsterdam naar Parijs rijden 1 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

Deze directe treinen doen gemiddeld 3 u 23 m over de afstand van 431 km. Als je echter de juiste trein kiest, kun je er zelfs in 3 u 23 m zijn.

De langzaamste treinen doen er 3 u 23 m over, waarbij je meestal één of twee keer moet overstappen tijdens de reis. Je kunt hierdoor wel geld besparen.

snelste
13:15Amsterdam Centraal3u23 16:38Parijs Gare du Nord
0 changes
1421Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Parijs?

bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Vertrektijden trein: trein van Amsterdam naar Parijs

distanceAfstand430 km
durationGemiddelde treinduur3 h 20 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 150
frequencyTren frequentie7 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 7 directe treinen per dag
carriersTreinreisaanbiedersSNCB | IC, Deutsche Bahn, Deutsche Bahn with connection, TGV, Thalys of Eurostar

Met treinen van Amsterdam naar Parijs leg je reis 430 km af wat gemiddeld 3 h 20 min duurt bij onze reispartners zoals SNCB | IC, Deutsche Bahn, Deutsche Bahn with connection, TGV, Thalys of Eurostar. Normaalgesproken zijn er er zijn 7 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinticket voor deze reis zelfs al voor € 125 krijgen, maar een gemiddeld treinkaartje is € 150. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Paris Gare de Lyon.

Treinmaatschappijen: Deutsche Bahn, Thalys en Eurostar van Amsterdam naar Parijs

Koop je officiële tickets voor de tren van Amsterdam naar Parijs bij Deutsche Bahn, Thalys en Eurostar vanaf € 125 met Omio. Vind tijden en tickets voor de tren bij meer dan 1000 reisorganisaties om de meest handig te vergelijken en te boeken.

Deutsche Bahn
Thalys
Eurostar

Deutsche Bahn (DB) is de belangrijkste exploitant van diensten voor de tren in Duitsland en maakt gemiddeld ongeveer 40. 000 binnenlandse en internationale reizen per dag. De vloot van treinen van Deutsche Bahn omvat de hogesnelheidstrein ICE (Intercity Express), de IC (Intercity), EC (Eurocity), IRE (Interregio-Express), RE (Regional Express) en RB (Regionalbahn). Ze verschillen in comfort en reistijd. Terwijl toiletten bijvoorbeeld standaardvoorzieningen zijn, zijn diensten zoals restaurants aan boord of gratis wifi alleen beschikbaar op bepaalde treintypen en routes. Deutsche Bahn staat bekend om zijn brede scala aan tarieven zoals Super Saver, Saver en Flexible en kortingskaarten zoals de Bahncard 25, 50 en 100, die je ook kunt gebruiken voor je tren van Amsterdam naar Parijs.

Welke treinen van Thalys rijden er van Amsterdam naar Parijs?

  • De hogesnelheidstrein Thalys brengt je van Amsterdam naar hartje Parijs.
  • Bij een treinreis is onderweg overstappen niet nodig.
  • De reisduur is ongeveer 3 uur en 20 minuten.

Welke treintijden gelden er voor de Thalys van Amsterdam naar Parijs?

Amsterdam heeft een directe treinverbinding met Parijs. De Thalys kan snelheden behalen tot wel 300 kilometer per uur. Hierdoor gaat de rit op dit traject behoorlijk snel. Na een reistijd van 3 uur en 20 minuten sta je al op het Parijse Gare du Nord.

De treinen naar Parijs rijden van maandag tot en met zondag. Doordeweeks zijn er elf ritten per dag. De eerste trein vertrekt 's ochtends rond 6.15 uur, en voor de laatste rit moet je tegen 19.45 uur op het station van Amsterdam staan. Op zaterdag en zondag begint de dienstregeling wat later. Je kunt dan namelijk rond 8.00 uur de eerste Thalys richting Parijs nemen. Houd er ook rekening mee dat er in het weekend net wat minder treinen rijden dan op doordeweekse dagen. Al zijn er nog steeds minstens zeven ritten op een dag.

Welke treintickets biedt Thalys van Amsterdam naar Parijs aan?

  • De goedkoopste treinkaartjes hebben een prijs vanaf 35 euro.
  • Treintickets van Thalys zijn 4 maanden van tevoren in de aanbieding.
  • Het is mogelijk om een retour vanaf 70 euro te boeken.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Amsterdam?

Heb jij zin om langs de Seine te flaneren? Stap dan op de trein naar Parijs. Vanaf het centraal station van Amsterdam reis je rechtstreeks naar het centrum van de Franse lichtstad. En je bepaalt zelf op welk tijdstip van de dag je wilt vertrekken. Want bijna elk uur gaat er een Thalys op weg naar Parijs.

Welke route volgt de Thalys van Amsterdam naar Parijs?

De route van Thalys begint in Amsterdam. Eerst komt de trein langs Schiphol en het laatste Nederlandse station is in Rotterdam. In België stopt de hogesnelheidstrein in Brussel. Daarna wordt de reis vervolgd naar Parijs.

Op welk treinstation komen treinen aan in Parijs?

Na een comfortabele treinreis met de Thalys kom je aan op Gare du Nord. Dit treinstation ligt iets ten noorden van het centrum van Parijs. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om met het openbaar vervoer verder te reizen. Gare du Nord is namelijk ook een halte voor de metro's, bussen en RER stadstreinen. Met de bussen van lijn 42 reis je bijvoorbeeld naar de Eiffeltoren. En wil je kunst kijken in het Louvre? Met de metro's van lijn 4 en 1 ben je zo op de plaats van bestemming.

In Parijs zijn veel historische bouwwerken te bewonderen zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Notre Dame. Naast een bruisend centrum vol culinaire hotspots en winkelmogelijkheden kan men in Parijs ook de rust op zoeken in een van de vele parken zoals Bois de Boulogne en Jardin des Plantes.

Reistips: treinen van Amsterdam tot Parijs

Reis eenvoudig met de trein naar Parijs. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Parijs te reizen.
FAQs

Hoeveel kosten goedkope treintickets van Amsterdam naar Parijs?

De goedkoopste manier om van Parijs naar Amsterdam te reizen is per trein en dat hoeft maar € 125 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope treintickets van Amsterdam naar Parijs bij Omio te kopen.

Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de tren van Amsterdam naar Parijs?

De tren prijs van Amsterdam naar Parijs is gemiddeld € 150  als je je tickets wilt aanschaffen voor deze reis in de komende 7 dagen.

Wat is de afstand naar Parijs van Amsterdam per trein?

De tren afstand van Amsterdam naar Parijs is circa 430 km.

Wat is de gemiddelde reistijd van Amsterdam naar Parijs per trein?

De reisduur per trein van Amsterdam naar Parijs kan varieren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. Maar de gemiddelde reisduur is 3 h 20 min.

Welke treinstations zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Amsterdam naar Parijs?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Amsterdam naar Parijs, vertrekken meestal van Amsterdam Centraal in Amsterdam en komen aan op Paris Gare de Lyon in Parijs. Het is altijd handig om deze treinstations in Amsterdam en Parijs te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Waar is het treinstation om van te vertrekken in Amsterdam gesitueerd? Waar is treinstation om aan te komen in Parijs gesitueerd?

Passagiers nemen de tren het meest vanaf Amsterdam Centraal, wat ongeveer 1.4 km ligt vanaf het stadscentrum, en ze stappen uit de tren op Paris Gare de Lyon, dat 3.1 km ligt van het stadscentrum.

Met wie kan ik reizen van Amsterdam naar Parijs per trein?

Omio werkt met veel reispartners om jou de best mogelijke service te kunnen bieden. Op de route van Amsterdam naar Parijs kun je een tren nemen van SNCB | IC, Deutsche Bahn, Deutsche Bahn with connection, TGV, Thalys of Eurostar. Check ook zeker alle andere treinreisaanbieders die vervoer bieden op de route van Amsterdam naar Parijs om te zien wat voor voordelen zij bieden.

Als ik wil reizen van Amsterdam naar Parijs, hoe vind ik dan een directe tren?

Ja, er zijn 7 directe treinen per dag tussen Amsterdam en Parijs. Als je op zoek bent naar een directe tren van Amsterdam naar Parijs, overweeg dan te reizen met Thalys. Non-stop treindiensten geven je meestal meer gemak en besparen tijd om jou op je bestemming te krijgen, dus is het de moeite waard daarop te letten wanner je je treintickets boekt.

Hoeveel treindiensten per dag zijn er van Amsterdam naar Parijs?

Gemiddeld, er zijn 7 treinen keer per dag van Amsterdam naar Parijs. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.

Wanneer gaat een eerste tren van Amsterdam naar Parijs? Wanneer gaat een laatste tren van Amsterdam naar Parijs?

Als je liever vroeg in de ochtend treinen pakt van Amsterdam naar Parijs, een eerste tren vertrekt om 05: 46. Als je liever nacht treinen van Amsterdam naar Parijs, een laatste tren van de dag vertrekt om 18: 15. Omio toont jou een recentste tren van Amsterdam naar Parijs dienstregeling om je te helpen de beste vertrektijd voor deze reis te boeken.

Hoeveel van tevoren is het nodig om te kopen voor de beste prijzen voor treintickets van Amsterdam naar Parijs?

Als je een treintickets tussen Amsterdam en Parijs gaat kopen in de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets enkele reis gemiddeld € 150 kosten. Echter, we kunnen het aanbevelen dat je je tren vooruit koopt voor de beste prijzen. Treintickets tussen Amsterdam en Parijs zijn over het algemeen een paar maanden ver voor de geplande vertrekdatum te koop.

Ik wil per treinreisen van Amsterdam naar Parijs. Welke andere plaatsen in de buurt van Parijs zijn het waard om te bezoeken?

Veel van onze klanten die een reis naar Parijs per trein hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Londen, Barcelona of Brussel. Check Omio voor de beste verbindingen van Parijs naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.

Wat is de beste manier om te reizen van Amsterdam naar Parijs per trein met de Omio-app?

Als je wilt reizen van Amsterdam naar Parijs per trein, dan kan de Omio-app  dit mogelijk én makkelijk maken voor jou. Je kunt niet alleen snel zoeken naar de beste deals en je treintickets van Amsterdam naar Parijs boeken, je hoeft de tickets zelfs niet uit te printen als er een symbooltje verschijnt, dat aangeeft dat het mobiele tickets zijn. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele tickets meteen vanaf de app te laten zien, of je nu online of offline bent. Je kunt je dataverbruik verminderen door je tickets te laten zien in de offline modus! Onze app laat het zelfs weten als er veranderingen of updates zijn over je tren, zowel voor als tijdens je reis.

Kan ik met de treinreisen in plaats van met de auto van Amsterdam naar Parijs?

Het is goed mogelijk om van Amsterdam naar Parijs te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste treinverbindingen te vergelijken en goedkope treintickets van Amsterdam naar Parijs te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Parijs
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen