VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

vr
21 jan.
8Ns_ic
za
22 jan.
8Deutsche Bahn
zo
23 jan.
8Ns_ic
ma
24 jan.
8Ns_ic
di
25 jan.
8Ns_ic
wo
26 jan.
8Deutsche Bahn
do
27 jan.
8Ns_ic
vr
28 jan.
8Ns_ic
za
29 jan.
8Deutsche Bahn
ma
31 jan.
8Ns_ic
di
1 feb.
8Ns_ic
wo
2 feb.
8Ns_ic
do
3 feb.
8Deutsche Bahn
vr
4 feb.
8Ns_ic
za
5 feb.
8Ns_ic
zo
6 feb.
8Ns_ic
ma
7 feb.
8Deutsche Bahn
di
8 feb.
8Deutsche Bahn

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen tussen Amsterdam en Utrecht

distanceAfstand35 km
durationGemiddelde treinduur23 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 8
frequencyTren frequentie25 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 25 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenDeutsche Bahn

Met treinen van Amsterdam naar Utrecht leg je reis 35 km af wat gemiddeld 23 min duurt bij onze reispartners zoals Deutsche Bahn. Normaalgesproken zijn er er zijn 25 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 8 krijgen, maar een gemiddeld treinkaartje is € 8. Reizigers vertrekken het vaakst van Amsterdam Centraal en arriveren in Utrecht Centraal.

Treinreisaanbieders: Reis met Deutsche Bahn van Amsterdam naar Utrecht

Koop je officiële tickets voor de tren tussen Amsterdam en Utrecht bij Deutsche Bahn vanaf € 8 met Omio. Vind tijden en tickets voor de tren bij meer dan 1000 reisorganisaties om de meest populair te vergelijken en te boeken.

Deutsche Bahn

Deutsche Bahn (DB) is de belangrijkste exploitant voor diensten van tren in Duitsland en maakt gemiddeld 40. 000 ritten per dag. Een speciaal kenmerk van Deutsche Bahn is het brede scala aan ticketsoorten, spaaraanbiedingen waaronder Super Saver, Saver en flexible tarieven en kortingskaarten zoals de Bahncard 25, 50 en 100, die je ook kunt gebruiken voor je tren van Amsterdam naar Utrecht. DB gebruikt verschillende soorten treinen zoals de ICE (Intercity Express), IC (Intercity), EC (Eurocity), IRE (Interregio-Express), RE (Regional Express) en RB (Regionalbahn) op haar routes, die verschillen in comfort en reistijd. Terwijl toiletten bijvoorbeeld standaardvoorzieningen zijn, zijn diensten zoals een restaurant aan boord of gratis wifi alleen beschikbaar op bepaalde treinen.

Treinen tussen Amsterdam en Utrecht

  • Wie met de trein van Amsterdam naar Utrecht wil reizen, kan in principe alleen maar reizen met treinen van NS. Een andere mogelijkheid is reizen met de internationale ICE, die gedeeltelijk onder verantwoordelijkheid van de NS valt.
  • Op het traject tussen Amsterdam en Utrecht rijden zowel intercity's, stoptreinen als sprinters. Er rijden ook een aantal internationale treinen.
  • Op een doordeweekse werkdag heb je gedurende de hele dag ongeveer 105 mogelijkheden om een directe treinverbinding van Amsterdam naar Utrecht te kiezen.
  • Treintickets van Amsterdam naar Utrecht zijn goedkoper dan tickets voor ander openbaar vervoer. Ook zijn er met de bus een aantal overstappen nodig.

De treintijden op het traject tussen Amsterdam en Utrecht

De intercity tussen Amsterdam en Utrecht doet gemiddeld 27 minuten over de reis. Neem je een sprinter, dan moet je rekenen op een reistijd van 43 minuten. De eerste treindienst op een doordeweekse dag start om 04.19 uur. De laatste trein vertrekt om 03.19 uur en maakt deel uit van het nachtnet tussen de grote steden in de Randstad. Op zaterdag start de reguliere dienstverlening om 06.28 uur, maar loopt het aanbod van het nachtnet door tot 05.19 uur. Nachttreinen vertrekken eens per uur. Het aantal diensten tussen Amsterdam en Utrecht is afhankelijk van het tijdstip. Buiten de spits zijn het er minimaal 4 à 5 per uur. In de spits kan het oplopen tot 10 treinen. Op de zondag hanteert NS hetzelfde reisschema als op zaterdag.

Vertrekstations voor het traject tussen Amsterdam en Utrecht

Wie met de Intercity van Amsterdam naar Utrecht reist, begint zijn reis op Amsterdam Centraal of op Amsterdam Amstel. Ga je met de internationale trein of de nachttrein, dan is er geen andere mogelijkheid dan te vertrekken op Amsterdam Centraal. Wie een sprinter neemt van Amsterdam naar Utrecht, kan ook op de tussengelegen stations Amsterdam Muiderpoort, Duivendrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Holendrecht opstappen. Wie van een ander station dan bovengenoemde wil vertrekken, zal naar een van deze stations moeten vertrekken en daar vervolgens overstappen.

Aankomststations van het traject tussen Amsterdam en Utrecht

Treinen vanuit Amsterdam komen alle aan op Utrecht Centraal. Wie vanaf Utrecht Centraal naar een ander treinstation in Utrecht wil reizen, kan kiezen voor stoptreinen en sprinters die de stations Utrecht Overvecht, Utrecht Terwijde, Utrecht Lunetten, Utrecht Leidse Rijn, Utrecht Vaartse Rijn en Utrecht Zuilen aandoen. Een speciale treinverbinding rijdt naar Utrecht Maliebaan, de plek waar het Spoorwegmuseum is gevestigd. Wie een andere bestemming in Utrecht of omstreken heeft, maakt op het station gebruik van het zeer uitgebreide busnetwerk in de Domstad, of kiest voor de sneltram naar Nieuwegein of IJsselstein.

Reistips: Treinreizen van Amsterdam naar Utrecht

Reis eenvoudig met de trein naar Utrecht. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Utrecht te reizen.
FAQs

Hoe goedkoop kan een tren van Amsterdam naar Utrecht zijn?

Voordelige treintickets van Amsterdam naar Utrecht zijn al verkrijgbaar vanaf € 8, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste treinticket te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.

Wat kost de tren van Amsterdam naar Utrecht gemiddeld?

De Amsterdam naar Utrecht treinticketsprijs is gemiddeld € 8  als je je tickets wilt kopen voor deze reis in de komende week.

Hoeveel kilometer is het van Amsterdam naar Utrecht met de tren?

Wanneer je deze route reist hou er dan rekening mee dat de afstand van Amsterdam naar Utrecht per trein ongeveer 35 km  is.

Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Amsterdam naar Utrecht?

De reisduur per trein van Amsterdam naar Utrecht kan varieren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. Maar de gemiddelde reisduur is 23 min.

Wat zijn de meest gebruikte treinstations in Amsterdam en in Utrecht?

Het meest populaire treinstation voor reizigers uit Amsterdam is Amsterdam Centraal. In Utrecht is het meest populaire treinstation onder reizigers Utrecht Centraal.

Waar is het treinstation om van te vertrekken in Amsterdam gesitueerd? Waar is treinstation om aan te komen in Utrecht gesitueerd?

Passagiers nemen de tren het meest vanaf Amsterdam Centraal, wat ongeveer 916 m ligt vanaf het stadscentrum, en ze stappen uit de tren op Utrecht Centraal, dat 851 m ligt van het stadscentrum.

Welke treinreisaanbieders bieden vervoer aan van Amsterdam naar Utrecht?

Als je op zoek bent naar goedkope treinen van Amsterdam naar Utrecht, kun je vertrouwen op Deutsche Bahn om snel naar Utrecht te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke treinreisaanbieders voor de reis van Amsterdam naar Utrecht te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.

Hoeveel treinen per dag zijn er van Amsterdam naar Utrecht?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Amsterdam naar Utrecht is 25 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Hoeveel tijd van tevoren moet ik een treintickets tussen Amsterdam en Utrecht reserveren om de beste aanbieding te krijgen?

Als je een treintickets van Amsterdam naar Utrecht gaat reserveren in de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets enkele reis gemiddeld € 8 kosten. Echter, we kunnen het aanbevelen dat je je tren vooruit koopt voor de beste prijzen. Treintickets van Amsterdam naar Utrecht zijn over het algemeen een paar maanden ver voor de geplande vertrekdatum te koop.

Als ik eenmaal ben aangekomen in Utrecht vanuit Amsterdam per trein, zijn er dan in de buurt van Utrecht nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?

Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Utrecht, reizen ook vaak naar Brussel, Eindhoven of Parijs. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Utrecht en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.

Kan ik reizen per trein tussen Amsterdam en Utrecht met de Omio-app?

Je kunt de Omio-app gebruiken  om te zoeken naar een treintickets van Amsterdam naar Utrecht om de beste deal snel en makkelijk te boeken. Als jouw treintickets mobiele tickets zijn, kun je je tickets meteen tonen met de app of je nu online of offline bent, zonder dat je ze van te voren uit hoeft te printen. Je kunt zelfs de laatste meldingen en updates krijgen over je Amsterdam naar Utrecht tren, zowel voor als tijdens de reis.

Kan ik van Amsterdam naar Utrecht reizen per trein in plaats van met de auto?

Reizen van Amsterdam naar Utrecht zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste treinverbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio-app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Amsterdam naar Utrecht.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen