VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
16 okt.
8Ns_ic
ma
18 okt.
8Ns_ic
di
19 okt.
8Deutsche Bahn
wo
20 okt.
8
do
21 okt.
8Ns_ic
vr
22 okt.
8Ns_ic
za
23 okt.
8Ns_ic
zo
24 okt.
8Deutsche Bahn
ma
25 okt.
8Deutsche Bahn
di
26 okt.
8Ns_ic
wo
27 okt.
8Ns_ic
do
28 okt.
8Ns_ic
vr
29 okt.
8Ns_ic
za
30 okt.
8Ns_ic
zo
31 okt.
8Ns_ic
ma
1 nov.
8Deutsche Bahn
di
2 nov.
8Ns_ic
wo
3 nov.
8Ns_ic
do
4 nov.
8Ns_ic
vr
5 nov.
8Ns_ic

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinen tussen Amsterdam en Utrecht

  • Wie met de trein van Amsterdam naar Utrecht wil reizen, kan in principe alleen maar reizen met treinen van NS. Een andere mogelijkheid is reizen met de internationale ICE, die gedeeltelijk onder verantwoordelijkheid van de NS valt.
  • Op het traject tussen Amsterdam en Utrecht rijden zowel intercity's, stoptreinen als sprinters. Er rijden ook een aantal internationale treinen.
  • Op een doordeweekse werkdag heb je gedurende de hele dag ongeveer 105 mogelijkheden om een directe treinverbinding van Amsterdam naar Utrecht te kiezen.
  • Treintickets van Amsterdam naar Utrecht zijn goedkoper dan tickets voor ander openbaar vervoer. Ook zijn er met de bus een aantal overstappen nodig.

De treintijden op het traject tussen Amsterdam en Utrecht

De intercity tussen Amsterdam en Utrecht doet gemiddeld 27 minuten over de reis. Neem je een sprinter, dan moet je rekenen op een reistijd van 43 minuten. De eerste treindienst op een doordeweekse dag start om 04.19 uur. De laatste trein vertrekt om 03.19 uur en maakt deel uit van het nachtnet tussen de grote steden in de Randstad. Op zaterdag start de reguliere dienstverlening om 06.28 uur, maar loopt het aanbod van het nachtnet door tot 05.19 uur. Nachttreinen vertrekken eens per uur. Het aantal diensten tussen Amsterdam en Utrecht is afhankelijk van het tijdstip. Buiten de spits zijn het er minimaal 4 à 5 per uur. In de spits kan het oplopen tot 10 treinen. Op de zondag hanteert NS hetzelfde reisschema als op zaterdag.

Vertrekstations voor het traject tussen Amsterdam en Utrecht

Wie met de Intercity van Amsterdam naar Utrecht reist, begint zijn reis op Amsterdam Centraal of op Amsterdam Amstel. Ga je met de internationale trein of de nachttrein, dan is er geen andere mogelijkheid dan te vertrekken op Amsterdam Centraal. Wie een sprinter neemt van Amsterdam naar Utrecht, kan ook op de tussengelegen stations Amsterdam Muiderpoort, Duivendrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Holendrecht opstappen. Wie van een ander station dan bovengenoemde wil vertrekken, zal naar een van deze stations moeten vertrekken en daar vervolgens overstappen.

Aankomststations van het traject tussen Amsterdam en Utrecht

Treinen vanuit Amsterdam komen alle aan op Utrecht Centraal. Wie vanaf Utrecht Centraal naar een ander treinstation in Utrecht wil reizen, kan kiezen voor stoptreinen en sprinters die de stations Utrecht Overvecht, Utrecht Terwijde, Utrecht Lunetten, Utrecht Leidse Rijn, Utrecht Vaartse Rijn en Utrecht Zuilen aandoen. Een speciale treinverbinding rijdt naar Utrecht Maliebaan, de plek waar het Spoorwegmuseum is gevestigd. Wie een andere bestemming in Utrecht of omstreken heeft, maakt op het station gebruik van het zeer uitgebreide busnetwerk in de Domstad, of kiest voor de sneltram naar Nieuwegein of IJsselstein.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Utrecht
Reis eenvoudig met de trein naar Utrecht. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Utrecht te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan ik reizen van Amsterdam naar Utrecht per tren?
Het goedkoopst mogelijke trein ticket van Amsterdam naar Utrecht is € 8. Deze lage prijzen kunnen wel afhankelijk zijn van hoe vroeg je je tickets van Amsterdam naar Utrecht boekt. Als je geld wilt besparen en gebruik wilt maken van de goedkoopst mogelijke deal, raden we aan om je trein tickets vroeg te boeken, en Omio kan je daarbij helpen!
Wat kost de tren van Amsterdam naar Utrecht gemiddeld?
Het boeken van trein tickets naar Utrecht van Amsterdam kost gemiddeld € 8. Vroeg boeken vergroot je kansen om echt goedkope tickets van Amsterdam naar Utrecht te vinden en boeken op de dag van vertrek is meestal duurder.
Hoe ver is het van Amsterdam naar Utrecht per trein?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Utrecht van Amsterdam van ongeveer 35 km. Als je overweegt een trein ticket van Amsterdam naar Utrecht te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Hoe lang doet de tren van Amsterdam naar Utrecht erover?
De reis per trein van Amsterdam naar Utrecht duurt gemiddeld 26 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Amsterdam naar Utrecht.
Wat zijn de door reizigers meest gebruikte voor een trip naar Utrecht naar Amsterdam?

Het meest populaire voor reizigers uit Amsterdam is Amsterdam Centraal. In Utrecht is het meest populaire onder reizigers Utrecht Centraal.

Hoe ver van het centrum in Amsterdam en Utrecht zijn de belangrijkste?

Als je van plan bent een tren vanuit Amsterdam te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Amsterdam Centraal. Als je aankomt in Utrecht per tren, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Utrecht Centraal, naar het centrum.

Met wie kan ik reizen van Amsterdam naar Utrecht per tren?
Als je op zoek bent naar goedkope treinen van Amsterdam naar Utrecht, kun je vertrouwen op Deutsche Bahn om snel naar Utrecht te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke voor de reis van Amsterdam naar Utrecht te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.
Is er een rechtstreekse tren van Amsterdam naar Utrecht?
Als je op zoek bent naar goedkope tickets van Amsterdam naar Utrecht, check dan of er directe treinen zijn van Amsterdam naar Utrecht bij Ns_ic. Als je geen perfecte tren kunt vinden van Amsterdam naar Utrecht, check dan alle vervoersaanbiedingen op Omio en combineer wat het beste is voor jou.
Kan ik een retour trein ticket kopen van Amsterdam naar Utrecht?
Gebruik Omio om topdeals te vinden van verschillende en goedkope tickets te kopen van Amsterdam naar Utrecht, enkele reis of retour, per tren. Je kunt alle reisgerelateerde informatie vinden in de Omio-app voor een vlotte en gemakkelijke reis.
Ik ben mijn geplande reis van Amsterdam naar Utrecht per tren aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Utrecht, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?
Veel reizigers die in Utrecht aankomen per trein, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Brussel, Eindhoven of Parijs. Als je erover denkt om Brussel, Eindhoven of Parijs te verkennen vanuit Utrecht, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.
Hoe kom ik van Amsterdam naar Utrecht als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een tren nemen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Amsterdam naar Utrecht wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen