VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
16 okt.
20Ns_ic
zo
17 okt.
20Ns_ic
ma
18 okt.
20Ns_ic
di
19 okt.
20
wo
20 okt.
20Ns_ic
do
21 okt.
20Ns_ic
vr
22 okt.
20Ns_ic
zo
24 okt.
20Ns
di
26 okt.
20Ns_ic
do
28 okt.
20Ns
vr
29 okt.
20

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Trein van Amsterdam naar Zwolle: reisinformatie

Reizigers vanuit Amsterdam kunnen gemiddeld 5 tot 6 keer per uur de trein naar Zwolle nemen. Voor deze treinreis kan men gebruik maken van de intercity's of de sprinters. De trein Amsterdam Zwolle rijdt tussen 5.30 uur 's ochtends en 23.30 uur 's avonds. In het weekend komt de treindienst echter een uur later op gang. De intercity's komen na ongeveer 1 uur en 10 minuten aan op de eindbestemming. Reizigers moeten onderweg meestal wel overstappen in Almere of Amersfoort. Het voordeel van de sprinter is dat deze rechtstreeks van Amsterdam naar Zwolle gaat. Door de vele tussenstops duurt de rit echter wel een kwartier langer.

De trein nemen vanuit Amsterdam

De intercity naar Zwolle vertrekt vanaf station Amsterdam Centraal. Reizigers die de stoptrein nemen, kunnen ook opstappen op station Amsterdam Muiderpoort of Science Park. Op al deze treinstations stoppen bussen of trams. Zo is Amsterdam Muiderpoort bereikbaar met bus 37 en tram 3 of 7. Voor Science Park neemt men buslijn 40. Toch is voor de meeste reizigers station Amsterdam Centraal het beginpunt van detrein Amsterdam Zwolle. Bijna alle trams en bussen die in het centrum rijden, stoppen bij dit treinstation.

In Zwolle aankomen met de trein

Zwolle is een dynamische Hanzestad in de provincie Overijssel. Het centrum van Zwolle staat nog vol met historische gebouwen en stukken van de oude stadsmuur. Reizigers van de trein Amsterdam Zwolle komen aan op het centraal station van de stad. Hier vandaan loopt men al in 10 tot 15 minuten naar de gezellige Grote Markt. Wie geen zin heeft om te lopen, kan bij station Zwolle ook op de bus stappen. Het busvervoer in en rond de stad is in handen van vervoersmaatschappij Syntus. De Syntus bussen 1, 4 en 9 brengen reizigers bijvoorbeeld in de richting van het centrum en Museum de Fundatie.

Reistips

Treinreizen van Amsterdam naar Zwolle
Reis eenvoudig met de trein naar Zwolle. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Amsterdam naar Zwolle te reizen.
FAQs
Wat is het goekoopst mogelijke trein ticket van Amsterdam naar Zwolle?
Trein tickets van Amsterdam naar Zwolle hoeven niet meer dan € 20 te kosten, zeker als je tickets voor deze route op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor trein tickets van Amsterdam naar Zwolle voor je volgende vakantie.
Wat is de gemiddelde prijs van een trein kaartje van Amsterdam naar Zwolle?
Als je je trein kaartjes boekt, is het handig om te weten wat de gemiddelde prijs is. Als je reist per tren van Amsterdam naar Zwolle, kun je rekenen op een bedrag van € 20 gemiddeld. We raden aan om trein tickets vroeg te boeken, om de laagst mogelijke prijs te betalen.
Hoe ver is het van Amsterdam naar Zwolle per trein?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Amsterdam naar Zwolle, is het handig om te weten dat Zwolle ongeveer 83 km is van Amsterdam als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Amsterdam naar Zwolle, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Hoe lang doet de tren van Amsterdam naar Zwolle erover?
De reis per trein van Amsterdam naar Zwolle duurt gemiddeld 1 h 3 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Amsterdam naar Zwolle.
Wat zijn de meest gebruikte in Amsterdam en in Zwolle?

Het meest populaire voor reizigers uit Amsterdam is Amsterdam Centraal. In Zwolle is het meest populaire onder reizigers Zwolle Stadshagen.

Hoe ver van het centrum in Amsterdam en Zwolle zijn de belangrijkste?

Als je van plan bent een tren vanuit Amsterdam te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Amsterdam Centraal. Als je aankomt in Zwolle per tren, ga er dan vanuit dat je 3 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Zwolle Stadshagen, naar het centrum.

Als ik wil reizen van Amsterdam naar Zwolle, hoe vind ik dan een directe tren?
Als je op zoek bent naar goedkope tickets van Amsterdam naar Zwolle, check dan of er directe treinen zijn van Amsterdam naar Zwolle bij Ns. Als je geen perfecte tren kunt vinden van Amsterdam naar Zwolle, check dan alle vervoersaanbiedingen op Omio en combineer wat het beste is voor jou.
Hoe kan ik kaartjes kopen om per trein van Amsterdam naar Zwolle te reizen?
Gebruik Omio om topdeals te vinden van verschillende en goedkope tickets te kopen van Amsterdam naar Zwolle, enkele reis of retour, per tren. Je kunt alle reisgerelateerde informatie vinden in de Omio-app voor een vlotte en gemakkelijke reis.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Zwolle vanuit Amsterdam per tren, zijn er dan in de buurt van Zwolle nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Voor veel van onze klanten die per trein van Amsterdam naar Zwolle reizen, is Zwolle niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Zwolle die een bezoek waard zijn, zijn Groningen, Berlijn of Eindhoven. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Kan ik van Amsterdam naar Zwolle reizen per trein in plaats van met de auto?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Amsterdam naar Zwolle wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Zwolle
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Amsterdam - Zwolle

Bekijk gerelateerde reisinformatie: