Goedkope tickets voor trein naar Antwerpen

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Trein naar Antwerpen: reisinformatie

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen en de belangrijkste havenstad van België. Met haar grote religieuze verleden, vele pleinen, winkelstraten en aanbod aan café's en restaurants, maakt het dat Antwerpen zich perfect leent voor een weekendje weg. Vanuit Nederland is Antwerpen gemakkelijk per trein te bereiken. Zowel de Thalys als NS International bieden rechtstreekse treinen op het traject Amsterdam Antwerpen aan aan. NS International brengt men in een kleine 2,5 uur naar Antwerpen, en de Thalys in iets meer dan 1 uur. Ook vanuit Rotterdam vertrekken zowel treinen van NS International en Thalys. Vanaf hier is men in respectievelijk 1 uur en een half uur op bestemming.

Grootste stations in Antwerpen

Treinen naar Antwerpen vanuit Nederland komen aan op Station Antwerpen Centraal. Dit station is een van de vele stations die Antwerpen kent. Antwerpen Zuid en Antwerpen-Berchem zijn onder andere nog twee stations die aangeboden worden door de NMBS. Eenmaal aangekomen op Antwerpen Centraal kan men verschillende aansluitingen vinden richting het stadscentrum of naar andere steden in België. Het station is direct verbonden met de premetrostations Astrid en Diamant waar de tramlijnen 2, 3, 5, 6, 8, 9 en 15 genomen kunnen worden. Bovengronds bevindt zich het Koningin Astridplein waar de trams 10, 11, 12 en 24 vandaan vertrekken. Op korte afstand vindt men het knooppunt van streekbusvervoer, en de Franklin Rooseveltplaats.

Over Antwerpen

De diamantstad Antwerpen, gelegen aan de Schelde, biedt vele mogelijkheden. Het aanbod aan winkels, de immens gote bioscoop 'Metropolis' en het bruisende uitgaansleven, werken allemaal mee aan het leuke imago dat Antwerpen heeft. Zo is er een groot scala aan musea voor cultuurliefhebbers, en een verfijnde Franse keuken voor de bourgondiër. Neem absoluut een kijkje bij het Onze-Lieve-Vrouwekathedraal om hierna te eindigen op een van de heerlijke terrassen die Antwerpen heeft.

Algemene informatie over treinen naar Antwerpen

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

Populairste treinverbindingen

HomeTreinenTreinreizen in BelgiëGoedkope tickets voor trein naar Antwerpen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal