VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

vr
25 jun.
40SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
za
26 jun.
40SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
zo
27 jun.
40SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
ma
28 jun.
40SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
di
29 jun.
40SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
wo
30 jun.
21SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
do
1 jul.
21SNCB | IC
7Flixbus
vr
2 jul.
27SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
za
3 jul.
27SNCB | IC
9Flixbus
zo
4 jul.
27SNCB | IC
9Flixbus
ma
5 jul.
21SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
di
6 jul.
21SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
wo
7 jul.
21SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
do
8 jul.
21SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
vr
9 jul.
27SNCB | IC
9BlaBlaCar Bus
za
10 jul.
27SNCB | IC
9BlaBlaCar Bus
zo
11 jul.
27SNCB | IC
9BlaBlaCar Bus
ma
12 jul.
21SNCB | IC
9BlaBlaCar Bus
di
13 jul.
21SNCB | IC
7BlaBlaCar Bus
wo
14 jul.
21SNCB | IC
11BlaBlaCar Bus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Antwerpen naar Amsterdam

Gem. reistijd
2 uren 45 minuten
Gem. treinticket: 28
Vertrekstation trein:Antwerpen
Eindstation trein:Amsterdam
Afstand treinreis:133 km
Treinmaatschappijen:Thalys, SNCB | IC

Welke treinen rijden er van Antwerpen naar Amsterdam?

  • Tussen Amsterdam en Antwerpen rijden zowel treinen van de Belgische nationale spoorwegmaatschappij NMBS als van Thalys.
  • Wanneer je met Thalys reist hoef je onderweg niet over te stappen, terwijl NMBS zowel directe verbindingen heeft als treinen met een overstap onderweg.
  • De rechtstreekse treinen van Thalys brengen je het snelste naar Amsterdam, want de reis vanuit Antwerpen duurt met deze treinen minder dan vijf kwartier.
  • Met de trein ben je bijna een uur sneller dan de bus in Amsterdam.

Hoe zit het met treintickets van Antwerpen naar Amsterdam?

  • Het goedkoopste treinticket van Antwerpen naar Amsterdam is beschikbaar bij NMBS vanaf negentien euro.
  • Treintickets zijn goedkoper dan een vlucht van Antwerpen naar Amsterdam.
  • De goedkoopste treintickets van Thalys zijn 4 maanden van tevoren in de aanbieding.

Welke treinen van Thalys gaan van Antwerpen naar Amsterdam?

Doordeweeks rijden er veertien treinen van Thalys naar Amsterdam Centraal Station. In het weekend heb je op Antwerpen-Centraal keuze uit tien verschillende vertrektijden. Onderweg stoppen deze treinen alleen nog op Rotterdam Centraal Station en Amsterdam Schiphol Airport.

De eerste trein van de dag rijdt op werkdagen om 7.29 uur in de morgen uit Antwerpen weg. Van maandag tot en met donderdag vertrekt de laatste rechtstreekse trein om 21.30 uur vanaf Antwerpen-Centraal. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je 's avonds ook om 22.30 uur nog een Thalys naar Amsterdam nemen. De eerste Thalys die op zaterdag naar Amsterdam gaat, is de trein die om 9.27 uur in de morgen vertrekt. Op zondag vertrekt de eerste Thalys van de dag een uur later, dus 's morgens om 10.27 uur.

Welke treinen van NMBS gaan van Antwerpen naar Amsterdam?

NMBS gebruikt op alle dagen van de week op Antwerpen-Centraal dezelfde dienstregeling. Dat betekent dat je in het weekend dezelfde vertrektijden naar Amsterdam hebt als op werkdagen. De eerste rechtstreekse trein naar Amsterdam vertrekt hier elke dag 's morgens om 6.45 uur. Vervolgens rijdt er ieder uur een nieuwe intercity van Antwerpen naar Amsterdam. Dit gaat door tot aan de laatste trein van de dag, die om 21.45 uur 's avonds wegrijdt vanaf het Centraal Station van Antwerpen. De treinen van NMBS stoppen onderweg niet meer in België. Wel stopt men nog op de Nederlandse stations Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam Centraal, Den Haag Holland Spoor en Amsterdam Schiphol Airport.

De nationale spoorwegmaatschappij van België NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) heet in het tweetalige België ook SNCB (Société Nationale des Chemins de fer Belges). Hou daar rekening mee als je een kaartje koopt of op Antwerpen-Centraal de juiste trein zoekt.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Antwerpen?

Zowel de treinen van Thalys als die van NMBS vertrekken van het Centraal Station van Antwerpen. Je kunt hier doordeweeks vanaf 6.45 uur in de morgen een rechtstreekse trein naar Amsterdam nemen. Deze treinen vertrekken minimaal eenmaal per uur. Op werkdagen zijn er vanaf 7.29 uur twee treinen per uur nemen die direct naar Amsterdam gaan.

Op welke treinstation komen treinen aan in Amsterdam?

Alle internationale treinen uit Antwerpen komen aan op Amsterdam Centraal Station. Wanneer je een aansluitende vlucht neemt, kun je ook eerder uitstappen op Amsterdam Schiphol Airport. Het Centraal Station ligt direct tegen het stadscentrum van Amsterdam aan. Het is een belangrijk station voor bestemmingen binnen en buiten de hoofdstad van Nederland. Zo stoppen hier veel lokale, regionale en internationale treinen.

Aan de voorzijde van Amsterdam Centraal Station vertrekken trams en metro's naar de verschillende stadsdelen en omliggende gemeentes als Diemen en Amstelveen. Het nieuwe busstation bevindt zich bij het IJ, aan de achterzijde van het treinstation. Vanaf dit busstation vertrekken verschillende bussen van GVB en andere busmaatschappijen als Connexxion en Arriva.

Reistips

Treinreizen van Antwerpen naar Amsterdam
Reis eenvoudig met de trein naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Antwerpen naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoeveel kosten goedkope trein tickets van Antwerpen naar Amsterdam?
Trein tickets van Antwerpen naar Amsterdam hoeven niet meer dan € 21 te kosten, zeker als je tickets voor deze route op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor trein tickets van Antwerpen naar Amsterdam voor je volgende vakantie.
Wat is de prijs van een trein kaartje van Antwerpen naar Amsterdam?
Gemiddeld geven mensen ongeveer € 37 uit voor de tren van Antwerpen naar Amsterdam. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op de beste deals voor goedkope tickets naar Amsterdam from Antwerpen.
Hoe ver is Amsterdam van Antwerpen als ik per trein wil reizen?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Antwerpen naar Amsterdam, is het handig om te weten dat Amsterdam ongeveer 132 km is van Antwerpen als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Antwerpen naar Amsterdam, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Wat is de gemiddelde reistijd van Antwerpen naar Amsterdam per trein?
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Antwerpen naar Amsterdam per tren is 1 h 51 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare tren van Antwerpen naar Amsterdam.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Antwerpen naar Amsterdam?

Voordat je je trip van Antwerpen naar Amsterdam gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Antwerpen, vertrekken van Antwerp en op Amsterdam Centraal aankomen in Amsterdam.

Waar zijn de in Antwerpen in Amsterdam?

Je vindt Antwerp, het door Omio reizigers meest gebruikte in Antwerpen, op 0 km van het centrum, en het bij reizigers populairste in Amsterdam is Amsterdam Centraal, dat 0 km ligt van het centrum.

Met wie kan ik reizen van Antwerpen naar Amsterdam per tren?
Als je de tren neemt van Antwerpen naar Amsterdam, biedt Thalys of SNCB de beste manier om snel naar Amsterdam te komen. Je kunt ook alle mogelijke checken die vervoersdiensten aanbieden van Antwerpen naar Amsterdam en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Zijn er goedkope trein verbindingen zonder overstap naar Amsterdam van Antwerpen?
Zoek je een directe tren van Antwerpen naar Amsterdam? Overweeg om trein tickets van Antwerpen naar Amsterdam te kopen van Thalys of SNCB | IC. Als je geen perfecte verbinding per tren van Antwerpen naar Amsterdam vindt, check dan andere aanbiedingen op de route en combineer ze naar wens om snel in Amsterdam te komen.
Kan ik een retour trein ticket kopen van Antwerpen naar Amsterdam?
Het is nu makkelijker dan ooit om betaalbare enkele reis of retour tickets per trein ter kopen van Antwerpen naar Amsterdam dankzij Omio. Vul gewoon je reisgegevens in en koop het beste enkele reis of retour ticket voor je reis. Ook kun je in de Omio app al je reisinformatie gemakkelijk op een plek bewaren.
Als ik aankom in Amsterdam vanuit Antwerpen per tren, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Amsterdam?
Veel reizigers die in Amsterdam aankomen per trein, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Parijs, Londen of Brussel. Als je erover denkt om Parijs, Londen of Brussel te verkennen vanuit Amsterdam, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.
Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Antwerpen naar Amsterdam te komen?
Reizen van Antwerpen naar Amsterdam zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste tren verbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Antwerpen naar Amsterdam.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Antwerpen
Amsterdam
Antwerpen Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Er rijden treinen en bussen tussen Antwerpen Centraal en het station Antwerpen-Berchem. Vanuit daar kan men verder met de buslijnen 51 en 53 naar de luchthaven.
Antwerpen-Berchem
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Er rijden treinen en bussen tussen Antwerpen Centraal en het station Antwerpen-Berchem. Vanuit daar kan men verder met de buslijnen 51 en 53 naar de luchthaven.