Trein van Antwerpen naar Amsterdam

De goedkoopste treinreizen Van Antwerpen Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 06 okt.

Goedkoopst

45

Gemiddelde

64

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
10:44Antwerpen Centraal1u51 12:35Amsterdam Centraal
0 overstappen
451Enkele reis
goedkoopste
08:44Antwerpen Centraal1u51 10:35Amsterdam Centraal
0 overstappen
451Enkele reis
goedkoopste
09:44Antwerpen Centraal1u51 11:35Amsterdam Centraal
0 overstappen
451Enkele reis
09:30Antwerpen Centraal1u14 10:44Amsterdam Centraal
0 overstappen
841Enkele reis
08:30Antwerpen Centraal1u14 09:44Amsterdam Centraal
0 overstappen
841Enkele reis

Treintijden & routes Antwerpen naar Amsterdam

Treinen weergeven voor morgen, donderdag 6 oktober
08:30Antwerpen Centraal1u14 09:44Amsterdam Centraal
0 overstappen
08:44Antwerpen Centraal1u51 10:35Amsterdam Centraal
0 overstappen
09:30Antwerpen Centraal1u14 10:44Amsterdam Centraal
0 overstappen
09:44Antwerpen Centraal1u51 11:35Amsterdam Centraal
0 overstappen
10:30Antwerpen Centraal1u14 11:44Amsterdam Centraal
0 overstappen
10:44Antwerpen Centraal1u51 12:35Amsterdam Centraal
0 overstappen

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
06 okt.
vr
07 okt.
za
08 okt.
zo
09 okt.
ma
10 okt.
di
11 okt.
wo
12 okt.
do
13 okt.
vr
14 okt.
za
15 okt.
zo
16 okt.
ma
17 okt.
di
18 okt.
wo
19 okt.
do
20 okt.
vr
21 okt.
za
22 okt.
zo
23 okt.
ma
24 okt.
di
25 okt.
wo
26 okt.

De snelste treinen Van Antwerpen Naar Amsterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 06 okt.

Snelste reis

1 u 14 m

Gemiddelde

1 u 32 m

Treinen per dag

6

Afstand busreis

133 km

Van de 6 treinen die elke dag vertrekken vanaf Antwerpen naar Amsterdam rijden 6 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

snelste
09:30Antwerpen Centraal1u14 10:44Amsterdam Centraal
0 overstappen
841Enkele reis
snelste
08:30Antwerpen Centraal1u14 09:44Amsterdam Centraal
0 overstappen
841Enkele reis
snelste
10:30Antwerpen Centraal1u14 11:44Amsterdam Centraal
0 overstappen
841Enkele reis
10:44Antwerpen Centraal1u51 12:35Amsterdam Centraal
0 overstappen
441Enkele reis
08:44Antwerpen Centraal1u51 10:35Amsterdam Centraal
0 overstappen
441Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Vertrektijden trein: trein van Antwerpen naar Amsterdam

distanceAfstand132 km
durationGemiddelde reistijd met de trein1 u 51 min
priceGemiddelde treinticketprijs€ 34
frequencyFrequentie9 per dag
changesDirecte verbindingenJa, er zijn 9 directe treinreizen per dag
carriersTreinmaatschappijenThalys, SNCB, SNCB | IC of IC Bus

Bij treinreizen van Antwerpen naar Amsterdam leg je 132 km af, wat bij onze reispartners zoals Thalys, SNCB, SNCB | IC of IC Bus gemiddeld 1 u 51 min duurt. Normaal gesproken gaan er er zijn 9 treinreizen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinticket voor deze reis zelfs al voor € 19 krijgen, maar gemiddeld kost een treinticket € 34. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Antwerp en arriveren in Amsterdam Centraal.

Treinreisaanbieders: Thalys en SNCB van Antwerpen naar Amsterdam

Je kunt bij Thalys en SNCB met de trein van Antwerpen naar Amsterdam reizen voor slechts € 19. Bij Omio zit je goed voor de beste prijs voor je route en zie je meteen duidelijk alle dienstregelingen.

Thalys
SNCB

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende reis met de trein van Antwerpen naar Amsterdam met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Boek bij Omio je reis met de trein van Antwerpen naar Amsterdam bij Thalys en geniet van een vlotte en ontspannen reis! Bekijk de meest actuele dienstregelingen van Thalys voor de trein, zodat je meteen de ideale vertrek- en aankomsttijden kunt zien. Vergelijk de snelste routes van Antwerpen naar Amsterdam en de voorzieningen die worden aangeboden tegen het tarief van je keuze – en bestel de meest betaalbare tickets voor trein online bij Thalys. De reis van Antwerpen naar Amsterdam is 132 km en de beste prijs voor een enkele reis van Antwerpen naar Amsterdam bij Thalys voor een ticket voor trein is minimaal € 19 – als je van tevoren boekt, althans. Als je liever je Thalys -ticket in de Omio-app zoekt, kun je snel zien of het een mobiel ticket is. Zo weet je meteen of je papierloos kunt reizen met trein. Met een digitaal ticket is wachten in de rij bij het treinstation om je ticket voor de trein te kopen mooi verleden tijd. Boek dus snel en gemakkelijk je tickets voor de trein online en geniet van je reis met Thalys.

Informatie over Thalys, Antwerpen naar Amsterdam met de trein:

 • Gemiddelde duur: 1 u 14 min
 • Gemiddelde prijs: € 19
 • Frequentie van Thalys: 9 per dag

SNCB is de belangrijkste treinmaatschappij van België en biedt eersteklas- of tweedeklastickets voor je reis met de trein van Antwerpen naar Amsterdam.

Boek bij Omio je reis met de trein van Antwerpen naar Amsterdam bij SNCB en geniet van een vlotte en ontspannen reis! Bekijk de meest actuele dienstregelingen van SNCB voor de trein, zodat je meteen de ideale vertrek- en aankomsttijden kunt zien. Vergelijk de snelste routes van Antwerpen naar Amsterdam en de voorzieningen die worden aangeboden tegen het tarief van je keuze – en bestel de meest betaalbare tickets voor trein online bij SNCB. De reis van Antwerpen naar Amsterdam is 132 km en de beste prijs voor een enkele reis van Antwerpen naar Amsterdam bij SNCB voor een ticket voor trein is minimaal € 21 – als je van tevoren boekt, althans. Als je liever je SNCB -ticket in de Omio-app zoekt, kun je snel zien of het een mobiel ticket is. Zo weet je meteen of je papierloos kunt reizen met trein. Met een digitaal ticket is wachten in de rij bij het treinstation om je ticket voor de trein te kopen mooi verleden tijd. Boek dus snel en gemakkelijk je tickets voor de trein online en geniet van je reis met SNCB.

Informatie over SNCB, Antwerpen naar Amsterdam met de trein:

 • Gemiddelde duur: 2 u 38 min
 • Gemiddelde prijs: € 21
 • Frequentie van SNCB: 1 per dag

Welke treinen rijden er van Antwerpen naar Amsterdam?

 • Tussen Amsterdam en Antwerpen rijden zowel treinen van de Belgische nationale spoorwegmaatschappij NMBS als van Thalys.
 • Wanneer je met Thalys reist hoef je onderweg niet over te stappen, terwijl NMBS zowel directe verbindingen heeft als treinen met een overstap onderweg.
 • De rechtstreekse treinen van Thalys brengen je het snelste naar Amsterdam, want de reis vanuit Antwerpen duurt met deze treinen minder dan vijf kwartier.
 • Met de trein ben je bijna een uur sneller dan de bus in Amsterdam.

Hoe zit het met treintickets van Antwerpen naar Amsterdam?

 • Het goedkoopste treinticket van Antwerpen naar Amsterdam is beschikbaar bij NMBS vanaf negentien euro.
 • Treintickets zijn goedkoper dan een vlucht van Antwerpen naar Amsterdam.
 • De goedkoopste treintickets van Thalys zijn 4 maanden van tevoren in de aanbieding.

Welke treinen van Thalys gaan van Antwerpen naar Amsterdam?

Doordeweeks rijden er veertien treinen van Thalys naar Amsterdam Centraal Station. In het weekend heb je op Antwerpen-Centraal keuze uit tien verschillende vertrektijden. Onderweg stoppen deze treinen alleen nog op Rotterdam Centraal Station en Amsterdam Schiphol Airport.

De eerste trein van de dag rijdt op werkdagen om 7.29 uur in de morgen uit Antwerpen weg. Van maandag tot en met donderdag vertrekt de laatste rechtstreekse trein om 21.30 uur vanaf Antwerpen-Centraal. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je 's avonds ook om 22.30 uur nog een Thalys naar Amsterdam nemen. De eerste Thalys die op zaterdag naar Amsterdam gaat, is de trein die om 9.27 uur in de morgen vertrekt. Op zondag vertrekt de eerste Thalys van de dag een uur later, dus 's morgens om 10.27 uur.

Welke treinen van NMBS gaan van Antwerpen naar Amsterdam?

NMBS gebruikt op alle dagen van de week op Antwerpen-Centraal dezelfde dienstregeling. Dat betekent dat je in het weekend dezelfde vertrektijden naar Amsterdam hebt als op werkdagen. De eerste rechtstreekse trein naar Amsterdam vertrekt hier elke dag 's morgens om 6.45 uur. Vervolgens rijdt er ieder uur een nieuwe intercity van Antwerpen naar Amsterdam. Dit gaat door tot aan de laatste trein van de dag, die om 21.45 uur 's avonds wegrijdt vanaf het Centraal Station van Antwerpen. De treinen van NMBS stoppen onderweg niet meer in België. Wel stopt men nog op de Nederlandse stations Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam Centraal, Den Haag Holland Spoor en Amsterdam Schiphol Airport.

De nationale spoorwegmaatschappij van België NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) heet in het tweetalige België ook SNCB (Société Nationale des Chemins de fer Belges). Hou daar rekening mee als je een kaartje koopt of op Antwerpen-Centraal de juiste trein zoekt.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Antwerpen?

Zowel de treinen van Thalys als die van NMBS vertrekken van het Centraal Station van Antwerpen. Je kunt hier doordeweeks vanaf 6.45 uur in de morgen een rechtstreekse trein naar Amsterdam nemen. Deze treinen vertrekken minimaal eenmaal per uur. Op werkdagen zijn er vanaf 7.29 uur twee treinen per uur nemen die direct naar Amsterdam gaan.

Op welke treinstation komen treinen aan in Amsterdam?

Alle internationale treinen uit Antwerpen komen aan op Amsterdam Centraal Station. Wanneer je een aansluitende vlucht neemt, kun je ook eerder uitstappen op Amsterdam Schiphol Airport. Het Centraal Station ligt direct tegen het stadscentrum van Amsterdam aan. Het is een belangrijk station voor bestemmingen binnen en buiten de hoofdstad van Nederland. Zo stoppen hier veel lokale, regionale en internationale treinen.

Aan de voorzijde van Amsterdam Centraal Station vertrekken trams en metro's naar de verschillende stadsdelen en omliggende gemeentes als Diemen en Amstelveen. Het nieuwe busstation bevindt zich bij het IJ, aan de achterzijde van het treinstation. Vanaf dit busstation vertrekken verschillende bussen van GVB en andere busmaatschappijen als Connexxion en Arriva.

Reistips: treinen van Antwerpen tot Amsterdam

Reistips: Reis eenvoudig met de trein naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Antwerpen naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Voordelige treintickets van Antwerpen naar Amsterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 19, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe vroeg je je tickets bestelt. We raden aan met Omio te gebruiken de goedkoopste treinticket voor je volgende trip te vinden en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
Als je je treintickets in de komende week wilt boeken, kun je voor een enkele reis van Antwerpen naar Amsterdam met de trein een gemiddelde prijs verwachten van € 34.
De afstand van Antwerpen naar Amsterdam per trein bedraagt ongeveer 132 km.
De reis met de trein van Antwerpen naar Amsterdam duurt gemiddeld 1 u 51 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in het weekend en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor treinreizen van Antwerpen naar Amsterdam.

Handig om te weten: de meeste mensen die met de trein van Antwerpen naar Amsterdam reizen, vertrekken in Antwerpen vanaf Antwerp en stappen in Amsterdam uit op Amsterdam Centraal.

De meeste mensen pakken de trein vanaf Antwerp, wat op ongeveer 7 m van het stadscentrum ligt. Ze reizen dan vooral naar Amsterdam Centraal, dat op 916 m van het stadscentrum ligt.

Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel met de trein van Antwerpen naar Amsterdam te brengen. Op de route naar Amsterdam vanuit Antwerpen kun je reizen met Thalys, SNCB, SNCB | IC of IC Bus. Maar het is altijd goed om alle mogelijke treinmaatschappijen te bekijken voor de route van Antwerpen naar Amsterdam, omdat er verschillen kunnen zijn in de service die zij bieden.
Ja, er is op Omio een er zijn 9 directe treinreizen van Antwerpen naar Amsterdam per dag van SNCB of Thalys. Het is slim op tijd je treintickets te boeken omdat reizen zonder overstappen vaak fijner is en minder geld kost.
Gemiddeld er zijn 9 treinreizen per dag van Antwerpen naar Amsterdam. De vertrektijden van de trein op weekenden en feestdagen kunnen afwijken.
Een eerste de trein voor deze reis vertrekt van Antwerpen om 04: 44. Een laatste de trein vertrekt van Antwerpen om 20: 48. Check Omio voor de recentste de trein vertrektijden van Antwerpen naar Amsterdam en boek de beste vertrektijd op jouw gekozen reisdatum.
Over het algemeen raden we aan tickets voor treinreizen van te voren te bestellen, want dan krijg je de beste prijs bij treinmaatschappijen die deze reis aanbieden. Als je je treintickets van Antwerpen naar Amsterdam binnen de komende 7 dagen gaat reserveren, betaal je gemiddeld € 34 voor een enkeltje. Bestel voor de beste prijzen voor deze reis je treintickets van Antwerpen naar Amsterdam een paar maanden van tevoren.
Veel reizigers die per trein in Amsterdam aankomen, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Parijs, Londen of Brussel. Als je erover denkt om Parijs, Londen of Brussel te verkennen vanuit Amsterdam, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingenmet de beste prijzen voor je zoeken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Antwerpen
Amsterdam

Meer reisopties per trein van Antwerpen naar Amsterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal