VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
24 jun.
Vind prijzen
6Flixbus
vr
25 jun.
12SNCB | IC
6Flixbus
zo
27 jun.
12SNCB | IC
8Flixbus
wo
30 jun.
12SNCB | IC
6Flixbus
do
1 jul.
12SNCB | IC
6Flixbus
vr
2 jul.
12SNCB | IC
6Flixbus
za
3 jul.
12SNCB | IC
6Flixbus
zo
4 jul.
12SNCB | IC
8Flixbus
wo
7 jul.
12SNCB | IC
Vind prijzen

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Antwerpen naar Gent

Gem. reistijd
1 uren 5 minuten
Gem. treinticket: 12
Vertrekstation trein:Antwerpen
Eindstation trein:Gent
Afstand treinreis:52 km
Treinmaatschappijen:SNCB | IC

Welke treinen rijden er van Antwerpen naar Gent?

  • Tussen Antwerpen en Gent rijden treinen van NMBS.
  • Je kunt instappen bij de rechtstreekse intercity's.
  • De reistijd bedraagt ongeveer een uur.
  • Het goedkoopste treinticket kost nog geen 10 euro.
  • Op dit traject is de trein wel iets duurder dan een reis met de bus.

Welke treinen van NMBS maken een treinreis van Antwerpen naar Gent?

Het treinvervoer in België is voor het grootste deel in handen van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen. Ook tussen Antwerpen en Gent reis je met de intercity's van NMBS. De treinen rijden in een uur tijd naar je eindbestemming. Onderweg stoppen ze nog wel een aantal keer, maar overstappen is niet nodig.

Op doordeweekse dagen kun je tussen 4.30 uur en 23.30 uur vanuit Antwerpen vertrekken. Tot na de avondspits rijden er drie rechtstreekse treinen per uur. Reis je later op de avond? Houd er dan rekening mee dat het aantal ritten langzaam afneemt. Tussen 19.00 uur en 22.00 uur kun je namelijk nog twee keer per uur een direct trein naar Gent nemen. Daarna is er nog één rit per uur totdat de dienstregeling ophoudt.

In het weekend rijden er op dit traject minder treinen dan doordeweeks. Op zaterdag en zondag kun je twee keer per uur instappen bij de intercity naar Gent. Tenminste, als je voor 22.00 uur vertrekt. Want ook in het weekend rijdt er op de late avond slechts één trein per uur. De dienstregeling begint 's ochtends wat later dan op werkdagen. Rond 5.00 uur kun je de eerste trein nemen die vanuit Antwerpen vertrekt.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Antwerpen?

De rechtstreekse treinen naar Gent vertrekken vanaf Antwerpen Centraal. Toch is dit niet het enige treinstation waar je op kunt stappen. De intercity's stoppen namelijk op station Antwerpen Berchem (en soms ook op Antwerpen Zuid) voordat ze de stad daadwerkelijk uitrijden.

Op welke treinstations komen treinen aan in Gent?

De stad Gent heeft twee treinstations. De meeste reizigers stappen echter uit op het centraal gelegen Gent-Sint-Pieters. Hier vandaan vertrekken de trams van lijn 1 elke 10 minuten naar de historische binnenstad. Moet je in een ander deel van Gent zijn? Dan kun je gebruikmaken van de vele andere trams en stadsbussen. Voordat de trein op station Gent-Sint-Pieters aankomt, is er nog een stop op Gent Dampoort. Buiten dit treinstation stoppen diverse bussen zodat de reis gewoon met het openbaar vervoer kunt vervolgen.

Reistips

Treinreizen van Antwerpen naar Gent
Reis eenvoudig met de trein naar Gent. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Antwerpen naar Gent te reizen.
FAQs
Hoeveel kosten goedkope trein tickets van Antwerpen naar Gent?
Trein tickets van Antwerpen naar Gent hoeven niet meer dan € 12 te kosten, zeker als je tickets voor deze route op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor trein tickets van Antwerpen naar Gent voor je volgende vakantie.
Wat kost de tren van Antwerpen naar Gent gemiddeld?
Trein kaartjes van Antwerpen naar Gent kosten gemiddeld € 12. Maar prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het moment waarop je de tickets betaalt en afhankelijk van hoe lang voor de geplande vertrekdatum je boekt. Daarom raden we je aan om zo vroeg mogelijk te boeken, om van de beste aanbiedingen gebruik te kunnen maken!
Hoe ver is het van Antwerpen naar Gent per trein?
Als je per trein reist van Antwerpen naar Gent, is de afstand ongeveer 51 km. Kijk voor goedkope trein tickets van Antwerpen naar Gent ruim voor je geplande vertrekdatum op Omio of de Omio app.
Hoe lang doet de tren van Antwerpen naar Gent erover?
The gemiddelde reistijd per trein van Antwerpen naar Gent is 55 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je trein tickets koopt van Antwerpen naar Gent.
Wat zijn de door reizigers meest gebruikte voor een trip naar Gent naar Antwerpen?

Voordat je je trip van Antwerpen naar Gent gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Antwerpen, vertrekken van Antwerp en op Gent St Pieters aankomen in Gent.

Waar vind ik de die het dichtst bij het centrum zijn in Antwerpen en in Gent?

Je kunt een tren nemen vanaf Antwerpen op Antwerp, dat 0 km van het centrum ligt. Voor de aankomst in Gent is het meest gebruikte door reizigers Gent St Pieters, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke bieden vervoer aan van Antwerpen naar Gent?
Als je de tren neemt van Antwerpen naar Gent, biedt SNCB de beste manier om snel naar Gent te komen. Je kunt ook alle mogelijke checken die vervoersdiensten aanbieden van Antwerpen naar Gent en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Kan Omio me helpen om last-minute trein tickets van Antwerpen naar Gent te kopen?
Bespaar geld en laat Omio de beste trein tickets enkele reis of retour zoeken van Antwerpen naar Gent. Bovendien vind je in onze app alle reisinformatie op een plek om je geplande reis van Antwerpen naar Gent zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Gent vanuit Antwerpen per tren, zijn er dan in de buurt van Gent nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Je trein trip van Antwerpen naar Gent hoeft niet te eindigen in Gent. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Gent die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Brussel, Brugge of Amsterdam. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Brussel, Brugge of Amsterdam te gaan op Omio!
Kan ik van Antwerpen naar Gent reizen per trein in plaats van met de auto?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Antwerpen naar Gent wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Antwerpen
Gent
Antwerpen Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Er rijden treinen en bussen tussen Antwerpen Centraal en het station Antwerpen-Berchem. Vanuit daar kan men verder met de buslijnen 51 en 53 naar de luchthaven.
Antwerpen-Berchem
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Er rijden treinen en bussen tussen Antwerpen Centraal en het station Antwerpen-Berchem. Vanuit daar kan men verder met de buslijnen 51 en 53 naar de luchthaven.

Alternatieven voor treinen Antwerpen - Gent

Bekijk gerelateerde reisinformatie: