Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Arnhem naar Nijmegen

Gem. reistijd
12 minuten
Gem. treinticket: 5
Vertrekstation trein:Arnhem
Eindstation trein:Nijmegen
Afstand treinreis:16 km

Welke treinen rijden er van Arnhem naar Nijmegen?

  • Vanuit Arnhem reis je met NS naar Nijmegen.
  • Op dit traject rijden rechtstreekse intercity's en sprinters.
  • De kortste rit duurt 12 minuten.
  • De goedkoopste treintickets kosten ongeveer 4 euro.
  • Een treinticket naar Nijmegen is net iets goedkoper dan een buskaartje.

Welke treintijden gelden voor NS van Arnhem naar Nijmegen?

Als treinreiziger profiteer je van een snelle, rechtstreekse verbinding tussen Arnhem en Nijmegen. Met de intercity sta je zelfs al na 12 à 13 minuten op het centraal station. De stoptrein is net iets langer onderweg. Toch ben je alsnog binnen 20 minuten in Nijmegen.

De eerste trein rijdt 's ochtends tegen 6.00 uur weg uit Arnhem. Tenminste, als je op een doordeweekse dag reist. Want in het weekend vertrekt de eerste intercity rond 6.30 uur, terwijl de eerste sprinter om 7.00 koers richting Nijmegen zet. De reguliere dienstregeling gaat door tot ongeveer 0.30 uur. Daarnaast rijdt er een extra intercity rond 1.30 uur. Op vrijdag- en zaterdagnacht kun je zelfs nog langer in Arnhem blijven. Om 2.30 gaat er namelijk nog een laatste intercity op weg naar station Nijmegen Centraal.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Arnhem?

Op station Arnhem Centraal kun je vier tot zes keer per uur instappen bij de intercity's richting Nijmegen. Deze rijden rechtstreeks naar de eindbestemming. Ben je net te laat om de intercity te halen? Dan kun je altijd nog gebruikmaken van de sprinters.

Arnhem Centraal is niet het enige station waar vandaan je rechtstreeks naar Nijmegen kunt reizen. De sprinters van NS stoppen namelijk ook op station Arnhem Zuid. Er zijn twee tot vier ritten per uur, dus je hoeft nooit heel lang te wachten voordat de volgende trein komt.

Op welke treinstations komen treinen aan in Nijmegen?

Veruit de meeste mensen reizen naar station Nijmegen Centraal. Dit is meteen het enige station in de stad waar de intercity's stoppen. Vanaf Nijmegen Centraal ga je eenvoudig verder met één van de vele stadbussen. Zo kun je bijvoorbeeld een bus naar de Waalkade of naar museum Het Valkhof nemen.

Wie met de sprinter reist, kan uitstappen op station Nijmegen Lent, Nijmegen Centraal, Nijmegen Goffert of Nijmegen Dukenburg. Bij al deze treinstations zit een bushalte in de buurt. Hierdoor reis je gemakkelijk verder naar je eindbestemming.

Nijmegen ligt in het prachtige rivierenlandschap van de Maas en Waal. De Waalbrug is de trots van Nijmegen, dat tevens kan pronken met een historische binnenstad, het Plein 1944 dat herinnert aan het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Grote Markt en het door zanger Frank Boeijen bezongen Kronenburgerpark.

De trein nemen vanuit Arnhem

De trein Arnhem Nijmegen vertrekt vanaf het centraal station van Arnhem aan het Willemsplein. Het is het centrale spoorwegstation van de hoofdstad van Gelderland, gelegen tegenover het stadscentrum. Vanuit de binnenstad is het slechts vijf minuten lopen naar het treinstation, waar men aankomt aan de zijde van het Transferium. Stadsbussen en trolleybussen brengen reizigers vanuit alle wijken en omliggende plaatsen naar de busplaatsen bij het treinstation. De bussen stoppen aan het Willemsplein en het Velperplein, dat aan de andere kant van het centraal station gelegen is.

In Nijmegen aankomen met de trein

De trein Arnhem Nijmegen arriveert op het centraal station van Nijmegen aan het Stationsplein. Vanaf hier kan men met de trein verder reizen naar de stations Nijmegen Lent, Nijmegen Heyendaal, Nijmegen Goffert en Nijmegen Dukenburg om de verschillende stadswijken te bezoeken. Vanaf het centraal station van Nijmegen loopt men in ongeveer tien minuten in één rechte lijn naar het centrum. Men kan ook een van de vele stadsbussen of een taxi nemen naar het centrum.

Reistips

Treinreizen van Arnhem naar Nijmegen
Reis eenvoudig met de trein naar Nijmegen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Arnhem naar Nijmegen te reizen.
FAQs
Wat is het goekoopst mogelijke trein ticket van Arnhem naar Nijmegen?
Het goedkoopst mogelijke trein ticket van Arnhem naar Nijmegen is € 5. Deze lage prijzen kunnen wel afhankelijk zijn van hoe vroeg je je tickets van Arnhem naar Nijmegen boekt. Als je geld wilt besparen en gebruik wilt maken van de goedkoopst mogelijke deal, raden we aan om je trein tickets vroeg te boeken, en Omio kan je daarbij helpen!
Wat is de gemiddelde prijs van een trein kaartje van Arnhem naar Nijmegen?
Trein kaartjes van Arnhem naar Nijmegen kosten gemiddeld € 5. Maar prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het moment waarop je de tickets betaalt en afhankelijk van hoe lang voor de geplande vertrekdatum je boekt. Daarom raden we je aan om zo vroeg mogelijk te boeken, om van de beste aanbiedingen gebruik te kunnen maken!
Wat is de afstand naar Nijmegen van Arnhem per trein?
Als je per trein reist van Arnhem naar Nijmegen, is de afstand ongeveer 15 km. Kijk voor goedkope trein tickets van Arnhem naar Nijmegen ruim voor je geplande vertrekdatum op Omio of de Omio app.
Als ik per tren wil reizen, welke in Arnhem en Nijmegen zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Als je per tren van Arnhem naar Nijmegen reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Arnhem vertrekken van Arnhem en dat de meeste mensen in Nijmegen uitstappen op Nijmegen.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Arnhem en Nijmegen?

Je kunt een tren nemen vanaf Arnhem op Arnhem, dat 0 km van het centrum ligt. Voor de aankomst in Nijmegen is het meest gebruikte door reizigers Nijmegen, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke bieden vervoer aan van Arnhem naar Nijmegen?
Voor de beste tren van Arnhem naar Nijmegen, kun je terecht bij de volgende: NS International | IC of NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Arnhem naar Nijmegen om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Hoe vind ik de beste deals om trein tickets te koppen van Arnhem naar Nijmegen?
Bespaar geld en laat Omio de beste trein tickets enkele reis of retour zoeken van Arnhem naar Nijmegen. Bovendien vind je in onze app alle reisinformatie op een plek om je geplande reis van Arnhem naar Nijmegen zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Ben je van plan om van Arnhem naar Nijmegen te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Nijmegen, die je ook zou kunnen bezoeken.
Voor veel van onze klanten die per trein van Arnhem naar Nijmegen reizen, is Nijmegen niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Nijmegen die een bezoek waard zijn, zijn Amsterdam, Eindhoven of Berlijn. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Arnhem naar Nijmegen?
Het is goed mogelijk om van Arnhem naar Nijmegen te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste tren verbindingen te vergelijken en goedkope trein tickets van Arnhem naar Nijmegen te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Arnhem
Nijmegen
Arnhem
Voorzieningen
Arnhem Velperpoort
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Arnhem - Nijmegen

Bekijk gerelateerde reisinformatie: