Treinen van Arnhem naar Nijmegen

ma 22 jul.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

VERGELIJK

Prijzen van verschillende soorten vervoer

Train
zo
21 jul.
5 NS International | IC
di
23 jul.
5 NS
wo
24 jul.
5 NS

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Arnhem naar Nijmegen

Gem. reistijd:
15 minuten
Gem. treinticket:5
Vertrekstation trein:Arnhem
Eindstation trein:Nijmegen
Afstand treinreis:16 km
TrainTreinmaatschappijen:NS, NS International | IC

Welke treinen rijden er van Arnhem naar Nijmegen?

  • Vanuit Arnhem reis je met NS naar Nijmegen.
  • Op dit traject rijden rechtstreekse intercity's en sprinters.
  • De kortste rit duurt 12 minuten.
  • De goedkoopste treintickets kosten ongeveer 4 euro.
  • Een treinticket naar Nijmegen is net iets goedkoper dan een buskaartje.

Welke treintijden gelden voor NS van Arnhem naar Nijmegen?

Als treinreiziger profiteer je van een snelle, rechtstreekse verbinding tussen Arnhem en Nijmegen. Met de intercity sta je zelfs al na 12 à 13 minuten op het centraal station. De stoptrein is net iets langer onderweg. Toch ben je alsnog binnen 20 minuten in Nijmegen.

De eerste trein rijdt 's ochtends tegen 6.00 uur weg uit Arnhem. Tenminste, als je op een doordeweekse dag reist. Want in het weekend vertrekt de eerste intercity rond 6.30 uur, terwijl de eerste sprinter om 7.00 koers richting Nijmegen zet. De reguliere dienstregeling gaat door tot ongeveer 0.30 uur. Daarnaast rijdt er een extra intercity rond 1.30 uur. Op vrijdag- en zaterdagnacht kun je zelfs nog langer in Arnhem blijven. Om 2.30 gaat er namelijk nog een laatste intercity op weg naar station Nijmegen Centraal.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Arnhem?

Op station Arnhem Centraal kun je vier tot zes keer per uur instappen bij de intercity's richting Nijmegen. Deze rijden rechtstreeks naar de eindbestemming. Ben je net te laat om de intercity te halen? Dan kun je altijd nog gebruikmaken van de sprinters.

Arnhem Centraal is niet het enige station waar vandaan je rechtstreeks naar Nijmegen kunt reizen. De sprinters van NS stoppen namelijk ook op station Arnhem Zuid. Er zijn twee tot vier ritten per uur, dus je hoeft nooit heel lang te wachten voordat de volgende trein komt.

Op welke treinstations komen treinen aan in Nijmegen?

Veruit de meeste mensen reizen naar station Nijmegen Centraal. Dit is meteen het enige station in de stad waar de intercity's stoppen. Vanaf Nijmegen Centraal ga je eenvoudig verder met één van de vele stadbussen. Zo kun je bijvoorbeeld een bus naar de Waalkade of naar museum Het Valkhof nemen.

Wie met de sprinter reist, kan uitstappen op station Nijmegen Lent, Nijmegen Centraal, Nijmegen Goffert of Nijmegen Dukenburg. Bij al deze treinstations zit een bushalte in de buurt. Hierdoor reis je gemakkelijk verder naar je eindbestemming.

Nijmegen ligt in het prachtige rivierenlandschap van de Maas en Waal. De Waalbrug is de trots van Nijmegen, dat tevens kan pronken met een historische binnenstad, het Plein 1944 dat herinnert aan het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Grote Markt en het door zanger Frank Boeijen bezongen Kronenburgerpark.

De trein nemen vanuit Arnhem

De trein Arnhem Nijmegen vertrekt vanaf het centraal station van Arnhem aan het Willemsplein. Het is het centrale spoorwegstation van de hoofdstad van Gelderland, gelegen tegenover het stadscentrum. Vanuit de binnenstad is het slechts vijf minuten lopen naar het treinstation, waar men aankomt aan de zijde van het Transferium. Stadsbussen en trolleybussen brengen reizigers vanuit alle wijken en omliggende plaatsen naar de busplaatsen bij het treinstation. De bussen stoppen aan het Willemsplein en het Velperplein, dat aan de andere kant van het centraal station gelegen is.

In Nijmegen aankomen met de trein

De trein Arnhem Nijmegen arriveert op het centraal station van Nijmegen aan het Stationsplein. Vanaf hier kan men met de trein verder reizen naar de stations Nijmegen Lent, Nijmegen Heyendaal, Nijmegen Goffert en Nijmegen Dukenburg om de verschillende stadswijken te bezoeken. Vanaf het centraal station van Nijmegen loopt men in ongeveer tien minuten in één rechte lijn naar het centrum. Men kan ook een van de vele stadsbussen of een taxi nemen naar het centrum.

Vergelijk prijzen

De beste tarieven voor treinen van Arnhem naar Nijmegen

Deze maand
Volgende maand
di 23 jul.
Train
NS
09:11 18m09:29
ArnhemNijmegen
wo 24 jul.
Train
NS
13:56 18m14:14
ArnhemNijmegen
De snelste treinen van Arnhem - Nijmegen op basis van reistijd
za 10 aug.
Train
NS International | IC
09:50 12m10:02
ArnhemNijmegen
do 15 aug.
Train
NS International | IC
09:05 12m09:17
ArnhemNijmegen
ma 19 aug.
Train
NS International | IC
11:05 12m11:17
ArnhemNijmegen
Terugreis met de trein Arnhem - Nijmegen
di 30 jul.
Train
NS International | IC
16:24 13m16:37
NijmegenArnhem

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Arnhem
Nijmegen
TrainArnhem

Voorzieningen

TrainArnhem Velperpoort

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone