Treintijden naar Avignon

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Over Avignon

Avignon is een middelgrote stad met een fraai historisch centrum dat omgeven is door een oude stadsmuur van ruim 4 kilometer lengte. In de muur bevinden zich 7 authentieke stadspoorten. In de stad zijn nog meer aansprekende bezienswaardigheden te vinden zoals het Pausen Paleis uit de 14e eeuw en de wereldberoemde en vaak bezongen 12e-eeuwse brug Pont Saint-Bénézet.

Trein naar Avignon

De Zuid-Franse stad Avignon is uitstekend bereikbaar met de trein. Vanuit Nederland rijden bijvoorbeeld Thalys en TGV dagelijks op regelmatige tijden naar het in het centrum van de stad gelegen hoofdstation. Daarbij moeten reizigers rekenen op een reistijd van zo’n 8 tot 9 uur waarbij er gemiddeld twee keer moet worden overgestapt. Ook vanuit veel binnenlandse richtingen in Frankrijk is Avignon goed te bereiken met de trein. Zo kan men de stad vanaf Gare de Lyon in Parijs rechtstreeks of met één overstap bezoeken met een reistijd van ongeveer 3 uur.

Grootste stations in Avignon

Avignon kent twee treinstations. Naast het hoofdstation bij het centrum van de stad is er ook nog het nieuwe Station Avignon TGV langs de hoge snelheidslijn. Met verschillende stadsbussen en taxi’s kan men snel en eenvoudig naar het centrum van de stad reizen. Bij het hoofdstation in de stad is er ook een autoverhuur waar gekozen kan worden voor diverse huurauto’s waarmee men op eigen gelegenheid verder de stad en zijn omgeving kan verkennen. Van en naar de op 10 kilometer afstand gelegen luchthaven Avignon-Caumont reizen, kan alleen met de taxi of eigen vervoer. In de stad zelf kan er comfortabel worden gereisd met de stadsbussen van vervoersmaatschappij TRCA die, van vroeg in de ochtend tot halverwege de avond, op regelmatige tijden naar alle belangrijke locaties in de stad rijden.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Avignon

Algemene informatie over treinen naar Avignon

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal