Treinreizen in België

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinreizen in België

De trein is de populairste en voornaamste manier om zich binnen België te verplaatsen. Het spoorwegnet is erg uitgebreid en de meeste steden beschikken over een verbinding met andere steden, waardoor men zeer gemakkelijk op andere locaties in België kan komen. Sommige kleinere dorpjes in de Ardennen zijn minder gemakkelijk te bereiken maar men kan middels bussen, die aangeboden worden door TEC, ook hier vlot naartoe reizen.

Populaire treinroutes in België

De drukste stations in België zijn Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Gent-Sint-Pieters. De populairste verbindingen in België zijn dan ook tussen deze steden, evenals de verbindingen met Leuven, Brussel-Noord en Antwerpen Centraal. Vanuit Brussel-Zuid vertrekken er tevens ook een heel aantal internationale treinen. Zo rijdt hogesnelheidstrein Thalys naar Parijs en Amsterdam, de Eurostar naar Londen en de ICE naar Keulen.

Treinmaatschappijen in België

In België is er slechts één spoorwegmaatschappij voor personenvervoer beschikbaar, namelijk de NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) of de SNCB voor de Franstaligen. Dit vennootschap exploiteert de spoorwegen in opdracht van de federale overheid, een situatie die waarschijnlijk in 2019 kan veranderen, wanneer ook concurrenten de markt kunnen betreden.

Soorten treinen in België

Er zijn vier soorten treinen actief in België. De InterCity (IC) trein is de snelste, deze stopt alleen bij de grote stations. De InterRegio (IR) trein beperkt zich tot de middelgrote stations en de Lokale Trein (L) stopt op ieder station. Er is ook een Piekuurtrein (P) die enkel tijdens de spitsuren rijdt.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.