Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Brecht naar Amsterdam

distanceAfstand115 km
frequencyTren frequentie16 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 16 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenSNCB | IC

Met treinen van Brecht naar Amsterdam leg je reis 115 km af met onze reispartners zoals SNCB | IC. Normaalgesproken zijn er er zijn 16 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten.

Welke treinen rijden er van Brecht naar Amsterdam?

  • Welke spoorwegmaatschappij(en) bieden treinen van Brecht naar Amsterdam aan?
  • Voor de treinreis van Brecht naar Amsterdam is er één spoorwegmaatschappij beschikbaar en dat is het Belgische NMBS.
  • Rijden er rechtstreekse treinen van Brecht naar Amsterdam?
  • Het is mogelijk om zonder overstap met de trein van Brecht naar Amsterdam te reizen.
  • Hoe lang duurt de kortste treinreis?
  • De kortste treinreis heeft een overstap en duurt 1 uur en 34 minuten.
  • Hoeveel maanden van tevoren zijn er treintickets beschikbaar?
  • Het is mogelijk om je treinkaartje maximaal drie maanden vooruit te bestellen.
  • Zijn er treintickets van NMBS bij Omio beschikbaar?
  • Bij Omio kun je zowel voor de eerste als tweede klasse goedkoop treinkaartjes kopen voor spoorwegmaatschappij NMBS.

Welke treinen van NMBS maken een treinreis van Brecht naar Amsterdam? 

De eerste trein die rechtstreeks van Brecht naar Amsterdam rijdt, vertrekt vroeg in de ochtend om circa 07.00 uur. Daarna gaan er non-stoptreinen om de één à twee uur. De laatste directe treinreis tussen de Belgische plaats en de Nederlandse hoofdstad is om ongeveer 22.00 uur. Kies je voor een overstap? Dan kun je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat ieder uur met de trein naar Amsterdam. Overigens is de treinreis met de overstap ook de snelste. Je rijdt dan in 1 uur en 34 minuten naar Amsterdam. Dat is drie minuten sneller dan de treinen die direct naar de Nederlandse hoofdstad gaan. Voor de treinreis met een overstap heb je een tussenstop op Rotterdam Centraal. Voor zowel de rechtstreekse als de treinreizen met een overstap gebruikt NMBS intercity's.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Brecht? 

De treinen van Brecht naar Amsterdam vertrekken vanaf station Noorderkempen in Brecht. Vanuit het centrum van de Belgische plaats rijden er meerder bussen in vijf, zes of acht minuten naar het station. Ook kun je er in 18 minuten naar toe wandelen. Verder is station Noorderkempen uit verschillende richtingen met de trein bereikbaar.

Op welk treinstation komen treinen aan in Amsterdam? 

Na je treinreis van Brecht naar Amsterdam arriveer je op het Amsterdam Centraal Station. Vanaf deze plek kun je met de trein verder reizen naar andere bestemmingen in Nederland. Achter het station is er een veerboot die je naar het noorden van de stad brengt. Voor het station zijn er tram- en bushaltes. Je kunt ook via het Damrak naar de binnenstad lopen. Na tien minuten sta je dan in hartje Amsterdam op de Dam.

Reistips

Treinreizen van Brecht naar Amsterdam
Reis eenvoudig met de trein naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Brecht naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoe ver is Amsterdam van Brecht als ik per trein wil reizen?
Je moet erop rekenen ongeveer 115 km  af te leggen van Brecht naar Amsterdam per trein.
Welke treinreisaanbieders zijn er die goedkope tickets van Brecht naar Amsterdam aanbieden?
Omio werkt met veel reispartners om jou de best mogelijke service te kunnen bieden. Op de route van Brecht naar Amsterdam kun je een tren nemen van SNCB | IC. Check ook zeker alle andere treinreisaanbieders die vervoer bieden op de route van Brecht naar Amsterdam om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Hoeveel treindiensten zijn er tussen Brecht en Amsterdam per dag?
Gemiddeld, er zijn 16 treinen keer per dag van Brecht naar Amsterdam. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.
Als ik aankom in Amsterdam vanuit Brecht per trein, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Amsterdam?
Je trein trip van Brecht naar Amsterdam hoeft niet te eindigen in Amsterdam. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Amsterdam die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Parijs, Londen of Brussel. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Parijs, Londen of Brussel te gaan op Omio!
Hoe kan ik de Omio-app gebruiken om te reizen van Brecht naar Amsterdam per trein?
Als je per trein wilt reizen van Brecht naar Amsterdam met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je tren tussen Brecht en Amsterdam, zowel vooraf als tijdens je reis.
Hoe kom ik van Brecht naar Amsterdam als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een tren nemen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Brecht naar Amsterdam wil reizen zonder auto. In de Omio-app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Brecht
Amsterdam
Antwerpen-Noorderkempen
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Brecht - Amsterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie: