VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
22 jan.
12NS International | IC
14Flixbus
zo
23 jan.
9NS International | IC
7Flixbus
ma
24 jan.
12NS International | IC
10Flixbus
di
25 jan.
9NS International
Vind prijzen
wo
26 jan.
9NS International
Vind prijzen
do
27 jan.
9NS International
Vind prijzen
vr
28 jan.
11NS International
10Flixbus
za
29 jan.
11NS International
7Flixbus
zo
30 jan.
11NS International
7Flixbus
ma
31 jan.
9NS International
8Flixbus
di
1 feb.
9NS International
5Flixbus
do
3 feb.
9NS International | IC
Vind prijzen
vr
4 feb.
9NS International | IC
10Flixbus
za
5 feb.
9NS International | IC
9Flixbus
zo
6 feb.
11NS International
5Flixbus
ma
7 feb.
9NS International
7Flixbus
do
10 feb.
9NS International
Vind prijzen

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Breda naar Antwerpen

distanceAfstand48 km
durationGemiddelde treinduur1 h 25 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 10
frequencyTren frequentie12 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 12 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenNS International of NS International | IC

Met treinen van Breda naar Antwerpen leg je reis 48 km af wat gemiddeld 1 h 25 min duurt bij onze reispartners zoals NS International of NS International | IC. Normaalgesproken zijn er er zijn 12 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 10 kost, vind je het goedkoopste treinkaartje zelfs al voor € 8. Reizigers vertrekken het vaakst van Breda en arriveren in Antwerp.

Welke treinen rijden er van Breda naar Antwerpen?

 • Treinen van NS International en Thalys brengen je van Breda naar Antwerpen.
 • Met NS International reis je rechtstreeks met de intercity naar Antwerpen.
 • NS International brengt je het snelste in Antwerpen met een reistijd van 33 minuten.
 • Het goedkoopste treinticket is beschikbaar voor 9 euro bij NS International mits je 1 week van tevoren boekt.
 • Je kunt 16 keer per dag de rechtstreekse trein van Breda naar Antwerpen nemen.

Treintickets van NS International van Breda naar Antwerpen

 • Early Bird-tickets zijn ten minste 1 week van tevoren te verkrijgen.
 • Early Bird-tickets zijn voor treinen op maandag t/m donderdag beschikbaar voor 9 euro.
 • Early Bird-tickets zijn voor treinreizen op vrijdag t/m zondag te koop voor 11 euro.
 • Bij minder dan 1 week voor vertrek zijn de goedkoopste treintickets 14,20 euro.
 • Tickets voor de eerste klas zijn te verkrijgen voor 4 euro extra.
 • Full Flex-tickets kosten 3,20 euro meer.

Welke treinen van NS International gaan rechtstreeks van Breda naar Antwerpen?

Elk uur vertrekt er een trein van NS International van Breda naar Antwerpen. De eerste trein van de dag vertrekt om 7.42 uur in de morgen en de laatste vertrek om 22.42 uur. Als je eenmaal in de trein zit, ben je 33 minuten later op Antwerpen Centraal.

Welke treinen van NS International gaan via Roosendaal van Breda naar Antwerpen?

Ieder half uur vertrekt er een trein van NS International van Breda naar Antwerpen. Onderweg stap je bij deze treinen over op station Roosendaal. De eerste trein van de dag vertrekt doordeweeks om 6.45 uur in de morgen. Op zaterdag gaat de trein richting Antwerpen 's ochtends om 7.01 uur weg en op zondagmorgen om 7.45 uur. Alle dagen van de week gaat de laatste trein van Breda naar Antwerpen's avonds om 22.15 uur weg.

Je reis duurt 1 uur als je overstapt op de IC Brussel, die na Roosendaal direct doorrijdt naar Antwerpen-Centraal. Wanneer je op Roosendaal de regionale trein neemt, dan ben je in totaal 1 uur en 25 minuten onderweg. Deze trein stopt namelijk tussen Roosendaal en Antwerpen-Centraal op tien kleinere stations, waaronder Antwerpen-Noorderdokken en Antwerpen-Luchtbal.

Welke treinen van Thalys gaan van Breda naar Antwerpen?

Als je met Thalys van Breda naar Antwerpen wilt gaan, dan kun je iedere dag kiezen uit minimaal negen verschillende vertrektijden. Je reist dan eerst met een intercity naar Rotterdam Centraal Station, waar vandaan je zonder tussenstop met Thalys naar Antwerpen-Centraal doorreist. Inclusief overstap duurt deze reis 1 uur en 7 minuten.

De eerste trein op deze route gaat doordeweeks om 6.23 uur in de morgen op weg naar Rotterdam. Op zaterdagochtend is dat om 7.23 uur en op zondagmorgen om 8.23 uur. Om de laatste Thalys van de dag op Rotterdam Centraal Station te halen, neem je doordeweeks en op zondag de intercity van 20.23 uur. Op zaterdag is dat de trein die om 18.23 uur van Breda naar Rotterdam gaat.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Breda?

Alle treinen naar Antwerpen vertrekken vanaf het treinstation van Breda. Je hebt op dit station ieder uur de keuze uit meerdere treinen die je snel naar Antwerpen brengen. Ook in het weekend kun je overdag kiezen uit minimaal twee treinen per uur naar deze grote Belgische stad.

Op welke treinstations komen treinen aan in Antwerpen?

Sommige treinen stoppen onderweg op de kleine Antwerpse stations Noorderdokken en Luchtbal. In ieder geval stoppen alle treinen van NS International en Thalys op het Centraal Station van Antwerpen, dat het belangrijkste treinstation van de stad is. Dit fraai gerestaureerde hoofdstation is in 2014 uitgeroepen tot het mooiste treinstation van de wereld. Antwerpen-Centraal telt veertien sporen, die verdeeld zijn over drie verdiepingen.

Dit grote station ligt direct tegen het stadscentrum van Antwerpen aan. Wanneer je wilt doorreizen naar bestemmingen binnen of buiten de stad, dan kun je op Antwerpen-Centraal kiezen uit verschillende soorten openbaar vervoer. Zo kun je hier opstappen op een trein naar een regionale of internationale bestemming.

Door de directe verbinding met de haltes Astrid en Diamant kun je vanuit het treinstation ook eenvoudig een ondergrondse tram (premetro) nemen. Aan de noordzijde van het station stoppen diverse tramlijnen op de bovengrondse tramhalte perron 3. Stads- en streekbussen vind je aan de westkant van Antwerpen-Centraal en op het grote busstation op de wat verder gelegen Franklin Rooseveltplaats.

Reistips: Treinreizen van Breda naar Antwerpen

Reis eenvoudig met de trein naar Antwerpen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Breda naar Antwerpen te reizen.
FAQs

Hoe goedkoop kan een tren van Breda naar Antwerpen zijn?

Treintickets van Breda naar Antwerpen zijn al verkrijgbaar vanaf € 8 afhankelijk van hoelang van tevoren je deze treintickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!

Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de tren van Breda naar Antwerpen?

In de komende 7 dagen kun je verwachten, gemiddeld € 10  te betalen voor een tren ticket tussen Breda en Antwerpen.

Hoeveel kilometer is het van Breda naar Antwerpen met de tren?

De afstand van Breda naar Antwerpen per trein is ongeveer 48 km.

Hoe lang doet de tren van Breda naar Antwerpen erover?

De reis per trein van Breda naar Antwerpen duurt gemiddeld 1 h 25 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Breda naar Antwerpen.

Wat zijn de meest gebruikte treinstations in Breda en in Antwerpen?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Breda naar Antwerpen, vertrekken meestal van Breda in Breda en komen aan op Antwerp in Antwerpen. Het is altijd handig om deze treinstations in Breda en Antwerpen te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Waar is het treinstation in Breda? Waar is het treinstation in Antwerpen?

Het populairste treinstation bij reizigers om te vertrekken voor deze reis heet Breda, en ligt 1 km van het stadscentrum Breda.

Het meest populaire aankomst treinstation, Antwerp, ligt 86 m van het stadscentrum van Antwerpen.

Welke treinreisaanbieders bieden vervoer aan van Breda naar Antwerpen?

Voor de beste tren van Breda naar Antwerpen, kun je terecht bij de volgende treinmaatschappijen: NS International of NS International | IC. Maar het is altijd goed om alle mogelijke treinreisaanbieders te checken met vervoersdiensten van Breda naar Antwerpen om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.

Hoeveel treinen per dag zijn er van Breda naar Antwerpen?

Gemiddeld, er zijn 12 treinen keer per dag van Breda naar Antwerpen. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.

Hoe ver van tevoren moet ik kopen om treintickets van Breda naar Antwerpen te scoren met de beste prijs?

Let een paar maanden van te voren op wanneer deze treintickets voor deze in de verkoop gaan.

Ik ben mijn geplande reis van Breda naar Antwerpen per trein aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Antwerpen, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?

Veel reizigers die in Antwerpen aankomen per trein, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Brussel, Amsterdam of Parijs. Als je erover denkt om Brussel, Amsterdam of Parijs te verkennen vanuit Antwerpen, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.

Kan de Omio-app me helpen een route te vinden van Breda naar Antwerpen per trein?

Je kunt makkelijk goedkope treintickets van Breda naar Antwerpen zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je tren, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de tren van Breda naar Antwerpen te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.

Kan ik van Breda naar Antwerpen reizen per trein in plaats van met de auto?

Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per trein van Breda naar Antwerpen te reizen. Omio kan de beste treinverbindingen van Breda naar Antwerpen vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio-app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Breda
Antwerpen
Breda
Voorzieningen
Breda-Prinsenbeek
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Breda - Antwerpen

Bekijk gerelateerde reisinformatie: