VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

wo
8 dec.
25NS International
do
9 dec.
25NS International
vr
10 dec.
25NS International
za
11 dec.
25NS International
zo
12 dec.
25NS International
ma
13 dec.
14NS International
di
14 dec.
14NS International
wo
15 dec.
14NS International
do
16 dec.
14NS International
vr
17 dec.
18NS International
za
18 dec.
18NS International
zo
19 dec.
18NS International
ma
20 dec.
14NS International
di
21 dec.
14NS International
wo
22 dec.
14NS International
do
23 dec.
14NS International
vr
24 dec.
18NS International
za
25 dec.
18NS International
zo
26 dec.
18NS International
ma
27 dec.
14NS International
di
28 dec.
14NS International

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Breda naar Brussel

distanceAfstand87 km
durationGemiddelde treinduur1 h 29 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 22
frequencyTren frequentie12 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 12 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenNS International of NS International | IC

Met treinen van Breda naar Brussel leg je reis 87 km af wat gemiddeld 1 h 29 min duurt bij onze reispartners zoals NS International of NS International | IC. Normaalgesproken zijn er er zijn 12 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 14 krijgen, maar een gemiddeld treinkaartje is € 22. Reizigers vertrekken het vaakst van Breda en arriveren in Bruxelles-Midi.

Welke treinen rijden er van Breda naar Brussel?

  • Kies voor een rit met NS International óf reis deels met de Thalys.
  • Je moet overstappen in Roosendaal of Rotterdam.
  • De kortste treinreis duurt 1 uur en 45 minuten.

Welke treinen van NS International maken een treinreis van Breda naar Brussel?

Bij een treinreis van Breda naar Brussel moet je altijd een keer overstappen. Je hebt de keuze uit een rit via Rotterdam of via Roosendaal. Als je de reis maakt met de treinen van NS International dan stap je automatisch over op station Roosendaal. In totaal ben je met deze treinen zo'n 2 uur onderweg voordat je in Brussel bent.

Met NS International kun je één keer per uur richting Brussel reizen. De vertrektijden liggen tussen 7.15 uur en 22.15 uur. Alleen op zondag komt de eerste rit van de dag te vervallen. Maar met de trein van 8.15 uur kom je alsnog om 10.15 uur aan in Brussel. Zo heb je tijd genoeg om de stad te verkennen.

Welke treinen van Thalys maken een treinreis van Breda naar Brussel?

Je verwacht misschien dan een treinreis via Roosendaal de snelste optie is. Toch ben je maar 1 uur en 45 minuten onderweg als je voor een overstap op Rotterdam Centraal kiest. Dat komt omdat je vanaf dit station verder reist met de Thalys. Een rit met deze hogesnelheidstrein is doorgaans wel prijziger dan met de intercity's van NS International.

Net als bij de treinen van NS International kun je ook voor een rit met de Thalys één keer per uur vertrekken. Tenminste, als je doordeweeks reist. De treinen rijden dan tussen 6.20 uur en 20.30 uur weg uit Breda. 's Zaterdags zijn er verspreid over de hele dag maar zeven ritten. De eerste trein vertrekt rond 6.20 uur en de laatste rond 18.20 uur. Zondag rijdt de Thalys wel weer wat vaker zodat je tussen 8.20 uur en 20.30 uur elf vertrektijden hebt om uit te kiezen.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Breda naar Brussel?

  • Voor dit traject zijn treinkaartjes van NS en Thalys online te verkrijgen.
  • Ongeveer drie maanden voor vertrek komen de eerste tickets beschikbaar.
  • Een treinreis naar Brussel is al mogelijk vanaf 24 euro.
  • De trein is snel en comfortabel, maar de bus is toch het goedkoopst.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Breda?

Elk jaar komen er steeds meer reizigers bij die gebruikmaken van het centraal station van Breda. Het oude stationsgebouw was dan ook hard aan vernieuwing toe. Met het nieuwe gebouw uit 2016 is er meteen genoeg ruimte gekomen voor de vele bussen die bij Breda Centraal stoppen. De stads- en streekbussen hebben een halte aan de noordzijde van het station. Hiervandaan loop je zo de centrale hal van station Breda binnen.

Op welke treinstations komen treinen aan in Brussel?

Als je met de Thalys naar de Belgische hoofdstad reist, dan kom je altijd aan op station Brussel-Zuid. NS International biedt je daarnaast de optie om op station Brussel-Centrum uit te stappen. Beide treinstations zijn aangesloten op het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van de stad. Neem de bus, de tram of de metro en reis meteen door naar de Grote Markt, het Koninklijk Paleis of in de kunstzinnige wijk Zavel.

Reistips

Treinreizen van Breda naar Brussel
Reis eenvoudig met de trein naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Breda naar Brussel te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan ik reizen van Breda naar Brussel per trein?
Treintickets van Breda naar Brussel zijn al verkrijgbaar vanaf € 14 afhankelijk van hoelang van tevoren je deze treintickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde prijs van een treinticket van Breda naar Brussel?
De tren prijs tussen Breda en Brussel is gemiddeld € 22  als je je tickets wilt reserveren voor deze reis in de komende 7 dagen.
Wat is de afstand naar Brussel van Breda per trein?
De afstand van Breda naar Brussel per trein is ongeveer 87 km.
Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Breda naar Brussel?
De reis per trein van Breda naar Brussel duurt gemiddeld 1 h 29 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Breda naar Brussel.
Vanaf welk treinstation in Breda zou ik moeten reizen? Naar welk treinstation in Brussel zou ik moeten reizen?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Breda naar Brussel, vertrekken meestal van Breda in Breda en komen aan op Bruxelles-Midi in Brussel. Het is altijd handig om deze treinstations in Breda en Brussel te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Waar is het treinstation in Breda? Waar is het treinstation in Brussel?

Passagiers nemen de tren het meest vanaf Breda, wat ongeveer 1 km ligt vanaf het stadscentrum, en ze stappen uit de tren op Bruxelles-Midi, dat 1.8 km ligt van het stadscentrum.

Welke treinmaatschappijen zijn er die goedkope tickets van Breda naar Brussel aanbieden?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Breda naar Brussel te brengen per trein. Op de route naar Brussel vanuit Breda kun je reizen met NS International of NS International | IC. Maar het is altijd goed om alle mogelijke treinmaatschappijen te checken voor de route van Breda naar Brussel, omdat er verschillen kunnen zijn in de service die zij bieden.
Hoeveel treinen zijn er van Breda naar Brussel per dag?
Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Breda naar Brussel is 12 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.
Hoe ver van tevoren moet ik reserveren om treintickets van Breda naar Brussel te scoren met de beste prijs?
Let een paar maanden van te voren op wanneer deze treintickets voor deze in de verkoop gaan.
Ik wil per treinreisen van Breda naar Brussel. Welke andere plaatsen in de buurt van Brussel zijn het waard om te bezoeken?
Veel van onze klanten die een reis naar Brussel per trein hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Parijs, Amsterdam of Londen. Check Omio voor de beste verbindingen van Brussel naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Hoe kan ik de Omio-app gebruiken om te reizen van Breda naar Brussel per trein?
Je kunt de Omio-app gebruiken  om te zoeken naar een treintickets van Breda naar Brussel om de beste deal snel en makkelijk te boeken. Als jouw treintickets mobiele tickets zijn, kun je je tickets meteen tonen met de app of je nu online of offline bent, zonder dat je ze van te voren uit hoeft te printen. Je kunt zelfs de laatste meldingen en updates krijgen over je Breda naar Brussel tren, zowel voor als tijdens de reis.
Kan ik van Breda naar Brussel reizen per trein in plaats van met de auto?
Reizen van Breda naar Brussel zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste treinverbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio-app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Breda naar Brussel.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Breda
Brussel
Breda
Voorzieningen
Breda-Prinsenbeek
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Breda - Brussel

Bekijk gerelateerde reisinformatie: