VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

wo
23 jun.
25NS International
do
24 jun.
25NS International
vr
25 jun.
18NS International
za
26 jun.
25NS International
zo
27 jun.
18NS International
wo
30 jun.
14NS International
do
1 jul.
14NS International
vr
2 jul.
18NS International
zo
4 jul.
18NS International

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Wed, Jun 23
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Breda naar Brussel

Gem. reistijd
2 uren 33 minuten
Gem. treinticket: 18
Vertrekstation trein:Breda
Eindstation trein:Brussel
Afstand treinreis:87 km
Treinmaatschappijen:NS International

Welke treinen rijden er van Breda naar Brussel?

  • Kies voor een rit met NS International óf reis deels met de Thalys.
  • Je moet overstappen in Roosendaal of Rotterdam.
  • De kortste treinreis duurt 1 uur en 45 minuten.

Welke treinen van NS International maken een treinreis van Breda naar Brussel?

Bij een treinreis van Breda naar Brussel moet je altijd een keer overstappen. Je hebt de keuze uit een rit via Rotterdam of via Roosendaal. Als je de reis maakt met de treinen van NS International dan stap je automatisch over op station Roosendaal. In totaal ben je met deze treinen zo'n 2 uur onderweg voordat je in Brussel bent.

Met NS International kun je één keer per uur richting Brussel reizen. De vertrektijden liggen tussen 7.15 uur en 22.15 uur. Alleen op zondag komt de eerste rit van de dag te vervallen. Maar met de trein van 8.15 uur kom je alsnog om 10.15 uur aan in Brussel. Zo heb je tijd genoeg om de stad te verkennen.

Welke treinen van Thalys maken een treinreis van Breda naar Brussel?

Je verwacht misschien dan een treinreis via Roosendaal de snelste optie is. Toch ben je maar 1 uur en 45 minuten onderweg als je voor een overstap op Rotterdam Centraal kiest. Dat komt omdat je vanaf dit station verder reist met de Thalys. Een rit met deze hogesnelheidstrein is doorgaans wel prijziger dan met de intercity's van NS International.

Net als bij de treinen van NS International kun je ook voor een rit met de Thalys één keer per uur vertrekken. Tenminste, als je doordeweeks reist. De treinen rijden dan tussen 6.20 uur en 20.30 uur weg uit Breda. 's Zaterdags zijn er verspreid over de hele dag maar zeven ritten. De eerste trein vertrekt rond 6.20 uur en de laatste rond 18.20 uur. Zondag rijdt de Thalys wel weer wat vaker zodat je tussen 8.20 uur en 20.30 uur elf vertrektijden hebt om uit te kiezen.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Breda naar Brussel?

  • Voor dit traject zijn treinkaartjes van NS en Thalys online te verkrijgen.
  • Ongeveer drie maanden voor vertrek komen de eerste tickets beschikbaar.
  • Een treinreis naar Brussel is al mogelijk vanaf 24 euro.
  • De trein is snel en comfortabel, maar de bus is toch het goedkoopst.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Breda?

Elk jaar komen er steeds meer reizigers bij die gebruikmaken van het centraal station van Breda. Het oude stationsgebouw was dan ook hard aan vernieuwing toe. Met het nieuwe gebouw uit 2016 is er meteen genoeg ruimte gekomen voor de vele bussen die bij Breda Centraal stoppen. De stads- en streekbussen hebben een halte aan de noordzijde van het station. Hiervandaan loop je zo de centrale hal van station Breda binnen.

Op welke treinstations komen treinen aan in Brussel?

Als je met de Thalys naar de Belgische hoofdstad reist, dan kom je altijd aan op station Brussel-Zuid. NS International biedt je daarnaast de optie om op station Brussel-Centrum uit te stappen. Beide treinstations zijn aangesloten op het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van de stad. Neem de bus, de tram of de metro en reis meteen door naar de Grote Markt, het Koninklijk Paleis of in de kunstzinnige wijk Zavel.

Reistips

Treinreizen van Breda naar Brussel
Reis eenvoudig met de trein naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Breda naar Brussel te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan een tren van Breda naar Brussel zijn?
Trein tickets van Breda naar Brussel zijn al verkrijgbaar vanaf € 18 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze trein tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat kost de tren van Breda naar Brussel gemiddeld?
Reizen per tren van Breda naar Brussel kost gemiddeld € 23. Prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het tijdstip en jaar en hoe lang van tevoren je boekt. Meestal geldt: hoe eerder, hoe beter!
Hoe ver is Brussel van Breda als ik per trein wil reizen?
Als je per trein reist van Breda naar Brussel, is de afstand ongeveer 87 km. Kijk voor goedkope trein tickets van Breda naar Brussel ruim voor je geplande vertrekdatum op Omio of de Omio app.
Hoe lang doet de tren van Breda naar Brussel erover?
The gemiddelde reistijd per trein van Breda naar Brussel is 1 h 29 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je trein tickets koopt van Breda naar Brussel.
Als ik per tren wil reizen, welke in Breda en Brussel zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Als je per tren van Breda naar Brussel reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Breda vertrekken van Breda en dat de meeste mensen in Brussel uitstappen op Bruxelles-Midi.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Breda en Brussel?

Je kunt een tren nemen vanaf Breda op Breda, dat 0 km van het centrum ligt. Voor de aankomst in Brussel is het meest gebruikte door reizigers Bruxelles-Midi, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke bieden vervoer aan van Breda naar Brussel?
Als je op zoek bent naar goedkope treinen van Breda naar Brussel, kun je vertrouwen op NS International om snel naar Brussel te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke voor de reis van Breda naar Brussel te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.
Hoe vind ik de beste deals om trein tickets te koppen van Breda naar Brussel?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Breda naar Brussel per tren, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Breda naar Brussel in de Omio app.
Ik wil per trein reizen van Breda naar Brussel. Welke andere plaatsen in de buurt van Brussel zijn het waard om te bezoeken?
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Brussel, reizen ook vaak naar Parijs, Amsterdam of Londen. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Brussel en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Breda naar Brussel reizen? Kan ik per trein reizen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Breda naar Brussel wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Breda
Brussel
Breda
Voorzieningen
Breda-Prinsenbeek
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Breda - Brussel

Bekijk gerelateerde reisinformatie: